Обща поддръжка на автомобила. Сервизни интервали. Инспекции
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Pijomir
- Гараж: O3 FL 1.4TSI Style 2018г.
Благодаря, ама нямат часове за тоя месец. Май само масло ще ходя да взема, за да долея...
„Времето е наркотик, твърде много от него убива.“
- Pijomir
В тази връзка, препоръчайте откъде да си взема масло като това на кръчмаря.Pijomir написа: 14.11.2018, 11:09:59 Благодаря, ама нямат часове за тоя месец. Май само масло ще ходя да взема, за да долея...
- igeorgiev82
- Гараж: Octavia 3 FL 1.4TSI DSG-BLUE MAGIC
От аптеки Ремедиум
От ЕТ си го вземи бре.
От ЕТ си го вземи бре.
- Pijomir
Далече са ми...
Ама то сега проверих пак и явно не съм догледал - малко под средата е... Ще сменям директно догодина февруари или март.
Ама то сега проверих пак и явно не съм догледал - малко под средата е... Ще сменям директно догодина февруари или март.
- Filip Andonov
- Гараж: Octavia LK
@ Pijomir
Трябва ти масло с тази спецификация, купи си от ЕТ или от друго място където продават масла.
Трябва ти масло с тази спецификация, купи си от ЕТ или от друго място където продават масла.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- igeorgiev82
- Гараж: Octavia 3 FL 1.4TSI DSG-BLUE MAGIC
Ако идваш в петък или неделя,мога да ти дам моето.От ЕТ го купувах скоро,но не съм го ползвал още.
- Pijomir
Благодаря.
Аз знам какво масло ми трябва, не ми се разкарва до ет, че са ми на другия край на града.
Иване, благодаря за предложението. Оказа се, че имам достатъчно.
А за среща, просто не знам кога ще сколасам. Като не съм учил нещо смислено навреме (вместо икономика на туризма) , ще уча на стари години - захванал съм се с нещо и всякакво свободно време отива.
Аз знам какво масло ми трябва, не ми се разкарва до ет, че са ми на другия край на града.
Иване, благодаря за предложението. Оказа се, че имам достатъчно.
А за среща, просто не знам кога ще сколасам. Като не съм учил нещо смислено навреме (вместо икономика на туризма) , ще уча на стари години - захванал съм се с нещо и всякакво свободно време отива.
- Вероломния Кръчмар
- Гараж: Octavia 3 PF Vision+ 1.4 TSI - Victoria
- Обратна връзка:
Личи си, че ти се е запалила главата, познато ми е чувството, за елементарни неща издишаме.
Има продажбен шоурум на ЕураТек на бул. Тотлебен 97, в София, не знам дали знаеш. Ей точно тука е.
Близичко до теб и мен, предвид факта, че сме комшии.
Вътре продават моторни масла, за Шкоди, всякакви филтри за Шкоди, ако некой има много зор, продават и цели Шкоди.
Идеята е да си напазариш сега нещата с 20% отстъпка, после ги занеси да ти ги сложат и налеят, когато ти си решиш и имаш време.
Да ти напиша ли телефоните на дилърите в Шоурума на Шкода България на бул Тотлебен 97 или знаеш от къде да си ги вземеш? Там бачкат и събота.

Има продажбен шоурум на ЕураТек на бул. Тотлебен 97, в София, не знам дали знаеш. Ей точно тука е.
Близичко до теб и мен, предвид факта, че сме комшии.
Вътре продават моторни масла, за Шкоди, всякакви филтри за Шкоди, ако некой има много зор, продават и цели Шкоди.
Идеята е да си напазариш сега нещата с 20% отстъпка, после ги занеси да ти ги сложат и налеят, когато ти си решиш и имаш време.
Да ти напиша ли телефоните на дилърите в Шоурума на Шкода България на бул Тотлебен 97 или знаеш от къде да си ги вземеш? Там бачкат и събота.

ТТодоров "Гестапото" - Следвай 11-тата Божа заповед, момче. Тя гласи "Ни съ пръй!"
Stuci - Калпазани има при всяка марка, ама такива изтърбушеняци като нас, дет' ядем боб в подземията - НЯМА !!!
Stuci - Калпазани има при всяка марка, ама такива изтърбушеняци като нас, дет' ядем боб в подземията - НЯМА !!!
- Pijomir
Ти ми ги беше писал, ама, ако можеш, драсни ми ги на лс?
Благодаря.
Благодаря.
-
slug
Шкода препоръчва да направите следните проверки след зимния сезон.
Може инфото да е старо.
Но там всичко се плаща още когато се купува колата.
Сега гледам вариант Стандарт и Плюс.
http://www.skoda-auto.cz/servis-a-prisl ... eny-servis.
Като чукнете
http://www.skoda-auto.cz/servis-a-prisl ... eny-servis
http://www.skoda-auto.cz/sluzby/predpla ... 4-9969483f
Octavia
Plus
5 god.60000 km ca 33800 kpoни.
Делено на 26 по курса e 1300 eupa
Приблизително 2600 лв.
Добре ли е
p.с
Не знам как е във Бг то![thank_you2 [smilie=thank_you2.gif]](./images/smilies/thank_you2.gif)
Може инфото да е старо.
Но там всичко се плаща още когато се купува колата.
Сега гледам вариант Стандарт и Плюс.
http://www.skoda-auto.cz/servis-a-prisl ... eny-servis.
Като чукнете
http://www.skoda-auto.cz/servis-a-prisl ... eny-servis
Octavia
Plus
5 god.60000 km ca 33800 kpoни.
Делено на 26 по курса e 1300 eupa
Приблизително 2600 лв.
Добре ли е
p.с
Не знам как е във Бг то
![thank_you2 [smilie=thank_you2.gif]](./images/smilies/thank_you2.gif)
- stoenjo
- Гараж: Superb 2 FL 2.0 140
Здравейте,
не успях да намеря подобна тема, затова пускам нова..
Предстои ми покупка на автомобил. Решил съм се на Skoda Octavia 3, след 2014 година. Спрял съм се на 1.4 TSI и 2.0 TDI - просто към момента не съм избрал дизел или бензин твърдо (наясно съм донякъде с предимствата и недостатъците и на двата вида), а на първо място ще гледам автомобилът да си заслужава. Тъй като търся главно от официални представителства или въобще места, където сервизната история ще е пълна, се опитвам да си направя списък с интервалите коя част/ консуматив кога трябва да е обслужена (време или пробег). Към момента съм съставил следния списък, моля който се сеща допълнителни неща да пише, или да поправя моите данни ако не са верни.
Дизел:
ангренаж, ролки, водна помпа - 210 000 км или 5 год; ако е сменян веднъж вече - на 150 000 км или 5 год
Халдекс (4х4) - 3 години
Раздатка и заден диф (4х4) - заедно с халдекса
DSG - 60 000 км
ръчна скоростна кутия - 120 000 км
накладки, дискове - когато е нужно (?)
масло и филтри - 10 -15 000 км
Бензин:
верига и водна помпа - 200 000 км
бобини и свещи - когато е нужно (?)
Халдекс (4х4) - 3 години
DSG - 60 000 км
масло и филтри - 10-15000 км
Също така, има ли официален документ от Шкода, който да указва, че дадена част се сменя на еди колко си км пробег?
Благодаря!
не успях да намеря подобна тема, затова пускам нова..
Предстои ми покупка на автомобил. Решил съм се на Skoda Octavia 3, след 2014 година. Спрял съм се на 1.4 TSI и 2.0 TDI - просто към момента не съм избрал дизел или бензин твърдо (наясно съм донякъде с предимствата и недостатъците и на двата вида), а на първо място ще гледам автомобилът да си заслужава. Тъй като търся главно от официални представителства или въобще места, където сервизната история ще е пълна, се опитвам да си направя списък с интервалите коя част/ консуматив кога трябва да е обслужена (време или пробег). Към момента съм съставил следния списък, моля който се сеща допълнителни неща да пише, или да поправя моите данни ако не са верни.
Дизел:
ангренаж, ролки, водна помпа - 210 000 км или 5 год; ако е сменян веднъж вече - на 150 000 км или 5 год
Халдекс (4х4) - 3 години
DSG - 60 000 км
масло и филтри - 10 -15 000 км
Бензин:
верига и водна помпа - 200 000 км
бобини и свещи - когато е нужно (?)
Халдекс (4х4) - 3 години
DSG - 60 000 км
масло и филтри - 10-15000 км
Също така, има ли официален документ от Шкода, който да указва, че дадена част се сменя на еди колко си км пробег?
Благодаря!
Последно промяна от stoenjo на 09.07.2020, 15:54:35, променено общо 1 път.
- zar
- Гараж: О2 Scout ,Powered by NOx
Аз бих те посъветвал да добавиш към списъка си и смяна на ремъка на маслена помпа(дизел) на около 200-250 к км.,че взеха да изкачат изненади и от там напоследък.Като километри ти го казвам приблизително ,защото има разни мнения по въпроса.
Dieselgate Team member