Октавията е по-голяма, факт.
Човек може да избира комбинации от задвижване, моторизация и двигател доста по-широко от Рено/което и да е/. 2.0 TDI е наистина чудесен мотор.
Карах тестово Меган Седан с 1.3Т автомат с най-високо ниво на обарудване:
Комфорт - доста по-добър от коя да е О3, дори от С3 без регулируемо окачване. Удобно е, но все пак една идея по-тясно от О3 и след като си сядал в О3 това е очевидно
Двигател: за сравнение с текущия ми 2.0Т(163 коня) на Рено, моторът на Меганчето е със сигурност по-пъргав до 2500 оборота.От там нататък не може да се мери с моя.
Даде разход от 6.3 / 100 за 440 км и средна скорост от 48 км/ч. 160 от тях бяха градско във Варна. На магистрала стигна до 200 без особени проблеми при доста добри нива на шум. На 100 км/ч е на 2000-2100 оборота на последна предавка, при 140 е на 2800. Предполагам, че може да бъде мнооого икономичен. Автоматът включва мазно и спокойно, при 2-3 кикдауна започва да превключва по-спортно....
Не е лош, но за жената взех GT...
Карал съм и споменатата О3 с 2.0 TDI.
Както вече казах, много добре балансиран мотор, малко по-нервен автомат и малко по-....стегната возия, но по-широка отвътре и между двата реда седалки, както и осезаемо по-голям багажник. Освен това със сигурнаст има леко по-ниска позиция на седене, което дава усещане за повече място над главата. Аз съм си 185 см и това го усещам веднага
По--добър подход за влизащите през задните врати.
Също мисля доста добра кола.
Ако имаше Меган Седан Интенс с TDI мотора на Шкодата и с кутията на Реното, това би било перфектен избор.
(оранжев)