Сваляне на фаровете

Всичко за Шкода Супърб, произведен от 2008г. до 2015г.
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
pilota_koko

Шкода Новак

Сваляне на фаровете

Мнение от pilota_koko »

Търсих как се свалят фаровете и не открих информация освен за крушките.
Развих двата видими болта (единият отгоре, другият в страни от към бронята), но има още нещо което го държи, но не го виждам.
Незнам дали е щипка или пак някой болт?
mw3

Шкода Новак

Сваляне на фаровете

Мнение от mw3 »

http://www.oemepc.com/skoda/part_single ... g/e#sec_16

Според тази схема има още един болт от долната страна на фара(номер 16) и най-вероятно ще трябва да свалиш бронята първо.
mitex1983

Škoda Фен

Гараж: Шкода Супърб 2.0TDI DSG 170 hp & Шкода Фаворит 1.3

Сваляне на фаровете

Мнение от mitex1983 »

Задължително се сваля бронята.
thedu4eto

Шкода Новак

Сваляне на фаровете

Мнение от thedu4eto »

Някой може ли да даде насоки в свалянето на бронята. Искам и аз да си сваля фаровете за да почистя лупите , става вече на 10 години колата (почти) и все си мисля че доста прахоляк се е събрал и по тях за това време.
Аватар
димон

Škoda Фен²

Гараж: Octavia 4 FL TDI
Обратна връзка:

Сваляне на фаровете

Мнение от димон »

thedu4eto написа: 19.08.2021, 09:26:51 ...става вече на 10 години колата (почти) и все си мисля че доста прахоляк се е събрал и по тях за това време.

По-добре не ги почиствай, понеже рефлекторите са от много тънко покритие и се "забърсват" само от едно потъркване... :)
Audirulzz

Škoda Racer

Гараж: Skoda Octavia 3 estate 1.8tsi 4x4 stage 4 - depresses Georgi Milev
Обратна връзка:

Сваляне на фаровете

Мнение от Audirulzz »

След 10 години има всичко друго но не и рефлектор.Лупата колкото и да я бършеш отзад положението е леж.
Може да си избереш или да ги рециклираш или да купиш алтернативни
Аватар
Ramzes

Škoda Фен²

Гараж: Škoda Octavia II Combi 1.9 TDI BLS 2008

Сваляне на фаровете

Мнение от Ramzes »

Много паянтови тези Шкоди [smilie=yahoo.gif] . Щом за едни смешни 10 години се амортизират. Карал съм 20 годишни коли с оригиналните фарове и перфектни рефлектори. Само крушки сменяни и 1-2 полирания. Ако няма помътняване и напукване, по-добре не се занимавай.
Още от времето на хан Кубрат се знае, че с много селски пръчки на едно място никой не може да се справи!
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH

Сваляне на фаровете

Мнение от Цецо75 »

Проблема с помътняването на лупите го има при всички марки.
Бееееее.....
thedu4eto

Шкода Новак

Сваляне на фаровете

Мнение от thedu4eto »

Не мога да преценя дали са помътнели защото им колата от 2 години и тогава въобще не съм ги заглеждал. Поръчал съм и нови ксенонови лампи защото виждам че тези почват да жълтилеят и доста по слабо светят. Пътувам междуградско до работа ,и само на къси светлини е голям зор карането. Вече почти всяка вечер пускам и фаровете за мъгла че иначе съм направо като кьорав без тях.
Като пристигнат новите лампи ще кажа какво е положението и дали ще свалям фаровете.
Публикувай отговор

Обратно към “Superb II”