Сивата стрела
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- bega4kata
- Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196 - Обратна връзка:
Сивата стрела
Това отзад, което мислиш за дюзи са клапанчета, посредством които вала се мести да работи по други гърбици.
Злизат едни оси и чрез калали във вала, се измества.Щом няма дюзи, слагай много качествени масла, които имат свойства да не прегарят, коксуват, на високи температури.
Злизат едни оси и чрез калали във вала, се измества.Щом няма дюзи, слагай много качествени масла, които имат свойства да не прегарят, коксуват, на високи температури.
GUNTER SERVICE

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
-
didoya
- Гараж: BMW G20 330xD M-Sport
Сивата стрела
Ясно, благодаря за разясненията, предполагах че се заблуждавам нещо:)
- BlackPearl
- Гараж: Octavia mk3 vRS-BlackPearl2
Сивата стрела
Стоиле,
Ще пуснеш ли снимки на заниманието ти от онзи ден?
Да видя как е застанало и как си го прекарал.![diablo [smilie=diablo.gif]](./images/smilies/diablo.gif)
Ще пуснеш ли снимки на заниманието ти от онзи ден?
Да видя как е застанало и как си го прекарал.
![diablo [smilie=diablo.gif]](./images/smilies/diablo.gif)

- TSI-LK
- Гараж: TDI
Сивата стрела
Та упражнението е за свързване на буустметър, което от известно време ме напъваше.
Мерси на Сами за съдействието. Въпреки, че досега съм прекарвал десетки буустметри на всякакви коли, винаги има въпроси.
Чудех се с адаптер ли да е, директно ли да е. Един ден вече не ми се чакаше и реших да действам.
Поради липса на време избрах варианта с директно подвързване.
На колектора на TSI моторите има две идентични места на ръновете, където може да се направи, като едното е доста по - подходящо. Но аз реших да ползвам другото за юрнек и да пробвам как ще бъде.
Метчици, ала - бала, рязане на резби, два пъти ходене до Пневматик и все не уцелваха ваксата.
Накрая взех един бърз преход и викам той ще е.
Аха да съм почти готов и се оказа, че съм си затрил фасунгата за лампичката на уреда. И бай Ганьо почва да твори по нощите, че нали на другия ден е сбирката в Чепеларе и какво ли ще стане ако се изложи като кифладжия да няма буустметър. Хи хи, по - скоро исках да го тествам на дълъг път.
Както и да е, заигравката продължи до 03:30. Бях правил и на други Шкоди, та знаех откъде да взема маса, проверих ключа на светлините за ток и готово.
Сами ме посъветва да го закрепя на стъклото, но тъпаците от Пневматик, въпреки че сто пъти им казах, ми бяха дали такава шлауха, че няма огъване.
Щеш не щеш, айде пак на любимото ми място за буустметри - жабката до волана.
Така хем се получава дискретно, хем не стърчат кабели и шлаухи от таблото.
До тук добре, всичко позиционирано. Старт и... греда. Вибрации в стрелката. Ясно, клапаните оказват ефект, ще трябва регулатор. Добре, че съм стар тунингар и имам всякакви такива щуротии.
На бързо преди старта за Чепеларе слагам регулатора, нагласям потока да няма вибрации и газзз
Ето снимки от тая вечер, не са яки много, но на светло ще дам повече от мен:
Резултата - не съм изкефен. Не стана както го исках.
Днес ми падна пердето и си заръчах от "моите" шведи адаптер и техен си шлаух за буустметри.
Чакам ги да дойдат и си го нагласям както ме влече.
Иначе сега колата прави малко под 1.5 налягане. Нямам толкова наблюдения да кажа за бууста в оборотите, но ми направи впечатление, че при ранно подаване още на 2000 оборота си има фул бууст и го държи. По - натам ще видя до кога и как се развива.
Мерси на Сами за съдействието. Въпреки, че досега съм прекарвал десетки буустметри на всякакви коли, винаги има въпроси.
Чудех се с адаптер ли да е, директно ли да е. Един ден вече не ми се чакаше и реших да действам.
Поради липса на време избрах варианта с директно подвързване.
На колектора на TSI моторите има две идентични места на ръновете, където може да се направи, като едното е доста по - подходящо. Но аз реших да ползвам другото за юрнек и да пробвам как ще бъде.
Метчици, ала - бала, рязане на резби, два пъти ходене до Пневматик и все не уцелваха ваксата.
Накрая взех един бърз преход и викам той ще е.
Аха да съм почти готов и се оказа, че съм си затрил фасунгата за лампичката на уреда. И бай Ганьо почва да твори по нощите, че нали на другия ден е сбирката в Чепеларе и какво ли ще стане ако се изложи като кифладжия да няма буустметър. Хи хи, по - скоро исках да го тествам на дълъг път.
Както и да е, заигравката продължи до 03:30. Бях правил и на други Шкоди, та знаех откъде да взема маса, проверих ключа на светлините за ток и готово.
Сами ме посъветва да го закрепя на стъклото, но тъпаците от Пневматик, въпреки че сто пъти им казах, ми бяха дали такава шлауха, че няма огъване.
Щеш не щеш, айде пак на любимото ми място за буустметри - жабката до волана.
Така хем се получава дискретно, хем не стърчат кабели и шлаухи от таблото.
До тук добре, всичко позиционирано. Старт и... греда. Вибрации в стрелката. Ясно, клапаните оказват ефект, ще трябва регулатор. Добре, че съм стар тунингар и имам всякакви такива щуротии.
На бързо преди старта за Чепеларе слагам регулатора, нагласям потока да няма вибрации и газзз
Ето снимки от тая вечер, не са яки много, но на светло ще дам повече от мен:
Резултата - не съм изкефен. Не стана както го исках.
Днес ми падна пердето и си заръчах от "моите" шведи адаптер и техен си шлаух за буустметри.
Чакам ги да дойдат и си го нагласям както ме влече.
Иначе сега колата прави малко под 1.5 налягане. Нямам толкова наблюдения да кажа за бууста в оборотите, но ми направи впечатление, че при ранно подаване още на 2000 оборота си има фул бууст и го държи. По - натам ще видя до кога и как се развива.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- TSI-LK
Сивата стрела
Благодарение на Венко ( SimichOil ) се навих да заръчам разни други играчки за голямата играчка.
Става дума за това, че единствените места, където по колата светлините не са LED са багажника и тези за мъгла.
Венко бая е експериментирал и му се доверих веднага; благодарско че ми поръча нещата напред.
В края на предната седмица дойдоха лампи за халогенните фарове Н8, както и плафончета за багажника.
Поради липса на време успях само тези с багажника да сложа - разликата е мнооого голяма, заслужава си абсолютно.
Ето ги - доставени и монтирани.
Става дума за това, че единствените места, където по колата светлините не са LED са багажника и тези за мъгла.
Венко бая е експериментирал и му се доверих веднага; благодарско че ми поръча нещата напред.
В края на предната седмица дойдоха лампи за халогенните фарове Н8, както и плафончета за багажника.
Поради липса на време успях само тези с багажника да сложа - разликата е мнооого голяма, заслужава си абсолютно.
Ето ги - доставени и монтирани.
- TSI-LK
Сивата стрела
Най - накрая вчера ми остана малко време да се заема с фаровете за мъгла.
Венко ме снабди с тези LED крушки:
Въпреки, че беше светло реших да снимам как е преди / след.
Ето тук са с Осрам крушки, държа да кажа по - добре светещи от фабричните!
Тук вече с LED крушки:
Както се вижда и с просто око - разлика има осезаема.
С Венко много коментирахме цветовата температура, и той ме убеди да скоча на 5000К.
Предубежденията ми, че ще светят по - бяло от ксенона не се реализираха.
Мога да кажа, че откъм визия отпред - разлика в цвета не се усеща с просто око.
Ето ги как светят на смръчаване заедно с ксенона:
Има пълно припокриване.
Върху асфалта светят една идея по - бяло от ксеноновите крушки.
Но допълнението им е просто страхотно.
Венко ме снабди с тези LED крушки:
Въпреки, че беше светло реших да снимам как е преди / след.
Ето тук са с Осрам крушки, държа да кажа по - добре светещи от фабричните!
Тук вече с LED крушки:
Както се вижда и с просто око - разлика има осезаема.
С Венко много коментирахме цветовата температура, и той ме убеди да скоча на 5000К.
Предубежденията ми, че ще светят по - бяло от ксенона не се реализираха.
Мога да кажа, че откъм визия отпред - разлика в цвета не се усеща с просто око.
Ето ги как светят на смръчаване заедно с ксенона:
Има пълно припокриване.
Върху асфалта светят една идея по - бяло от ксеноновите крушки.
Но допълнението им е просто страхотно.
-
didoya
- Гараж: BMW G20 330xD M-Sport
Сивата стрела
Супер се е получило! Откъде закупи крушките?
- TSI-LK
Сивата стрела
Крушките са изцяло заслуга на Венко.
Той ми поднесе на готово опита си, и аз само скочих в боя.
=====================================================================
Гледах наскоро, че Цецо подарил на цена си джанти за 8-ми март, друг пък раздавал газ на магистралата.
Аз като изостанал ми дойде чак като за първа пролет. Да я зарадвам де
... тука едни кашони се появиха...
Ми да отваряме подаръка де...
Като цяло се оглеждах за "летни" джанти, бях решил фабричните да останат със зимните гуми. Излезнаха ми и скочих на секундата. Търсех си поне да са 8.5J, исках и по - малко ЕТ, че да запълнят калниците.
В крайна сметка са ЕТ42, ще видим доколко ще има разлика със стоковите.
Освен с интересния дизайн ме грабнаха и с голямата си товароносимост - дават им 950кг. Това мисля за нашите пътища да е в плюс.
Още не съм ги сложил на колата, скоро и това ще стане.
Той ми поднесе на готово опита си, и аз само скочих в боя.
=====================================================================
Гледах наскоро, че Цецо подарил на цена си джанти за 8-ми март, друг пък раздавал газ на магистралата.
Аз като изостанал ми дойде чак като за първа пролет. Да я зарадвам де
Ми да отваряме подаръка де...
Като цяло се оглеждах за "летни" джанти, бях решил фабричните да останат със зимните гуми. Излезнаха ми и скочих на секундата. Търсех си поне да са 8.5J, исках и по - малко ЕТ, че да запълнят калниците.
В крайна сметка са ЕТ42, ще видим доколко ще има разлика със стоковите.
Освен с интересния дизайн ме грабнаха и с голямата си товароносимост - дават им 950кг. Това мисля за нашите пътища да е в плюс.
Още не съм ги сложил на колата, скоро и това ще стане.
- TSI-LK
Сивата стрела
пролет пукна и дойде време за нова вълча кожа:
Въпреки, че са по - широки и мааааалко по - изнесени от фабричните, теглото им е с по 600 грама по - малко от на фабричните.
До тук доволен!
Въпреки, че са по - широки и мааааалко по - изнесени от фабричните, теглото им е с по 600 грама по - малко от на фабричните.
До тук доволен!
-
DIDOO
- Гараж: Суперб 3V ,L&K ,280 ps TVS engineering
- ECU & DSG st.4
Сивата стрела
Честито за новите джанти .
Да попитам един въпрос:Старата джанта с резервна гума събираш ли я на мястото на резервната гума отзад или караш с патерицата .
Голяма простотия е тая патерица и искам да си сложа нормална 5-та джанта с резервна гума отзад ...,ама не знам как ще я събера отзад .
18 " май не влиза отзад ( пробвах , не съм я мъчил ) .Може би ако гумата не е надута ,ще се събере отзад.
Да попитам един въпрос:Старата джанта с резервна гума събираш ли я на мястото на резервната гума отзад или караш с патерицата .
Голяма простотия е тая патерица и искам да си сложа нормална 5-та джанта с резервна гума отзад ...,ама не знам как ще я събера отзад .
18 " май не влиза отзад ( пробвах , не съм я мъчил ) .Може би ако гумата не е надута ,ще се събере отзад.
- TSI-LK
Сивата стрела
Не съм пробвал да намествам нормална 18-ка, даже не съм заглеждал и "легена"
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
След изминати 13 220км. реших, че е време да направя първото обслужване.
Избрах си AMSOil, като мислех да бъде и по - рано, но Влади, от който взимам маслата ме разубеди да не бързам.
Въпреки това си оставам на мнението, че 10 000км. за първо масло са оптимума, при това че колата се кара предимно на дълго.
Та така и така имах време и последва освежаване на въздушния филтър.
Бях чел и гледал какви ли не неща и се чудех как ще е при мен.
Към момента е в безупречно състояние след около 12 000км.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
След изминати 13 220км. реших, че е време да направя първото обслужване.
Избрах си AMSOil, като мислех да бъде и по - рано, но Влади, от който взимам маслата ме разубеди да не бързам.
Въпреки това си оставам на мнението, че 10 000км. за първо масло са оптимума, при това че колата се кара предимно на дълго.
Та така и така имах време и последва освежаване на въздушния филтър.
Бях чел и гледал какви ли не неща и се чудех как ще е при мен.
Към момента е в безупречно състояние след около 12 000км.
- TSI-LK
Сивата стрела
Coming soon:
Скуби goes to TVS...
Скуби goes to TVS...
- todor87
- Гараж: Skoda_Superb_3_Combi_2.0_TSI_4×4=>
=>Revo Stg_2 killer😁
Сивата стрела
А таканкаааа ![hunter [smilie=hunter.gif]](./images/smilies/hunter.gif)
![hunter [smilie=hunter.gif]](./images/smilies/hunter.gif)
- ЦецоNOL
- Гараж: SKODA KAMIQ 1.5TSI MONTE CARLO 2024 - МРАЗКО
POR(N)SCHE CAYMAN GTS 4.0 718 2023 - YELLOWSTONE
AUDI A6 C5 ALLROAD - КАМИОНА - Обратна връзка:
Сивата стрела
Е
Той Стоил преди няколко дни още избухна
Давай данни публично
Той Стоил преди няколко дни още избухна
Давай данни публично

ЗА ВСЯКАКВИ АВТОЧАСТИ И КОНСУМАТИВИ
0️⃣8️⃣9️⃣ 9️⃣1️⃣1️⃣ 6️⃣9️⃣6️⃣9️⃣
- TSI-LK
Сивата стрела
Нещата бяха предопределени още преди поръчката на колата.
Много ясно знаех какво искам да направя от нея и затова точно такава взех.
Желанието ми бе за нещо около фаза 2, тоест към 400 коня.
Разбира се очаквах да не е толкова лесно - нов модел, други технологии ( GPF ) и т.н.
Още от началото имаше вариант за пауър бокс, но не ме теглеше.
После се появи версия на BSR и аз скочих веднага. Поради разни обстоятелства не успях веднага след BSR софта да я измеря.
Напълно сток на диното на Инстрой колата даде 247 коня и 345 нютона на колелата.
Със софта Ба BSR резултата бе 279 коня и 433 нютона на колелата.
Дефакто и без измерване се усещаше, че има повече мощ, но определено за мен не беше онези 360 коня, които обещаваха шведите.
След това измерване беше ясно, че няма да се спре до тук, още повече че откривах някои неща по настройките, а и кутията не беше пипана.
За кутията с Дидо се опитахме да я флашнем, но въпреки неговите усилия имаше техническа пречка и така и не стана. Кофти, защото той доста се постара, но понякога просто не се получава.
Това ама хич не ме отказа - даже напротив!
Вече се бях снабдил с тръби за турбо пътищата ( макар и не ставащи на 100% ), а с една немска фирма комуникирах за интеркулер. И след като де разбрахме ми кацна в ръчичките.
Сложното бе да се намери време за поставянето. Моят човек ( Тони ) бе зает с доста проекти, но в крайна сметка преди 2 седмици ме вмести. И за един ден свърши с кулер и тръби.
Честно казано веднага след това се усети подобрение в отзивчивостта на мотора. И вече бях готов за старт
Много ясно знаех какво искам да направя от нея и затова точно такава взех.
Желанието ми бе за нещо около фаза 2, тоест към 400 коня.
Разбира се очаквах да не е толкова лесно - нов модел, други технологии ( GPF ) и т.н.
Още от началото имаше вариант за пауър бокс, но не ме теглеше.
После се появи версия на BSR и аз скочих веднага. Поради разни обстоятелства не успях веднага след BSR софта да я измеря.
Напълно сток на диното на Инстрой колата даде 247 коня и 345 нютона на колелата.
Със софта Ба BSR резултата бе 279 коня и 433 нютона на колелата.
Дефакто и без измерване се усещаше, че има повече мощ, но определено за мен не беше онези 360 коня, които обещаваха шведите.
След това измерване беше ясно, че няма да се спре до тук, още повече че откривах някои неща по настройките, а и кутията не беше пипана.
За кутията с Дидо се опитахме да я флашнем, но въпреки неговите усилия имаше техническа пречка и така и не стана. Кофти, защото той доста се постара, но понякога просто не се получава.
Това ама хич не ме отказа - даже напротив!
Вече се бях снабдил с тръби за турбо пътищата ( макар и не ставащи на 100% ), а с една немска фирма комуникирах за интеркулер. И след като де разбрахме ми кацна в ръчичките.
Сложното бе да се намери време за поставянето. Моят човек ( Тони ) бе зает с доста проекти, но в крайна сметка преди 2 седмици ме вмести. И за един ден свърши с кулер и тръби.
Честно казано веднага след това се усети подобрение в отзивчивостта на мотора. И вече бях готов за старт