АСК - Автоматични скоростни кутии
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- DSGdoctor_BG
- Гараж: VAG
- Обратна връзка:
Позиция N се преминава през нея за превключване, при качване на платформа|пъна помощ, при дърпане (което се извърша по строго определени правила и пробег) и в сервиза на подемника или канала за извършване на разнообразни ремонти.
През останалото време на експлоатация никакво използване на позицията.
Обслужването на DSG по възможност на 40 000км, при по "юнашка" експлоатация и на по-малък пробег.
1. Приплъзването на съединителите води до повишена температура и отделяме на т.н. "фракциони частици", който задръстват соленоидите или полепват по магнитите пред мехатроника и пак беля.
2. Повишената температура в кутията отнема мазителните качества на маслото, нарушава работата на съединителите и понижава експлоатационния им живот. Повреден отдушник или неприятна миризма в купето от чести екстремни температури на масло и кутия. Нарушен охладителен поток от много чести екстремни температурни амплитуди.
3. След горепосочените причини се получават "микро блъскания", които пряко рефлектират върху маховик и тампони на двигател, скоростна кутия. Също така тези "микро блъскания" индиректно влияят на касетата на съединителите, като и на двете основни оси. Най-често се разбиват лагерите на осите, а преди счупването им, доста стружки съсипват мехатроника бавно и сигурно неговата до неговата "смърт".
През останалото време на експлоатация никакво използване на позицията.
Обслужването на DSG по възможност на 40 000км, при по "юнашка" експлоатация и на по-малък пробег.
1. Приплъзването на съединителите води до повишена температура и отделяме на т.н. "фракциони частици", който задръстват соленоидите или полепват по магнитите пред мехатроника и пак беля.
2. Повишената температура в кутията отнема мазителните качества на маслото, нарушава работата на съединителите и понижава експлоатационния им живот. Повреден отдушник или неприятна миризма в купето от чести екстремни температури на масло и кутия. Нарушен охладителен поток от много чести екстремни температурни амплитуди.
3. След горепосочените причини се получават "микро блъскания", които пряко рефлектират върху маховик и тампони на двигател, скоростна кутия. Също така тези "микро блъскания" индиректно влияят на касетата на съединителите, като и на двете основни оси. Най-често се разбиват лагерите на осите, а преди счупването им, доста стружки съсипват мехатроника бавно и сигурно неговата до неговата "смърт".
www.dsg-doctor.bg софтуерен и хардуерен Рай за VAG ECU | DSG | S-Tronic | CVT | Tiptronic
- todor87
- Гараж: Skoda_Superb_3_Combi_2.0_TSI_4×4=>
=>Revo Stg_2 killer😁
Това е, няма нужда от минаване през N.miroslav_r написа: 28.01.2019, 18:56:00 Паркирвам, натискам педала на спирачката, слагам на P, дърпам ръчната и след това отпускам педала на спирачката.
-
miroslav_r
- Гараж: Octavia 2.0 tdi AZV
Благодаря колеги.
И мен ме озадачи това преминаване през N, но все пак всеки споделя мнението си.
И мен ме озадачи това преминаване през N, но все пак всеки споделя мнението си.
- DSGdoctor_BG
- Гараж: VAG
- Обратна връзка:
Спираш до пълен покой на автомобила -> продължаваш да натискаш педала на спирачка-> преминаваш на P -> дърпаш ръчната -> след това пускаш педала на спирачката и готово.
www.dsg-doctor.bg софтуерен и хардуерен Рай за VAG ECU | DSG | S-Tronic | CVT | Tiptronic
-
miroslav_r
Да, така правя и аз.
Имам друг интересен въпрос.
Какво правим в много студено време когато ръчната замръзва?
Тогава необходимо ли е пак да се ползва ръчната или се препоръчва друга последователност за предотвратяването напрежението в DSG-то?
Имам друг интересен въпрос.
Какво правим в много студено време когато ръчната замръзва?
Тогава необходимо ли е пак да се ползва ръчната или се препоръчва друга последователност за предотвратяването напрежението в DSG-то?
-
tuningmania
- Гараж: Съд, Конфискация и Затвор - Сега!
Skoda Octavia 1 Combi, 1999г, 1.9TDI, 110кс;
Skoda Superb 2 Facelift Combi, 2014г, 2.0TDI, 170кс, 4х4, 6DSG;
Skoda Octavia 1 Facelift Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.
До "ВСИЧКИ" - Много полезна Тема. Браво! Като се съберат и обобщят правилните съвети, ще е полезно да се "закачи" Темата като "Важна".
Какво правя винаги аз, когато ще спирам двигателя, без значение място/наклон/сезон/колко бързам и така нататък оправдания:
1. Спирам до пълен покой и продължавам да натискам педала на спирачката;
2. Превключвам на "N";
3. Дърпам ръчната;
4. Отпускам педала на спирачката;
5. Когато съм сигурен, че каросерията на Автомобила се е "отпуснала" върху ръчната, превключвам на "P".
Когато стартирам двигателя:
1. Натискам педала на спирачката и стартирам двигателя;
2. Превключвам от "P", към "R" и веднага на "N";
3. Изчаквам секунда на "N", тогава включвам на "D", отпускам ръчната и потеглям.
При потегляне, не подавам газ а изчаквам да усетя, че Автомобила потегля сам и след това подавам колкото ми трябва.
Ако има значение: Автомобилът ми е "Skoda Superb 2 Face Lift", 2014 Година, Двигателят е 2.0TDI с мощност 170 Конски Сили, задвижване 4х4 и 6-степенна Автоматична Скоростна Кутия "DSG".
Моля за корекции ако правя нещо грешно.
Какво правя винаги аз, когато ще спирам двигателя, без значение място/наклон/сезон/колко бързам и така нататък оправдания:
1. Спирам до пълен покой и продължавам да натискам педала на спирачката;
2. Превключвам на "N";
3. Дърпам ръчната;
4. Отпускам педала на спирачката;
5. Когато съм сигурен, че каросерията на Автомобила се е "отпуснала" върху ръчната, превключвам на "P".
Когато стартирам двигателя:
1. Натискам педала на спирачката и стартирам двигателя;
2. Превключвам от "P", към "R" и веднага на "N";
3. Изчаквам секунда на "N", тогава включвам на "D", отпускам ръчната и потеглям.
При потегляне, не подавам газ а изчаквам да усетя, че Автомобила потегля сам и след това подавам колкото ми трябва.
Ако има значение: Автомобилът ми е "Skoda Superb 2 Face Lift", 2014 Година, Двигателят е 2.0TDI с мощност 170 Конски Сили, задвижване 4х4 и 6-степенна Автоматична Скоростна Кутия "DSG".
Моля за корекции ако правя нещо грешно.
Съд, Конфискация и Затвор - Сега!
Skoda Octavia 1 Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.
Skoda Octavia 1 Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.
-
miroslav_r
2 поста по назад dsg doctor са обяснили, че няма нужда да се преминава през N.
- igeorgiev82
- Гараж: Octavia 3 FL 1.4TSI DSG-BLUE MAGIC
Да изключвам(слагам на N)на светофара?
За какво ми е автоматик в града тогава?
п.п.Сами,що си изтри мнението![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
п.п.Сами,що си изтри мнението
- Sawyer
- Гараж: ///
Е това за N на светофар верно е “гениална” мисълigeorgiev82 написа: 28.01.2019, 20:24:31 Да изключвам(слагам на N)на светофара?
- bega4kata
- Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196 - Обратна връзка:
Да не се обаждам предпочетох,че ако почна...
GUNTER SERVICE

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
-
miroslav_r
Сами изкажи се и ти. На всеки му е полезно и твоето мнение.
- ЦецоNOL
- Гараж: SKODA KAMIQ 1.5TSI MONTE CARLO 2024 - МРАЗКО
POR(N)SCHE CAYMAN GTS 4.0 718 2023 - YELLOWSTONE
AUDI A6 C5 ALLROAD - КАМИОНА - Обратна връзка:
Айде сега и ти
[mention]bega4kata[/mention] ,
Това си е тема за размисли и страсти за ДСГ.
Винаги съм се чудил в Бургас като има 99сек светофари какво да правя?
N?
P?
D?
Това си е тема за размисли и страсти за ДСГ.
Винаги съм се чудил в Бургас като има 99сек светофари какво да правя?
N?
P?
D?

ЗА ВСЯКАКВИ АВТОЧАСТИ И КОНСУМАТИВИ
0️⃣8️⃣9️⃣ 9️⃣1️⃣1️⃣ 6️⃣9️⃣6️⃣9️⃣
- VALDO
- Гараж: Škoda Octavia L&K 1.8TSI DSG
Yamaha Neo's 50 4T
Honda Forza 350
Toyota Corolla 2.0 Hybrid
Honda XL750 Transalp - Обратна връзка:
-
miroslav_r
То в Бургас само в морето и в езерото няма светофари ![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
- stanley
- Гараж: Skoda Superb II FL 2.0TDI 6M 4x4 ex, Skoda Superb 1.8TSI 6M, VW Passat 6 2.0TDI DSG6 ex, Skoda Superb 1.9TDI Tiptronik-ex, Skoda Octavia 1.6 MT-ex
- Обратна връзка:
До сега за 4 години личен опит с автоматик, никога не ми е замръзвала ръчната. Колата винаги се спира до покой, включвам на P, дърпам ръчната и тогава отпускам педала на спирачката. При потегляне сутрин не натискам спирачка при запалване (разбрах че при някой по нови автомобили е задължително заради кодировка). На светофар винаги на D и натисната спирачка или на аутохолд. Лоста на скоростите се бара веднъж при потегляне и веднъж преди да паркирам. 4 години карах автомат с хидротрансформатор и сега от половин година DSG. Определено кутиите са с различен характер и темперамент. Всяка си има предимства и недостатъци. Обикновено за недостатъците разбираш, след като вече си кеширал ![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)