1.5 TSI

Всичко за Шкода Октавия, произведена от 2013г. до днес
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
socom

Шкода Новак

Гараж: Skoda Octavia 3 FL - Vision, 1.5 TSI, DSG 7.

1.5 TSI

Мнение от socom »

bega4kata написа: 05.03.2019, 12:39:25 Само дето това изкл.на цилиндрите не дава реален резултат. Да се чудят от къде да пастигнат икономия на гориво и ниски емисии [smilie=sarcastic.gif] направили го с масло 0-20 чорба и с тънки сегменти и плитки бутала дето ще се кълчотят и живот няма да има това чудо.
Това са ми "черните" прогнози".За вторичния пазар говоря.
Да, на практика се оказва че, ако има разлика в разхода на гориво не е съществена.
За техническа надеждност няма да споря, макар че, не виждам сериозна разлика в размерите на буталата и сегментите на 1.4TSI и 1.5TSI мотори. Буталото на 1.8TSI наистина е по-дълго, но не мога да преценя дали е съществено. Сегментите и на трите мотора май са с едни и същи размери - като дебелина /ама може и да не съм прав де/.
Hursa

Шкода Новак

1.5 TSI

Мнение от Hursa »

socom написа: 05.03.2019, 11:24:09 ако това го има при всички 1.5 TSI трябва да се усещат въпросните промени в оборотите на двигателя и при колите с DSG-7, а аз такова нещо не съм усетил.
Предполагам вашият е 150 кс двигателя? Също ме интересуват само моделите с "автоматични скоростни кутии" - как се усеща съчетанието - двигателя със скоростната кутия.
А някой да е сравнявал този двигател с двулитровия 190 кс.
fancko

Škoda Фен²

Гараж: О3 FL 1.8 TSI 7DSG

1.5 TSI

Мнение от fancko »

Тези двигатели дори и с АСК дават приличен разход, който до преди няколко години се смяташе за съвсем нормален при по-слаби бензинови двг-та с ръчна кутия. За мен дилемата би била 2.0 дизел vs. 2.0 бензин.

Пък и ако бях знаел преди 2 год. какво ще стане с Н1, щях да се метна на някоя врс-ка [smilie=sarcastic.gif]
Hursa

Шкода Новак

1.5 TSI

Мнение от Hursa »

Нямам доверие на съвременните дизели (дизелите на леките автомобили - съсипаха ги "еконорми" и производители, много повече от колкото съвременните бензинови - според мен).
style34 написа: 05.03.2019, 11:14:20 като карах Леона, макар че е 130 к.с., не знам защо, предполагам е същия двигател, също не съм усетил претрисане при изключване/включване на цилиндрите, а много внимавах дали ще се усеща. Но все пак съм я карал 1000 км само. Доста приятно върви, но на високите обороти е доста шумна
А как е сеата в сравнение с шкода? Че във форума на сеат е доста "тихо". Преди години като се интересувах от леон на форума - направо ме посъветваха да се откажа и ориентирам към голф.
Аватар
bega4kata

Агент на ДС

Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196
Обратна връзка:

1.5 TSI

Мнение от bega4kata »

Нямаш доверие в съвременния дизел? [smilie=fool.gif]
GUNTER SERVICE
Изображение
ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH

1.5 TSI

Мнение от Цецо75 »

Както се оказва съсипията не е пропуснала и бензините, та незнам до колко това може да е довод.
Бееееее.....
socom

Шкода Новак

1.5 TSI

Мнение от socom »

Hursa написа: 05.03.2019, 18:34:49
socom написа: 05.03.2019, 11:24:09 ако това го има при всички 1.5 TSI трябва да се усещат въпросните промени в оборотите на двигателя и при колите с DSG-7, а аз такова нещо не съм усетил.
Предполагам вашият е 150 кс двигателя? Също ме интересуват само моделите с "автоматични скоростни кутии" - как се усеща съчетанието - двигателя със скоростната кутия.
А някой да е сравнявал този двигател с двулитровия 190 кс.
Съчетанието е ... супер, :) преди Октавията карах дизелово БМВ с ръчна кутия. След 1-2 часа шофиране на 1.5TSI с DSG-7 бях на мнение че, няма да се върна нито на дизел нито на "ръчка" повече. Автомата е много бърз и прецизен, никаква липса на динамика, икономичен, общо взето е над очакванията ми като поведение. На тест драйв карах Рапид с 1.4TSI но с 122 к.с. и Октавия 2.0 TDI 150 к.с. и двете с ръчни скорости, поръчах моята малко на сляпо. Според мен трябва да направиш един тест драйв за да добиеш представа.
Имам близък роднина който си купува само нови коли, пътува много в чужбина, когато е в България обикаля представителствата и тества всякакви марки модели. По негов съвет, предвид малкото километри които правя на година и предимно градското ежедневно шофиране на къси разстояния се насочих към бензин.
socom

Шкода Новак

1.5 TSI

Мнение от socom »

Цецо75 написа: 05.03.2019, 19:34:28 Както се оказва съсипията не е пропуснала и бензините, та незнам до колко това може да е довод.
И аз съм на това мнение, преди време попаднах на интересна статия в която се обясняваше връзката между намаляването на сярата в горивата /в частност дизел/ и в моторните масла заради еко норми. Според автора сярата е естествена смазка и намаляването и увеличава износването на движещите се части в ДВГ. Факторите са много, стана ми интересно че и този е от тях.
Hursa

Шкода Новак

1.5 TSI

Мнение от Hursa »

bega4kata написа: 05.03.2019, 19:28:33 Нямаш доверие в съвременния дизел? [smilie=fool.gif]
Определено нямам. Можем да разгледаме кой да е форум и да сравним оплакванията от дизели и бензини (ако не са "минали" на газ). Особено с нашите горива. И сравнението е с по-старите дизели - евро 4 или 5. А евро 6 нормите ги ограничават още. Повечето производители добавят "втори" ЕГР - до колкото съм се интересувал. Който отново вкарва "саждите" в цилиндрите.
socom написа: 05.03.2019, 21:07:28 След 1-2 часа шофиране на 1.5TSI с DSG-7 бях на мнение че, няма да се върна нито на дизел нито на "ръчка" повече.
Ами и аз свикнах - вече 7 години и не ми се приучава отново. Иначе, ще "тествам", а и тествах, но бяха докарали октавия с еднолитровия двигател.
А информация за G-Tec - някой може ли да даде? Най-вече ми е любопитно адаптацията на двигателя към метана - ограничава се само до монтажа на метанова горивна система или и компресията му е по-висока? G-Tec - същото, като TGI ли е?
ss_julio

Шкода Новак

1.5 TSI

Мнение от ss_julio »

За G tec от първо лице, вече над 13600,00 км от 06.2018 г., колата върви идеално въобще не се усеща ,че е на метан. Комбинация метан с турбо макар и 1,4 см3 110 кс, осигуряват съвсем прилично придвижване почти за без пари. Аз съм с ръчна кутия, как върви с автомат не мога да кажа.

G tec, TGI, G tron 1,4 см2 110 кс един и същ двигател, обаче Audi имат на А4 и А5 2,0 см3 170 кс на метан.
Hursa

Шкода Новак

1.5 TSI

Мнение от Hursa »

Благодаря!
Но ме интересува дали двигателя е "метанов" - двигател изцяло адаптиран за работа на метан.
(Преди опел имаха модели с такъв двигател, с висока компресия. Имаха и малък бензинов резервоар - но запалването ставало със закъснение при работа на бензин - съответно на бензин работел с повишен разход. Докато на метан - двигателя е относително по-мощен и икономичен - в сравнение с "бензинов" двигател на метан. Хонда също имаха такъв двигател (и без бензинов резервоар), но за щатите.)
И дали при работа на метан се изключват цилиндрите (при 1.5 - 130 кс). Как се "впръсква" метана.
Аватар
skodko

Ретро Škoda

Гараж: Skoda 120 L/ Skoda Fabia 1.2 HTP/ BMW E28 520I
Обратна връзка:

1.5 TSI

Мнение от skodko »

Метановото 1.4 тси е супер мотор. Имаме фирма с няколко такива служебни за една година им врътнаха 150000 км и само масла сменят... Всеки месец [smilie=sarcastic.gif] . Мотора е изяло подготвен за работа на метан- клапани, легла на клапани, цилиндри със специално покритие и различни сегменти. Бензина е с директно впръскване, метана е с нормално, преди клапаните.
Белята каза: Айде бягай, че ми писна от тебе! Никой не ти чете суперлативите, работнико на ЕТ!
Hursa

Шкода Новак

1.5 TSI

Мнение от Hursa »

А при 1.5 как е? Ако впръскването е пред цилиндрите - може би няма и "изключване" на цилиндри. Компресията при G tec по-висока ли е отколкото при "бензиновия" аналог.
Марио88

Шкода Новак

1.5 TSI

Мнение от Марио88 »

Имам Шкода скала 1,5тси и мога да кажа ,че дори и да показва чести грешки като p0300 и т.н. Мотора изкара засега 247000 за ДСГ dq200въщата работа от време на време чука трака пука ,но колата се кара всеки ден по няколко стотин км .Сменях маслото на 30хил км .
Публикувай отговор

Обратно към “Octavia III”