О3 1.2tsi придърпване?
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
-
nnmmkk
О3 1.2tsi придърпване?
Здравейте,
Карам О3 1,2 tsi на 18 хил. км и от скоро ми прави впечатление (което не значи, че винаги не си е било така), че когато отпусна газта при движение на трета предавка в диапазона 50-55-60 км/ч, се усеща нещо като леко придърпване/неравномерност на движението. Като че ли същото нещо, но по-слабо усещам и при ускорение в същия диапазон. Общо взето този признак се усеща по новоасфалтираните отсечки по моя маршрут и е вероятно ако го е имало преди, да не съм го усещал.
Та въпросът ми е - има ли вероятност това да е нещо по двигател/трансмисия или по-скоро да е нещо от зимния комплект гуми? Изключвам да са спирачни дискове, защото при натискане на спирачката не се усеща тресене. Евентуално окачване?, макар че колата се кара доста леко и внимателно спрямо дупките. Замислил съм да пробвам да сложа летните джанти с гуми. Последно - гумите са конти ТС860 - бях прочел мнение на колега във форума, че има някакво тресене с подобни, ако не се лъжа.
Поздрави!
Карам О3 1,2 tsi на 18 хил. км и от скоро ми прави впечатление (което не значи, че винаги не си е било така), че когато отпусна газта при движение на трета предавка в диапазона 50-55-60 км/ч, се усеща нещо като леко придърпване/неравномерност на движението. Като че ли същото нещо, но по-слабо усещам и при ускорение в същия диапазон. Общо взето този признак се усеща по новоасфалтираните отсечки по моя маршрут и е вероятно ако го е имало преди, да не съм го усещал.
Та въпросът ми е - има ли вероятност това да е нещо по двигател/трансмисия или по-скоро да е нещо от зимния комплект гуми? Изключвам да са спирачни дискове, защото при натискане на спирачката не се усеща тресене. Евентуално окачване?, макар че колата се кара доста леко и внимателно спрямо дупките. Замислил съм да пробвам да сложа летните джанти с гуми. Последно - гумите са конти ТС860 - бях прочел мнение на колега във форума, че има някакво тресене с подобни, ако не се лъжа.
Поздрави!
-
kograman
О3 1.2tsi придърпване?
Пробвай по други настилки. Почти съм сигурен, че е от качествените ни пътища.
Someone's opinion of you does not have to become your reality
- Баш Майстора
- Гараж: Шкода120L-52hp,
- Обратна връзка:
О3 1.2tsi придърпване?
nnmmkk, Уточни придърпване или тресене наблюдаваш.Не е много ясно!
-
nnmmkk
О3 1.2tsi придърпване?
Доста е слабо, за да мога да го дефинирам с точност.
-
A_z_a_z_e_l
О3 1.2tsi придърпване?
Ако е леко поклащане, погледни гумите. Имал съм подобен проблем от криви гуми,макар да бяха почти нови.
-
nnmmkk
О3 1.2tsi придърпване?
Тези дни установих, че всъщност няма общо с трета предавка. При 80 км/ч на шеста, при отпускане на газта пак се усеща леко подскачане/притрисане. Като подам газ уж изчезва. Ако са гумите, не би ли трябвало да не се влияе от тови дали е на моторна спирачка или с подадена газ?
Поздрави!
Поздрави!
- Баш Майстора
- Гараж: Шкода120L-52hp,
- Обратна връзка:
О3 1.2tsi придърпване?
nnmmkk, Не е така,защото при подаване на газ се променя геометрията на окачването,а също и натоварването на гумата-олеква.При отнемане на газ става обратното.Пробвай с с летните гуми,много е вероятно да е от гумите.
-
nnmmkk
О3 1.2tsi придърпване?
Благодаря! Уикенда ще пробвам и ще пиша.
-
nnmmkk
О3 1.2tsi придърпване?
Здравейте, оказа се, че има леко крива джанта.
-
nnmmkk
О3 1.2tsi придърпване?
Все пак мисля, че не се касае за проблем от гумите. Преди да е загряла колата, при ускорение, и при отпускане на газта - моторна спирачка има придърпване. Все едно не достига въздух...