Търся си кола

Всичко за Шкода Октавия, произведена от 2004г. до 2013г.
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Аватар
ToYaGa

Škoda Фен

Гараж: Superb III Scout

Търся си кола

Мнение от ToYaGa »

Здравейте, ще си сменям колата и съм се спрял на Октавиа 2/3, 4х4, комби/скаут. По принцип предпочитам скаут заради визията, по-високия просвет и т.н. За съжаление Октавиа 3 скаут излиза извън бюджета. Тъй като не съм имал много вземане-даване с марката и модела, ще съм благодарен ако споделите мнение за екземплярите от обявите по-долу:

https://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?a ... ink=9qwsxy
https://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?a ... 0285578341
https://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?a ... 7928174967
Аватар
Pijomir

Škoda Ludicrous

Гараж: O3 FL 1.4TSI Style 2018г.

Търся си кола

Мнение от Pijomir »

Нещо си объркал линковете и се отваря търсачката на мобилето, поне при мен
„Времето е наркотик, твърде много от него убива.“
Аватар
sonnyer

Škoda Ентусиаст

Гараж: Kia Sportage NQ5 1.6 T-gdi 150ps Manual-6 speed
Ex: Skoda Superb II FL CFGB

Търся си кола

Мнение от sonnyer »

При мен се отварят линковете.
Колега, кажи обаче поне някакви изисквания. Колите са много различни. Общото помежду им е дизеловия двигател и 4х4 системата.
Държиш ли на екстри, не държиш ли ..
Конкретно тези от автокъща Shumaka стоят от много време на обява и нищо не се случва с тях. Наблюдавам ги защото и аз съм се ориентирал към такъв автомобил.
Октавия 3, които си споделил са изключително постни от към оборудване.
Последната обява също стои от много време.
Аз бих последнал тази, защото скоро е излязла от гаранционно обслужване и може би има история в Еуратек - https://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?a ... ink=9qwsxy

Успех !
Аватар
ToYaGa

Škoda Фен

Търся си кола

Мнение от ToYaGa »

Благодаря! Като цяло това са ми изискванията - комби, 4х4 и 2.0 TDI. Другото е бонус. Да, добре дошло ще е ако има климатроник, управление от волана, блутут и т.н., но не държа толкова много на конкретна екстра.
Аватар
sonnyer

Škoda Ентусиаст

Гараж: Kia Sportage NQ5 1.6 T-gdi 150ps Manual-6 speed
Ex: Skoda Superb II FL CFGB

Търся си кола

Мнение от sonnyer »

Мисля, че тази, която те посъветвах е добра. Сега обърнах внимание на документите и гаранцията е била 100 000км., но в случая това няма значение. И 150 да е било е минало.
Има управление от волана и блутут. Има и парктроник. Доколкото виждам има и сензори за светлина и дъжд. Прилична :)
Аватар
ToYaGa

Škoda Фен

Търся си кола

Мнение от ToYaGa »

Благодаря отново. :)
Аватар
zzankov

ŠKODA MASTER

Гараж: Шкода Октавиа 2001
AQY
85kW/116 hp

Търся си кола

Мнение от zzankov »

sonnyer написа: 07.02.2019, 13:48:07 Мисля, че тази, която те посъветвах е добра. Сега обърнах внимание на документите и гаранцията е била 100 000км., но в случая това няма значение. И 150 да е било е минало.
Има управление от волана и блутут. Има и парктроник. Доколкото виждам има и сензори за светлина и дъжд. Прилична :)
И твоят линк не се отваря.
Аватар
Баш Майстора

Ретро Škoda

Гараж: Шкода120L-52hp,
Обратна връзка:

Търся си кола

Мнение от Баш Майстора »

zzankov, Отварям го бре,синя тройка 4x4
Аватар
intense

Škoda Ентусиаст

Гараж: Octavia 3 FL 1.8 TSI DSG

Търся си кола

Мнение от intense »

На мобилни устройства не работи линка. Трябва да се отвори в десктоп версия и тогава вече се вижда.
Аватар
zar

Škoda Ludicrous

Гараж: О2 Scout ,Powered by NOx

Търся си кола

Мнение от zar »

Синята 03 от четвъртият линк,бих погледнал,акo аз търсих кола.Скаутите с DSG-та ,не бих ти ги препоръчал.Това разбира се си е моята гледна точка по въпроса ;) Колкото до блутуута и медията и управлението от волана,има доста добри ретрофити с приятни функции,които можеш да инсталираш и в последствие.Вземи предвид и особеностите по подръжката на двойното предаване и дали е подържано ,както и когато трябва!
Последно промяна от zar на 07.02.2019, 17:50:14, променено общо 1 път.
Dieselgate Team member
Аватар
ToYaGa

Škoda Фен

Търся си кола

Мнение от ToYaGa »

zar, благодаря. Аз за това казвам, че някои екстри могат да се прежалят. Тази, която и ти посочваш като добра, пише че й е сменяно скоро маслото на халдкеса.
А каква е причината да не препоръчваш Скаут с DSG?
Аватар
zar

Škoda Ludicrous

Гараж: О2 Scout ,Powered by NOx

Търся си кола

Мнение от zar »

ToYaGa написа: 07.02.2019, 16:47:07 А каква е причината да не препоръчваш Скаут с DSG?
Не само Скаути ,като цяло този тип кутия ,имах предвид.Другото е ,че търсейки 4х4 ,освен двойното предаване ,имаш още един допълнителен възел за обслужване(в случая DSG-то).Автоматите след определен пробег и време ,могат да създадат повече проблеми от една механична трансмисия(не че и тя е безпогрешна).Това ,че маслото на халдекса й е сменяно е добре,защото това е почти задължително за доброто му здраве,както и на заден диф.,раздатка и ръчната скоростна кутия(интервал от 40-60к км).Характерно за 4х4 октавиите(02 по-специално,с ръчни скорости) също е ,че сменят съединител на около 150 -160к км. ,като е желателно да се смени и маховика ,тък като дори и да е здрав ,ще започне да прихлопва на около и над 200 к км.
П.П:Като цяло тази синята в тази си комбинация е доста солидно семпло и практично решение ,съчетавашо много неща в едно ;)
Dieselgate Team member
Аватар
audiceco

Škoda Фен²

Гараж: Ford S-max 2.2 TDCI 6-tronic 200 h.p.
Обратна връзка:

Търся си кола

Мнение от audiceco »

Четвъртата обява както колегите много я препоръчват, аз пък не бих даже се обадил, само като прочета
4Х4****Уникално състояние! ****Без забележка! ***ПЕРФЕКТЕН АВТОМОБИЛ!
И като видя с половин око БЕЗ ЗАБЕЛЕЖКИТЕ на седялките - колеги ще кажете едно пране да, ама НЕ палачорска история. За мен последната Октавия 2 ДСГ 4х4 L&K- ако въбоще е 4х4 е фаворит - НО внимавай много, защото имаш маховик при автомата също и много боли DSG ако е тръгнало, заедно с маховика като цена...

Но за съжаление, като се загледам и в последната, която ти препоръчвам и видя как е лепната отстрани на левия калник емблемата L&K на една страна и ми става лошо :D
Изображение
Аватар
ToYaGa

Škoda Фен

Търся си кола

Мнение от ToYaGa »

Тази синята... трябва да се бяга далеч от нея - три сериозни удара отпред, с отваряне на еърбеци, смяна на половината предница, челно стъкло, ремонт на таван и т.н.
kograman

ŠKODA MASTER

Търся си кола

Мнение от kograman »

Коя от всичките "сини"?
Someone's opinion of you does not have to become your reality
Публикувай отговор

Обратно към “Octavia II”