Шкода Октавия З - Представяне, мнения, впечатления
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
-
style34
- Гараж: Kodiaq FL, 190 TSI 4x4
Аз пък като човек карал 6 години Пежо 406, това Рено не виждам какво му харесвате толкова. Мега грозният DRL, отзад ненужните линии, които стърчат от стоповете също са доста кичозни. Да не говорим за неравномерната подсветка на леда, която съм виждал на не един Талисман/Меган. Като китайска лед лента, ама от евтината. Интериора е отврат. Иначе съм почти 100% сигурен, че ще вози по-добре от Октавията, която си е каруца отвсякъде.
- ЦецоNOL
- Гараж: SKODA KAMIQ 1.5TSI MONTE CARLO 2024 - МРАЗКО
POR(N)SCHE CAYMAN GTS 4.0 718 2023 - YELLOWSTONE
AUDI A6 C5 ALLROAD - КАМИОНА - Обратна връзка:
За кутията сам трябва да си прецениш.stennly написа: 28.02.2019, 19:39:02 Казах, че ми се струва висока цената за предлаганото, но все повече си мисля за прагматизма в този живот, на който прагматизъм отговаря точно Октавия 3. В крайна сметка Рено е победител от емоционална гледна точка за мен, но в дългосрочен план това ли е най-важното. С двигател 1.3 и 140 коня там и ако беше за 5 години ,вероятно щях вече да съм заложил на емоцията, но всъщност търся друго и то е в доста по-дългосрочен план. Явно решението ще е много трудно, макар да виждам отговора, който не ми се иска да приема.И едно питане. Новото 7 DSG заслужава ли си? Дава ли дефекти, грешки и подобни? Нервно ли е или си върши отлично работата?
Адаптивна е според основният стил на каране.
Много бърза и приятна кутия.
Изисква интервал за обслужване около 60 000км, за предимно градски цикъл на 50 000 е добре и не би трябвало да има драми.

ЗА ВСЯКАКВИ АВТОЧАСТИ И КОНСУМАТИВИ
0️⃣8️⃣9️⃣ 9️⃣1️⃣1️⃣ 6️⃣9️⃣6️⃣9️⃣
-
mordo
Спорът - Рено Меган или Шкода Октавия, струва ми се е безсмислен. Адмирации за Рено за страхотното развитие през годините, за което мисля, голяма заслуга има Карлос Гон. Липсата му ще се усети. Всеки производител има предимства и недостатъци. Важното е да има конкуренция, тя е буталото на прогреса. Чакаме Октавия IV.
Поздрави.
Поздрави.
- PRO
- Гараж: VAG PQ46 3T
Powered by CAXC
Октавия 3 след 100,000 километра според АутоБилд
TSI Team
- bobo80
- Гараж: Oktavia 3 VRS TDI DSG
Mercedes-Benz W212 350CDI
Мамата й еваха на колицата.
Сега тия от клипа отиват на обяд а новобранката в екипа събира чаркуляка. И започва голямото скърцане.
пп. Рено направиха гигантски скок последните няколко години. Колите им стават все по добри. На есен като карах Меган RS бях впечатлен от колата, най - вече от пътното поведение. В комбинация със 4 control колата е страшно повратлива. Отделно близко наше семейство си купиха новия Колеос и джипката е направо невероятно добра. Дори и вариатора е така замаскиран, че се държи като истински автомат. Единствената причина да не виждаме повече такива Колеоси по улицата е предупрежденията към марката. Това обаче са хлагманските модели на марката. Ако трябва да избирам между обикновен Меган с малък бензинов мотор и Октавия със най доказания 2.0tdi няма да ми отнеме повече от десет минути и то за да избера цвят за Шкодата.
Сега тия от клипа отиват на обяд а новобранката в екипа събира чаркуляка. И започва голямото скърцане.
пп. Рено направиха гигантски скок последните няколко години. Колите им стават все по добри. На есен като карах Меган RS бях впечатлен от колата, най - вече от пътното поведение. В комбинация със 4 control колата е страшно повратлива. Отделно близко наше семейство си купиха новия Колеос и джипката е направо невероятно добра. Дори и вариатора е така замаскиран, че се държи като истински автомат. Единствената причина да не виждаме повече такива Колеоси по улицата е предупрежденията към марката. Това обаче са хлагманските модели на марката. Ако трябва да избирам между обикновен Меган с малък бензинов мотор и Октавия със най доказания 2.0tdi няма да ми отнеме повече от десет минути и то за да избера цвят за Шкодата.
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
Бе незнам, то ще се разбере след 5-6 години. Така преди време познат ми обясняваше и за тогавашната Лагуна каква велика кола е... Пък днес на третичния пазар е на 1/2 от стойността на Октавия.
Бееееее.....
- nrayanov
- Гараж: Mitsubishi Outlander 2.0 MiVEC CVT Instyle 4WD MY2020
Toyota Corolla 1.4 D4D Hatchback MMT SOL 2WD MY2005 - Обратна връзка:
Сега аз разбрах, че всичко е наред с колата, но немския ми е доста слаб, тъй като не го ползвам редовно. Някой по-добре с немския и "разбиращ" от колите, може ли потвърди дали е така?
-
style34
Колеги, за да демонтирам фара на префейса трябва ли да демонтирам бронята?
- JORDITO
- Гараж: Skoda Octavia III 1.6TDI-CR, 105PS + Arshinkov brothers
style34, трябва. И е свързано с доста споменаване на мамата.
Моята тема за колата : Škoda Octavia III Комби 1.6 TDI-CR 105 PS
-
style34
Мерси, Жоро. Освен пак да те викам като се наканя 
Искам да ми ги почистят, полират и облепят с фолио. Ама не искам да ги сваля някой, който не го прави като за себе си.
Искам да ми ги почистят, полират и облепят с фолио. Ама не искам да ги сваля някой, който не го прави като за себе си.
- JORDITO
- Гараж: Skoda Octavia III 1.6TDI-CR, 105PS + Arshinkov brothers
style34, за полиране и фолиране не трябва да ги сваляш. Звънни ще ти кажа.
Моята тема за колата : Škoda Octavia III Комби 1.6 TDI-CR 105 PS
- La Furia Roja
- Гараж: Skoda Octavia V/RS APR Stage 3 IS38, Skoda Octavia Scout, Harley Davidson Fat Boy 2019 FLFBS
- Обратна връзка:
Е то няма какво да се гледат тия от Аутобилд. Аз мога от Първа ръка да Ви кажа.
110 000 близо км.
Напомпана на над 400 коня. Минала през множество Дино тестове, на някои я прегряха, безброй гонки и простотии
Щайнбауери, Джанти 20ки, спортни пружини, койлове, гумите само на 3 бара се карат.
НЕ Е МРЪДНАЛА до момента след всичките издевателства
@bega4kata каза:
Ама всичко да ти е Рево не е геройство.Всичко им е нескопосано на тях.Като започнеш от софтуера дето сеца, минеш през колера дето не пасва и стигнем до джантите, дето според И. Пецов няма проблем да се карат с навито тиксо на главините.
Ама всичко да ти е Рево не е геройство.Всичко им е нескопосано на тях.Като започнеш от софтуера дето сеца, минеш през колера дето не пасва и стигнем до джантите, дето според И. Пецов няма проблем да се карат с навито тиксо на главините.
- nrayanov
- Гараж: Mitsubishi Outlander 2.0 MiVEC CVT Instyle 4WD MY2020
Toyota Corolla 1.4 D4D Hatchback MMT SOL 2WD MY2005 - Обратна връзка:
Ето потвърждение от множество места.La Furia Roja написа: 25.03.2019, 00:04:17Е то няма какво да се гледат тия от Аутобилд. Аз мога от Първа ръка да Ви кажа.
110 000 близо км.
Напомпана на над 400 коня. Минала през множество Дино тестове, на някои я прегряха, безброй гонки и простотии,
Щайнбауери, Джанти 20ки, спортни пружини, койлове, гумите само на 3 бара се карат.
НЕ Е МРЪДНАЛА до момента след всичките издевателства![]()
ОФТОПИК:
Вместо да цъкна "палец горе", цъкнах без да искам "палец долу". Как може да оправим това недоразумение?
ЕДИТ: Оправих се.
-
style34
Искам отвътре да ги тръкна. В единия е влизал конденз и има леки петна. Незабележими за нормалните хора, но не и за мен.JORDITO написа: 24.03.2019, 21:18:47 style34, за полиране и фолиране не трябва да ги сваляш. Звънни ще ти кажа.
- bega4kata
- Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196 - Обратна връзка:
Може и да сме го пускали, но...
GUNTER SERVICE

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
И едно питане. Новото 7 DSG заслужава ли си? Дава ли дефекти, грешки и подобни? Нервно ли е или си върши отлично работата?