Попитай майстора?

Впечатления от сервизите, които посещавате за вашата любима Шкода. Теми на Партньорите на СНЦ ШФБ
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
Аватар
bega4kata

Агент на ДС

Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196
Обратна връзка:

Попитай майстора?

Мнение от bega4kata »

Хаха, мйстора не ползва 40%. 25 средно, защото и магазина от който пазари също трябва да печели. А той взима от някакакъв централен склад, има разходи за транспорт. Освен това магазина, има разходи за персонал, автомобил, счетоводство, осигуровки, софтуер, хардуер, осигуровки, данък печалба ,ток(отопление) и т.н.-същото се отнася и за сервиза. Голям, малък, гараж....разходите си ги има. Няма как да продава на цени на онлайн.
Ако всички започнат да пазарят онлайн, другите магазини трябва да затворят :)
Това с по-големия процент от частите, става при по-големите сервизи. Собственика обикновено се занимава с търсенето на частите в програмите(това което прави магазина). Но той не ремонтира. Тоест има време да прави това. А работниците му работят и дели с тях 50:50 от труда-(печалбата от частите е за него) .И поема вс.други разходи. Заплати мин., осигуровки, инструменти,оборудване,отопление, счетоводство, данъци, охрана на труда(трудова медицина) ,противопожарна безопастност.....и т.н.
Не е така както ви се иска. Да си вземете тънко частите и да ви ги сложат.
GUNTER SERVICE
Изображение
ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
Аватар
todor87

Škoda Racer

Гараж: Skoda_Superb_3_Combi_2.0_TSI_4×4=>
=>Revo Stg_2 killer😁

Попитай майстора?

Мнение от todor87 »

Защо по дяволите някой трябва да държи сметка друг колко му стува труда или частите?!?
Като не ти изнася, Чао.
Да не сме на някаква чаршия?!?
Аватар
Баш Майстора

Ретро Škoda

Гараж: Шкода120L-52hp,
Обратна връзка:

Попитай майстора?

Мнение от Баш Майстора »

todor87, И аз все това се питам,ама нали трябва да се изяви и циганийката,пазарлъчето в манталитетчето ни.. [smilie=diablo.gif]
п.п.Толкова ли е трудно да се прояви ЕЛЕМЕНТАРНО ЧОВЕШКО ДОВЕРИЕ- в майстора на коли,да речем..??
Аватар
dimibo

Škoda Ludicrous

Гараж: Супърб 2, 2.0 TDI
Октавия 2, 1.9 TDI
V10

Попитай майстора?

Мнение от dimibo »

Баш Майстора, как човек да прояви доверие като при 90% от майсторите винаги има последици от техните интервенции. Едно оправят друго развалят, после скандали и оправдания.
Günter Stg 1
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH

Попитай майстора?

Мнение от Цецо75 »

То с кое в БГ не е така?
Бееееее.....
Аватар
Баш Майстора

Ретро Škoda

Гараж: Шкода120L-52hp,
Обратна връзка:

Попитай майстора?

Мнение от Баш Майстора »

dimibo, Задаваш ми въпрос на който се затруднявам да отговоря..Оплели сме се в една порочна мрежа всички,но в никакъв случай не трябва да се оставяме в нея чрез апатия,песимизъм и т.н.В крайна сметка естественият подбор ще отстрани безсъвестните от играта,според мен.Все още сме в преход,колкото и да е смешно и нелепо!
werz

Škoda Фен²

Гараж: Купчина ламарини

Попитай майстора?

Мнение от werz »

Всеки трябва да знае,че майсторите не са ви приятели.Това е бизнес за тях,от който трябва да печелят и като всеки нормален човек се стремят да спечелят повече.Въпросът е още в началото да се формулира стойност на услугата,продължителност на ремонта и отговорност на сервиза.Надценката в частите за мен има смисъл и тя е ако се поема отговорност-демек гаранцията да се носи от сервиза,не от там дето са взети частите.Което за масло и филтри е безмислено(чиста преебавка от страна на сервиз),но за съединители,механични и елетронни части е задължително.Примерно сменя се съединител с маховик-сервиза взима 200лв за труд и 300лв от 1000+ от частите-ако има проблем после е хубаво преди ремонт да се уточни,че при дефект(материален или неправилен монтаж) клиентът не се интересува кой е виновен.В половината от сервизите при такова уточнение предлагат само монтаж(собствени части),друга част те гонят.Аз лично работя с човек,който ми иска 80лв на час(документ) и не ме товари с части и носи пълна отговорност(доставят му частите директно).Но проблемът на такива сервизи е ,че са безкрайно уважавани и заети(претъпкани)
Аватар
igeorgiev82

ŠKODA MASTER

Гараж: Octavia 3 FL 1.4TSI DSG-BLUE MAGIC

Попитай майстора?

Мнение от igeorgiev82 »

todor87, кво подскачаш пак [smilie=pleasantry.gif].Никой не държи на никого сметка,как и колко и за колко да работи.Просто това си е "извиване на ръце",което за мен е цигания с цел да се прее...е клиента.Защо да не ми даде гаранция след като частите не са от него?
Аватар
dimibo

Škoda Ludicrous

Октавия 2, 1.9 TDI
V10

Попитай майстора?

Мнение от dimibo »

Не е проблема в плащамето на майстори и сервизи.
Проблема е в неадекватността им. Лошата комуникация с клиента. Премълчаване на някои факти и последствия, ако клиента забележи, или ако мине номера.
Пример1 - какво става с ремонта, докъде стигнахте, това на третия ден от приемането на колата, разглобихме я и я изкарахме навън, а защо не я сглобявате и да идвам да си я взимам, ми чакаме някаква част да пристигне и да не заема място на подемника, а каква част трябва да пристигне аз защо не знам защо никой не ми се обади да ме информира, емиии то приемчика това то онова.
Пример2 - ремонт на АСК, влиза за смяна на турбина, започнахте ли ремонта, това пак на третия ден, обикновено след третия ден започвам да звъня всеки ден, чакаме да пристигне турбината, ама нали щеше да пристигне за 2 дни с DHL???, еми още не са я пратили???, ама що да ме информират, наложи се да сменим и масления охладител и масления радиатор, за масления радиатор подозирах, защото беше сгънат от долната страна и очаквах, но за масления охладител ме изненадаха, питам какво му е на охладителя - ми счупени са му алуминиевите тръбички????, как така счупени, бяха си здрави, в последствие при издаването си поисках старите части, и се оказа, че при демонтажа са скъсали алуминиевите тръбички към охладителя, съответно нови тръбички и нов охладител, стана разправия и съответно тръбичките останаха за сметка на сервиза, затова пък в последствие разбрах че са ми почти утроили цената на охладителя, а всичко щеше да е точно ако просто се бяха обаждали при всяко установяване на нещо, на стар автомобил си е нормално да клеяса резбара на алуминиевите неща и съответно при демонтаж да стане проблем, при добре и навреме поднесена информацията нещара биха били други, сега дали е било неопит на младия майстор или случайност, за мен е все едно, и при единия и при другия случай щях да си го платя.
Пример3 - стържене някъде отпред, в не малък сервиз, няма да цитирам кои са дотук сервизите, но нито един не е бил малък/гаражен, оставям колата рано сутринта, около обяд ми обаждат и казват маховик и съединител за смяна, цена труд ххх, цена части хххх, правим ли я колата?, ми цената ми се вижда висока, казвам добре правим я, на следващия ден, ранния следобяд ми се обаждат колата е готова елате да си я вемете, казвам си супер, браво, бързо, коректно, надявам се и безпроблемно, е да ама си останах само с надеждите, при издаването питах тествахте ли колата, всичко наред ли й е, нещо друго има ли да се прави?, казват всичко е наред с колата, плащам си, взимам си я, излизам от сервиза на втория завой същото хррррр от предницата, айде обратно в сервиза, малко разправия и обяснения, оказва се че са я тествали само в рамките на сервиза, естествено на ниска скорост, оказва се лагер в главината, казвам и сега какво правим???, еми то и без това съединителя ви беше износен, което си беше така, диска на съединителя си беше почти на нитовете, казвам добре сменяйте и лагера, пих две кафета в кафенето им, и си взех колата, нямаше стържене ръмжене и т.н., обаче аз изнервен въобще не се сетих да си искам старите части, така след два дни размишлявайки си казах ама то маховика може да си е още здрав, обаче естествено бах командировка и отивам след седмица и питам може ли да си взема стария маховик, казват може, ей тук на купчината е намери си го и си го вземи, те старите железатии веднъж месечно ги извозваме, та още не сме ги извозили, тъй че трябва да е тук, е аз обаче упорит инат разрових цялата купчина но не си го намерих, казвам тук го няма моят, всички са стари и ръждясали, е то нали 2 дни валя дъжд и всичко е хванало ръжда, казвам моят го няма тук, съответно човека видя че става напечено и каза да идем да потърсим из халетата на сервиза, еми претърсихме ги няма го, извод майстора го е видял, че е здрав и го е прибрал.
Пример4 - най-пресен, кормилната рейка, старата счупена, взимам друга, втора употреба, но сравнително нова на малко км, взимам я от една тоталка ударена отзад, прът здрав, накрайници здрави, основа, електромотор здрави, отивам в сервиз, колко ще струва смяната толкова, добре, оставям я сутринта колата, вечерта си я взимам готова, всичко тип топ, управление, като нова, минават 9 месеца колата започва яко тропане, все едно предницата ще изпадне на пътя, отивам в сервиза, качиха се в колата, направиха няколко кръгчета, ми за нова рейка си, казвам как за 9 месеца ще се скапе???, тук вече при Сами за по обстоен преглед, защото не ми се вярваше толкова да тропа от едната рейка, Сами каза - ми то ти е ръждясал пръта, единия маншон беше без скоба и влизало вода и всякаква гняс, и тропаше, е как ще изчезне скобата на маншона, или не са сложили въобше или според Сами са го хванали с опашка.

Та изключая няколкото човека, които се броят на пръстите на едната ръка, как човек да се довери на сервиз/майстор.
Още повече в днешните модерни времена с интернет обществата, всеки сам може да види процента качествени сервизи/майстори към процента некачествени.
Günter Stg 1
Аватар
uboy

Škoda Photo

Гараж: O1 FL AGR 4x4
O2 FL BMM 4x4
S2 BMP

Попитай майстора?

Мнение от uboy »

Често се случва да си оставиш през деня колата в сервиз и да отидеш на работа докато ти е я ремонтират (сиреч зает си) и се почивала следната ситуация. Оставяш частити които лично си взел. На майстора му пуши главата, защото след теб чакат още 10 коли. Разглабя ти колата и опааааа това, което си взел не пасва. Колата седи разглобена на подемнима. Звъни ти, съответно ти си на работа к не можеш да излезеш веднага за да оправиш проблема, за който си виновен ти или продавача в магазина и майстова увисва. Е тва се казва ебавка с майстора само защото си решил да отидеш ти до магазина, от който пазарува и той ама си казах еб@х го, тоя ще ми взема отстъпката, аз да не съм бай х*й.
Цаката е да си намериш истински майстор, да си човечен с него, да не ходиш при други като някоя клиафка, а да му се довериш. С времето като “вип” клиент може да се разбирате за определни отстъпки и така всички да са доволни
Аватар
todor87

Škoda Racer

=>Revo Stg_2 killer😁

Попитай майстора?

Мнение от todor87 »

igeorgiev82, ти сериозно искаш някой да ти даде гаранция за нещо, което не е купил, а му го е дал човека Х? [smilie=fool.gif]
Кажи чеСно...."и почвам да бегам бате" [smilie=sarcastic.gif] .
Аватар
igeorgiev82

ŠKODA MASTER

Попитай майстора?

Мнение от igeorgiev82 »

Хубаво де,той от къде ще го купи,нали от същия магазин,от същия човек,от който ще го купя и аз.Или ще му го изработят специално в Хогуортс,Хари Потър и Дъмбълдор.
Не бегай....кажи чесно и ти [smilie=sarcastic.gif]
Аватар
todor87

Škoda Racer

=>Revo Stg_2 killer😁

Попитай майстора?

Мнение от todor87 »

Не сериозно е да обяснявам повече [smilie=pardon.gif]
Аватар
dimibo

Škoda Ludicrous

Октавия 2, 1.9 TDI
V10

Попитай майстора?

Мнение от dimibo »

todor87 написа: 27.01.2019, 19:38:21 igeorgiev82, ти сериозно искаш някой да ти даде гаранция за нещо, което не е купил, а му го е дал човека Х? [smilie=fool.gif]
Кажи чеСно...."и почвам да бегам бате" [smilie=sarcastic.gif] .
Тоше, да, аз например вече сериозно си искам гаранция на труда/дейността която ми се извършва от даден сервиз. При положение, че предоставяш чисто нова част, същата каквато и от сервиза ще ти доставят, не виждам къде е проблема хората да си гарантират за труда, а ако частта дефектира следствие производствен дефект, а не вследставие лош монтаж, то човек винаги има гаранция от мястото откъдето е закупил частта.
Günter Stg 1
Аватар
igeorgiev82

ŠKODA MASTER

Попитай майстора?

Мнение от igeorgiev82 »

dimibo, явно с тебе нещо сме сбъркани [smilie=sarcastic.gif]
Публикувай отговор

Обратно към “Шкода Сервизи, Форумни майстори, Партньори”