Аз кват съм пинтия, като чух безобразно ниска цена и клъвнах
Попитай майстора?
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
-
NRG
- Гараж: Октавиа 3 2.0D
Попитай майстора?
Аз кват съм пинтия, като чух безобразно ниска цена и клъвнах
- zzankov
- Гараж: Шкода Октавиа 2001
AQY
85kW/116 hp
Попитай майстора?
Утре ще те поканя на кафе.
И ще обсъдим нещата.
И ще обсъдим нещата.
- bega4kata
- Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196 - Обратна връзка:
Попитай майстора?
Да допълня, понякога и от тук вдигат нивото. От тази семеринга! Днес сменям, че се сетих.bega4kata написа: 07.04.2019, 12:53:37 Като се махне дпф-а, на автомобили с този проблем, проблема се решава!
Тоест, като мяма регенерации, няма увеличаване на нивото. 100%
Друга причина може да е пикаеща дюза/и в покой.
Както и повредени/изросени дюза/и, които не разпръскват добре. Куца им пулверизацията
Дълги дюрейшъни също са причина.
Дали от софтуер, дали от датчик и т.н.
Аз бих си върнал оригиналния софт и изчистване на ДПФ-А на ултразвук. Както и една лека промяна в софта в картите при работа на режим регенерация. Голм ефект има-практиката показва. Не съм фен на махането. Но понякога това е най лесното и сигурно и генерално решаване на проблема.

GUNTER SERVICE

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
- makaveli
- Гараж: Dacia Sandero Stepway Eco-G 100,
Fiat Fiorino 1.4i,
Citroen C3- служебна
Попитай майстора?
Мастъре, това семерингче от къде е?bega4kata написа: 08.04.2019, 12:56:02 Да допълня, понякога и от тук вдигат нивото. От тази семеринга! Днес сменям, че се сетих.
Утре имам час за смяна маслото, закачане на дюзите и мога да споделя и за него. В интерес на истината колата няма загуба на мощност, не пуши, няма игра на обороти... EGR и охладителя са сменени преди 50 000 км и те така
- ЦецоNOL
- Гараж: SKODA KAMIQ 1.5TSI MONTE CARLO 2024 - МРАЗКО
POR(N)SCHE CAYMAN GTS 4.0 718 2023 - YELLOWSTONE
AUDI A6 C5 ALLROAD - КАМИОНА - Обратна връзка:
Попитай майстора?
@makaveli,
Защо не направиш стъпки за аз решаване на проблема?
Сега сменяш маслото и до седмица ще е дроб отново.
Има доста решения като чета по-нагоре.
Какво масло ще се слага?
Какво масло ще се слага?

ЗА ВСЯКАКВИ АВТОЧАСТИ И КОНСУМАТИВИ
0️⃣8️⃣9️⃣ 9️⃣1️⃣1️⃣ 6️⃣9️⃣6️⃣9️⃣
- makaveli
Fiat Fiorino 1.4i,
Citroen C3- служебна
Попитай майстора?
Цецо, първо сменям маслото, защото за да махна ДПФ-а трябва да карам най-малкото до София а със сегашното не ми се рискува.Ц-Е-Ц-О БАТМАНА написа: 08.04.2019, 14:50:47 @makaveli,
Какво масло ще се слага?
Маслото е от ЕТ, но мисля операция 2 да не се проточва много във времето именно да не го наблъска пак маслото
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
Попитай майстора?
Защо го нарочи филтъра за убиване? На колко километра е? Ако може да се спаси, защо да димиш?
Оправи си първо софтуера, само от там разликата е драматична.
Оправи си първо софтуера, само от там разликата е драматична.
Бееееее.....
- stefan L
- Гараж: exOctavia 2.0TDI BKD powered by Gunter Service/ exGolf 7 R CJXC powered by Gunter Service/ Волво ЕХ30, 428 к.с.
Попитай майстора?
Не е само софтуера. На 300000 няма как да не погорва масло, а това е смърт за ДПФа. Също дюзи и т.н.
- Цецо75
ex CFGB, ex ALH
- makaveli
Fiat Fiorino 1.4i,
Citroen C3- служебна
Попитай майстора?
Цецо, да ти кажа честно нарочил съм го, защото ми се иска да е той отколкото другите неща дет ги изписахме тия 2 дена
но каквото и да правя ще е след диагностика и оглед. Шкодичката е на 300 000 км реални и така...
И айде дайте координати на читави хора дето имат и флашват стария софт
Наздраве, отиам да люсна още една дюлева
И айде дайте координати на читави хора дето имат и флашват стария софт
- Цецо75
ex CFGB, ex ALH
Попитай майстора?
Ами аз понежем дишам въздух, предпочитам да е някое от другите неща... те тоя филтър не са го монтирали случайно там... Но да не зачекваме тая тема.
Относно връщането на стария софтуер - координати не мога да дам, защото човека е набеден за враг тук. Тъжна история...Пиши ми на лично, ще ти ги дам, да не нарушавам дисциплината...
Обаче е в София. Той го направи на мойта кола и го направи както трябва да се направи. Сигурно има и други, но за там не мога да дам мнение. Във всеки случай процедурата не е толкова тривиална, колкото изглежда на пръв поглед. А и както казах, на 1.6TDI при "екологизиране" освен софтуера се пипа и по хардуера и не знам до колко това има значение при връщането обратно... Моя съвет обаче е първо да се върне в оригиналното състояние и после да правиш, каквото ще правиш - ще забраняваш ДПФ, ЕГР и каквото там си решил.
Относно връщането на стария софтуер - координати не мога да дам, защото човека е набеден за враг тук. Тъжна история...Пиши ми на лично, ще ти ги дам, да не нарушавам дисциплината...
Обаче е в София. Той го направи на мойта кола и го направи както трябва да се направи. Сигурно има и други, но за там не мога да дам мнение. Във всеки случай процедурата не е толкова тривиална, колкото изглежда на пръв поглед. А и както казах, на 1.6TDI при "екологизиране" освен софтуера се пипа и по хардуера и не знам до колко това има значение при връщането обратно... Моя съвет обаче е първо да се върне в оригиналното състояние и после да правиш, каквото ще правиш - ще забраняваш ДПФ, ЕГР и каквото там си решил.
Бееееее.....
-
oci5656
Попитай майстора?
Здравейте колеги ,някой с мнение за чип тунинг на 2.0TDI 140 кс. CR DSG ,автомобила е на 250хил. км.DPF-филтъра си е на колата.Мисля,че е с т.н. "ЕКО СОФТУЕР",защото се регенерира горе долу веднъж седмично.
- dimibo
- Гараж: Супърб 2, 2.0 TDI
Октавия 2, 1.9 TDI
V10
Попитай майстора?
Харчи по-малко, върви повече.oci5656 написа: 09.04.2019, 13:32:38 Здравейте колеги ,някой с мнение за чип тунинг на 2.0TDI 140 кс. CR DSG ,автомобила е на 250хил. км.DPF-филтъра си е на колата.Мисля,че е с т.н. "ЕКО СОФТУЕР",защото се регенерира горе долу веднъж седмично.
Günter Stg 1
-
oci5656
Попитай майстора?
Някакви проблеми със скоростите има ли колега? Значи да скачам смело.dimibo написа: 09.04.2019, 13:45:24Харчи по-малко, върви повече.oci5656 написа: 09.04.2019, 13:32:38 Здравейте колеги ,някой с мнение за чип тунинг на 2.0TDI 140 кс. CR DSG ,автомобила е на 250хил. км.DPF-филтъра си е на колата.Мисля,че е с т.н. "ЕКО СОФТУЕР",защото се регенерира горе долу веднъж седмично.
- dimibo
- Гараж: Супърб 2, 2.0 TDI
Октавия 2, 1.9 TDI
V10
Попитай майстора?
Проблеми със скоростите? Нали не очакваш, че след “чип-а” колата ще стане самолет. Просто ще върви една идея по-добре.
Скоростите ако са здрави и с и без все ще са здрави.
Ако лепиш ежедневно педала на газта, то и с и без пак в един момент ще са за ремонт.
И все пак си провери ДСГ до какви нютони държи.
Скоростите ако са здрави и с и без все ще са здрави.
Ако лепиш ежедневно педала на газта, то и с и без пак в един момент ще са за ремонт.
И все пак си провери ДСГ до какви нютони държи.
Günter Stg 1