Разход на масло. Картерна вентилация.
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
-
Mahorec
Двигателя е 1.9 тди агр.Малко предистория - есента докато си сменях маслото забелязах обилно омазняване зад двигателя, студената част на турбото беше цялата в масло, масло имаше и по - дясната полуоска. Разход на масло имах, но имаше и теч от масления охладител, смених му семерингите - разхода намаля, но го имаше.... с точност не съм засичал. Колата не пуши, дори и ''нормалния'' черен пушек липсва. Проверих турбото, доста е свежо за километрите си(140 000 само от мен), не му открих никакви луфтове, буквално. Измих двигателя и веднага се видя от къде е теча - Между егр и смукателния колектор омазняваше и се стичаше надолу, цапайки всичко по - пътя си. Обвиних клапана на картерната вентилация(CCV), колкото пъти вдигнех капака си намирах повдигната щеката за масло.Мембраната с пружината на клапана беше блокирала. Смених клапана с нов, свалих и изчистих кулера - 70-80 грама масло изтече от там. Смених си и оригиналния Н75 понеже не беше много адекватен вече+едно вакумно маркуче, сложих си и панелен филтър Пайпъркрос. И вече доволен... колата върви по - съвсем друг начин, щеката на масло не ми я вдига. Преди няколко дни - 2000 км. след интервенциите около новия клапан за картерните е омаслено(предполагам уплътнението, което е забито в капака на клапаните, ще го сменям...) Махнах клапана, беше доста омазнен отвътре. Зад двигателя е същата омазана история, тече между колектора и егр и се стича надолу. Запалих двигателя с махнат CCV и като подам газ от дупката в капака на клапаните, където се забучва CCV-то пръска масло. За 2000 км. маслото ми е с около 1мм над средата на щеката, което май беше около 400-500 грама масло, не съм доливал, понеже имам идея да я оставя така с масло до средата, да видя дали ще продължи да го хвърля. Въпроса e, защо CCV-то не си върши работата и не отделя маслото от маслените пари, като при проверка си работи(все пак е нов) доста съм му смукал и духал и си затваря вътре мембранката. Издухан двигател и повишено картерно налягане, ми приличат по - скоро на някакви градски легенди. Ойл кеч кен.... не знам чудех се, но освен да спре да ми цапа мотора, май няма да ми спре разхода на масло, което е по - важно..
-
Mahorec
Днес изчистих тръбата(с carburator cleaner на бардал с него си чистя и дебитомера), която свързва CCV клапана с входа на турбото, беше доста затлачена, но все пак проходима, пръснах набързо и самия клапан, нищо, че е нов. Запалих колата без вкаран маркуч на клапана във входа на турбото и имаше само маслени пари, без пръски масло, пробвах я и на пълна газ, не излиза масло, не знам като се натовари в движение как ще бъде. Другото, което забелязах е, че пръска ситни капки масло от щеката, когато я извадя, за което има изписано доста, но така и не става ясно дали е нормално или не.
- bega4kata
- Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196 - Обратна връзка:
Абе, човек, суматий глупости изписа. Като не си майстор, що се занимаваш с глупости. С четене кой какво написал из Интернет, нищо не става,освен еда голяма каша ![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
GUNTER SERVICE

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ

-
Mahorec
Ами дай идея, какъв е проблема. Сума ти и неща пробвах(занимавките с глупости) на майстор е най - лесно да отида, въпреки, че вече съм адски предубеден към тях и сам си я правя. То една част да се смени е лесно, да се диагностицира проблема е съвсем друго...
- bega4kata
Tiguan TDI 4motion
Какъв е проблема?
GUNTER SERVICE

-
Mahorec
Окъква маторя изодзад. Смених цялата предница самичък вкъщи и пак цапа. Ходих днес на мастор, каза аз съм бога на тея ра'оти, възкачи на подемник, свали гумата извади от нея некво джелезо, залепия и айде пак на каплата. То маастора, бил гумаджия, пак съм се объркал нещо...
П.П Един приятел каза, че било от лампаа сондата, тди-тата така си били. Ся и лампа трябва да сменям... Ама изгоряла крушка нямам никъде!?!!
П.П Един приятел каза, че било от лампаа сондата, тди-тата така си били. Ся и лампа трябва да сменям... Ама изгоряла крушка нямам никъде!?!!
Последно промяна от Mahorec на 23.03.2019, 20:24:02, променено общо 1 път.
- uboy
- Гараж: O1 FL AGR 4x4
O2 FL BMM 4x4
S2 BMP
-
Mahorec
И радиален не се набутва. Няма проблем, днес си взех уплътнение за егр и ще го сменя.Поне да не ми цапа. И за сега толкова. Иначе и турбо се засилих да купувам. Още ми го пазят, но моето е по - добро от него..
- bega4kata
Tiguan TDI 4motion
Ква лампа бе? Нещо майтапиш се във форума ли?
Може да цапа от 100 неща.
Може между всмукателния и главата да цапа, може от гарнитура на главата, гарн.на капака, от направляващия апарат към лагерното-гарнитурката(о-пръстена) . Агр-колектор. От самия агр дупчицата, от оста на клапата за гасене, от отичането на турбото, от тръбичката за захранване с масло и още други.... доооо болтовете дето държат блока към планката на тампона. При удар се пука блока и сълзи... Как си мислиш, че ще ти кажем от форума, не сме екстрасенси![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
Може да цапа от 100 неща.
Може между всмукателния и главата да цапа, може от гарнитура на главата, гарн.на капака, от направляващия апарат към лагерното-гарнитурката(о-пръстена) . Агр-колектор. От самия агр дупчицата, от оста на клапата за гасене, от отичането на турбото, от тръбичката за захранване с масло и още други.... доооо болтовете дето държат блока към планката на тампона. При удар се пука блока и сълзи... Как си мислиш, че ще ти кажем от форума, не сме екстрасенси
GUNTER SERVICE

-
Mahorec
Ами аз казах, че след измиване на двигателя(4 пъти е мит до блясък и всеки ден се врях да зяпам от къде е) теча беше локализиран и е между егр-колектор и отначало се хванах за турбото.... много турбини изгледах и доста бутах и имаха леки луфтове, а моето - не... за това го изключих като вариант и се насочих към CCV клапана и за това беше целия филм с картерните газове. Капака на клапаните(и на него съм му набрал злоба и ще търся гарнитура) си има теч, но не е толкова фрапантен, че да се стича толкова много, повечето е около вакуум помпата. От кулера очаквах да изливам едва ли не литри масло, но изтекоха едва 70-80 грама и няколко капки от турбо пътищата. Захранване - оттичане на маслото от турбото също съм го проверил и не е от там, още като видях омазняването за първи път(изчистване и наблюдаване всеки ден на канал). От всмукател-глава няма теч. Това са снимки от 10 ноември, когато го видях за първи път, сигурно цяло лято си е цапало. Сега след измиването до турбото не е стигнало все още, но на полуоската има малко.

- bega4kata
Tiguan TDI 4motion
И какъв ти и въпросът?
Гарнитура за капака, няма да намериш.
Гарнитура за капака, няма да намериш.
GUNTER SERVICE

-
Mahorec
Срам не срам, но ще си го призная. Тъпа работа, като цяло.... и си ударих главата в предния капак, та да ми дойде акъла хахах
.... водача на щеката за масло се е п****бал отдолу и от вибрациите отива нагоре. Днес, като го натиснах си влезе както трябва и маслото отиде на максимума точно. През цялото време съм препълвал мотора с масло и естествено го хвърля в смукателя и от там през егр надолу и само надолу, това е моята теория.
Купих си рейс пайп с всичките му щуротии по - него - тапичка, гарнитурки, с отвор и щуцер за буустметър(и него по нататък).... и егр-а уикенда, казва чао...
-
Mahorec
Егр-а си отиде. Не стана точна така, както исках, но ефекта е същия. Исках да затапя откъм изпускателя, но гайките са се заварили буквално, едната ме достраша да я напъна, а другата се заобли. Едната я отрязах, другата се запъна, а и е по - неудобна и накрая се отказах и затапих отгоре, без да махам тръбичката. Колектора е за чистене, но колата ми трябваше и нямах време за сваляне, чистене и т.н. Някой ден, като остане време ще го сваля и ще му покажа как се гори в ада.
Около две години я карах с изваден вакум, клапана беше затворен, като го свалих, но сигурно е пропускал малко.

- zzankov
- Гараж: Шкода Октавиа 2001
AQY
85kW/116 hp
Явно караш основно градско.
Как е вървяла тая кола...?
Как е вървяла тая кола...?
-
Mahorec
Очаквах чист колектор, защото си върви добре...
Но при мен има и друго, скоростната кутия е от 1.8Т и не е чак толкова мудна, като другите 90ки .преди 9 години италианците са правили някакви извращения...
П.п И най - интересното е, че колкото и да я гавря разхода ми го кове на 6 независимо градско или извън. Само зимата качва до над 7 и то само, ако карам по - сняг.
Но при мен има и друго, скоростната кутия е от 1.8Т и не е чак толкова мудна, като другите 90ки .преди 9 години италианците са правили някакви извращения...
П.п И най - интересното е, че колкото и да я гавря разхода ми го кове на 6 независимо градско или извън. Само зимата качва до над 7 и то само, ако карам по - сняг.