Toyota

Всички други марки автомобили, мотори, камиони и т.н.
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
Аватар
BlackPearl

Site Admin

Гараж: Octavia mk3 vRS-BlackPearl2

Toyota

Мнение от BlackPearl »

Майтап няма,от вчера вечерта до сега са около 20+ страници.
[smilie=music.gif]
Изображение
Аватар
lubomirov1985

Škoda Мод

Гараж: 1. Mercedes - Benz W164, Edition 10 - 320 cdi 4matic
2. Land Rover Freelander 2.0 TDI

Toyota

Мнение от lubomirov1985 »

Въйййййй, май само аз не съм писал по темата :), та ще драсна 2-3 реда на база преки наблюдения.

Чичо ми имаше Октавия 1.6 TDI Elegance - 2014-та год.
Изображение
Изображение

Зет ми имаше служебна Корола 1.4 diesel - 2016-та год. Същата на вид като тази - точно и халогени нямаше дори:
Изображение
Изображение

Присъствах на взимането и на двете от магазините.
В Шкода тогава отношението беше посредствено, колата нямаше никакво гориво. Взимаше се за служебна, но все едно за частно лице - той си я избира, той си договаря условията и т.н.
В Тойота тогава - супер внимателно отношение. На задната седалка имаше бутилка шампанско, тефтер, календар, ключодържател и не помня още какво. Имаше над 1/2 гориво в резервоара.
И двете съм ги карал многократно. Шкодата определено вървеше много повече, изобщо не можеха да се сравнят. Но пък Королата определено имаше по-мека и безшумна возия - да отбележа, че беше с 15-ки гуми, а Октавията с 16-ки. Но пък по павета изпадаше в някакъв много гаден и поне за мен дразнещ резонанс. Според мен Королата вътре е по-просторна от Октавията, багажника не го коментирам - там е ясно. За мен интериорът като визия - на Шкодата е в пъти по-красив от този на Тойотата, както и екстериорът. Като разход на гориво бяха горе-долу равни. Като обслужване не съм запознат. Тойотата по спомен беше нещо от рода на 300 лева и беше на 15 000 км.

И Королата имаше "Виртуален педал"

Бирата е божествена напитка!
Доставя ти удоволствие и когато влиза и когато излиза!
Аватар
slavkoff

Škoda Racer

Гараж: подземен
Обратна връзка:

Toyota

Мнение от slavkoff »

Само за справка:
Лятното ми пътешествие от скромните 6200 км, с максимална скорост от 120 по магистралите - 6.2л - 6.5л (по спомен)
Подобно пътешествие, отново 4-5к километра, с предишният ми автомобил, който е атмосферка 1.8 (140-150 коня), отново със скорости, които не надвишават 120 - не съм падал под 9 литра.
И в двата случая съм шофирал изключително внимателно, равномерно съм дозирал газта и не съм вдигал над 120.
По въпроса за Тойота vs. Шкода.
Шкодата, според мен, има доста по изчистени и прави линии, не само в интериора, но и в екстериора. Самите форми прилягат на автомобила и му допринасят за тежестта. Таблото на Шкодата от своя страна е мега скучно, НО ТОВА НА МЕН МИ ХАРЕСВА(това е много важно), харесвам по-изчистени линии и елементи. Вече, в моят случай с ВРС, спортния волан, червените елементи на скоростомера и готините седалки допринасят за по-доброто усещане в интериора.
Тойотата, от своя страна, изглежда все едно всеки детайл е мислен от различни хора и накрая са ги сглобили, като пъзел (това си моето мнение).
С две думи,Шкодата изглежда с по-завършен дизайн, изглежда по-тежка и на мястото си. Двигателите не мога ги коментирам, нито съм имал преди Шкода, нито пък Тойота.

ПС. Не е срамно да кажеш,че не ти се дават повече пари или си нямал средства за даден автомобил. На мен не ми се даваха повече за Шкода, а нямах за Ауди.... [smilie=pardon.gif]
VRS
Аватар
Sawyer

ŠKODA MASTER

Гараж: ///

Toyota

Мнение от Sawyer »

bondo, забърши малко праха, бе, Бондак [smilie=sarcastic.gif]

Иначе, някой го беше казал по-рано - всеки сам преценява за какво да даде парите си. Както има хора, които биха купили корола пред октавия, така има и други, които не биха. Въпрос на виждания [smilie=pardon.gif]
Аватар
todor87

Škoda Racer

Гараж: Skoda_Superb_3_Combi_2.0_TSI_4×4=>
=>Revo Stg_2 killer😁

Toyota

Мнение от todor87 »

lubomirov1985 написа: 11.01.2019, 15:46:13 Королата имаше "Виртуален педал"
Я изкарай ръката от джЕба [smilie=sarcastic.gif] .
Аватар
yep4u

Škoda Фен²

Гараж: Octavia 3 FL 1.8TSI DSG 4x4

Toyota

Мнение от yep4u »

Продавам си Октавията, реших го! Всички пътища ме водят към Тойота и особено към Корола, след като 3ма колеги тук ме убедиха, какво изпускам!!! А и щом е най-продаваният автомобил, пък аз искам да взимам все дето е най, няма как... От 10 годишен си мечтая да ме вози CVT кутия и атмосферняк, добре че ми отворихте очите... Даже мисля да си взема 2 Короли, като на едната интериора ще си го сложа в хола - толкова ми допада, такъв финес и съвършенство!!!

7.5 на 100 за 2300 км - такъв разход не съм виждал досега, каква икономия, как са го постигнали тез япончита? [smilie=search.gif]
Аватар
ЦецоNOL

Агент на ДС

Гараж: SKODA KAMIQ 1.5TSI MONTE CARLO 2024 - МРАЗКО
POR(N)SCHE CAYMAN GTS 4.0 718 2023 - YELLOWSTONE
AUDI A6 C5 ALLROAD - КАМИОНА
Обратна връзка:

Toyota

Мнение от ЦецоNOL »

Реших и аз да дам едни 20стотинки по темата или може би лефффче...............
Шкода отдавна навлизат в премиум сегмента на ВАГ групата.
Пътувам постоянно и виждам как гледам това нещо Тойота и новите Шкоди.
Естествено, че една Октавия има защо да струва повече пари от тоя кокошкарник.
И при една последваща продажба ще струва пак доста повече след време.Технологиите се развиват и дори 3цил двигатели на ваг гонят 100кс и е срамота да се предлагат тойоти с еквивалента на Октавия с мотори под 150кс.Късал съм найлоните на 3 коли от магазина и повече няма да се случи, защото с оглед постоянно развиващият се пазар на автомобили, това е абсолютно безсмислено.
Да стигнем до панаира за 40 000лв............
40 000лв за нова Тойота на която да спирам климатика , за да кача ихтиман.....няма да стане.А и да й смяташ разхода на кола , за която ще извадиш едни 40-50к лева, вече е пълен смях.
Имал съм 8 аудита.
В момента имам две,едно Деу и Един Нисан.
40 000лв - веднага се купува 4х4/автомат/ и на около 4г Ауди, което и след 10г ще е в пъти по-скъпо за продаване , аи ще си има достойнствата на премиум автомобил.
ЖИВОТА Е ТВЪРДЕ КРАТЪК, ЗА ДА СЕ КАРАТ СКУЧНИ КОЛИ.
Последното Ауди купих за 36 000лв на 4.5г, с повечето доработки е около 46-47 000лв и 500кс и качеството на изработката е брутално, което и много от колегите тук могат да потвърдят, макар колата да е вече на 7-8 години.Визията да не говорим.
И най-важното имаш 500кс и 6цил мотор и харчи с нормално каране със семейството 10/100........
Пародията с това кой продава най-много направо ме сцепва от смях.......
Младежът сигурно е акционер най-страшен в тойота с многомилионни дивиденти буахахахахахахах.Тук факторите са безобразно много, най-вече процента на служебни бараки , нали се сещаш.
Колите на ВАГ/БМВ/Мерц са в КЛАСИ нагоре от френски/японски и корейски нужници.
Аудито събира 7.2 литра масло, маслен филтър и труд - под 200лв.Направо им пикая на гаранционните сервизи с тия цени и то за 4 цил миксери.
Маслото , пълна РАО синтетика, заради доработките е под 20лв литъра и без някой да ми влетява сега със скок в гръдният кош ,аджеба какво е това масло за такава кола, че ще сбърка и ще стане панаира.
Друго Ауди купих на 4г А6 Авант, беше под 30 000, без аболютно никакви следи от употреба и хем вървяща хем икономична за конете и теглото си.
Купих си и един Олроуд от първите, големи и масивни, та затова и беше на 8г , обаче за почти 300 000км и 14г, които има колата,качеството на материалите все още е топ, все пак като нова е била 120 000лв. За 6г при мен и каране на офроуд е сменена само една ксенон кружка и каквото и да стане си е избила инвестицията многократно.
Отделно само във форума има 4 Октавии с по над 400кс , които хем вървят много и имат предимства при изпреварване, хем горят смешно при нормално каране.Има и доста ВРС, които за конете си вървят много и за 10 000лв отгоре на тоя оризарник, са 10 000 пъти по кола от него.Хем имаш мощност,хем се возиш евтино,хем ти е кеф да караш.Имаш опции и за 4х4, автоматите при ВАГ изобщо пък без коментар от последните години като бързина и удобство.
Направо ще се скърша като си представя корола на 15" как се клати като Лили Иванова на Златният Орфей по завоите към Варна.....
Тук идва тънкият момент за българина - хем да е гъзар, хем ако може без пари...........Като вадиш 40-50 хилки за кола, требе да си наясно, че си отиват за нея едни 20% от стойността на година.КОето с разлика от 1000лв в горивото не се избива.И най-важното - след 10г тая кола ще 4 цифрена сума , но ще си се поддържа като за 50 000лв.
Няма сила, която да ме накара да се чувствам недобре в кола,макар и от магазина.Интериорите на Цялата ВАГ група и особена на Ауди са били са и ще бъдат и занапред Еталон за ергономия и качество, което се потвърждава и от многото тестове.
Не е сериозно една кола да бъде обявена за по-добра с 3 точки от друга ,защото видиш ли свързаност на колата с Айфоните била по-добра и бърза, напълно несериозно и пълен смях.Искам да се чувствам у дома си като карам и най-вече да карам, ане да си управлявам мултимедията махайки като Тодор Живков на партиен конгрес на БКП на Бузлуджа.
В това отношение Ауди/Шкода /ФауВе и Сеат са номер 1.
Тойотата е кола за А до В , демек да се возиш.......
Разликата при ВАГ идва от това, че тия коли стават не само за возене , ами и за каране.
Изображение
ЗА ВСЯКАКВИ АВТОЧАСТИ И КОНСУМАТИВИ
0️⃣8️⃣9️⃣ 9️⃣1️⃣1️⃣ 6️⃣9️⃣6️⃣9️⃣
Аватар
ЦецоNOL

Агент на ДС

Обратна връзка:

Toyota

Мнение от ЦецоNOL »

yep4u написа: 11.01.2019, 16:19:57 Продавам си Октавията, реших го! Всички пътища ме водят към Тойота и особено към Корола, след като 3ма колеги тук ме убедиха, какво изпускам!!! А и щом е най-продаваният автомобил, пък аз искам да взимам все дето е най, няма как... От 10 годишен си мечтая да ме вози CVT кутия и атмосферняк, добре че ми отворихте очите... Даже мисля да си взема 2 Короли, като на едната интериора ще си го сложа в хола - толкова ми допада, такъв финес и съвършенство!!!

7.5 на 100 за 2300 км - такъв разход не съм виждал досега, каква икономия, как са го постигнали тез япончита? [smilie=search.gif]
Докарай я довечера на Шела да я спазарим [smilie=sarcastic.gif]
Изображение
Аватар
bega4kata

Агент на ДС

Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196
Обратна връзка:

Toyota

Мнение от bega4kata »

enenen написа: 11.01.2019, 11:54:39 Изображение
Изображение

[smilie=pardon.gif]

За Октавията бих си счупил врата. [smilie=sarcastic.gif]
Еми,Бндьо е прав.Ултрагрозна е Тоуот ката.
GUNTER SERVICE
Изображение
ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
Аватар
todor87

Škoda Racer

Гараж: Skoda_Superb_3_Combi_2.0_TSI_4×4=>
=>Revo Stg_2 killer😁

Toyota

Мнение от todor87 »

Винаги се пръскам от смях lol
Аватар
yep4u

Škoda Фен²

Гараж: Octavia 3 FL 1.8TSI DSG 4x4

Toyota

Мнение от yep4u »

Ц-Е-Ц-О написа: 11.01.2019, 16:56:59 Докарай я довечера на Шела да я спазарим
Айде, че съм капарирал вече 2 Короли и 2 Ауриса, нямам търпение!!! [smilie=beach.gif]
Аватар
bega4kata

Агент на ДС

Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196
Обратна връзка:

Toyota

Мнение от bega4kata »

Изображение
Коя е по хубава отзад.
От ляво на дясно са: Голф, Октавия и А3 MQB платформа.
GUNTER SERVICE
Изображение
ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
Аватар
ЦецоNOL

Агент на ДС

Обратна връзка:

Toyota

Мнение от ЦецоNOL »

И трите дедо попе и трите ш ги разпоря, ама все пак таз най-отдесно леееко с по-дълги крачета и по прибрани прасци и ше го отнася 4х4 [smilie=sarcastic.gif] [smilie=sarcastic.gif] [smilie=sarcastic.gif]
Изображение
Аватар
ЦецоNOL

Агент на ДС

Обратна връзка:

Toyota

Мнение от ЦецоNOL »

bega4kata написа: 11.01.2019, 17:36:05
enenen написа: 11.01.2019, 11:54:39 Изображение
Изображение

[smilie=pardon.gif]

За Октавията бих си счупил врата. [smilie=sarcastic.gif]
Еми,Бндьо е прав.Ултрагрозна е Тоуот ката.
Само като й видя на тойотката разстоянието между гумата и веждата на калника, способно да приюти семейство котки-клошари иииии
почвам да бегам Бате
Изображение
Аватар
BlackPearl

Site Admin

Гараж: Octavia mk3 vRS-BlackPearl2

Toyota

Мнение от BlackPearl »

Колеги,
Все пак тук сме Форум на Шкода:
Разделът Други МПСта е създаден за да има (като цяло) сравнения/сравнителни тестове, коментари относно тях , цени и тн.
19 страниci- OK.
Това е така а кажем "спомагателен" раздел.

Изяснихме главните неща, казаха се повечето мнения, МОЛЯ, да няма вече бъзици, подигравки, продължение и тн.
Всеки си избира какво да си купи и какво да си кара.
Има колеги- кефят ги Тойотите, със здраве да си ги карат!
Има колеги- караш Шкодите, има и колега (заблуден) като Цецо и кара Ауди!

Който иска да продължи: Цитат, изповедалник и така.
Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Други марки МПС”