Toyota

Всички други марки автомобили, мотори, камиони и т.н.
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
Аватар
BlackPearl

Site Admin

Гараж: Octavia mk3 vRS-BlackPearl2

Toyota

Мнение от BlackPearl »

Рангел,
Тук водим диалог/дискусия.
Аз пак казвам, никъде не съм споменал , че едното е по-лошо или по-добро от другото.
Аз се "хващам" за твърдение, че видиш ли за 25-30 хиляди си вземаш космически кораб, а Октавията е каруца ....

Ето ги фактите, ценови листи, екстри на ОФИЦИАЛНИТЕ представители.
Май нещата не са такива, каквито се пишат:

Иначе, както се каза в темата за интересни Шкоди в продажба: За 40К човек може да си взема Мерц S класа , че и Лонг набухан с екстри и да приключим дискусията [smilie=sarcastic.gif]
Изображение
Аватар
Rangel

ŠKODA MASTER

Гараж: Octavia 3 FL 2.0 TSI 6M REVO STAGE 1

Toyota

Мнение от Rangel »

https://www.wolfchasetoyota.com/detail- ... 86228.html - ето още една дето ще си заслужава парите, ама даже няма да я видим в БГ да се продава - щото тая много арчиии.
Съгласен съм с@BlackPearl, сравнението ви не е правилно, защото го сравнете това от снимките с един vRS, който ще е по-евтин във всичко и класи над Корола хибрид (въпреки че Тойота са много добри в хибридите и като цяло нямат ядове).
Аватар
enenen

Škoda Фен²

Гараж: Kia Sportage NQ5 MHEV

Toyota

Мнение от enenen »

Оф, или вие не ме разбирате, или аз не мога да се изразявам. Какъв космически кораб. Королата си е каручка. Просто не е по-зле от Октавия. Това се опитвам да обясня.

А сравнения с избирателни снимки можем да правим до утре за всякакви марки коли. Пример:
Изображение
Изображение
[smilie=sarcastic.gif]
Аватар
bondo

Škoda Ентусиаст

Гараж: O3 1.4 TSI 2016

Toyota

Мнение от bondo »

Дай щом пускаме корола 2019та която не съм виждал дори по улиците още,да постнем и новата О4 която ще обявят официално тази година?
Умрели ,тесни и пръдливи е мотото на Тойота Авенсис и корола [smilie=sarcastic.gif]
Аватар
BlackPearl

Site Admin

Toyota

Мнение от BlackPearl »

enenen написа: 11.01.2019, 11:17:06 Точно там е врътката, че ти умишлено избягваш автоматиците и сравняваш ръчки за да оправдаеш разликата в цените. Гледах точно тази Сол автомат, която си показал.
Ама, чекай малко, ти къде си казал за автомат? То е някаква хипер технология ли?
3102лв. е разликата в тази кутия на Шкодата:

Шкодата ДСГ 7ст. става: 41829 ( с подгрев на волана) + 3102лв. = 44931лв.
Какво, като нямала пътни знаци? Ти заради птните знаци ли ще я вземеш?
То ако е така, Октавията има 8 инча и подгрев на волана, а Тойотата 7инча и няма подгрев на волана...... да не продължавам.

Цена на Тойота 1.6 Соул ръчка оборудване + климатик преди отстъпка :
43500лв.

Цена на Тойота 1.6 Соул АВТОМАТ оборудване + климатик преди отстъпка :
45500лв.

Офертата , която си посочил: 41000 грубо. Като добавиш металик (не знам , дали ще може, че е до 15.01) - става 42000 грубо. с ОТСТЪПКАТА:

ТОЙОТА СЛЕД ОСТЪТПКА 1.6 Автомат: 42000лв.
Шкода ДСГ 150коян : 44931лв.

Аз не виждам , къде е е ОГРОМНАТА ценова разлика.
(пак казвам, ако ще се хващаме за 2 екстри- пътни знаци , превключване на дълги (което за мен е яко) и кожени бордове на седаликите е банално)
Изображение
fancko

Škoda Фен²

Гараж: О3 FL 1.8 TSI 7DSG

Toyota

Мнение от fancko »

На мен и двете са ми еднакви грозни или на външен вид ги харесвам еднакво, че и интериора така.
Но когато избирах королата ми идваше скъпа за това което предлагаше сравнение с шкодата.
Зашото един път дадеш ли 40к и не те изкефи, няма връщане назад , или пък да додадеш още 15к и да ъпгрейднеш.

Затова взех шкодата и не съжалявам.

П.С. Колегата кограман явно иска да каже, че това е неговия правилен избор, което в никакъв случай не прави тойотата по-добрата кола.
Последно промяна от fancko на 11.01.2019, 11:29:54, променено общо 1 път.
Аватар
enenen

Škoda Фен²

Toyota

Мнение от enenen »

Rangel, Камрито ще дойде в Европа на мястото на Авенсис. Така че ще го видим.

А за РС и хибрид си прав, но който купува хибрид надали го взема за външния вид. Ако беше така, първите генерации на Приус нямаше да продадат и 100 бройки. [smilie=pardon.gif]
Аватар
SimichOil

Škoda Ludicrous

Гараж: Toyota RAV4 - Plug-in Hybrid
Обратна връзка:

Toyota

Мнение от SimichOil »

Аз верно само се отбих [smilie=sarcastic.gif] [smilie=sarcastic.gif]

Ето снимка на актуалната Корола която сега може да се купи:

Изображение

E за тази кола да каже НЕоперирания, че видиш ли била най-грозната кола сега на пазара....айде айде.

Верно че всеки си има различни вкусове, ама чак най-грозната...не казвам че е и най-хубавата.
optimax

ŠKODA MASTER

Гараж: Шкода Октавия 2 Комби 1.9тди 4х4
Фолксваген Пасат комби 2.8 V6 4моушън

Toyota

Мнение от optimax »

bondo написа: 11.01.2019, 10:56:40 за финал,поздрав за оперираните от вкус.
и започвам да повръщам бате...
Аватар
BlackPearl

Site Admin

Toyota

Мнение от BlackPearl »

И, никъде не казвам, защото нямам такава, Бондака има- колко дава разход неговата (сегашната е 1.5 150коня), за да не стане и там, че Шкодата е по-икономична. [smilie=sarcastic.gif]

Венко, всеки има право на мнение.
Идеята беше, че пускате снимка на кола, която още не е на БГ пазара и викаш ЕТО, сравнявайте.
А тя , с това ниво на оборудване и двигател е 60 000лв!
Какво да сравняваме?
Аз Корола съм виждал на живо. Тойота са до Шкода в Добрич.
Лично мен, не ме кефи- отзад е супер грозна, но всеки има право на мнение и на вкус.
Друг го кефи, а не го кефи Шкодата- негово мнение и вкус.
Изображение
Аватар
enenen

Škoda Фен²

Toyota

Мнение от enenen »

BlackPearl, няма да се хващам за 2-3 екстри. Дори и да е както ти казваш, какво остава накрая? Октавията има турбо, Королата няма. Нещо друго? Това е, което искам да кажа. За двигателят се съгласих още в началото, въпреки че мен лично 1.5 ТСИ не ме впечатли особено в сравнение с атмосферката, която карам в момента (150 к.с.). Но и трябва да призная, че не ми беше удобно да я юркам много заради госпожата от ЕТ, която стоеше до мен по време на тест драйва.
Аватар
bondo

Škoda Ентусиаст

Toyota

Мнение от bondo »

SimichOil написа: 11.01.2019, 11:28:37 Аз верно само се отбих [smilie=sarcastic.gif] [smilie=sarcastic.gif]

Ето снимка на актуалната Корола която сега може да се купи:

Изображение

E за тази кола да каже НЕоперирания, че видиш ли била най-грозната кола сега на пазара....айде айде.

Верно че всеки си има различни вкусове, ама чак най-грозната...не казвам че е и най-хубавата.
Виж я на живо,не ми поствай разни галактически анимета от сайта им.
Опериран си вЕрно...
Аватар
BlackPearl

Site Admin

Toyota

Мнение от BlackPearl »

Виж, мен не ме интересува реално Тойотата.Всеки си има предпочитания и вкус.
Аз обаче, винаги съм бил привърженик на точните сравнения, коментари и оперирането с факти.

Ето, направих чисти сметки по актуални ценови листи и промоции.
Не е така, както бяхте написали: Корола 37к, Октавия 57к.
Вижда се каква е разликата.
Всеки сам си преценява, един харесва Тойота, друг Шкода. Не може да наложиш (собствено) мнение над другите и това е ясно.

Тук обаче, спорът започна от това, че едва ли не за 30-35к получаваш Тойота бъкана с екстри (което не е точно така и цената не е такава), а Шкода ако си вземеш ще е базовка, ала ВЕКТРА на ОК Такси (едно време , дето имаха екстра- парно).
Изображение
Аватар
enenen

Škoda Фен²

Toyota

Мнение от enenen »

И мен не ме интересува реално Тойотата. Аз Тойота не мисля да купувам. Както казах, единствено когато пристигне Камрито бих му хвърлил едно око, ако дотогава не съм взел нещо.

Моите мнения бяха породени от крайно грозния тон на @bondo спрямо Тойота. Затова и се включих в темата. Иначе сметките аз ги правих в конфигураторите на двата сайта. Явно и ти си ги правил там, но не ми се занимава да ги правя наново. Както и да е. [smilie=pardon.gif]
Аватар
bondo

Škoda Ентусиаст

Toyota

Мнение от bondo »

Грозно е ,когато не можеш да се обосновеш с факти и приказваш глупости. ;) Грозно е , като те затапят така е! [smilie=sarcastic.gif]
Публикувай отговор

Обратно към “Други марки МПС”