Мнения двигатели
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- SimichOil
- Гараж: Toyota RAV4 - Plug-in Hybrid
- Обратна връзка:
мнения двигатели
Няколко служебни Октавии имаме - половинага са 1.6 TDI, другите са бензиновите - 1,4 (май бяха 140к.с.)
Карат се предимно градско всеки ден - и по командировки.
Пътувал съм и с двата вида доста пъти - определено за тези километри които ще въртиш, дизела е по-добре. На моето каране - което е далеч от спокойно, разхода на дизела ми винаги е около 4.1 - 4.5 (средно). С бензина винаги съм около 6.0-6.2. Стила ми на каране е един и същ. Маршрутите също.
За мен по-приятно се кара дизела - по ми допада.
От година имаме и няколко рапида - с малките двигатели 1.2 - и тях съм ги карал, за дълъг път определено не става (мое мнение, разбира се). С климатик и с още един или двама човека - и гори прилично и не върви. За изпреварване си иска обороти....не е моята кола това.
Карат се предимно градско всеки ден - и по командировки.
Пътувал съм и с двата вида доста пъти - определено за тези километри които ще въртиш, дизела е по-добре. На моето каране - което е далеч от спокойно, разхода на дизела ми винаги е около 4.1 - 4.5 (средно). С бензина винаги съм около 6.0-6.2. Стила ми на каране е един и същ. Маршрутите също.
За мен по-приятно се кара дизела - по ми допада.
От година имаме и няколко рапида - с малките двигатели 1.2 - и тях съм ги карал, за дълъг път определено не става (мое мнение, разбира се). С климатик и с още един или двама човека - и гори прилично и не върви. За изпреварване си иска обороти....не е моята кола това.
-
Petar1966
- Гараж: Хюндай Аванте 1.6LPI
мнения двигатели
Благодаря много!!!!
За всички отговори!
Говорих и с приятели с дизели (керосинки
)както ги наричах,но май вече си променям мнението!
Не знам,до края на февруари ще мислим със съпругата.Но ми се струва, че ще е дизел.Пък ако не ми допадне,вие ще сте виновни
.
За всички отговори!
Говорих и с приятели с дизели (керосинки
Не знам,до края на февруари ще мислим със съпругата.Но ми се струва, че ще е дизел.Пък ако не ми допадне,вие ще сте виновни
Животът иска жертви,но няма да сме ние...
- nzlatev
- Гараж: Škoda SuperB II Avant
2,0 TDI 170+ DSG
Škoda Yeti 1,2 TSI DSG
Škoda Fabia 1,9 SDI
мнения двигатели
В момента имате две опции за бенцин (малък) 1,0 и 1,5 ТСИ , като разликата в цената е под 500лв... А между 1,0 ТСИ и 1,6 ТДИ около 1000...
1,5 е осезаемо по-мощен, а 1,6 ТДИ ще ти даде по-добра икономичност и лекота в карането.
Сега за ограниченията на дизеловите автомобили в западните градове може само да "прогнозираме" , защото тези ограничения не са на базата на някакви изследвания , а повече на някакви "желания" за подобравяне на качеството на живот и нови изисквания на политиците...
1,5 е осезаемо по-мощен, а 1,6 ТДИ ще ти даде по-добра икономичност и лекота в карането.
Сега за ограниченията на дизеловите автомобили в западните градове може само да "прогнозираме" , защото тези ограничения не са на базата на някакви изследвания , а повече на някакви "желания" за подобравяне на качеството на живот и нови изисквания на политиците...
-
Sec8200
- Гараж: под наем
мнения двигатели
Аз още чакам някой да каже как работят новие филтри на бензина GPF. това също има значение за решението на някои хора.
С основно извънградско бих препоръчал дизелче,обаче за града не става просто...за града бензин. Освен ако не го гасиш по цял ден, но да пали/гаси хич няма да му е гот... Ако си обаче баровец и след 4г ще я смениш просто иди и карай - което те грабне първо.
С основно извънградско бих препоръчал дизелче,обаче за града не става просто...за града бензин. Освен ако не го гасиш по цял ден, но да пали/гаси хич няма да му е гот... Ако си обаче баровец и след 4г ще я смениш просто иди и карай - което те грабне първо.
- bondo
- Гараж: O3 1.4 TSI 2016
мнения двигатели
Митове са това,че tsi е добре за градски условия. По-добре дизел. Студеното каране на кратко разстояние го ебава много. Нагари по дюзи и т.н.ТТодоров написа: 28.01.2019, 11:40:04 Аз още чакам някой да каже как работят новие филтри на бензина GPF. това също има значение за решението на някои хора.
Трябва да настъпваш постоянно за да издухваш лайната които влизат от егр за доизгаряне. Говоря за по-малките мотори, "свръх екологичните"
-
Sec8200
- Гараж: под наем
мнения двигатели
bondo, двойката бензин има допълнителни дюзи. Не са ли за цялата гама (не съм се интересувал да си призная)
- bondo
- Гараж: O3 1.4 TSI 2016
мнения двигатели
ТТодоров написа: 28.01.2019, 12:16:36 bondo, двойката бензин има допълнителни дюзи. Не са ли за цялата гама (не съм се интересувал да си призная)
Toше,очевидно не !ТТодоров написа: 28.01.2019, 12:16:36 bondo, двойката бензин има допълнителни дюзи. Не са ли за цялата гама (не съм се интересувал да си призная)
Карай си дизеляка и си свиркай. Безгрижна и готина колица!
- bega4kata
- Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196 - Обратна връзка:
мнения двигатели
Допълнителните дюзи май останаха само за Суперб 272,но пак не съм сигурен.
Тодор 87 веднага ще провери и ще каже обаче
Няма ли ги.... кофти работа.
Ама пуста екология и норми.... и явно се налага.
Защото реално сега старите рс-ки и 1,8 тси(без Ауди за щатите било то 1,8 или 2,0) си работят като МПИ ретро систем
Ама им е ок 
Тодор 87 веднага ще провери и ще каже обаче
Няма ли ги.... кофти работа.
Ама пуста екология и норми.... и явно се налага.
Защото реално сега старите рс-ки и 1,8 тси(без Ауди за щатите било то 1,8 или 2,0) си работят като МПИ ретро систем
GUNTER SERVICE

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ

- odo
- Гараж: Х3 М40i
мнения двигатели
Чета и не вярвам, препрочитам и пак не вярвам, о господи какво се е случило с теб?bondo написа: 28.01.2019, 12:18:17ТТодоров написа: 28.01.2019, 12:16:36 bondo, двойката бензин има допълнителни дюзи. Не са ли за цялата гама (не съм се интересувал да си призная)Toше,очевидно не !ТТодоров написа: 28.01.2019, 12:16:36 bondo, двойката бензин има допълнителни дюзи. Не са ли за цялата гама (не съм се интересувал да си призная)![]()
Карай си дизеляка и си свиркай. Безгрижна и готина колица!
-
NRG
- Гараж: Октавиа 3 2.0D
мнения двигатели
Всепак човека спомена, че ще се прави тур из европа, а не, че ще живее и кара колата там. При 70/30 извън/градско определено дизел. Аз съм з дизел и основно секара извънградско. Ако карах основно градско, бих предпочел бензин.
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
мнения двигатели
Мани, мани... Бондьо промотира печки, Тошко хвали бензини. Face off???odo написа: 28.01.2019, 12:27:46Чета и не вярвам, препрочитам и пак не вярвам, о господи какво се е случило с теб?![]()
Бееееее.....
- todor87
- Гараж: Skoda_Superb_3_Combi_2.0_TSI_4×4=>
=>Revo Stg_2 killer😁
мнения двигатели
Свърши чадо, няма вече радост.bega4kata написа: 28.01.2019, 12:26:51 Допълнителните дюзи май останаха само за Суперб 272,но пак не съм сигурен.
CJXA/B, CHHA/B вече са бутикови мотори, взимаш 200+ и става 400+, къде дават так?
Вече скопяване/тапичка играе за 245, 272...

- bega4kata
- Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196 - Обратна връзка:
мнения двигатели
Викаш, който ударил кьоравото, ударил ![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
GUNTER SERVICE

- Taratajki
- Гараж: Fabia 3 1.2 tsi ; Octavia 4 FL 2.0 tdi
мнения двигатели
Понеже някои казват "за града бензин, извън града дизел", да вметна. Имам и бензин и дизел. И в града, и извън него дизела харчи оо малко в литри/100. Хем дизела е 150 к.с.,а бензина 100.Може проблема да е в мен,карам доста агресивно. Натискам фабията в града да върви, като октавията. Но се отразява в горивото. Виж, извън града, въобще няма какво да се сравнява. Само харчи повече бензиновата
Та, ако трябваше да имам само едната, щях да заложа на дизела. Не, че не си обичам фабията, напротив, доставя ми много повече удоволствие от самото шофиране 
-
didoya
- Гараж: BMW G20 330xD M-Sport
мнения двигатели
Мдааа, новият 272 е с код DNUA и няма MPI дюзи. Както се казва - да е честито на следващите собственици на нашите коли след 5 години - ще борят пак Carbon build-up проблеми. Тъкмо ще са станали на по 100к км.
Англичаните много коментират това и май ВАГ са решили да избият разходите за ДПФ с махането на MPI дюзите...
Англичаните много коментират това и май ВАГ са решили да избият разходите за ДПФ с махането на MPI дюзите...