Препоръки и мнения за аксесоари и поддръжка на Шкода автомобил
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
igeorgiev82 написа: 25.01.2019, 16:43:50
Въййййй,като чета тук за тез масла,и телефона ми почнА сам да набира ЕТ за час за смяна .
С риск за анАтема и бан от форума,ще кажа,че моето е още заводското.......само на 18к км.
Споко,аз първата смяна я направих на 22хил.км,щото ЕТ бяха много заети по това време.Това на Супърба.
Сега ми писка Октавията,че иска инспекшън веднага,щото е направила годинка от смяната,ама е на около 15хил.от тогава и много не и обръщам внимание.
coverdale, пищи ти за инспекцията по гаранция. Хубаво е да отидеш, не по-късно от 1 месец след като започне да пищи. Тази инспекция се заверява в електронната книжка и пресрочването и може да се окаже довод за чехите (не за Еуратек) да откажат гаранция, при по-сериозен проблем.
Интересно е при Лансъра, сещо ме накараха на 1000 км. да го сменим, така си беше по книжка. Тука обаче ми казаха ела като изпише компютъра. Вече съм на 16к и мисля да си запазвам час. 30к дали е ок не знам, ама да взема да се презастраховам.
Pijomir, Въобще не се чуди,а го смени.Извади щеката и го помириши-ако мирише на ново масло,дори малко,значи има още хляб в него.Ако миризмата на изгорели газове и бензин има превес,то е за смяна.Цвета не е толкова от значение,за дизелите пък съвсем.Там като налееш новото масло и то се очерня още преди да запалиш.
Аз винаги съм се ръководил по тези критерии и съм си определил макс 12 000км,като и те ми се виждат много,но да не бъдем крайни консуматори!
О, аз от самото начало съм си решил на година или 10к да сменям, но малко изпуснах тоя път. Ще действам докрая на февруари, че и здравни проблеми имам малко.
Rangel написа: 01.02.2019, 09:45:13
Интересно е при Лансъра, сещо ме накараха на 1000 км. да го сменим, така си беше по книжка.
Защото това е истината,евала на предписанията им.И тази истина не е от днес,а от има-няма 40 години.Оставете вие това,колко са високо технологични новите коли-видяхте снимките на Шкодко,Сами също е побликувал такива "лонг лайф" карантии...
Пак ще го кажа.
Най-големите драми на ВАГ Групата идват от дългосрочното ползване на лонглайф масла.
30 000км - WTF???
Няма масло ,което да не си променя характеристиките след 5-8000км и да кара 30 000км.
Ако пак си купя нова кола от магазина, директно й хвърлям първото масло след 1000-2000км според карането.
Дотогава хонинга ще е готов, частици,стружчици ще са се махнали каквото има после само пълна синтетика и смяна на топъл/студен сезон.Не вярвам някой с кола за 60 000лв да го съборят 400лв за две смени годишно.
С оглед въздуха в БГ, запрашените пътища и кофти горива - маслото след 6000км вън и това е.Ако се кара извънградско повече , може и 8000км.Лонг лайф е добре единствено и само при каране на аутобана по 200км на ден с минимални цикли - топло/студено.
ЗА ВСЯКАКВИ АВТОЧАСТИ И КОНСУМАТИВИ
0️⃣8️⃣9️⃣ 9️⃣1️⃣1️⃣ 6️⃣9️⃣6️⃣9️⃣