Skoda Octavia vRS 1.8Т - E2020MK

Всичко за Шкода Октавия I и Tour, произведена от 1996г. до 2010г.
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
ivogiev

Škoda Фен

Мнение от ivogiev »

Клипчетата са му от по време на пробите. Човекът е бил така добър да сподели обстойно какво се случва при всяка промяна, благодарение на което следващите като нас могат да спестят бая време и средства, за да си нагласят колата както им харесва.
Аватар
todor87

Škoda Racer

Гараж: Skoda_Superb_3_Combi_2.0_TSI_4×4=>
=>Revo Stg_2 killer😁

Мнение от todor87 »

ivogiev, ти вече се базикаш колега.
Споделил бил...какво е споделил бре?
Тези писаници са всичко друго, но не и полезна информация, няма нищо конкретно в писанията на не знам си кой! [smilie=fool.gif]
Виж как се споделя инфо в нашия раздел за тунинг, проектите на колегите и тогава може би ще разбереш какво означава споделена важна информация!
С фактите си много зле, не се обиждай, а това за налягането на компресора и ф-то на генерацията..... все едно не съм го видял [smilie=pardon.gif]
Аватар
stefan L

Skoda Electric

Гараж: exOctavia 2.0TDI BKD powered by Gunter Service/ exGolf 7 R CJXC powered by Gunter Service/ Волво ЕХ30, 428 к.с.

Мнение от stefan L »

ivogiev написа: 11.05.2019, 14:26:35 явно много са те изпреварвали хонди и имаш нещо против тях - съжалявам да го прочета
Тея пърделници, освен че вдигат доста гюрултия, и понякога ме забавляват [smilie=sarcastic.gif]
ivogiev

Škoda Фен

Мнение от ivogiev »

Явно тук сте разбирачите, другите ядат доматите с колците.
Със здраве да си карате космическите кораби. Харесва ми как ми обесняваш как се описват проекти, а дори не си си направил труда да разбереш какво е нужно за да можеш да пишеш или четеш в performance-bg.org.
Понеже явно сте от високомерните или мързеливите ще разясня - там се кандидатства с проект, който се одобрява от членовете на performance-bg.org.
Хората които пишат там са на светлинни години от проектите в другите форуми и проект не се нарича кола на която й се сменят диодите, седалките или се записва готов софтуеър. Щом не намирате полезно инфо в копираното от мен - със здраве и това е. Не знаете кой го е писал щото нямате достъп,а такъв най-вероятно няма да ви се даде дори да опитате защото с готов софт не става там.
Генерализациите за марките и изказванията за Хонда под общ знаменател говорят достатъчно за вас и отношението ви. Само си представете такива като вас какво мислят за Шкода под общ знаменател и по-добре си изтрийте коментарите по темата, че е срамота.
Дано авторът намери нещо полезно в постнатото от мен, ако не - да помоли да разчистят темата.
Аватар
todor87

Škoda Racer

=>Revo Stg_2 killer😁

Мнение от todor87 »

ivogiev, за пореден път се питам:
Ти сериозен ли си?
Написаното от теб са общи приказки, нищо общо с реалността. Казах ти вече, че си чел нещо, но не го разбираш. Защо се сърдиш и почваш да нападаш? Аз не обиждам никой от където и да било, но пиша мнението си възоснова на цитираното от теб, което пък беше пълен смях и даже...айде да не продължавам...
Не бива да се заблуждава колегата с грешна информация, била тя и от форума на джедаите😉
Светлинни години казваш.... lol
ivogiev

Škoda Фен

Мнение от ivogiev »

При написан ясно сетъп, онборд и дино графика - мисля че по-конкретно от това няма накъде.
Ти го класифицираш като общи приказки.
За налягането и Ф-то не те разбирам какво имаш предвид, може би успорваш клипа в тубата за backpressure-a?
Не си съгласен с казаното в клипа или какво?
Никого не заблуждавам с грешна информация, предоставям такава на автора за да прецени за шум, вървеж и т.н.
А проектите в перформънс форума явно са мит за вас и такива ще останат, и да - на светлинни години са от тези с готово записаните софтове, които не правят нищо различно от вече направено от други и документирано. ОЕМ тунинга не е лошо нещо, но е ограничение в даден момент. Според концепцията може да върши чудесна работа, но истински проект е не такъв правен на лаптоп ако ме разбираш ;)
Аватар
todor87

Škoda Racer

=>Revo Stg_2 killer😁

Мнение от todor87 »

То ти едва ли се разбираш, та аз искаш [smilie=pardon.gif]
Само да ти кажа, че нищо смислено не прочетох в мненията ти по темата. Глупости, глупости и пак глупости. Няк'ви ретро форуми, клипчета от тубата за не знам си какво..., с две думи "хондаджийски истории".
Щом мислиш, че помагаш...успех.
ivogiev

Škoda Фен

Мнение от ivogiev »

Понеже аз никъде не писах за хонда, но други го правят ще постна още нещо - да се види как се губи сила в средните обороти от по-голям диаметър генерация или кат-бак , както й викаш ти.
Не са 2-3 к.с. разлика ако разбираш какво говорят и какво показват. Колата е някаква гадна хонда 2.0 атмосферка от ония спрелите дето понякога ви забавляват:
https://www.youtube.com/watch?v=fZRTKM_PRUY

Кой кво знае, какво е прочел и какво е направил реално по негов проект ще остане неизвестно, но 1.8Т не трябва да е на Ф55 особено ако се засилва. И има начини да е на по-голям диаметър без да е некомфортна - което е и заданието на Виктор ако не греша?
Аватар
todor87

Škoda Racer

=>Revo Stg_2 killer😁

Мнение от todor87 »

ivogiev, за последен път ти отговарям.
Явно нещо не си У ред с мислите си?
Противоречиш си постоянно.
Аз написах точно и ясно какво трябва да се направи според мен.
Ти пишеш:
ivogiev написа: 12.05.2019, 14:28:47 1.8Т не трябва да е на Ф55 особено ако се засилва
Защо? Какво ще стане? Какво ще се загуби/спечели?
ivogiev написа: 12.05.2019, 14:28:47 ...има начини да е на по-голям диаметър без да е некомфортна
Да бе...знам....и на Валдес песента я знам... [smilie=fool.gif]
От Хонда до хондаджийски приказки има разлика.
Да ти дам реален пример също.
Отвори сайта на Акрапович, там хората са си написали.
Щяла генерация, от турбото назад за кола 200+ к.с. печели Уж 8кв. и то на определени обороти, не макс.мощност.
Само смяна на катализатора печели 5кв.
Айде оставям на теб да осъзнаеш какво остава за кат-бак-а, както му казвам......и да сметнато е перфектно всичко.

Айде със здраве.
Аватар
stefan L

Skoda Electric

Гараж: exOctavia 2.0TDI BKD powered by Gunter Service/ exGolf 7 R CJXC powered by Gunter Service/ Волво ЕХ30, 428 к.с.

Мнение от stefan L »

ivogiev написа: 12.05.2019, 14:28:47 Понеже аз никъде не писах за хонда,
ivogiev написа: 11.05.2019, 14:26:35 явно много са те изпреварвали хонди и имаш нещо против тях - съжалявам да го прочета
Извинявай колега, ама наистина ли не знаеш какво си писал [smilie=pardon.gif]
ivogiev

Škoda Фен

Мнение от ivogiev »

stefan L написа: 12.05.2019, 17:31:16
ivogiev написа: 12.05.2019, 14:28:47 Понеже аз никъде не писах за хонда,
Извинявай колега, ама наистина ли не знаеш какво си писал [smilie=pardon.gif]
Ако се загледаш в хронологията ще видиш че реагирам на Тодор, който почва да обеснява нещо за Хонда, а не аз. Така че като цитираш почни от началото, а не откъдето ти е удобно.
По принцип ми е интересно дали може да гледате обективно на нещата, т.е. дали сте наясно какво е дала Хонда на света и какво е дала Шкода? Някаква елементарна съпоставка да може да направите, без предубеждения и хейт щото сте видяли някой селяндур с пърдящ сивик 1.3 някога, някъде.
И не ми е интересно защото съм в час с Хонда или защото съм имал хонди - просто защото вие идея си нямате от Хонда,а дори малките деца поназнайват 1-2 неща за тая марка, но въпреки това ръсите "бисери" и грам не ви пука. Малко на детска градина прилича, а още повече като гледам как реагирате на чуждо мнение. Извинете ако ви нарушавам експертизма в този форум с моите твърдения - грешни или верни според гледната точка.
В сайта на акрапович хич не ми излиза Шкода,а и при положение че Виктор мисли да засилва колата с хибридна К04, да сменя инжектори, помпа и да минава на FMIC ,а не само да сменя генерация - не виждам защо тия мощности в сайта на Акрапович( гарантирано консервативно поднесени) са от някакво значение. А и от кога сайта на Акрапович е най-меродавното средство за тунинг?
Може би сайта на Акрапович ви върши работа защото само записвате един софтуеър и до там? Случаят на автора на тази тема не е такъв. Той няма само да записва софтуеър, нали така?
Какъв е смисъла Виктор да си разбута цялата кола, да сменя инжектори, помпи , турбо и накрая да си остави стоковата Ф55? На какво налягане трябва да кара за да пусне 250 к.с.през стоковата генерация?
ДВГ е просто един компресор на въздух, без значение дали е атмосферен или с принудително пълнене. Целта е да се облекчи максимално влизането и излизането на въздуха от него, като това гарантира максимално добра ефективност/КПД/мощност. Според вас задължително трябва да остане на Ф55, за да му е тиха - защо и на каква цена? Защо ако е напълно постижимо да е пак толкова тиха на Ф63/Ф70? Разбирам гледната точка на елементарния подход в случая, който вас явно ви устройва идеално.Но това би било удачно само ако Виктор искаше да запише един софтуер, да монтира един FMIC и до там. А той бая части е събрал и сигурно иска да ги ползва, което автоматично би трябвало да отхвърли варианта да остави сток Ф55.
Общо взето като засилваш кола първите стъпки са - въздушен филтър с или без интейк според предпочитания, спирачки, окачване, генерация, софтуеър и т.н. ( горе-долу в този ред или с малки промени в зависимост дали колата е атмосферна или с принудително пълнене)
Аватар
ViktoRS

Шкода Новак

Мнение от ViktoRS »

Да поизтупаме малко прахта от темата. Най-накрая се реших да затъмня задното и задните странични прозорци на колата. Затъмнено е на 30%, като съм изключително доволен от резултата. Поне на мен не ми харесва сива кола с най-тъмното фолио - контраста не ми допада, а й разликата с предните прозорци става доста осезаема, което също според мен не е добре естетически. :)

п.с. снимките са правени вечер и изглежда малко по-тъмно. Ще кача снимки и през деня. браво
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Аватар
Георги Г

Škoda Ентусиаст

Гараж: Superb 3, 2.0 TDI, 190HP

Мнение от Георги Г »

Супер изглежда! браво
Аватар
Škoda 130LRh

Škoda Мод

Гараж: Škoda Felicia 1.3-МОРКОВА
Škoda 120 L-136 1987
Škoda 120 L 1986 (LS)
Škoda Octavia Mk1 Vrs
(Общо Шкоди 14 броя)

Мнение от Škoda 130LRh »

Ся сложи ветробрани и направи колонките черни , аз така ще правя на моята [smilie=beach.gif]
КЕФА ЦЕНА НЯМА ...
Аватар
Бай Ненчо

Škoda Ентусиаст

Гараж: ПОД НАЕМ

Мнение от Бай Ненчо »

Škoda 130LRh, [smilie=punish.gif] черни колонки, не се лигави [smilie=punish.gif]
Магистрала няма финал ....."masterOne"
Публикувай отговор

Обратно към “Octavia I”