смяна на радиаторчето на парното
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- danielkar
здр. октавията е 1.6 бензин 102 коня, последно време ми губи антифриз и днес забелязах че отдолу в една от колонките под пасажерското дъно/отпред отдясно/ има събрал се антифириз , явно радиаторчето е спукано , защото там няма откъде другаде да дойде тоз антифриз.Че въпроса ми беше към колегите от Стара Загора, ако някой знае къде може да ми го сменят и каква е цената за труда, защото знам че май се сваля всичко за да стигнеш радиаторчето. Благодаря!
- JORDITO
- Гараж: Skoda Octavia III 1.6TDI-CR, 105PS + Arshinkov brothers
Ивайло Рангелов - +359 88 954 8797
Колега е от форума и работи отговорно.
Колега е от форума и работи отговорно.
Моята тема за колата : Škoda Octavia III Комби 1.6 TDI-CR 105 PS
- zzankov
- Гараж: Шкода Октавиа 2001
AQY
85kW/116 hp
Мда.
Кофти ремонт е това.
Кофти ремонт е това.
- JORDITO
- Гараж: Skoda Octavia III 1.6TDI-CR, 105PS + Arshinkov brothers
Само да не гледаш как колата ти е по черва. ![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
Моята тема за колата : Škoda Octavia III Комби 1.6 TDI-CR 105 PS
- danielkar
мен не ме страх да е гледам по черва, въпроса е после да няма излишни части след сглобката и да няма надраскани части по интериора и таблото, повечето това ме притеснява!
- zzankov
AQY
85kW/116 hp
Неприятният момент,е че първо трябва да се изтегли фреона от системата. И после таблото се разколачва.
- danielkar
сега колеги установих нещо друго и имам съмнения , че не е радиаторчето, преди време сменях термостат и антифриз и със всичкия си акъл отворих казанчето когато колата беше загряла на 90 градуса и почна да кипи от казанчето уж да я обезвъздуша .Тогава си спомням че бая антифриз изтървах по колоната в двигателният отсег и ми се струва че той може да е отишъл в долната колона на под дъното на пасажера незнам как е станало, но така си мисля.Днес вдигнах мокетите отпред в колата и нито е мокро нито си личи да има следи от антифриз там си стои новичко както е излезнала колата преди 17 години от завода, ако в случая е пукнато радиаторчето би трябвало да има някакви следи от антифриз , но уви няма и оставам с впечатление че е здраво, после погледнах отпред където е разширителното казанче и ми направи впечатление че маркуча който излиза отдолу и отива в радиатора е леко влажен , избърсах го и сега ще следя кво ще стане , може и оттам да ми губи по малко ! ![fool [smilie=fool.gif]](./images/smilies/fool.gif)
- zzankov
AQY
85kW/116 hp
Потят ли се стъклата?
Да са мазни отвътре?
Да са мазни отвътре?
- danielkar
не , досега не съм забелязаъл, само един път миналия септември имаше някаква мъгла и тогава имаше малко запотяване , но пуснах парното и ги издуха от отгава на сам ейго и цяла зима никога не са били запотени!
- zzankov
AQY
85kW/116 hp
Значи радиаторчето е здраво.
- danielkar
не знам вече ко да мисля, ще следя кво ще стане с маркуча на разширителното казанче да ли ще продължи да овлажнява, а пък за пълната колона дето беше с антифриз под пасажерското място под дъното и там съм в размисъл от къдее. Там минават в таз колона видях горивопроводите / 3 бр . / единият е бял и гопроследих влиза в пред разширителния съд има нещо като някакво филтърче одушник ли е не знам, от начало си помислих че има спукан горипровод и това е бензин в колоната, акто го лизнах сладнеше чист антифриз!
- danielkar
ето Шкодата ми
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- zzankov
AQY
85kW/116 hp
Това пред разширителният съд е т.нар
ЕВАП. Няма антифриз там.
ЕВАП. Няма антифриз там.
- danielkar
колеги , значи със сигурност антифриза в колоната под пасажера е от двигателния отсег където по горе в темата бях споменал кво направих, засега го следя не е мръднал в разширителното казанче , явно и радиаторчето ми е здраво щом никъде няма мокро по мокетите и под тях.Дано всичко да е наред! ![beach [smilie=beach.gif]](./images/smilies/beach.gif)
![beach [smilie=beach.gif]](./images/smilies/beach.gif)
- zzankov
AQY
85kW/116 hp
Дано.
Наглеждай нивото.
Наглеждай нивото.