Всичко за Шкода Октавия, произведена от 2013г. до днес
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Sec8200 написа: 25.02.2019, 11:09:31
От две ревюта в Тубата знам,че е по-бавен в ускорението от 1.4, както и че се чувства малко по-скопен.
...
Мисля,че е по-насочен към еко и икоНомия, но пък ще да е усложнен (поне за цилиндрите).
И аз така мислех, но за фолксваген предлагат голф с 1.4 и 1.5 двигател - даден е и разхода (според производителя). За 1.5 разхода го дават с около 20% по-голям, спрямо 1.4 тси (при еднаква мощност - 150 кс) - прекалено голяма разлика. Също така, обикновено дават доста информация за двигателите си, а за този не. И затова реших, че може би е неудачен избор (може би неудачен двигател).
Аз скоро карах 1000 км един Леон, 1.5, 130 к.с.
Колата беше на 1500 км.
Много приятно вървеше, разбира се не като моето 2.0 tdi, но напълно достатъчно и пъргаво. Във високите обороти малко като че ли тъпче и шуми доста.
При изключване и включване на цилиндрите нищо не се усеща. Разход за 1000 км магистрално почти само, малко над 7, със 145 км/ч на круз контрол.
Не знам като се разработи ще падне ли.
На място, очаквано, не се разбира че е запален.
Сравних 1.4 и 1.5 на spritmonitor.de. Май не се наблюдава по-малък разход при 1.5 - по скоро обратното. А тъй като е и май по-муден - може би "силата" му е в по-голяма надеждност в сравнение с 1.4?
Но може би по-удачен избор - за надежден двигател - е 2.0 TSI (190 кс)? Разликата в цената не е особено голяма.
Hursa написа: 26.02.2019, 18:25:08
Сравних 1.4 и 1.5 на spritmonitor.de. Май не се наблюдава по-малък разход при 1.5 - по скоро обратното. А тъй като е и май по-муден - може би "силата" му е в по-голяма надеждност в сравнение с 1.4?
По - скоро "силата" му е покриване на последните еко-норми.
Ако само в това му е силата - не го прави по-привлекателен. Не и ако не е съчетано с по-нисък разход - все пак основно се дава "емисията" на въглеродния двуокис.
(Все пак от това "изключване" на цилиндри - очаквах осезаем ефект. А такъв май не се наблюдава. Може би затова и хибридния голф е с 1.4 двигателя.)
Затова "силата" е в кавички. Досега няма еко норма, която да не е повлияла отрицателно на динамичните качества на автомобила. Така де, ако не се движи, ще е най-екологичен, нали така.
За съжаление днешните еко норми (опитите на производителите да ги покрият) започват да влияят негативно не само на динамиката, а и на разхода - което ги прави съвсем абсурдни (според мен).
Това си има обяснение. Като цяло новите еконорми вече не наблягат само на парниковите газове, а на окисите. А за беля, колкото по-ефективно е горенето, толкова повече окиси има. Темата е дълга, а и аз не съм специалист да я коментирам...