Криви дискове

Всичко за Шкода Октавия I и Tour, произведена от 1996г. до 2010г.
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Аватар
Архимандрит Дионисий

Škoda Мод

Гараж: SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 280 к.с.
Старата любов:
SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 190 к.с.
SKODA OCTAVIA 1.4 TSI
150 к.с.

Криви дискове

Мнение от Архимандрит Дионисий »

Я сподели точно кое се стругове, че май при мен е тръгнал този процес.
Аватар
Taratajki

ŠKODA MASTER

Гараж: Fabia 3 1.2 tsi ; Octavia 4 FL 2.0 tdi

Криви дискове

Мнение от Taratajki »

Като цяло е зле спирачната система на Октавия1, Голф4 и производните. Спирачното усилие е 70:30 предни:задни и това на цялата гама. И като е дизелов туч отпред дисковете се предават за норматив. Същото поколение Форд Фокус имах и не съм се занимавал със спирачки. А него го карах по динамично, защото и окачването му беше много по добро. Просто си е някаква инженерна недомислица и вероятно нещо не е изчислено, както трябва. Определено по големи дискове биха довели до подобряване в представянето на спирачките.
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH

Криви дискове

Мнение от Цецо75 »

Просто е пълно с боклуци. Оригиналните дискове карат до 40-50 000 и не се кривят. Първа смяна и се почва. Не е само на О1, на О2 е същата тъпотия.

И Супърба ми са сменяни в ЕТ и пак са криви.

Преди време бях в един сервиз и чаках и влезе за стъргане на дискове лъскава А6. Викам му на оня, добре бе и ти ли от дискове пестиш... Човека каза, че колата е в гаранция, сменят се при вносителя и това му е четвъртия комплект, който износва, след първия всичките се кривли след максимум 1000км.
Бееееее.....
Аватар
stefan L

Skoda Electric

Гараж: exOctavia 2.0TDI BKD powered by Gunter Service/ exGolf 7 R CJXC powered by Gunter Service/ Волво ЕХ30, 428 к.с.

Криви дискове

Мнение от stefan L »

Цецо75 написа: 11.02.2019, 23:04:06 на О2 е същата тъпотия.
Продадох я мойта на 185к с оригинални дискове, без грам кривина. Оригиналните накладки ги смених на 165к.
Аватар
zzankov

ŠKODA MASTER

Гараж: Шкода Октавиа 2001
AQY
85kW/116 hp

Криви дискове

Мнение от zzankov »

Архимандрит Дионисий,
Не са криви дисковете.
Нали ги е проверил.
Тресе му при спиране.
Аватар
zloQQ

ŠKODA MASTER

Гараж: ŠKODA Octavia L&K 1.9 TDI AHF
ŠKODA Octavia vRS 2.0 TDI CR CEGA
Обратна връзка:

Криви дискове

Мнение от zloQQ »

Явно аз съм единствения без оплаквания от спирачките на О1. За 16 години каране, не помня да съм кривил дискове.
65К - предни дискове и накладки
160К - задни накладки
199К - предни дискове и накладки
Имам и още една смяна на предни и задни с накладки - при последното обслужване преди да я продам на около 280К по спомен.
Според мен, мноооого зависи от стила на каране! Аз, спирачка не ползвам. Абсолютно винаги ползвам предавките за намаляване на скоростта и само крайното спиране е със спирачката. Спирам точно така, както бай Стефан е описал - мазно и бавно :)
Аватар
nzlatev

Škoda Ентусиаст

Гараж: Škoda SuperB II Avant
2,0 TDI 170+ DSG
Škoda Yeti 1,2 TSI DSG
Škoda Fabia 1,9 SDI

Криви дискове

Мнение от nzlatev »

Архимандрит Дионисий написа: 11.02.2019, 22:46:21 Я сподели точно кое се стругове, че май при мен е тръгнал този процес.
Ами оказа се , че не е толкова лесно. При мен знаеш имам под ръка два сервиза за металообработка и има кой да ми обърне внимание. Диска се хваща за външната част на главината, балансира се колкото може по-добре. След което се вземат с нож диска от двете страни и без да се променя нещо и частта на главината от вътрешната страна! Задължително! Защото колкото и добре да е хванат за струга, не е на 100% както оригинил. Т.е. новото леглото на диска където ще легне на колата да е наравно с изравянето на диска.
Аватар
SeVo

Škoda Фен²

Гараж: Octavia II 1.9tdi
Sandero II FL stepway 0.9tce

Криви дискове

Мнение от SeVo »

Да напиша и аз…
Относно Ок 1: Баща ми има такава от повече от 10 години. Купихме я на сравнително малко километри и навъртяни след това над 100к (караме по 10-15 на година).
Беше с оригинални дискове – никакви проблеми.
По едно време предните бяха сменени с „оригинални“ в ЕТ и изкара около 50к… Изкривиха се яко, изведнъж.
Миналата година смених всички с Ате… Предните изкараха точно 1500км?!?!?
От тогава е с предни Textar… За сега няма проблеми.
Баща ми е много уравновесен шофьор, постигащ разход винаги под 5. Колата се кара 99% извън града. Знаем как се разработват спирачки.
Кривите дискове бяха установени и чрез мерене на челно биене. Главините бяха идеални. Колата никога не била блъскана, тампони по окачаването са сменяни (въпреки, че не виждам връзка), бурдюри не се катерят…
Продават се ментаци навсякъде. Дискове и накладки нямали гаранция…
За мен изводът е: няма смисъл от маркови и скъпи дискове. Нещо средна хубост и толкоз.
Аватар
Rangel

ŠKODA MASTER

Гараж: Octavia 3 FL 2.0 TSI 6M REVO STAGE 1

Криви дискове

Мнение от Rangel »

Съгласен съм с всички колеги, които споменават стила на шофиране. Аз съм от онези, които спират максимално късно, не казвам че е правилно - навик. Дори да няма коли. Тоест никакво пазене на дисковете, НО имаме Санта Фе, автоматик, кара се по същия начин, над 100к изкараха дисковете. Така че, може би проблема е съвкупност от няколко неща.
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

ex CFGB, ex ALH

Криви дискове

Мнение от Цецо75 »

zloQQ написа: 12.02.2019, 07:01:14Според мен, мноооого зависи от стила на каране! Аз, спирачка не ползвам. Абсолютно винаги ползвам предавките за намаляване на скоростта и само крайното спиране е със спирачката. Спирам точно така, както бай Стефан е описал - мазно и бавно :)
[smilie=sarcastic.gif] Е то ако въобще не карам, дисковете със сигурност няма да се изкривят [smilie=sarcastic.gif]
Бееееее.....
Аватар
dimibo

Škoda Ludicrous

Гараж: Супърб 2, 2.0 TDI
Октавия 2, 1.9 TDI
V10

Криви дискове

Мнение от dimibo »

Аз на Супърба съм с АТЕ дискове, нарязани и накладки, от официалния вносител, т.е. Не би трябвало да са менте, еми на 2000 км започнаха да бият.
Günter Stg 1
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

ex CFGB, ex ALH

Криви дискове

Мнение от Цецо75 »

Това е щото не умееш да караш. Тия спирачки да не са за спиране бе? [smilie=sarcastic.gif]
Бееееее.....
Аватар
bega4kata

Агент на ДС

Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196
Обратна връзка:

Криви дискове

Мнение от bega4kata »

Да ви каже сега, форумния майстор.
Просто дисковете не са качествени. Както и при други доста части в Бг. Просто диска е натоварена част и си проличава хубаво ментерлъка.
Дисковете, ако са качествени, както и да ги караш, няма да се изкривят. Дори и да са малки (не добре изчислени) за теглото и мощността - ЩЕ ПРЕГРЯВАТ И ЩЕ ОТСЛАБВА СПИРАЧНОТО УСИЛИЕ, НО НЕ И ДА СЕ КРИВЯТ.
Последно на Пасат 8 се изкривиха. И после човека си доплати, щото беше предупреден.
Ама така е, щото си купуват скъпи автомобили, а не им се дават пари за хубави дискове!
Не дават 500 лв за 2 цимермана спортни, а искат за 200лв АТЕ от техко [smilie=sarcastic.gif]
GUNTER SERVICE
Изображение
ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
Аватар
Rangel

ŠKODA MASTER

Гараж: Octavia 3 FL 2.0 TSI 6M REVO STAGE 1

Криви дискове

Мнение от Rangel »

И с това мнение на Сами съм склонен да се съглася. Пълно е с ментета. Аз съм си решил за мен, при смяна да се обърна към него :), поне ще го хуля публично ако се изкривят :).
Аватар
ЦецоNOL

Агент на ДС

Гараж: SKODA KAMIQ 1.5TSI MONTE CARLO 2024 - МРАЗКО
POR(N)SCHE CAYMAN GTS 4.0 718 2023 - YELLOWSTONE
AUDI A6 C5 ALLROAD - КАМИОНА
Обратна връзка:

Криви дискове

Мнение от ЦецоNOL »

При ВАГ групата има модели, където при разбити тампони на носачите се получава ефект на крив диск и затова колеги изказаха такива предположения.
Некачествените дискове се кривят дори при преминаване през локва ,когато е студено или след интензивно спиране и веднага на автомивка.
Истински дискове много много трудно ще дадат фира.Не съм имал случай на криви дискове дори след каране на Калояново и интензивни спирания от 200+.
Посиняват обаче не са се кривили.
Има голямо значение марка/модел дискове с какви накладки се комбинират.
Изображение
ЗА ВСЯКАКВИ АВТОЧАСТИ И КОНСУМАТИВИ
0️⃣8️⃣9️⃣ 9️⃣1️⃣1️⃣ 6️⃣9️⃣6️⃣9️⃣
Публикувай отговор

Обратно към “Octavia I”