Superb 2.0 TDI какъв?
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
-
MISHO
- Гараж: Skoda Superb 3 2.0 Тди
Superb 2.0 TDI какъв?
Здравейте колеги,
Решил съм да си търся Superb 2.0 TDI от 2011 до колкото се може по-нова година, на този двигател съм се спрял и задължително автоматик (DSG), като тука е ми чуденката, четейки из форума. От коя година е по-надежден автоматика, че четох някъде старият бил за предпочитане?
Относно мощността ще опитам да намеря 170к.с., но съм склонен към компромис, ако колата си заслужава.
Другото също, което прочетох тук във форума е за интериора, сякаш една идея по-качествен при по-старите, преди фейса от 2013/2014 модели?
Ако нещо друго пропускам, моля да ме упътите.
Тъй-като в БГ избора е доста ограничен, най-вероятно ще се закупува от Европа. Имам няколко приятели там, които ще ударят по едно рамо, като съм нясно какво точно търся.
Предварително благодаря и поздравления за форума - идеален източник на информация за нуждаещи се!
Поздрави,
Мишо
Решил съм да си търся Superb 2.0 TDI от 2011 до колкото се може по-нова година, на този двигател съм се спрял и задължително автоматик (DSG), като тука е ми чуденката, четейки из форума. От коя година е по-надежден автоматика, че четох някъде старият бил за предпочитане?
Относно мощността ще опитам да намеря 170к.с., но съм склонен към компромис, ако колата си заслужава.
Другото също, което прочетох тук във форума е за интериора, сякаш една идея по-качествен при по-старите, преди фейса от 2013/2014 модели?
Ако нещо друго пропускам, моля да ме упътите.
Тъй-като в БГ избора е доста ограничен, най-вероятно ще се закупува от Европа. Имам няколко приятели там, които ще ударят по едно рамо, като съм нясно какво точно търся.
Предварително благодаря и поздравления за форума - идеален източник на информация за нуждаещи се!
Поздрави,
Мишо
-
tuningmania
- Гараж: Съд, Конфискация и Затвор - Сега!
Skoda Octavia 1 Combi, 1999г, 1.9TDI, 110кс;
Skoda Superb 2 Facelift Combi, 2014г, 2.0TDI, 170кс, 4х4, 6DSG;
Skoda Octavia 1 Facelift Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.
Superb 2.0 TDI какъв?
До "MISHO" - Привет.. Януари Месец 2018 Година аз ходих до Германия и си Закупих "Skoda Superb 2 Face Lift", произведена Август 2014 Година, Дизел 170 Конски Сили, 4х4 и Автоматик, какъвто си търсиш и ТИ. В България просто няма избор. Тогава имаше 8 Автомобила общо и нито един не отговаряше на моите изисквания. На моите задължителни критерии в цяла Германия имаше не повече от 5 Автомобила. Търсих си точния Автомобил над Половин Година, защото аз държах на определени цветове и много екстри. От към Двигател, Много Знаещ Човек ме посъветва да търся с Код "CFGB". Откъм Автоматичните Скорости, тоест "DSG", предполагам под "стар" се има в предвид 6-степенния, който всъщност е известен като по-надежден, спрямо 7-степенния. За качеството на изработка не знам какво да кажа. Ако си от Град София мога да ТИ покажа да седнеш да видиш как е ![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
Съд, Конфискация и Затвор - Сега!
Skoda Octavia 1 Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.
Skoda Octavia 1 Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.
-
MISHO
Superb 2.0 TDI какъв?
Благодаря за бързата реакция колега.
Горе-долу и при мен е така в голяма част от описаното от теб. Аз също имам изисквания как трябва да излежда моята бъдеща кола.
Та ще трябва и аз да се запася с търпение, ако искам да намеря това, което съм си намислил.
Правилно ли разбирам, че и твоята е с 6-степенната скоростна кутия, че и аз най-вероятно ще съм максимум 2014г.
Може ли да ми пуснеш на лично телефон, да се чуем и евентуално видим. Благодаря предварително!
Горе-долу и при мен е така в голяма част от описаното от теб. Аз също имам изисквания как трябва да излежда моята бъдеща кола.
Та ще трябва и аз да се запася с търпение, ако искам да намеря това, което съм си намислил.
Правилно ли разбирам, че и твоята е с 6-степенната скоростна кутия, че и аз най-вероятно ще съм максимум 2014г.
Може ли да ми пуснеш на лично телефон, да се чуем и евентуално видим. Благодаря предварително!
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
Superb 2.0 TDI какъв?
Не съм съвсем сигурен, но мисля, че С2 през всичките години, 170 коньовата версия си е с 6 степенна кутия.
Относно качеството на итериора аз лично не виждам никаква разлика в качеството преди и след фейслифта. Въобще при С2, разликите преди и след лифта са основно пластмаси отвън. Мотори, кутии, ходова част - си е една и съща. Само между 2008-2010 има едни помпи - дюзи, след 2010 всичко е едно и също до края.
Относно качеството на итериора аз лично не виждам никаква разлика в качеството преди и след фейслифта. Въобще при С2, разликите преди и след лифта са основно пластмаси отвън. Мотори, кутии, ходова част - си е една и съща. Само между 2008-2010 има едни помпи - дюзи, след 2010 всичко е едно и също до края.
Бееееее.....
-
MISHO
Superb 2.0 TDI какъв?
Мерси Цецо!
Значи ако изтърпя да дочакам 170к.с. значи ще е с по-надежната скоростна кутия.
Малко по-малко се приближавам към целта
Нещо друго, което би могло да наклони в избора, което да пропускам..
Например лостта на DSG-то от фейса доста повече ми харесва. Чудя се, дали ако взема със стария преди фейса може после да се сложи по-новият? Гледам и някаква букса има, ама сигурно би трябвало да може.
Значи ако изтърпя да дочакам 170к.с. значи ще е с по-надежната скоростна кутия.
Малко по-малко се приближавам към целта
Нещо друго, което би могло да наклони в избора, което да пропускам..
Например лостта на DSG-то от фейса доста повече ми харесва. Чудя се, дали ако взема със стария преди фейса може после да се сложи по-новият? Гледам и някаква букса има, ама сигурно би трябвало да може.
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
Superb 2.0 TDI какъв?
За кутията изрично подчертах, не съм сигурен, просто аз само такива съм виждал, може да има изключения! А напълно възможно е и 140 печката да е с 6 степенна. Колеги с такива от форума, ако четат - ще кажат. Обратно бензините, май са с 7 степенна повечето.MISHO написа: 20.02.2019, 14:56:56 Значи ако изтърпя да дочакам 170к.с. значи ще е с по-надежната скоростна кутия.
Относно лоста за скоростите и прочие щуротии - не позволявай подобни неща да ти влият на покупката. Няма по - важна екстра от състоянието на колата! Т.е. по-добре здрава кола без много екстри, от колкото натъпкан с екстри курник! Предвид това, че избора на Суперб 2 дизел е доста ограничн (вече си видял), трябва добре да помисли човек с какво е склонен да направи компромис.
Бееееее.....
- odo
- Гараж: Х3 М40i
Superb 2.0 TDI какъв?
7 DSG е в конфигурация с 1,8 TSI.
6 DSG го слагаха 2,0 TDI 170 к.с., 2,0 TDI 4x4 140 к.с. и на 2,0TSI и 3,6.
Това е за моделите преди ФЛ.
6 DSG го слагаха 2,0 TDI 170 к.с., 2,0 TDI 4x4 140 к.с. и на 2,0TSI и 3,6.
Това е за моделите преди ФЛ.
- DSGdoctor_BG
- Гараж: VAG
- Обратна връзка:
Superb 2.0 TDI какъв?
Не бъркайте DSG DQ200 7-степенна с DSG DQ380/381 7-степенна, нищо общо между двата модела.
Няма 2.0TDi 140Ps или 170Ps, да е с друга DSG кутия освен DQ250 6-степенна.
Няма 2.0TDi 140Ps или 170Ps, да е с друга DSG кутия освен DQ250 6-степенна.
www.dsg-doctor.bg софтуерен и хардуерен Рай за VAG ECU | DSG | S-Tronic | CVT | Tiptronic
-
MISHO
Superb 2.0 TDI какъв?
Благодаря за бързите отговорите. Значи няма опасност да сбъркам в скоростната кутия при избора на този двигател (2.0TDi).DSGdoctor_BG написа: 20.02.2019, 18:01:38 Няма 2.0TDi 140Ps или 170Ps, да е с друга DSG кутия освен DQ250 6-степенна.
А това, че има и доктор за тях е повече от добре дошло..
-
kograman
Superb 2.0 TDI какъв?
И за двигателя добре са те посъветвали. Дюзите не са пиезо, а селеноид. Има ремонтни комлекти, и се рецеклират без проблем.Като цяло добър двигател.
Someone's opinion of you does not have to become your reality
-
Voyslav Filipov
- Гараж: Skoda Superb 2
2,0 TDI / 4x4
Superb 2.0 TDI какъв?
Здравей Колега,
Освен двигателя и скоростна кутия имаш ли “списък” с по-важните и търсени от теб екстри?
Поздрави!
Освен двигателя и скоростна кутия имаш ли “списък” с по-важните и търсени от теб екстри?
Поздрави!
-
MISHO
Superb 2.0 TDI какъв?
Да, след като тегля чертата нещата изглежда по следния начин, подредени по важност. Важното е, че съм отсял двигателя и скоростната кутия, а и годините 2011-2015, като определящото ще е състоянието и километрите! Напълно съм наясно, че е почти мисия невъзможна и ще се наложи да направя някакъв компромис.
Критерии:
1. Комби. Просто седана при двойката ни ми харесва. При тройката вече е друга работа, ама там и парите са други..
2. Цялостно състояние. Определено трябва да е запазен автомобил. Кочина на малко километри не ме влече. След като давам куп пари искам да е в цялостно мн.добро състояние. Склонен съм за компромис свързан с пребоядисване на един-два детайла.
3. Километраж. Като цяло съм си поставил цел да е на не повече от 150хил.км. доказуеми, колкото по-малко, толкова по-добре, но съобразено и с цялостното състояние.
4. Сервизна книжка. Задължително да е налице, да доказва изминатите километри на колата, както и сервизните обслужвания. Откакто се напълни с търговци от всякакви етноси, всякакви измами са налице. Нищо, че си има добри закони в Германия. Мошеничествата да иска човек..
5. Район на закупуване. Южните са за предпочитане, за да може да се погледне брат ми или познат преди да замина за там (ако изобщо реша да я докарам лично).
6. Читав търговец/продавач. Ако ще е автокъща, ще гледам да е с добър рейтинг и такава, която продава стойностни автомобили, а не само евтини. Малко съмнително и гледам с недоверие на такава. Ако ще е частно лице, определено ще гледам да е германец.
7. Цвят - поставям го на последно място, иска ми се да е нещо различно от такива, каквито съм имал скоро. Бял, кафяв, тъмно сив..
Екстри::
1. 170к.с. (ако колата е перфектна и ме 'грабне' бих взел и по-малкия двигател).
2. Кожен салон. Напълно съм наясно с предимствата и недостатъците на тази екстра. В определени ситуации бих взел и без, а в последствие ако реша да сложа.
3. Панорамен покрив. Харесва ми тази екстра, но няма да е чак толкова определяща
4. Хубави алуминиеви джанти. Тези на L&K многолъчевите са ми най-красиви, но и може би най-неподходящи за нашите пътища.
5. Оборудване L&K обхващащо всички екстри по-горе без двигателя. Много го искам, но мога и без него в крайна сметка.
Ще сляза от кола с всички екстри и няма да ми е комфортно да ги няма и при новата. Ще направя някакъв компромис в крайна сметка, няма как.
Критерии:
1. Комби. Просто седана при двойката ни ми харесва. При тройката вече е друга работа, ама там и парите са други..
2. Цялостно състояние. Определено трябва да е запазен автомобил. Кочина на малко километри не ме влече. След като давам куп пари искам да е в цялостно мн.добро състояние. Склонен съм за компромис свързан с пребоядисване на един-два детайла.
3. Километраж. Като цяло съм си поставил цел да е на не повече от 150хил.км. доказуеми, колкото по-малко, толкова по-добре, но съобразено и с цялостното състояние.
4. Сервизна книжка. Задължително да е налице, да доказва изминатите километри на колата, както и сервизните обслужвания. Откакто се напълни с търговци от всякакви етноси, всякакви измами са налице. Нищо, че си има добри закони в Германия. Мошеничествата да иска човек..
5. Район на закупуване. Южните са за предпочитане, за да може да се погледне брат ми или познат преди да замина за там (ако изобщо реша да я докарам лично).
6. Читав търговец/продавач. Ако ще е автокъща, ще гледам да е с добър рейтинг и такава, която продава стойностни автомобили, а не само евтини. Малко съмнително и гледам с недоверие на такава. Ако ще е частно лице, определено ще гледам да е германец.
7. Цвят - поставям го на последно място, иска ми се да е нещо различно от такива, каквито съм имал скоро. Бял, кафяв, тъмно сив..
Екстри::
1. 170к.с. (ако колата е перфектна и ме 'грабне' бих взел и по-малкия двигател).
2. Кожен салон. Напълно съм наясно с предимствата и недостатъците на тази екстра. В определени ситуации бих взел и без, а в последствие ако реша да сложа.
3. Панорамен покрив. Харесва ми тази екстра, но няма да е чак толкова определяща
4. Хубави алуминиеви джанти. Тези на L&K многолъчевите са ми най-красиви, но и може би най-неподходящи за нашите пътища.
5. Оборудване L&K обхващащо всички екстри по-горе без двигателя. Много го искам, но мога и без него в крайна сметка.
Ще сляза от кола с всички екстри и няма да ми е комфортно да ги няма и при новата. Ще направя някакъв компромис в крайна сметка, няма как.
Последно промяна от MISHO на 21.02.2019, 09:38:29, променено общо 1 път.
-
Vil163
- Гараж: Renault Gtand Scenic 2.0 T
Peugeot 308 SW HDI
Kia Sorento 2020 2.2 GT Line
Superb 2.0 TDI какъв?
Съвет: търси кола в Германия от частно лице под 100 000 км със сервизна книжка, богато ниво на оборудване и "accident free".
Да, цената е по-висока, но си заслужава отвсякъде - личен опит с два автомобила от други марки, закупени по тази схема.
Първата дизелова, втората бензинова с турбо. Последният го взех преди 2 години и 3 месеца на 77 000 км, сега е на 182 000 - абсолютно никакви проблеми, само консумативи и усещането е все още като на нов автомобил. Единствено промених интервала за смяна на масло от 20 000 на 10-12 000км.
Такива автомобили нямат нищо общо с обявените за продажба екземпляри от автокъщи у нас и в чужбина като състояние и амортизация.
Доволен съм много.
Успех с избора!
Да, цената е по-висока, но си заслужава отвсякъде - личен опит с два автомобила от други марки, закупени по тази схема.
Първата дизелова, втората бензинова с турбо. Последният го взех преди 2 години и 3 месеца на 77 000 км, сега е на 182 000 - абсолютно никакви проблеми, само консумативи и усещането е все още като на нов автомобил. Единствено промених интервала за смяна на масло от 20 000 на 10-12 000км.
Такива автомобили нямат нищо общо с обявените за продажба екземпляри от автокъщи у нас и в чужбина като състояние и амортизация.
Доволен съм много.
Успех с избора!
-
MISHO
Superb 2.0 TDI какъв?
Мерси за съвета, ще го имам в предвид.Vil163 написа: 21.02.2019, 07:40:22 Съвет: търси кола в Германия от частно лице под 100 000 км със сервизна книжка, богато ниво на оборудване и "accident free".
Факт е, че се появяват такива обяви, но много бързо изчезват по лични наблюдения. Много от местните, които си търсят кола така и правят, гледат само за частни обяви веднага звънят и отиват на място и се спазаряват.
За съжаление, трудно мога да се конкурирам с всички тях, а и като добавим и всякакви търговци из района задачата става направо с повишена трудност, но не и невъзможна.
- nrayanov
- Гараж: Mitsubishi Outlander 2.0 MiVEC CVT Instyle 4WD MY2020
Toyota Corolla 1.4 D4D Hatchback MMT SOL 2WD MY2005 - Обратна връзка:
Superb 2.0 TDI какъв?
Вероятно са извън бюджета, но може да погледнеш дали някоя от тези няма да ти хареса, аз лично съм си ги "записал", цените им падат всеки месец
:
https://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?a ... 1238434886
https://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?a ... 8924416832
https://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?a ... 3351180421
https://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?a ... 1238434886
https://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?a ... 8924416832
https://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?a ... 3351180421