VAG тунинг DSG/S-Tronic/CVT & Chip tuning

Класически, редки и спортни автомобили. Теми свързани с Тунинг
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
Аватар
DSGdoctor_BG

Шкода Новак

Гараж: VAG
Обратна връзка:

Мнение от DSGdoctor_BG »

@odo, Съберете се няколко мераклии за флаш на DSG и ще дойда до София да Ви ги направя ;)
www.dsg-doctor.bg софтуерен и хардуерен Рай за VAG ECU | DSG | S-Tronic | CVT | Tiptronic
Аватар
SimichOil

Škoda Ludicrous

Гараж: Toyota RAV4 - Plug-in Hybrid
Обратна връзка:

Мнение от SimichOil »

Споделете малко информация как реално се променя поведението на колата с такъв ремап (флаш) на кутията - на стоков автомобил. В моя случай е 4х4 190.
п.с. Също и за ремапнат такъв, какво се променя ?
Аватар
ЦецоNOL

Агент на ДС

Гараж: SKODA KAMIQ 1.5TSI MONTE CARLO 2024 - МРАЗКО
POR(N)SCHE CAYMAN GTS 4.0 718 2023 - YELLOWSTONE
AUDI A6 C5 ALLROAD - КАМИОНА
Обратна връзка:

Мнение от ЦецоNOL »

@SimichOil,
Здрасти,

мога да кажа за ремапната кола със тествани общо 4 софтуера на 400/460 и около 500кс.
Въпреки сцептицизъма е абсолютно вярно, че тези кутии са адаптивни според стил на каране.
Дори , когато се прави заводски ъпдейт на мотор/кутия или табло с последна , оптимизирана заводска версия, казват от ВАГ, че трябват едни минимум 400км, за да се влезе в нормални граници на работа и първите няколко километра да се кара на минимум колата.
@DSGdoctor_BG, предлага софтове на TVS, където има голяма опция за конфигуриране на настройки - на колко оборота да сменя например колата.Премахва се кикдаун функцията и колата няма замисляне.Повишено налягане на съединителите , което допринася за по-бърза смяна и същевременно предпазва от търкане и приплъзване.Драйвабилити функция.
Аз смених два РЕВО софтуера, които не са никак лоши, но не ми допада на стил на шофиране.
Сега с на ТиВиЕс имам 4 опции на работа за 4 различни режима, като на комфорт например колата сменя на 5800об, в индивидуален на 7200.
Много адекватно поведение на път в завои и баири.Най - общо казано при агресивно каране , колата чака аз да й задам какво да прави, а не аз да се нагаждам да карам според кутията.

За сток мотор също има полза, заради самото поведение на кутията и изчистените детски болести.
ДСГ се износва най-вече при градско каране и тръгни спри ситуациите, а сега със софт и драйвабилити колата дори с 3км/ч седи на втора и чак при пълен покой сваля първа, което е доста важно за пазенето на кутията.
Изображение
ЗА ВСЯКАКВИ АВТОЧАСТИ И КОНСУМАТИВИ
0️⃣8️⃣9️⃣ 9️⃣1️⃣1️⃣ 6️⃣9️⃣6️⃣9️⃣
Аватар
DSGdoctor_BG

Шкода Новак

Обратна връзка:

Мнение от DSGdoctor_BG »

Малко инфо за софтуерите, които предлагаме за DSG скоростни кутии:

Driveabillity единствено и само за автомобили във фабрично състояние, без помисли, за какъвто и да е тунинг на двигателя:

- запазва софтуерния ограничител на въртящия момент във фабрична стойност
- оптимизирани точки на превключване на горна и долна предавка във всички режими D|S|M
- плавно, постоянно и равномерно ускорение
- по-бързо плавно превключване в горна и долна предавка, както и мигновена реакция през перцата на волана
- оптимизирана работата на съединителите (без прегряване, приплъзване)
- оптимизиран температурен мениджмънт на скоростната кутия
- активиране или деактивиране на 1-ва скорост (в зависимост софтуера на двигател и кутия)
- софтуера удължава експлоатационният живот на скоростната кутия, съединител/и и маховик

П.П. има колеги със софтуерен ъпгрейд Driveabillity на стокови автомобили във форума, могат да споделят лични впечатления... като колегата @zorozlatanov, е споделил своето впечатление

@miroslav_r, @SimichOil, @odo, @iviani,
Последно промяна от DSGdoctor_BG на 28.01.2019, 18:41:56, променено общо 1 път.
www.dsg-doctor.bg софтуерен и хардуерен Рай за VAG ECU | DSG | S-Tronic | CVT | Tiptronic
Аватар
DSGdoctor_BG

Шкода Новак

Обратна връзка:

Мнение от DSGdoctor_BG »

Поради абстрактното разбиране на всеки шофьор за бързо, бавно, прекрасно, дразнещо, неусетно и т.н. възприятие от работата на DSG скоростните кутии и е много трудно да се опише с думи, как и какво се променя след препрограмиране на DSG-то.
Мога само да кажа, че всичко, което сте усещани и преживели от поведението DSG скоростна кутия във фабричен вариант е било на 360 градуса от това, което ще усетите с TVS Engineering софтуерите.
Аватар
odo

ŠKODA MASTER

Гараж: Х3 М40i

Мнение от odo »

Ако се събера група от София за ъпдейт със сигурност ще ъпдейтна Фабията, за Супърба се чудя, защото до момента нямам оплаквания от поведението на кутията.
Ако Фабията ми хареса как стане 100% и Супърба ще мине.
iviani

Шкода Новак

Мнение от iviani »

Ако се събере група за София участвам,че съм малко кът с времето сега.За следващия месец мога и да се разходя
tuningmania

ŠKODA MASTER

Гараж: Съд, Конфискация и Затвор - Сега!

Skoda Octavia 1 Combi, 1999г, 1.9TDI, 110кс;
Skoda Superb 2 Facelift Combi, 2014г, 2.0TDI, 170кс, 4х4, 6DSG;
Skoda Octavia 1 Facelift Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.

Мнение от tuningmania »

До "odo" и "iviani" - Аз също съм заинтересован ако може Човека да ни направи Автомобилите :)
Съд, Конфискация и Затвор - Сега!

Skoda Octavia 1 Combi, 1999г, 1.9TDI, 110кс;
Skoda Superb 2 Facelift Combi, 2014г, 2.0TDI, 170кс, 4х4, 6DSG;
Skoda Octavia 1 Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.
Аватар
DSGdoctor_BG

Шкода Новак

Обратна връзка:

Мнение от DSGdoctor_BG »

Аз ще Ви направя автомобилите и кутиите, но трябва сте 4+ коли, за да може да си оправдая разходите.
Аватар
DSGdoctor_BG

Шкода Новак

Обратна връзка:

Мнение от DSGdoctor_BG »

Skoda Octavia III 1.8TSi

TVS Engineering ECU Stage 3 IS38
TVS Engineering DSG Stage 4
TVS Engineering DQ250 Conversion
TVS Engineering Stage 1 Race clutch

Изображение
Аватар
intense

Škoda Ентусиаст

Гараж: Octavia 3 FL 1.8 TSI DSG

Мнение от intense »

Каква е цената на Driveabillity-то? Ако не се лъжа съм с DQ200.
Аватар
DSGdoctor_BG

Шкода Новак

Обратна връзка:

Мнение от DSGdoctor_BG »

https://dsg-doctor.bg/

На сайта ще намерите всички цени спрямо модел и поколение на DSG|S-Tronic|CVT, а скоро и Tiptronic модел ALL551.
В момента предлагаме и чип тунинг|ремап за 2.0T(F)Si трите поколения, MQB 2.5TFSi, както и MQB 1.8T(F)Si, скоро очаквай те и за двигатели 1.4T(F)Si|2.0TDi CR|3.0TDi V6 CR
miroslav_r

Škoda Фен²

Гараж: Octavia 2.0 tdi AZV

Мнение от miroslav_r »

intense написа: 28.01.2019, 20:33:48 Каква е цената на Driveabillity-то? Ако не се лъжа съм с DQ200.
До колкото видях може да се ползва и ТИ БИ АЙ КРЕДИТ за закупуване на продуктите им, което е един голям + за фирмата.
Ако услугата е на ниво, цените им са съвсем приемливи.
Утре ще разбера за какво иде реч.
Аватар
ЦецоNOL

Агент на ДС

Гараж: SKODA KAMIQ 1.5TSI MONTE CARLO 2024 - МРАЗКО
POR(N)SCHE CAYMAN GTS 4.0 718 2023 - YELLOWSTONE
AUDI A6 C5 ALLROAD - КАМИОНА
Обратна връзка:

Мнение от ЦецоNOL »

@miroslav_r,
Аз си взех бобини на Окада Плазма Директ.
Вече са на колата, със самоучастие съм 500шв
Вече са на колата, още нямам вноска.
И са много коректни.
Поздрави
Изображение
ЗА ВСЯКАКВИ АВТОЧАСТИ И КОНСУМАТИВИ
0️⃣8️⃣9️⃣ 9️⃣1️⃣1️⃣ 6️⃣9️⃣6️⃣9️⃣
Аватар
DSGdoctor_BG

Шкода Новак

Обратна връзка:

Мнение от DSGdoctor_BG »

@odo, @iviani, @tuningmania, @intense,
Ако Ви е удобно нещо за края на месеца или началото на другия, може да се организира идване до София. Има и друг клиент, който също чака за софтуер, така че ако желаете, може да се избере дата.
Публикувай отговор

Обратно към “ВИП Гараж и Тунинг”