Трабант
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Баш Майстора
- Гараж: Шкода120L-52hp,
- Обратна връзка:
Трабант
Темичка и за най-най-най каквото се сетите автомобил на света.Немско качество.Аналога на Ауди,като го превъзхожда по някои показатели.
- Rangel
- Гараж: Octavia 3 FL 2.0 TSI 6M REVO STAGE 1
Трабант
Имали сме, комби. Съжалявам единствено, че бях много малък и все още не съм карал кола с лостчето горе
, едва ли ще ми се случи. Голям автомобил, половината части махаш и пак си върви.
- Баш Майстора
- Обратна връзка:
Трабант
Преди дядо ми да купи Шкодата-100s през 1976г,имаше Трабанче,което помня смътно-бил съм на 3.После и аз имах едно,мисля през 1998-ма,за около година.Тогава сменях колите през 3-4 месеца,та се позадържа при мен.Нямам снимки,за съжаление.
Някои техн.данни:0.6 литра обем,26 конски сили
,максимална скорост-100км/ч ![pardon [smilie=pardon.gif]](./images/smilies/pardon.gif)
Обаче ненормално бързо на старт-тогава нямаше какво да му се опъне до към 50-60
Някои техн.данни:0.6 литра обем,26 конски сили
-
Vil163
- Гараж: Renault Gtand Scenic 2.0 T
Peugeot 308 SW HDI
Kia Sorento 2020 2.2 GT Line
Трабант
А, имаше какво да му се опъне на старта - Вартбургът...
А относно Трабито, пазя един екземпляр от модела 600. Седи в един гараж барабар с части за основен ремонт и чакам да ми дойде музата да го започна. Но от 15 години седи, още десетина все ще откара
Остана ми от дядо ми и не го хвърлих, а и си е особена тръпка шофирането на тая кола.
А относно Трабито, пазя един екземпляр от модела 600. Седи в един гараж барабар с части за основен ремонт и чакам да ми дойде музата да го започна. Но от 15 години седи, още десетина все ще откара
Остана ми от дядо ми и не го хвърлих, а и си е особена тръпка шофирането на тая кола.
- Баш Майстора
- Обратна връзка:
Трабант
Vil163, Страхотно!Наснимай го за новата тема,като отвориш гаража някой път!
За мен ще е интересно.
п.п.Чакай малко,ко речи ти?!600?!От гърбавите?Такова не съм виждал от 15 години поне.Впечатлен съм!
п.п.Чакай малко,ко речи ти?!600?!От гърбавите?Такова не съм виждал от 15 години поне.Впечатлен съм!
- Никола Иванов
- Гараж: Octavia 2 1.9TDI
Karoq 2.0TDI 4x4 DSG - Обратна връзка:
Трабант
Дядо ми имаше 601 от 1968ма. За съжаление го бракува и разпродаде на части.Баш Майстора написа: 01.02.2019, 08:40:40 Преди дядо ми да купи Шкодата-100s през 1976г,имаше Трабанче,което помня смътно-бил съм на 3.После и аз имах едно,мисля през 1998-ма,за около година.Тогава сменях колите през 3-4 месеца,та се позадържа при мен.Нямам снимки,за съжаление.
Някои техн.данни:0.6 литра обем,26 конски сили,максимална скорост-100км/ч
А иначе с един приятел (беше модел 87ма) сме обръщали километража по надолнище. Невероятен адреналин е това.... Към 140км/ч предполагам.
Да работи 1 цилиндър също е тръпка....
- Баш Майстора
- Обратна връзка:
Трабант
Никола Иванов, Ще си позволя да те поправя:километражът им е до 120 и имат два цилиндъра,което си е съвсем друго вече... ![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
- Никола Иванов
- Гараж: Octavia 2 1.9TDI
Karoq 2.0TDI 4x4 DSG - Обратна връзка:
Трабант
Баш Майстора, Да зная, че е до 120 - стрелката опря в колчето на 0, но от другата му страна....
И на 1 цилиндър сме карали, когато втория не работи. Едва вдига 60 с 1 цилиндър, но все пак се движи.
И на 1 цилиндър сме карали, когато втория не работи. Едва вдига 60 с 1 цилиндър, но все пак се движи.
- Баш Майстора
- Обратна връзка:
Трабант
Никола Иванов, Ясно.Самоубийци..
Моят Трабчо редовно си вдигаше 120,въпреки максималната паспортна скорост от 100.Ама 140...
Имам смътни спомени,че километражът на Трабант 600 беше до 100,но колегата с екземпляра ще каже.Много ги харесвах като бях малък модел 600.Особено комби.
Моят Трабчо редовно си вдигаше 120,въпреки максималната паспортна скорост от 100.Ама 140...
Имам смътни спомени,че километражът на Трабант 600 беше до 100,но колегата с екземпляра ще каже.Много ги харесвах като бях малък модел 600.Особено комби.
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
Трабант
Имах еди Трабант 601s, последно поколение с електронно запалване и специфична тапицерия... на 40 000км. Като почина дядо ми, остана в един гараж на Варна. Тинейджър тогава... не ми беше до него. Един ден реших, че трябва да се подкара. Отварям вратата, вътре ..... от мишки. Избеснях, извадих го на светло и го изчистих основно. Викам ей сега ще го възпламеня. Отварям капака, следваща изненада. Гадния плъх проял цялата кабелна инсталация на тампона за купето дебела като детска китка и влязал от там вътре да зимува. Взех един сноп кабели, поялник и го възстанових. След това се оказа, че резервоара е заминал от седене, по скоро кранчето с цедката. От там и карбуратора се беше заталачил с ръжди. Отворих го, изчистих го, една туба вместо резервоар, то разлика много с оригиналната концепция няма.
Акумулатор, старт и Трабито възпламени почти от раз. А не беше палено поне 7-8 години... От тук насетне беше ясно че няма как да бъде оставено пак да го ядат мишките. Изкарах го в квартала, газ.... понеже гумите бяха виндки на кокал, ги въртеше дзвера яко... До тогава не бях карал кола с горни скорости, ама доста лесно ми се получи, влизаха си мазно... Та се зачудих какво да го правя... Бабата вика продай го. За нея си беше ценност, те с дядото бая пара са заделили за него навремето. Как да и обясня... Влизам в нета, форум Трабант и пиша - Трабант за подаряване, условие, който го вземе да не го разсфасова.....
30 мин. след това ми звъни един екземпляр. Вика давай го, къде е колата? Във Варна. Ох, аз съм в София, но нищо ще го взема. Ама той няма номера... Няма проблем ще го измислим, само ми го пази.
И така се запознах с доктор ЗиЗи - оказа се адаш. Познавам силно казано , само по телефона се бяхме чували. Страшен почитател на ГДР ската техника, собственик на над 20 трабанта по онова време, от които поне половината в движение с регистрация.
Аз по това време вече живеех в София. Обажда ми се, вика отивам да го взема от Варна с репатрак! Леле викам ама аз не съм там, но той баща ми сега е там по съвпадение, обаждам му се, викам ще дойде един да вземе трабанта. Звъни баща ми след ден, и каза абе ти тоя човек виждал ли си го. Ами не, само по телефона сме се чували. Леле той е уникат.
Дойде с Баркас бордови (по младите колеги сигурно не знаят какво е това)! Натоварил вътре трабанта и отпрашил за София
След известно време ми звъни - ти имаш ли някакви документи. Дадох му каквото имах и после известно време не се бяхме чували. Минаха години....Една зима ми звъни и казва - дай да се видим да ти покажа Гларусчето. Всичките му трабанти са с имена, нашето нали варненче - Гларусчето. Каза - вземи и баба ти с теб да си види колата. Отивам аз в кв. Левски, тогава за първи път видях доктор ЗиЗи на живо, в едно заградено пространство трабантчето възстановено, чисто, с регистрация. Баба ми се разплака от умиление...
Драма страшна стана, бабата седи и гали колата, радост и сълзи. При което доктор Зизи я хваща под лакът и вика - ела сега да те повозя на моята гордост. И ни води при това:
Аз си загубих акъла... Вътре задните седалки два реда насрещни, кожи, от тавана пада монитор. Отгоре люк с панорамно стъкло. Най-впечатлясащото е че колата е с регистрация минала технотест... Повозихме се, емоции...Бабата впечатлена от лимузината, щастлива за Гларусчето...
Мина време, преди 2 години ми звънна да ме кани на някакъв фест, щял да ходи с Гларусчето, да ида с бабата... Беше починала...
Каза, че иска да прави музей на ГДРската техника, ама ядове с община имл нещо. От тогава не съм го чувал...
П.С.
Сега ровнах в нета и си намерих Гларуса
http://trabantbg.eu/index.php?topic=50. ... en#msg1607
30 мин. след това ми звъни един екземпляр. Вика давай го, къде е колата? Във Варна. Ох, аз съм в София, но нищо ще го взема. Ама той няма номера... Няма проблем ще го измислим, само ми го пази.
И така се запознах с доктор ЗиЗи - оказа се адаш. Познавам силно казано , само по телефона се бяхме чували. Страшен почитател на ГДР ската техника, собственик на над 20 трабанта по онова време, от които поне половината в движение с регистрация.
Аз по това време вече живеех в София. Обажда ми се, вика отивам да го взема от Варна с репатрак! Леле викам ама аз не съм там, но той баща ми сега е там по съвпадение, обаждам му се, викам ще дойде един да вземе трабанта. Звъни баща ми след ден, и каза абе ти тоя човек виждал ли си го. Ами не, само по телефона сме се чували. Леле той е уникат.
Дойде с Баркас бордови (по младите колеги сигурно не знаят какво е това)! Натоварил вътре трабанта и отпрашил за София
След известно време ми звъни - ти имаш ли някакви документи. Дадох му каквото имах и после известно време не се бяхме чували. Минаха години....Една зима ми звъни и казва - дай да се видим да ти покажа Гларусчето. Всичките му трабанти са с имена, нашето нали варненче - Гларусчето. Каза - вземи и баба ти с теб да си види колата. Отивам аз в кв. Левски, тогава за първи път видях доктор ЗиЗи на живо, в едно заградено пространство трабантчето възстановено, чисто, с регистрация. Баба ми се разплака от умиление...
Драма страшна стана, бабата седи и гали колата, радост и сълзи. При което доктор Зизи я хваща под лакът и вика - ела сега да те повозя на моята гордост. И ни води при това:
Аз си загубих акъла... Вътре задните седалки два реда насрещни, кожи, от тавана пада монитор. Отгоре люк с панорамно стъкло. Най-впечатлясащото е че колата е с регистрация минала технотест... Повозихме се, емоции...Бабата впечатлена от лимузината, щастлива за Гларусчето...
Мина време, преди 2 години ми звънна да ме кани на някакъв фест, щял да ходи с Гларусчето, да ида с бабата... Беше починала...
Каза, че иска да прави музей на ГДРската техника, ама ядове с община имл нещо. От тогава не съм го чувал...
П.С.
Сега ровнах в нета и си намерих Гларуса
http://trabantbg.eu/index.php?topic=50. ... en#msg1607
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Бееееее.....
- Баш Майстора
- Обратна връзка:
Трабант
Цецо75, Много интересна е тази твоя история!Щастливо стечение на обстоятелстава примесени с тъга и носталгия по едни безвъзвратно отминали времена,когато колите бяха нещо повече от сега..А и хората..
- C2H5OH
- Гараж: Honda Jazz 1.3 VTEC - десен волан
Opel Astra G 2.0 DTl - ляв волан
Трабант
Колите са все още уважавани и ценени. Пускам ви линк на една група във Фейсбук от английски ентусиасти, които ценят Трабант и Вартбург. И останалите от времето на студената война.
The Cold War Classic Car Owners Club (Eastern Bloc Vehicles)
The Cold War Classic Car Owners Club (Eastern Bloc Vehicles)
- R Dynamic LR5
- Гараж: 6M
Трабант
Една прекрасна дама зад волана на своя Трабант, в компанията на едно яко и едричко момче.
-
al_tishone
- Гараж: Skoda 120L, Renault 19, Ranault Megane Scenic, Skoda Octavia 1, Skoda Octavia 3
- Обратна връзка: