Сивата стрела
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- TSI-LK
- Гараж: TDI
Сивата стрела
Имах възможността вчера да направя замерване на диноджет, че ме глождеше от вътре. Пък и да си имам стойности.
Резултатът на колелата е 247к.с. и 345 нютона.
Това е за DSG7 и последно поколение Haldex.
Сега според разни преизчисления могат да се изкарат различни мощности на мотора, но може би ще излезнат прави от една тунинг фирма, че този двигател е поне 285к.с. и 360 нютона.
И понеже възнамерявам скоро да сменям маслото, някой има ли идея от къде мога да се снабдя с инструмента за развиване на пробката VW10549, че нещо идеята за правата отвертка не ми допада особено.
Резултатът на колелата е 247к.с. и 345 нютона.
Това е за DSG7 и последно поколение Haldex.
Сега според разни преизчисления могат да се изкарат различни мощности на мотора, но може би ще излезнат прави от една тунинг фирма, че този двигател е поне 285к.с. и 360 нютона.
И понеже възнамерявам скоро да сменям маслото, някой има ли идея от къде мога да се снабдя с инструмента за развиване на пробката VW10549, че нещо идеята за правата отвертка не ми допада особено.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- todor87
- Гараж: Skoda_Superb_3_Combi_2.0_TSI_4×4=>
=>Revo Stg_2 killer😁
Сивата стрела
Пробката се сменя с маслото и не е проблем правата отвертка, но нали си манЯк
https://instrumenti.org/ATM0426-vag-про ... rch=Картер
https://instrumenti.org/ATM0426-vag-про ... rch=Картер
-
DIDOO
- Гараж: Суперб 3V ,L&K ,280 ps TVS engineering
- ECU & DSG st.4
Сивата стрела
Тези стойности на въртящия момент и мощноста на какви обороти са ?
- TSI-LK
Сивата стрела
Максималната мощност идва при 5466 оборота,
а въртящият момент започва от 2500 оборота и държи до 5500.
Мощността спада по - осезаемо след 6300 оборота, а въртящият момент след 6000.
Мисля че за фабрични показатели са запазили доста дълго време нютоните, а и както бях споменавал, колата дори преди 2000 оборота е чувствителна и поема веднага.
а въртящият момент започва от 2500 оборота и държи до 5500.
Мощността спада по - осезаемо след 6300 оборота, а въртящият момент след 6000.
Мисля че за фабрични показатели са запазили доста дълго време нютоните, а и както бях споменавал, колата дори преди 2000 оборота е чувствителна и поема веднага.
- stefan L
- Гараж: exOctavia 2.0TDI BKD powered by Gunter Service/ exGolf 7 R CJXC powered by Gunter Service/ Волво ЕХ30, 428 к.с.
Сивата стрела
След като макс в.м. държи до 5500, то макс мощност трябва да е на малко по-високи обороти.
- TSI-LK
Сивата стрела
Междувпрочем производителят дава, че максималната мощност трябва да е между 4300 и 5900 оборота,
а въртящият момент да е от 1500 до 5500 оборота, като при 1500 е около 280 нютона.
Та това съвпада и с моето измерване.
Точно и затова в ниските колата си тегли, имайки 300 нютона/колела при около 2200 оборота.
Скоростната кутия също помага - при около 3500 оборота е на 200км/ч, а при 4000 оборота е на 230км/ч.
а въртящият момент да е от 1500 до 5500 оборота, като при 1500 е около 280 нютона.
Та това съвпада и с моето измерване.
Точно и затова в ниските колата си тегли, имайки 300 нютона/колела при около 2200 оборота.
Скоростната кутия също помага - при около 3500 оборота е на 200км/ч, а при 4000 оборота е на 230км/ч.
-
didoya
- Гараж: BMW G20 330xD M-Sport
Сивата стрела
А в режим D на Нормал при стандартно ускоряване, без да даваш зор (т.е. като се движиш със скоростта на трафика) как са при теб Shifting points на кутията? На мен ми се струва, че понякога прекалява с превключването на максимално висока предавка - да речем 6-та на 1300 оборота по лек наклон. Мотора си влачи, ама някак си остава леко усещане, че тея обороти са една идея по-ниски, отколкото трябва.
Четох по западни форуми, че след 1500км пробег това се променяло и вече на D започва да сменя при по-нормални оборпти.
Четох по западни форуми, че след 1500км пробег това се променяло и вече на D започва да сменя при по-нормални оборпти.
- stefan L
- Гараж: exOctavia 2.0TDI BKD powered by Gunter Service/ exGolf 7 R CJXC powered by Gunter Service/ Волво ЕХ30, 428 к.с.
Сивата стрела
272 коня при 4300 оборота? Не думай...TDI-RS написа: 27.01.2019, 17:19:26 производителят дава, че максималната мощност трябва да е между 4300 и 5900 оборота,
-
DIDOO
- Гараж: Суперб 3V ,L&K ,280 ps TVS engineering
- ECU & DSG st.4
Сивата стрела
Спрямо производителя за тоя двигател
272 кс при 5600-6200 rpm
350 Нм при 2000 -5400 rpm
Дино графиката е доста по прецизна ,че тука диапазона на оборотите е доста голям
272 кс при 5600-6200 rpm
350 Нм при 2000 -5400 rpm
Дино графиката е доста по прецизна ,че тука диапазона на оборотите е доста голям
Ами май не се оправя след 1500 км .Продължава да си сменя на ниски обороти .С тунинг на кутията почва да сменя на по -високи .didoya написа: 27.01.2019, 18:15:00 Четох по западни форуми, че след 1500км пробег това се променяло и вече на D започва да сменя при по-нормални оборпти.
- TSI-LK
Сивата стрела
Явно освен Дядо Мраз, то и Свети Валентин ми е фен и носи подаръци
Малко подрани, но сигурно е заради дългия път от Швеция и да се подсигури.
Я гле'й'те кво ми донесе - кутия с играчки:
Та след дълго ровене и проверка, за момента са много малко фирмите, които предлагат решения за 2.0TSI 272к.с.
Вариантите са или пауър бокс, или разни "no name" мапери или това.
Към момента нито TVS, нито Revo или ARP предлагат нещо, така че решението не беше много трудно.
Голямо благодаря към Дидо, че доста време ровеше и разпитваше, дори се снабди с оборудване на TVS, но така или иначе те не успяха да предложат засега каквото аз търся.
Тук процедурата е следната - посредством устройството се чете колата, проверява се специално създадена база данни за софт, после се свалят файловете, пренаписват се и се качват новите. Всичко сам.
И те така...
Първите впечатления са доста приятни. От място се изстрелва подобаващо. Все още нямам достатъчен пробег на дълго, за да преценя и там как е резултата.
Но всичко ще си каже при следващото замерване на същото дино.
Малко подрани, но сигурно е заради дългия път от Швеция и да се подсигури.
Я гле'й'те кво ми донесе - кутия с играчки:
Та след дълго ровене и проверка, за момента са много малко фирмите, които предлагат решения за 2.0TSI 272к.с.
Вариантите са или пауър бокс, или разни "no name" мапери или това.
Към момента нито TVS, нито Revo или ARP предлагат нещо, така че решението не беше много трудно.
Голямо благодаря към Дидо, че доста време ровеше и разпитваше, дори се снабди с оборудване на TVS, но така или иначе те не успяха да предложат засега каквото аз търся.
Тук процедурата е следната - посредством устройството се чете колата, проверява се специално създадена база данни за софт, после се свалят файловете, пренаписват се и се качват новите. Всичко сам.
И те така...
Първите впечатления са доста приятни. От място се изстрелва подобаващо. Все още нямам достатъчен пробег на дълго, за да преценя и там как е резултата.
Но всичко ще си каже при следващото замерване на същото дино.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
-
didoya
- Гараж: BMW G20 330xD M-Sport
Сивата стрела
За жалост потвърждавам, че няма промянаDIDOO написа: 27.01.2019, 20:55:03 Ами май не се оправя след 1500 км .Продължава да си сменя на ниски обороти .С тунинг на кутията почва да сменя на по -високи .
Ама ще си карам сток, че не ми се жертва гаранцията - достатъчно неща има да се счупят в тази кола и ако стане нещо не ми се плащат ремонтите... Режим индивидуал с драйв на спорт я прави да ми допада кутията, така ще се кара явно, единствено тогава дауншифта при спиране на светофар е малко по-груб в този режим. Ще звънна все пак на ЕТ нямат ли някакви ъпдейти.
- BlackPearl
- Гараж: Octavia mk3 vRS-BlackPearl2
Сивата стрела
Поздравления. Понеже днес съм само с телефон, 5 пъти щях да пиша и все ..а, след малко, че ще е дълго.
Сподели малко повече.
Как протече операцията, какво като цяло се очаква преди диното.
Реално, това не е бокс, а се налива софт на живо, поне аз така разбрах.
Това, само за твоята кола е, или моге да се ползва и за други?
Чете, пращаш, кешаш, презаписваш?
Браво за смелото начинание. Не е лесно, като няма много решения да скочиш на такова за което сигурно в Бг си първия или един от малкото.

- TSI-LK
Сивата стрела
Аз не съм много по мисленето - решавам и "стрелям".
Няма да чакам да минават гаранции или да се пенсионирам.
Имаше опция ТВС да предложат фаза 2, но не се получи. Дидо даде всичко от себе си, но...
Шведите дават данни за 360 коня и 460 нютона, при всичко друго сток.
Аз съм с интейк, исках и турбо пътища да сложа, но не станаха. Правеняци тръби не ми се слагат, нищо че моят човек е факир.
Както ти добре знаеш - оглеждам се и за кулер, въпреки че за тея пари по - добре ВМИ да сложа
И няма да има нужда от кулер никога повече.
От тук насетне ще чакам някой да изкара фаза 3, другото за 20-30 коня горница мисля не си струва.
Процедурата е както го описа, пише се софт по твоя оригинален. После сам си ги наливаш.
С устройството имам опция винаги да си сложа стоковия софт.
Шведите вече имат опции и за 245к.с. Октавия, така че...
Няма да чакам да минават гаранции или да се пенсионирам.
Имаше опция ТВС да предложат фаза 2, но не се получи. Дидо даде всичко от себе си, но...
Шведите дават данни за 360 коня и 460 нютона, при всичко друго сток.
Аз съм с интейк, исках и турбо пътища да сложа, но не станаха. Правеняци тръби не ми се слагат, нищо че моят човек е факир.
Както ти добре знаеш - оглеждам се и за кулер, въпреки че за тея пари по - добре ВМИ да сложа
И няма да има нужда от кулер никога повече.
От тук насетне ще чакам някой да изкара фаза 3, другото за 20-30 коня горница мисля не си струва.
Процедурата е както го описа, пише се софт по твоя оригинален. После сам си ги наливаш.
С устройството имам опция винаги да си сложа стоковия софт.
Шведите вече имат опции и за 245к.с. Октавия, така че...
- DSGdoctor_BG
- Гараж: VAG
- Обратна връзка:
Сивата стрела
Да не те разочаровам, но колкото и ъпгрейт софтуери да ти налея ЕТ на кутията, няма да се случи нищо.didoya написа: 07.02.2019, 20:58:12За жалост потвърждавам, че няма промянаDIDOO написа: 27.01.2019, 20:55:03 Ами май не се оправя след 1500 км .Продължава да си сменя на ниски обороти .С тунинг на кутията почва да сменя на по -високи .![]()
Ама ще си карам сток, че не ми се жертва гаранцията - достатъчно неща има да се счупят в тази кола и ако стане нещо не ми се плащат ремонтите... Режим индивидуал с драйв на спорт я прави да ми допада кутията, така ще се кара явно, единствено тогава дауншифта при спиране на светофар е малко по-груб в този режим. Ще звънна все пак на ЕТ нямат ли някакви ъпдейти.
Индивидуалния флашер е само за една кола (рама), след това трябва всичко да се преинсталира софта на флашера, което го прави производителя. Всичко е за парички, освен цената на софта си купуваш и флашер, много фирми го практикуват, особено в САЩ, но има и уловка, че след 2-4 файла (за донастройки) си купуваш/плащаш за допълнителните флашвания/препрограмирания.BlackPearl написа: 07.02.2019, 23:05:00![]()
Поздравления. Понеже днес съм само с телефон, 5 пъти щях да пиша и все ..а, след малко, че ще е дълго.
Сподели малко повече.
Как протече операцията, какво като цяло се очаква преди диното.
Реално, това не е бокс, а се налива софт на живо, поне аз така разбрах.
Това, само за твоята кола е, или моге да се ползва и за други?
Чете, пращаш, кешаш, презаписваш?
Браво за смелото начинание. Не е лесно, като няма много решения да скочиш на такова за което сигурно в Бг си първия или един от малкото.
www.dsg-doctor.bg софтуерен и хардуерен Рай за VAG ECU | DSG | S-Tronic | CVT | Tiptronic
- BlackPearl
- Гараж: Octavia mk3 vRS-BlackPearl2