Още един бърз Супърб:)
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- todor87
- Гараж: Skoda_Superb_3_Combi_2.0_TSI_4×4=>
=>Revo Stg_2 killer😁
Честито!
-
didoya
- Гараж: BMW G20 330xD M-Sport
Водят се акустични предни стъкла. Доколкото знам са два пласта с фолио между тях. Води се, че елиминират шума от страничните огледала. Но като цяло колата е много тиха, не знам дали е само заради тях.
-
didoya
Преди малко се качихме с хлапето до Копитото да пробвам фаровете. Супер светят, а функцията със завиването е страхотна. А на режим комфорт - разбитият път нагоре ми се стори като магистрала. Тази кола в режим комфорт ми напомня страшно много на возията на старите големи ситроени
Пробвах и масажа на шофьорската седалка - не е никак зле, още повече като вземем предвид, че не е скъпа екстра.
Виртуалният кокпит също много ме радва, визуално мноооого отваря колата вътре:)
Пробвах и масажа на шофьорската седалка - не е никак зле, още повече като вземем предвид, че не е скъпа екстра.
- bega4kata
- Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196 - Обратна връзка:
Честито,много як автомобил!
GUNTER SERVICE

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
-
didoya
Потествах малко и различните режими Спорт, Комфорт и Нормал и за мен това е една от най-смислените екстри, която може да се поръча. В Комфорт возенето е на наистина страхотно ниво, а на Спорт вече колата си става доста по-пъргава.
Както казвам на всеки, който ме пита "как е колата" - е за момента надминава всичките ми очаквания. Чак се изненадвам колко добър автомобил са успели да направят чехите. Казвам го като бивш собственик на нова О3 преди години, разликата между С3 и О3 е доста сериозна като возене, обезшумяване, комфорт и изработка.
Както казвам на всеки, който ме пита "как е колата" - е за момента надминава всичките ми очаквания. Чак се изненадвам колко добър автомобил са успели да направят чехите. Казвам го като бивш собственик на нова О3 преди години, разликата между С3 и О3 е доста сериозна като возене, обезшумяване, комфорт и изработка.
- ЦецоNOL
- Гараж: SKODA KAMIQ 1.5TSI MONTE CARLO 2024 - МРАЗКО
POR(N)SCHE CAYMAN GTS 4.0 718 2023 - YELLOWSTONE
AUDI A6 C5 ALLROAD - КАМИОНА - Обратна връзка:
Дидко,
честито и безаварийни момче
![music [smilie=music.gif]](./images/smilies/music.gif)
честито и безаварийни момче

ЗА ВСЯКАКВИ АВТОЧАСТИ И КОНСУМАТИВИ
0️⃣8️⃣9️⃣ 9️⃣1️⃣1️⃣ 6️⃣9️⃣6️⃣9️⃣
-
didoya
Благодарско!
-
Mitk0
- Гараж: Škoda Superb III L&K 2.0 TDI 4x4 7DSG
Адаптивността на DSG кутиите май е доста противоречива тема - личните ми впечатления са, че занимаващите се с ремонт и тунинг на VAG автомобили се въртят около консенсуса, че адаптивността е основно към износването на съединителя, а стилът на шофьора се трансформира към една от няколко предварително зададени shifting стратегии.tuningmania написа: 17.01.2019, 15:15:15 До "didoya" - "DSG"-то е Умна Автоматична Скоростна Кутия в следствие на което се адаптира към стилът ТИ на Шофиране. Аз съм с 6-степенно "DSG" и стилът ми на Шофиране е Състезател, Нормален, Пенсионерски и след това съм аз и при мен даже и 1500 оборота ми се виждат много..
@DSGdoctor_BG, вероятно може да изчисти неяснотите.
Дигиталното табло и DCC-то са супер, ама тоя пуст масаж с единствената си, не особено енергична програма сякаш са го сложили само колкото да tick-нат някоя кутийка за предлаганите екстри.didoya написа: 18.01.2019, 20:19:19 Преди малко се качихме с хлапето до Копитото да пробвам фаровете. Супер светят, а функцията със завиването е страхотна. А на режим комфорт - разбитият път нагоре ми се стори като магистрала. Тази кола в режим комфорт ми напомня страшно много на возията на старите големи ситроени![]()
P.S. Да ти е честита, много да те радва, да не се чупи, и детето/децата да не мацат много по бежовия салон!
-
didoya
Минах първите 700 км извънградско. Тоя мотор ме кефи на макс! Колко е тих и с лекота ускорява при всякакви скорости. И то при положение, че не съм минавал 4000 оборота:) Въобще не дава усещане, че е само 2 литров мотор.
Кантона също свири жестоко ако има хубав източник.
Ако има нещо, което да ми е направило не толкова приятно впечатление е лагавото освобождаване на ауто-холда. Освобождава си, ама според мен би трябвало да работи по-бързо и незабележимо.
Иначе днес ще слагам педалите от спортлайн и гумената постелка за тунела между седалките отзад![yahoo [smilie=yahoo.gif]](./images/smilies/yahoo.gif)
Кантона също свири жестоко ако има хубав източник.
Ако има нещо, което да ми е направило не толкова приятно впечатление е лагавото освобождаване на ауто-холда. Освобождава си, ама според мен би трябвало да работи по-бързо и незабележимо.
Иначе днес ще слагам педалите от спортлайн и гумената постелка за тунела между седалките отзад
![yahoo [smilie=yahoo.gif]](./images/smilies/yahoo.gif)
-
didoya
A днес я покарах малко повечко на индивидуал в DCC Comfort и Drive Sport - за мен това е идеалната комбинация - бърза и комфортна кола, доставяща максимално удоволствие. В спорт кутията и отзивчивостта на педала на газта са друга бира - изкефих се на макс. Ако не я мачкаш превключва следваща предавка на малко над 3000 оборота, в същото време реакцията на газта е много спонтанна и мигновена. След като покарах цял ден така и върнах всичко на нормал - шок:) Има ли как ДСГ-то да се накара да не превключва толкова рано следваща предавка и реакцията на педала на газта да е една идея по-спонтанна на Нормал и Комфорт? Нещо между Нормал и Спорт да е примерно поведението. Някак си ми се струва прекалено голяма дупката в поведението на параметъра Drive между Sport и всички останали. За влачене в града Normal си е ок, ама ако се минава проход според мен Sport е правилният режим, иначе ми се струва безумно да се мъчат мотора и кутията на 1200 оборота на 6-та по наклони, нищо че върви

- odo
- Гараж: Х3 М40i
Моята превключва на 1800-2000 обр в града, а на наклон си държи 2500обр и дори да отпусна педала на газта некачва предавка.
-
didoya
Явно 7-степенното ДСГ е със друг софт. Или пък в първите 1500км да е лимитирано нещо. Ще видим като минат ще има ли промяна.
Иначе нещо такова, както е при теб очаквам от шифтинг точките в Д и Нормал. Нищо чудно заради новият WLTP да са правили шмекерии да докарат по-нисък градски разход.
Иначе нещо такова, както е при теб очаквам от шифтинг точките в Д и Нормал. Нищо чудно заради новият WLTP да са правили шмекерии да докарат по-нисък градски разход.
- odo
- Гараж: Х3 М40i
По скоро след 1500 км ще се отпуснеш и ще я настъпваш повече, защото този двигател не е за жалене ![music [smilie=music.gif]](./images/smilies/music.gif)
-
didoya
Хаха, да, мотора е лудница!
Ама например току-що в квартала с 30 няма къде да го газя, а на леко нагорнище ме пусна на 4та с 30. Влачи си, ама на 1200-1300 оборота е леко дискомфортно усещането в този режим. В Sport са почти перфектните шифтинг точки за ежедневно градско, да речем едни 500 оборота надолу трябва да са.
Идеята е под 1600-1700 оборота да не пада мотора, особено при лек наклон нагоре.
Ама например току-що в квартала с 30 няма къде да го газя, а на леко нагорнище ме пусна на 4та с 30. Влачи си, ама на 1200-1300 оборота е леко дискомфортно усещането в този режим. В Sport са почти перфектните шифтинг точки за ежедневно градско, да речем едни 500 оборота надолу трябва да са.
Идеята е под 1600-1700 оборота да не пада мотора, особено при лек наклон нагоре.
- ЦецоNOL
- Гараж: SKODA KAMIQ 1.5TSI MONTE CARLO 2024 - МРАЗКО
POR(N)SCHE CAYMAN GTS 4.0 718 2023 - YELLOWSTONE
AUDI A6 C5 ALLROAD - КАМИОНА - Обратна връзка:
Абсолютно адаптивни са кутиите според стилът на каране.Mitk0 написа: 23.01.2019, 00:49:36Адаптивността на DSG кутиите май е доста противоречива тема - личните ми впечатления са, че занимаващите се с ремонт и тунинг на VAG автомобили се въртят около консенсуса, че адаптивността е основно към износването на съединителя, а стилът на шофьора се трансформира към една от няколко предварително зададени shifting стратегии.tuningmania написа: 17.01.2019, 15:15:15 До "didoya" - "DSG"-то е Умна Автоматична Скоростна Кутия в следствие на което се адаптира към стилът ТИ на Шофиране. Аз съм с 6-степенно "DSG" и стилът ми на Шофиране е Състезател, Нормален, Пенсионерски и след това съм аз и при мен даже и 1500 оборота ми се виждат много..
@DSGdoctor_BG, вероятно може да изчисти неяснотите.
Дигиталното табло и DCC-то са супер, ама тоя пуст масаж с единствената си, не особено енергична програма сякаш са го сложили само колкото да tick-нат някоя кутийка за предлаганите екстри.didoya написа: 18.01.2019, 20:19:19 Преди малко се качихме с хлапето до Копитото да пробвам фаровете. Супер светят, а функцията със завиването е страхотна. А на режим комфорт - разбитият път нагоре ми се стори като магистрала. Тази кола в режим комфорт ми напомня страшно много на возията на старите големи ситроени![]()
P.S. Да ти е честита, много да те радва, да не се чупи, и детето/децата да не мацат много по бежовия салон!

ЗА ВСЯКАКВИ АВТОЧАСТИ И КОНСУМАТИВИ
0️⃣8️⃣9️⃣ 9️⃣1️⃣1️⃣ 6️⃣9️⃣6️⃣9️⃣