Superb 2.0 TDI какъв?

Всичко за Шкода Супърб, произведен от 2008г. до 2015г.
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
Аватар
odo

ŠKODA MASTER

Гараж: Х3 М40i

Superb 2.0 TDI какъв?

Мнение от odo »

MISHO написа: 21.02.2019, 09:23:59
Vil163 написа: 21.02.2019, 07:40:22 Съвет: търси кола в Германия от частно лице под 100 000 км със сервизна книжка, богато ниво на оборудване и "accident free".
Мерси за съвета, ще го имам в предвид.
Факт е, че се появяват такива обяви, но много бързо изчезват по лични наблюдения. Много от местните, които си търсят кола така и правят, гледат само за частни обяви веднага звънят и отиват на място и се спазаряват.
За съжаление, трудно мога да се конкурирам с всички тях, а и като добавим и всякакви търговци из района задачата става направо с повишена трудност, но не и невъзможна.
Има и още нещо, в зависимост от провинцията има едни шовинисти, които държат да си продадат колата на истински Германец.
Брата на жена ми живее в Германия, звъни на обява от частно лице немеца го чува, че е "пришълец" и му заявява, че колата е продадена. След два часа звъни негов приятел и заповядайте да я огледате. Това се случва в района на Щутгарт.
MISHO

Шкода Новак

Гараж: Skoda Superb 3 2.0 Тди

Superb 2.0 TDI какъв?

Мнение от MISHO »

odo написа: 21.02.2019, 10:23:54 Има и още нещо, в зависимост от провинцията има едни шовинисти, които държат да си продадат колата на истински Германец.
Брата на жена ми живее в Германия, звъни на обява от частно лице немеца го чува, че е "пришълец" и му заявява, че колата е продадена. След два часа звъни негов приятел и заповядайте да я огледате. Това се случва в района на Щутгарт.
Така е.. Брат ми кара негов познат немец да се обажда, след няколко описани от теб случки. За съжаление, точно по-тази причина не успяваме да отреагираме достатъчно бързо. Говоря за района на Мюнхен. Ситуацията с наем на квартира е същата. Масово отказват на българи и румънци. За съжаление са много прави. И след нашенците квартирите са пълна кочина и за цялостен ремонт. Брат ми разполага с няколко 'оборотни', които ги запълва със служители българи най-често и всеки път не може да се обясни как 'нормален' човек може да направи такава кочина..
MISHO

Шкода Новак

Superb 2.0 TDI какъв?

Мнение от MISHO »

nrayanov написа: 21.02.2019, 10:14:39 Вероятно са извън бюджета, но може да погледнеш дали някоя от тези няма да ти хареса, аз лично съм си ги "записал", цените им падат всеки месец :

https://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?a ... 1238434886
https://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?a ... 8924416832
https://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?a ... 3351180421
Благодаря за обявите. Да, над бюджета са определено, като тези около 200к километра директно отпадат за мен.
Иначе особено тази Superb Scout е точно това, което много искам, ама тези всичките от Швейцария са ми доста съмнителни. Със сигурност има нещо гнило в цялата схема..
Гледал съм в швейцарски сайтове, ами там цените са даже по-високи от Германия, а тука масово ги предлагат на конкуренти цени на такива внос от Италия. Е да, швейцарските са на "реални" километри в повечето случаи около 180-220к, а от италианските са почти не карани на 140К.
Сигурен съм, че има някакво обяснение в цялата работа, но като цяло не им вярвам..
Аватар
odo

ŠKODA MASTER

Гараж: Х3 М40i

Superb 2.0 TDI какъв?

Мнение от odo »

Погледни тази тема може и тук да изскочи нещо интересно.
MISHO

Шкода Новак

Superb 2.0 TDI какъв?

Мнение от MISHO »

Благодаря най-сърдечно на всички пишещи в темата за помощта и съдействието!
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH

Superb 2.0 TDI какъв?

Мнение от Цецо75 »

Много са ти завишени критериите, готви се за сериозни цени. Сега цъкнах в немското мобиле - ами то като сложиш комби, дизел, 2014, под 150к, автоматик и частен продавач и останах 6 коли. Цените почват от 12.5к евра. И това без да гледам за безбройните екстри, които търсите, вероятно от тия 6 броя ще остане 1.

Реално се приготви за 25 хиляди там. С разходи по докарване, регистрация и първоначално обслужване си на 30к като стой та гледай.
Бееееее.....
Аватар
igeorgiev82

ŠKODA MASTER

Гараж: Octavia 3 FL 1.4TSI DSG-BLUE MAGIC

Superb 2.0 TDI какъв?

Мнение от igeorgiev82 »

.........И това без обслужване отива над 30к,и като погледнеш промоциите в момента на ЕТ за Супърб 190к.с 4х4 DSG L&K,че е около 60к. и аз лично бих....... [smilie=scratch_one-s_head.gif]
Аватар
stanley

Škoda Ентусиаст

Гараж: Skoda Superb II FL 2.0TDI 6M 4x4 ex, Skoda Superb 1.8TSI 6M, VW Passat 6 2.0TDI DSG6 ex, Skoda Superb 1.9TDI Tiptronik-ex, Skoda Octavia 1.6 MT-ex
Обратна връзка:

Superb 2.0 TDI какъв?

Мнение от stanley »

И на мен ми стана интересно какъв е бюджета предвид изискванията на колегата.
Аз примерно, като купувах миналата година също имах изисквания, но имах и горна граница на цената.
Защото при автомобилите има сериозни разлики в цените на база общо състояние и лична преценка на продавача.
Влияят също така и фактори, като причина за продажбата и колко бързаш да направиш сделка.
tuningmania

ŠKODA MASTER

Гараж: Съд, Конфискация и Затвор - Сега!

Skoda Octavia 1 Combi, 1999г, 1.9TDI, 110кс;
Skoda Superb 2 Facelift Combi, 2014г, 2.0TDI, 170кс, 4х4, 6DSG;
Skoda Octavia 1 Facelift Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.

Superb 2.0 TDI какъв?

Мнение от tuningmania »

До "MISHO" - Швейцарците толкова платонично Обичат Българите, че им продават старите си Автомобили на половин Цена [smilie=fool.gif] Под €15.000 ще трябва да правиш компромиси ;)
Съд, Конфискация и Затвор - Сега!

Skoda Octavia 1 Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

ex CFGB, ex ALH

Superb 2.0 TDI какъв?

Мнение от Цецо75 »

Е то ако кеши 15е там, тук ще му стъпи на 35к лева. Толкова пари за 5 годишен Супърб не бих дал, ако ще да кукла.

Аз лично имам психологическа граница за 2 ръка около 20к лева (за тоя клас коли де). Над тази сума вече трудно намирам доводи да плащам за опърдяни седалки. Но всеки си знае де.

П.С. При внос на Супърб 2 печка от бяла държава, вероятността да е ъпдейтната с еко - софтуера е почти 100%. Лекува се, но да си го имаш предвид.

Миро, немците наистина лепели въпросната лепенка, така, че имай едно на ум...
Бееееее.....
MISHO

Шкода Новак

Superb 2.0 TDI какъв?

Мнение от MISHO »

Като цяло и на мен първоначално и психологически и реално бюджета ми беше 20к само за придобиването на колата, с евентуален пазарлък.
После разглеждайки, както се вика апетита идва с яденето, почнах едно по едно да отсявам какво ми е важно и какво бих искал..
Както съм и написал назад в темата, ще трябва някакъв компромис да се прави, няма как.
Варианти много, не бързам, проучвам пазара, набелязал съм не малко автомобила, изтървах и доста оферти, които даже бяха и под бюджета, а отговаряха на критериите ми, но бяха между 120-200хил.км.
Колко ориентировъчно ще излезе обслужването? 1500? 2000? Тях не ги броя към бюджета, но добре, за общите цели ги добавям.
Тъй-като не робувам на марки, за мен от съществена важност беше да се спра наистина на нещо, което да удовлетворява изискванията ми и на достъпна цена, да не привлича прекалено нежелани погледи, че да не я мисля много паркирана на улицата.
Ще продължа да следя пазара, хем да видя как се движат цените. Ако преценя, че вече не се вписвам в критериите и екстрите ще преосмисля концепцията.
Нов няма да е, почти сигурно. Най-много да променя бюджета и да видя по-нова 3-ка за повече пари, но като цяло не мисля да влагам толкова пари за едно желязо, като нещо по-старо би могло да ми върши "почти" същите нужди. Искам нещо практично, и да достъпни пари.
Нахвърлям част от обявите, които съм сложил да следя, но още не съм дал да го "прослушат".
https://suchen.mobile.de/auto-inserat/s ... n=parkItem
https://suchen.mobile.de/auto-inserat/s ... nt=desktop
https://www.autoscout24.com/offers/skod ... 50040af462 Имам човек в Люксембург да съдейства.
едно не комби : Супърб
tuningmania

ŠKODA MASTER

Гараж: Съд, Конфискация и Затвор - Сега!

Skoda Octavia 1 Facelift Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.

Superb 2.0 TDI какъв?

Мнение от tuningmania »

До "Цецо75" - Дали въпросните Пари са много или малко е отделна Тема. Истината обаче е, че няма как Автомобил, в случая "Skoda Superb", струващ Нов €45.000 на 4-5 Години да е €10.000. Ако в Магазина е бил €35.000, да кажем, че можем да го търсим на около €10.000. Такова до накъде е качеството на въпросния Автомобил, такова е Търсенето и такова респективно е Предлагането. Нека не вярваме, че всички Продавачи на този вид Автомобили, не знаят колко струва Нова "Skoda Superb 3". Не, че Продавам, но Нова "Skoda Superb 3" с мнооого Екстри (виждам, че Колегата "" също като мен иска всички глезотии) в Германия струва около €57.000. Лично за мен и за моя "IBAN", нормално използван и нормално поддържан Автомобил до 4-5 Години е най-логичният избор. Тук категорично не говорим за Служебни Автомобили, които (всъщност без особенни проблеми) въртят по около 100.000 Километра на Година. Новият Автомобил си е Нов, на дали някой ще го отрече. Но загубата на Цена за първите няколко Години е толкова голяма, колкото не вярвам някой да даде за Ремонти на Автомобил до 4-5 Години, пак да уточня, използван не за Такси [smilie=pleasantry.gif]

ТИ, какво би си купил за 35.000 Лева, щом не би ги дал за потретвам Запазена "Skoda Superb" Втора Употреба?
Съд, Конфискация и Затвор - Сега!

Skoda Octavia 1 Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.
Аватар
audiceco

Škoda Фен²

Гараж: Ford S-max 2.2 TDCI 6-tronic 200 h.p.
Обратна връзка:

Superb 2.0 TDI какъв?

Мнение от audiceco »

https://www.mobile.bg/11550565503825278 с Варненски номера е и няма няма много по лесно и безболезнено, дето се вика на гърба е Еуратек и има много известни форумни хора из Варна :D вместо великите гимнастики с Германия, в Германия се ходи за Ауди, Мерцедес и БМВ на 2-3 години.
Изображение
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

ex CFGB, ex ALH

Superb 2.0 TDI какъв?

Мнение от Цецо75 »

Точно това имах предвид, адаш, че в БГ се срещат екземпляри със сервизна история, добри екстри и готови за каране. Като цените са по-ниски или поне сравними с тия в Германия, а имаш ОГРОМНОТО предимство да идеш, да си я гледаш на спокойствие, да я покараш, да я заведеш в доверен сервиз и т.н. Естествено винаги има риск с покупката, ама ако някой си мисли, че кола от Германия е безрискова е .... да го наречем наивник.

Тези коли ако са на реални километри е все тая дали са на 120к или на 180к. Много по-важно е как е карана през тия километри, а това и в случая с кола втора ръка никога не е гарантирано, все тая дали е от Италия, Швейцария или от Германия.

Според мен ако колегата ще мята 30 хилки за кола от Германия, да хване преди това да огледа внимателно какво има тук за около 25-30к. Може да се окаже, че има и читави коли. Ако се окаже, че няма удари и километрите са реални (и двете неща са относително лесно проверими), кво ми пука, че не е от Германия? Реално това са нещата които могат да се проверят, другото така или иначе е късмет!

Аз от Германия съм си докарал една единствена кола и честно казано не мисля, че бих влязал пак в тоя филм. Предпочитам - отивам тук, гледам, мисля, кеша и си нося последствията.

Апропо, много по-трудно е да намериш кола от Германия богата с екстри, отколкото от България, Италия или Швйцария. Просто немците са прагматични хора и не държат чак толкова да имат шукарийки.

Освен това да не забравяме и фактора климат и осоляване на улиците, а Шкода не са перфектните коли откъм корозионна устойчивост.

До колегата - колко ще ти е първоначалното обслужване е сложен въпрос. На прима виста, ако е 4х4 имаш да сменяш 5 масла и филтри, ако е предно - 2 масла и филтри. Плюс ремъци и ролки. Там си ударил 2те хиляди лева, че и си ги подминал доволно. Слабите и места са Халдекса, ЕГР и ДПФ. При нито един от тези агрегати, това, че колата е от Германия не ти носи някакво предимство.

Миро - не мога да ти отговоря, какво бих купил за 35 хиляди, нямам подобни проблеми [smilie=sarcastic.gif]. Но почти сигурно щеше да е нещо от БГ.
Да си говорим честно - аз моята печка съм я платил 18к! Тогава беше на 5 години (т.е. точно в таргета на колегата), ръчка на 180к със ясен произход и няма почти никакви екстри. Но както виждаш моя таргет е двойно надолу... срещу това карам ръчка, зимата задника ми мръзне и т.н. Гледам от друга камбанария, разбираш ме.
Бееееее.....
MISHO

Шкода Новак

Superb 2.0 TDI какъв?

Мнение от MISHO »

audiceco написа: 21.02.2019, 14:25:35 https://www.mobile.bg/11550565503825278 с Варненски номера е и няма няма много по лесно и безболезнено, дето се вика на гърба е Еуратек и има много известни форумни хора из Варна вместо великите гимнастики с Германия, в Германия се ходи за Ауди, Мерцедес и БМВ на 2-3 години.
Ползва ли се с добро име тази автокъща? Знам, че от доста години е на пазара и внасят от Франция, но нямам преки или непреки наблюдения.
Цецо75 написа: 21.02.2019, 14:55:08 До колегата - колко ще ти е първоначалното обслужване е сложен въпрос. На прима виста, ако е 4х4 имаш да сменяш 5 масла и филтри, ако е предно - 2 масла и филтри. Плюс ремъци и ролки. Там си ударил 2те хиляди лева, че и си ги подминал доволно. Слабите и места са Халдекса, ЕГР и ДПФ. При нито един от тези агрегати, това, че колата е от Германия не ти носи някакво предимство.
Не успях да разбера, 2те хиляди лева ще са достатъчно за 4х4 или за нормален с предно предаване Супърб?
Публикувай отговор

Обратно към “Superb II”