имам следният проблем със Шкода Октавия 1, 2003 г, 1.9 дизел автоматик (4 ск) ALH 90 ps.
По спецификация кутията излиза като на Ауди А3, предполагам и на Голф са същите.
Трета и четвърта предавка се сменят нормално, никакви проблеми. преминаването на по ниска предавка не се получава, оборотите падат до степен , че двигателя започва да тресе, и трябва да го направя ръчно. При потегляне (включване на R / D ) колата тръгва рязко, усещането е като липса на съединител.
Според майстора всичко тръгва от мокрена и корозирала букса. Кутията била ок според него, отваря я, замери кабели и т.н., взе парите и каза, аз мога толкова, може да е турбината... Маслото е сменено по спецификация.
Ако проблема е в хидротрансформатора, не би ли трябвало и на другите скорости да има проблем?
В тази връзка, и пресни впечатления от майстори, се замислих да сложа ръчна кутия, или ако има шанс да намеря читава втора ръка, защото още един ремонт, и то без гаранция, ще надвиши цената на колата. Мислех да я хвърля за части, но в другите отношения е изрядна, и ме е жал, за сега
Някакви идеи за помощ , в този завоалиран случай? От какви модели коли става друга кутия, година, трябва ли нещо допълнително, или само се слага и други подобни специфични неща.