Смяна на моторно масло. Каква спецификация масло да сложа? Колко често се сменя моторното масло?
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
-
AUTOCOMPLEX RS
- Гараж: Сервизът се намира на бул. Европа 130 и Анри Нестле.
- Обратна връзка:
Смяна на моторно масло. Каква спецификация масло да сложа? Колко често се сменя моторното масло?
По предписание на производителят ,всяко друго решение е на твоя глава.
- bega4kata
- Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196 - Обратна връзка:
Да, производителя решава на дъртата помпа дюза, на коята валът и горе е страшно натоварен, заради помпените елементи, да и слагаш 5-30 чорба за лятото и да караш 30 000км.
И после, що започнала да гори масло, защо на вала му изчеснали гърбиците, защо турбото има лувт и т.н.
За тези които карат много и имат възможност, най добре е да караш зимен и летен сезон с масло подходящо за сезона.
Аз не го спазвам, защото не мога да навъртя километри, но за хората които много карат е силно препоръчително това правило.
И после, що започнала да гори масло, защо на вала му изчеснали гърбиците, защо турбото има лувт и т.н.
За тези които карат много и имат възможност, най добре е да караш зимен и летен сезон с масло подходящо за сезона.
Аз не го спазвам, защото не мога да навъртя километри, но за хората които много карат е силно препоръчително това правило.
GUNTER SERVICE

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
- aleksander
- Гараж: Audi A4 3.0 quattro
Renault Megane Coach F7R...
Тази тема с маслата е мноооого широка и неубятна,пълна с теорий и конспираций.
Аз лично повече Кастрол никога,след като реших да направвя както каза Сами(летен/зимен)сложих 5w30 Castrol Edge titanium LL,феврурари студ навън яко София-Варна на напън и светнаха едни жълти лампи
маслото във Варна го точа цялото на гранули прегряло на макс
Втори опит Edge 5w40 Варна-Плевен-София на цялата газ и на 50км. от София пак лампи,пищене
Накрая си реших проблема с едно целогодишно масло,Repsol Carrera 5w50 и на +40 и на -10 както и да я карах тая кола нямам грам прегряване на маслото,мотора започна да работи много по тихо и без никакъв разход на масло.
Аз лично повече Кастрол никога,след като реших да направвя както каза Сами(летен/зимен)сложих 5w30 Castrol Edge titanium LL,феврурари студ навън яко София-Варна на напън и светнаха едни жълти лампи
Втори опит Edge 5w40 Варна-Плевен-София на цялата газ и на 50км. от София пак лампи,пищене
Накрая си реших проблема с едно целогодишно масло,Repsol Carrera 5w50 и на +40 и на -10 както и да я карах тая кола нямам грам прегряване на маслото,мотора започна да работи много по тихо и без никакъв разход на масло.
- ЦецоNOL
- Гараж: SKODA KAMIQ 1.5TSI MONTE CARLO 2024 - МРАЗКО
POR(N)SCHE CAYMAN GTS 4.0 718 2023 - YELLOWSTONE
AUDI A6 C5 ALLROAD - КАМИОНА - Обратна връзка:
Най-големите драми при ВАГ моторите и прословутите харчове на масло идват точно от прословутите лонлайф масла, сори шитня......
Това нещо може да се ползва единствено и само 30 000км,когато се кара всекидневно на дълги разстояния,разбирайте магистрала, а не 200-300км граЦко.
И се сменя маслото на 3-4 месеца.
Всичко друго - 2г интервал/30 000км и множество суден/топъл цикли, съчетани с БГ горива и въздух, ебават мамата на нещата.
Аз карам 12-15км на година и пак казвам - Есен/Зима едно масло, Пролет/Лято с друго.Най-доброто решение в дългосрочен план за мотора.
Но всеки сам си решава.
Това нещо може да се ползва единствено и само 30 000км,когато се кара всекидневно на дълги разстояния,разбирайте магистрала, а не 200-300км граЦко.
И се сменя маслото на 3-4 месеца.
Всичко друго - 2г интервал/30 000км и множество суден/топъл цикли, съчетани с БГ горива и въздух, ебават мамата на нещата.
Аз карам 12-15км на година и пак казвам - Есен/Зима едно масло, Пролет/Лято с друго.Най-доброто решение в дългосрочен план за мотора.
Но всеки сам си решава.

ЗА ВСЯКАКВИ АВТОЧАСТИ И КОНСУМАТИВИ
0️⃣8️⃣9️⃣ 9️⃣1️⃣1️⃣ 6️⃣9️⃣6️⃣9️⃣
-
miroslav_r
- Гараж: Octavia 2.0 tdi AZV
Аз реших да заложа на Amsoil european car formula improved 5w40. ![music [smilie=music.gif]](./images/smilies/music.gif)
- VALDO
- Гараж: Škoda Octavia L&K 1.8TSI DSG
Yamaha Neo's 50 4T
Honda Forza 350
Toyota Corolla 2.0 Hybrid
Honda XL750 Transalp - Обратна връзка:
Я кажи кой е вносителя за БГ, щото аз не знам да има такъв!
- ЦецоNOL
Амсойл НЯМА вносител официален за БГ!
Гърция/Германия и Полша.
Изискванията за покупка на количества са сериозни и първоначалната също.

- VALDO
- Гараж: Škoda Octavia L&K 1.8TSI DSG
Yamaha Neo's 50 4T
Honda Forza 350
Toyota Corolla 2.0 Hybrid
Honda XL750 Transalp - Обратна връзка:
Ми и аз това казах. Интересно ми е пътя му до България от къде идва!
P.S.>> Батмане, стига с тез цитати бре човек. Писах ти веднъж за това!
P.S.>> Батмане, стига с тез цитати бре човек. Писах ти веднъж за това!
- ЦецоNOL
Слушам и изпълнявам
Гърците и Поляците като цяло не държат големи количества и ако нещо поиска някой повече има случаи да се чака по 2-3 месеца, те го заръчват в САЩ и така.
Гърците и Поляците като цяло не държат големи количества и ако нещо поиска някой повече има случаи да се чака по 2-3 месеца, те го заръчват в САЩ и така.

- Nikolay Georgiev
- Гараж: Octavia 3 FL 2.0 TDI-CR 6M, Roomster 1.6 TDI (90+)
За моите 2 шкоди го поръчах от тук:
https://ap1shop.com/bg/
Пристигна за 2 дена. Хванах промоцията за Черния Петък. Досега съм слагал само ЕТ кастрола 5/30 (и на двете) и ми е интересно да проследя как ще са с Амсойла...
https://ap1shop.com/bg/
Пристигна за 2 дена. Хванах промоцията за Черния Петък. Досега съм слагал само ЕТ кастрола 5/30 (и на двете) и ми е интересно да проследя как ще са с Амсойла...
-
miroslav_r
Пичове, аз ще го поръчам от тук. До сега всички масла съм ги поръчвал от този сайт. Има едно момче което прави общи поръчки от сайта. Цените са много добри и има доста разнообразие.
https://www.ato24.de/de/amsoil-euro-car ... roved.html
Незнам дали има вносител на Amsoil за България.
https://www.ato24.de/de/amsoil-euro-car ... roved.html
Незнам дали има вносител на Amsoil за България.
- zzankov
- Гараж: Шкода Октавиа 2001
AQY
85kW/116 hp
И сроковете за доставка са много добри.
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
Да ама трябва да направиш 400лв. за безплатно шипване до БГ. Или 40 лв. доставката.
За еднократни смени не е на сметка, трябва групаж от хора.
За еднократни смени не е на сметка, трябва групаж от хора.
Бееееее.....
- zzankov
- Гараж: Шкода Октавиа 2001
AQY
85kW/116 hp
Точно така става.
С групова поръчка.
Чавдар пише кога планира да поръчва.
30% авансово.
С групова поръчка.
Чавдар пише кога планира да поръчва.
30% авансово.
-
miroslav_r
Пак казвам, има едно момче което прави общи поръчки два пъти в месеца. Цената излиза такава каквато я виждате на сайта.
Ако някой се интересува ще му дам координати на лично.
Не правя реклама на никой.
Ако кажете ще пусна контактите за обща поръчка тук и всеки който иска да се свърже и да си поръча.
Другата седмица се пуска нова поръчка.
Ако някой се интересува ще му дам координати на лично.
Не правя реклама на никой.
Ако кажете ще пусна контактите за обща поръчка тук и всеки който иска да се свърже и да си поръча.
Другата седмица се пуска нова поръчка.