Как се прави тунинг? Размисли и страсти...

Класически, редки и спортни автомобили. Теми свързани с Тунинг
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
Аватар
BlackPearl

Site Admin

Гараж: Octavia mk3 vRS-BlackPearl2

Мнение от BlackPearl »

Чичо Ваньо,
Виж АПР с ЕФР ко прави. [smilie=music.gif]
57595537_635021706922671_5705231983873884160_n.jpg
П.С: Тошето и той ще мери, интересни работи има .... [smilie=kiss3.gif]
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Изображение
Аватар
La Furia Roja

Škoda Racer

Гараж: Skoda Octavia V/RS APR Stage 3 IS38, Skoda Octavia Scout, Harley Davidson Fat Boy 2019 FLFBS
Обратна връзка:

Мнение от La Furia Roja »

todor87 написа: 26.04.2019, 19:07:07 За конете имах на предвид, че "не са важни" в смисъл такъв:
Примерно твойта има 420к.с. както си е сега.
На Искрен я ограничават в сегашния й сетъп и нея на 420 к.с.
Дали ще е по-бърз на доускорение?
Според мен да, само и защото тези 420к.с. ще ги държи с ЕТР-а до 7+к.об./мин., докато ис38-цата след 6к. вече ще издъхва.
Е Ти сега какво каза????????
Разбира се, че освен Конете като чиста макс стойност има значение как са разпределени по оборотомера
Същото е с Нютоните. То е ясно. Колкото повече Нютони при дадени обороти, талкова повече Коне.
Диното не показва само Макс стойност. То показва ГРАФИКА и Разпределение.
Каквато е графиката, такова е поведението на колата на пътя.

Това с Искерновата ограничена е някаква хипотеза и не го разбрах ,но аз ще ти дам следния пример.

И двете коли са с по 400коня.

Едната обаче ги има в диапзона от 2500 до 6500 оборота. Другата ги има само от 5500 до 7500 оборота.
По друг начин казано Първата има повече Нютони от Втората.
Равни Коне, но първата за да ги има в малките обороти, трябват повече Нютони. Знаеш, че конете са оборотите по нютоните.

На Диното това ще се види на графиката.
На пътя поведението на колите ще е същото както на графиката.
В малките и средни обороти Първата ще има предимство, Във високите втората ще има предимство.
На чисто ускорение Първата по-бързо ще изреди предавките, ще радполага чисто времево с 400 коня за по-дълго време и ще бие Втората, която просто за по-кратък път от оборотомера ще разполага с 400 коня.
Вече ако втората в този по-кратък път разполага с 500 коня, вече може и да коменсира, но ТОВА ПАК ЩЕ СЕ ВИДИ НА ДИНОТО.

Спорът почна, че Диното нямало значение. Има. Каквото е на Диното, такова и на пътя.
@bega4kata каза:
Ама всичко да ти е Рево не е геройство.Всичко им е нескопосано на тях.Като започнеш от софтуера дето сеца, минеш през колера дето не пасва и стигнем до джантите, дето според И. Пецов няма проблем да се карат с навито тиксо на главините.
Аватар
bega4kata

Агент на ДС

Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196
Обратна връзка:

Мнение от bega4kata »

Според мен, най-добре е мерене на пътя. Мани тея динота.
И понеже чичо Ваньо е контузен и скоро няма да е в състояние, чакам Искрен да мерим. Ще проверим и неговата теория на 4-та да тръгна.
GUNTER SERVICE
Изображение
ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
Аватар
todor87

Škoda Racer

Гараж: Skoda_Superb_3_Combi_2.0_TSI_4×4=>
=>Revo Stg_2 killer😁

Мнение от todor87 »

La Furia Roja написа: 26.04.2019, 21:16:28 Едната обаче ги има в диапзона от 2500 до 6500 оборота. Другата ги има само от 5500 до 7500 оборота.
Ванка, това да не е Тесла.
Кой/коя кола си прави конете на 2500об.?
По реалистично е:
Едната 5800-6300
Другата 5800-7500.
Тогава как ще е?
Аватар
La Furia Roja

Škoda Racer

Гараж: Skoda Octavia V/RS APR Stage 3 IS38, Skoda Octavia Scout, Harley Davidson Fat Boy 2019 FLFBS
Обратна връзка:

todor87 написа: 26.04.2019, 21:37:25 По реалистично е:
Едната 5800-6300
Другата 5800-7500.
Така както си го дал , Втората ще шие, но ти ми кажи коя ще шие така?

Едната от 4500 до 6500 макс коне 400, като от 2000 до 4500 има от 70 до 80 процента от тези 400коня радпределени
Втората от 5500 до 7500 макс коне 400, като от 2000 до 5500 има едва 50-60 процента от тези 400 разпределени.

Каквито и примери да даваме, ТОВА СЕ ВИЖДА НА ДИНОТО.
Пак казвам. Каквото на Диното, такова и на пътя.

Диното показва къде е в макс кондиция колата ти. Графиката го показва.
Гегата в интервала от 3500 до 7500 няма как да го шием с Тройките.
Тройката има единствено шанс при тръгване от 2000-2500 оборота.
Както тръгнахме първия път с Искрен.
От 60 на Трета. Тройката тогава избягва напред и Четворката може да я хване едва след 260.
@bega4kata каза:
Ама всичко да ти е Рево не е геройство.Всичко им е нескопосано на тях.Като започнеш от софтуера дето сеца, минеш през колера дето не пасва и стигнем до джантите, дето според И. Пецов няма проблем да се карат с навито тиксо на главините.
Аватар
La Furia Roja

Škoda Racer

Обратна връзка:

BlackPearl написа: 26.04.2019, 20:39:53 Виж АПР с ЕФР ко прави.
Мнооооо пари струва, рисков е и е направен за техните висококачествени бензини.
110 Октана по Рон версията дава около 560 коня.
Нямаме тук подобни горива.
Добре съм със сегашния Стейдж. Сега, обаче и той не ми върши работа [smilie=kiss3.gif]
@bega4kata каза:
werz

Škoda Фен²

Гараж: Купчина ламарини

Мнение от werz »

Колите на предно с мощност над 320кс се нуждаят от доста фактори за да постигнат оптимални стойностти при ускорение.Реално дори в ден като днешния,не може да сложите 100% на пътя,но въртящият момент по-скоро пречи ,когато мине 550-600нм
Аватар
La Furia Roja

Škoda Racer

Обратна връзка:

werz написа: 27.04.2019, 00:34:44 Колите на предно с мощност над 320кс се нуждаят от доста фактори за да постигнат оптимални стойностти при ускорение.Реално дори в ден като днешния,не може да сложите 100% на пътя,но въртящият момент по-скоро пречи ,когато мине 550-600нм
Абсолютно си прав. При мен Въртящият момент минава 600Нм и е изтеглен в Ниските обороти. Самият файл е такъв. То и по графиките от Диното на Келеша се вижда сравнено с Ревото на Сами.
Това е причината да не мога да тръгвам от Втора.
Ако тръгваме летящ от 50 или 60, аз Тръгвам на Трета. Губя разбира се така, но просто на Втора тези 600 Нютони и Коне 400 няма как да ги предам на асфалта. Ако можех да ги сложа там, колата щеше да се изстрелва много и да взема разлика още в началото.

Ревото е по-умно направено в това отношение. Нютоните са по-малко и са по-изтеглени към средните и високите. Пак са постигнати 400 коня, но с по-малко Нютони при по-големите обороти.
Сами така тръгва от Втора без пробеми.
Не е взривен колкото АПРа, но като баланс и общ пърформанс е по-добре направено Ревото.
По-умно е Ревото като файл за кола с Предно.
Този АПР файл IS38, който го пляскат на РСките и ГТИ Голфа е подходящ за Голф Р 4х4. Там по-добре ще са нещата в Ниските и Средните.
Отделно Ревото е правено и на Ръчки и на ДСГта. Най-малкото е проверявано на Ръчки, защото е Европа.
АПРът е правен на Голф ГТИ ДСГ IS38 и Голф Р ДСГ IS38. Те там в Америка нямат ръчки. Правен е да е до 550Нм, заради ДСГто.
На ръчка обаче, файлът даде твърдо над 600Нм на Три различни Дина.
Като им пратих Графиките на АПР по мейла, ония се опулиха и ми писаха, че не са очаквали такива резултати, просто хабер си нямали от Ръчни кутии, моята била първата.

АПРът има едно единтствено предимство. На дълъг път Поема без проблеми от 60 на Четвърта, от 90 на Пета или от 110 на Шеста.
Не е нужно да падаш в предавките за да се изстреляш и да изпревариш бързо, дори и при най-малката възможност на пътя. Не е нужно в този момент да дъниш педала да пода. Колата просто поема брутално от 2000 оборота още с най-лекия натиск на педала, както си във високата предавка. Като ужилена е.

За стартове от място не става този Стейдж, При Гонки, където педалът се заварява да пода, този Стейдж трябва да тръгва от60- 70км в час, от 2500-3000 оборота на Трета и то при Температура на Въздуха 15 Градуса. Всяка по-ниска скорост стартова го мъчи, Всяка по-ниска Температура на Въздуха, съответно на асфалта също го мъчи. Върти гуми, губи време, няма сцепление, трябва да дозираш, а така срещу някой, който спокойно заварява да пода губиш.
За това тръгвам на По-високата предавка, Губя малко в началото, но после се надявам да комепнсирам, със смяна по-малко и чисто по-големия Бууст на АПРа. от Ревото като ПСИ. Това е.
@bega4kata каза:
Аватар
bega4kata

Агент на ДС

Tiguan TDI 4motion
0896670196
Обратна връзка:

Мнение от bega4kata »

При мен държи оригиналния съединител даже.
При моя файл, до 4500 оборота буст над 1,5 няма. При мен при Щайнбауера беше по натоварен съединителя отколкото сега.Със Щайна по блъскаше в ниските.
GUNTER SERVICE
Изображение
Аватар
La Furia Roja

Škoda Racer

Обратна връзка:

bega4kata написа: 27.04.2019, 13:19:09 При мен държи оригиналния съединител даже.
При моя файл, до 4500 оборота буст над 1,5 няма.
Твоят файл е най-добрият от всичките комплексно погледнато.
Хем си бърз на пътя и изпреварваш в нормалните обороти от 2000 до 4500, хем имаш възможност да я дъниш на първа и втора, хем Не си развил мускули на левия крак [smilie=kiss3.gif] ---- при мен той е здрав поне[smilie=sarcastic.gif] , хем по-късно умираш като Пауър във Високите от Мен.

Гегата е най-бърз като чисто ускорение и най-много Пауър има, но трябва да изпреварва в оборотите от 3500 до 5000, ако иска и нагоре може да цеди, но едва ли му е нужно. До 5000 той е отвял всичко на пътя.
Дауншифтове обяче яко го гонят на прав път като кара, ако иска да изпреварва и да ползва и най-късият възможен участък.
Забавен отговор има след подаване на газ, дори и в обороти да е, това също го пресмята като кара.
Всичко това са минусите на Четворката, но Бруталията си иска някакви жертви.
485к.с. от Двулитров Мотор и 100-200 около 8сек., че и отдолу си е МАНИАШКО и ФОРЕВЪР изпълнение.
@bega4kata каза:
Аватар
bega4kata

Агент на ДС

Tiguan TDI 4motion
0896670196
Обратна връзка:

Мнение от bega4kata »

E,чак най добър....субективно е да се каже. Комбинациятя съединител от Сеат Алхамбра,притискател от Ауди ТТрс на оригиналния маховик с оригиналния лагер помпа е добро решение за не тежък педал на съединителя.Със закъсняващия респонс,също до някъде се настройваш и се научаваш да го предвиждаш в повечето ситуации.Немоща в ниските не е ,чак такава драма.Върви си колата,тя и без надув си има сила(за нормално придвижване).Единствения проблем за мен е ,че изсипва някакси много рязко и трудноконтролирано много мощ. При твоя софт пък сравнено с моето Рево,колата в ниските обороти и в тези в които обикновено се шовира се чувртва още по-брутално жива мошна и приятна.
GUNTER SERVICE
Изображение
Аватар
La Furia Roja

Škoda Racer

Обратна връзка:

BlackPearl написа: 26.04.2019, 20:39:53 Виж АПР с ЕФР ко прави.
Това е показателен клип.
RS APR EFR vs RS Revo ETR

Камерата е в АПРа.
АПРа е ръчка, Ревото е ДСГ.
Вижда се много добре как Ръчката води през повечето време. Тръгват от Трета, то от Втора Няма как [smilie=sarcastic.gif]
После се вижда как при смяната от Четвърта на Пета, Ръчката за момент е мината от ДСГто.
Това е НАЙ-ТЕГАВИЯТ момент при бягането с Ръчка Октавия РС.
Бавно се мести лоста от 4та на Пета, тряяяяяя едни чупки Надясно и Напред, губи се време, после колата за момент пада в дупка докато пак надуе, АБЕ мноооооооо шибан момент. Знаете за Чичо Ваньо шифтъра къде имаше видео. Ето баш за тоз момент иде реч.
После като надуе АПРът с Ръчката отряза категорично Рево с ДСГто.
Вижда се и на Трите ръна.
Аз обаче не съм сигурен, че АПР ЕФР е по-бърз от Рево ЕТР, а просто разликата идва заради различните кутии.
При нас със Стейдж 3, бай Миле точно така му водя в началото леко, после при 4-5 леко ме минава и после аз го отрязвам като надуя Петата.

@bega4kata каза:
Аватар
BlackPearl

Site Admin

Мнение от BlackPearl »

Иване, аз тук не виждам голяма разлика, вече зависи от ДСГто, колко е правено.
Ти, как шиеш Милчо, не змам- в смисъл- ти си усещаш като караш най-добре на коя скорост и предавка идва разликата ( в този смисъл го казвам), но аз със СТ2 го ших нагоре СТ3то, след 160-180 просто си умира неговата.
Иначе, ЕФРа трябва повече да върви, но едва ли ще е отчетливо повече. Те тук след 220-240 спират . За къде нагоре?
Изображение
Аватар
La Furia Roja

Škoda Racer

Обратна връзка:

BlackPearl написа: 27.04.2019, 17:26:02 Иване, аз тук не виждам голяма разлика, вече зависи от ДСГто, колко е правено.
Е как не виждаш. Какви 220-240. Тоя с АПРа слага Шеста и още карат, а това става след 240. То се чува както говорят и се вижда и на Трите ръна. На около 200 слага ръчката Пета и ДСГто за момент дърпа.
После Ръчката като надуе на Пета, ДСГто още на Четвърта мисля, че изцежда и Ръчката замина. След като сложи пък Шеста, Ръчката съвсем отряза ДСГто.

Тя разликата до 200 реално почти я няма. После след 220 АПР Ръчката замина.
Но за мен не е от Софта, от Кутиите е.

Мнооооо го хвалят това ДСГ, а то всеки път Бой яде от ръчките.
Не знам кви Ремапи и кви 5 лева, ама един път на съм гледал клип ДСГ Стейдж еди какво си да отупа Ръчка.
@bega4kata каза:
Аватар
BlackPearl

Site Admin

Мнение от BlackPearl »

La Furia Roja написа: 27.04.2019, 17:32:47 Е как не виждаш.
Иване, не знам как ти гледаш клипа [smilie=sarcastic.gif] .
Аз, ето какво виждам:
ДСГто на ръновете СПИРА ДА КАРА(то и се вижда, когато е на задна врата/калник). На 29та секунда- на 1ви рън, ръчката продължава да кара секунда 2 и пуска газта- то си се и чува. Аз 2 врати разлика или половин кола му казвам : несъществена разлика.
На ВТОРАТА гонка- този казва 175 км. и ДСГто спира след секунда - две. Тоест- няма гонка нагоре.
На ТРЕТАТА гонка- след 200 (чува се- скорост 200, превключване- дълго), ДСГто излиза напред и към 220-230 спира когато е ОТПРЕД, то му се виждат стоповете как ги натиска.
Не те знам, ти какво гледаш, че ДСГто спира, а АПРа си кара и си снима огледалото ли? Това нищо не показва......
Нагоре, може и да го пръска, но ДСГто НЕ кара, а спира малко след като минат 200.

По скоро, тук съм по сългасен, че има разлика, понеже е очевадна при чисто ускорение, но пък РЕВОТО е 1.8 Oктавията, което си оказва влияние.
Иначе, тази бялата 1.8ца е много бърза.
Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “ВИП Гараж и Тунинг”