Octavia 3 Смяна на арматурно табло

Всичко за Шкода Октавия, произведена от 2013г. до днес
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
Аватар
Dimitar Dimov

Шкода Новак

Гараж: Skoda Octavia III 1.4 TSI 7DSG
Обратна връзка:

Мнение от Dimitar Dimov »

Здравейте колеги,

Чисто теоретично, ако реша да си сменя арматурното табло, какви трудности според вас бих срещнал.
Физическата смяна изглежда не толкова сложна. Въпроса ми е дали би се наложила сериозна софтуерна намеса след това.
Според мен трябва да е "plug and play" обаче може и да бъркам, а не ми се ходи при Шкода дилър след това.

Идеята като цяло е замяна на най-стандартното табло с MFD на Octavia 2013 с такова от VRS 2017 с цветен MFD. Просто за забавление и без особена причина.

Ако някой има някаква идея ще е супер да сподели, иначе ще тествам на своя глава :)

Предварително благодаря!
NRG

Škoda Ентусиаст

Гараж: Октавиа 3 2.0D

Мнение от NRG »

Dimitar Dimov написа: 27.02.2019, 00:37:33 Здравейте колеги,

Чисто теоретично, ако реша да си сменя арматурното табло, какви трудности според вас бих срещнал.
Физическата смяна изглежда не толкова сложна. Въпроса ми е дали би се наложила сериозна софтуерна намеса след това.
Според мен трябва да е "plug and play" обаче може и да бъркам, а не ми се ходи при Шкода дилър след това.

Идеята като цяло е замяна на най-стандартното табло с MFD на Octavia 2013 с такова от VRS 2017 с цветен MFD. Просто за забавление и без особена причина.

Ако някой има някаква идея ще е супер да сподели, иначе ще тествам на своя глава :)

Предварително благодаря!
Ти си луд!
Аватар
todor87

Škoda Racer

Гараж: Skoda_Superb_3_Combi_2.0_TSI_4×4=>
=>Revo Stg_2 killer😁

Мнение от todor87 »

Dimitar Dimov написа: 27.02.2019, 00:37:33 Според мен трябва да е "plug and play" обаче може и да бъркам, а не ми се ходи при Шкода дилър след това.
Физически да, но софтуерно ще трябва да посетиш дилъра, защото ще има "компонент протекшън".
Отделно ще иска кодиране и адаптиране.
Абе, не е "плуг енд плей" [smilie=pardon.gif]
Аватар
BlackPearl

Site Admin

Гараж: Octavia mk3 vRS-BlackPearl2

Мнение от BlackPearl »

Или казано по друг начин. Доста играчка си е. Трябва да се знае/чете/гледа и отнема време.
Аз с една конзола на климатроника се мъчих 2 дни и то, добре, че беше Тошето да каже какво се адаптира и да помогне, че иначе отивах на една седмица.
Консултирай се първо в Шкода. Не може да не са правили някоя с удар и да са сменяли таблото според мен. Би трябвало да знаят.
JORDITO има колега със Сеат, той сложи дигитално табло и Сеат му го адаптираха.
Изображение
Аватар
Dimitar Dimov

Шкода Новак

Гараж: Skoda Octavia III 1.4 TSI 7DSG
Обратна връзка:

Мнение от Dimitar Dimov »

Благодаря колеги!
Значи с електрониката трябва да се пипа по внимателно.
Преди 6 месеца си смених волана с такъв от RS с управление на DSG от волана. Беше елементарно и освен адаптирането, и да си изтрия грешките заради разкачането на акумолатора (заради air bag-a) нямаше други софтуерни магарии.
Но електронните компоненти явно са друга бира.
Още веднъж благодаря и спорна седмица.
Публикувай отговор

Обратно към “Octavia III”