Toyota
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- enenen
- Гараж: Kia Sportage NQ5 MHEV
Toyota
За новата Корола казват, че ще поддържа АА и Apple CarPlay.
Нещата, за които говорите, са чисто субективни, а колегата @kograman излиза с факти. Пластмасарник, пръчка, смяна на сегменти на 130 хил. км... Това са пълни глупости. Честно казано не виждам с какво интериора на Октавията е по-добър от този на Королата. Нещо да имаш да кажеш за екстрите, които е изброил? Или пак ще отклониш темата с подигравки?
- Полукожен салон
- Keyless
- Cruise control
- LED светлини навсякъде
- предни и задни парктроници + камера. В Шкода Стайл има само заден без камера.
- Разпознаване на знаци (това дори няма да го включа в сметките, че цената с по-голямата мултимедия става още повече)
- Предупреждение за напускане на пътната лента
- Предотвратяване на удар (не успях да го намеря в Шкода конфигуратора, но да речем, че го има в основното оборудване)
- Автоматик
- Малко повече гаранция
Цена на DSG Октавия металик с тези екстри: 56 564 лв.
Цена на Корола Сол металик: 41 274 лв.
Това са цени без отстъпки, те са съвсем отделен въпрос и не ги правят само и единствено в ЕТ.
Нищо лично и не искам да изглежда, че изкарвам Шкодите като лоши коли. Но ми се струва, че прекалено много преувеличавате каква пръчка била Тойотата, едва ли не на нивото на Дачия. А аз като човек, качвал се и в двете, не виждам чак такава разлика в качеството на интериора. Екстериора е съвсем друг въпрос пък. Октавията си е скучна кола за мен, освен ако не е RS. Пред нас редовно спира фейслифтов Скаут с всички екстри. Дори не ми преви впечатление тази кола, камо ли да се обърна да я погледна повторно.
Нещата, за които говорите, са чисто субективни, а колегата @kograman излиза с факти. Пластмасарник, пръчка, смяна на сегменти на 130 хил. км... Това са пълни глупости. Честно казано не виждам с какво интериора на Октавията е по-добър от този на Королата. Нещо да имаш да кажеш за екстрите, които е изброил? Или пак ще отклониш темата с подигравки?
- Полукожен салон
- Keyless
- Cruise control
- LED светлини навсякъде
- предни и задни парктроници + камера. В Шкода Стайл има само заден без камера.
- Разпознаване на знаци (това дори няма да го включа в сметките, че цената с по-голямата мултимедия става още повече)
- Предупреждение за напускане на пътната лента
- Предотвратяване на удар (не успях да го намеря в Шкода конфигуратора, но да речем, че го има в основното оборудване)
- Автоматик
- Малко повече гаранция
Цена на DSG Октавия металик с тези екстри: 56 564 лв.
Цена на Корола Сол металик: 41 274 лв.
Това са цени без отстъпки, те са съвсем отделен въпрос и не ги правят само и единствено в ЕТ.
Нищо лично и не искам да изглежда, че изкарвам Шкодите като лоши коли. Но ми се струва, че прекалено много преувеличавате каква пръчка била Тойотата, едва ли не на нивото на Дачия. А аз като човек, качвал се и в двете, не виждам чак такава разлика в качеството на интериора. Екстериора е съвсем друг въпрос пък. Октавията си е скучна кола за мен, освен ако не е RS. Пред нас редовно спира фейслифтов Скаут с всички екстри. Дори не ми преви впечатление тази кола, камо ли да се обърна да я погледна повторно.
- bondo
- Гараж: O3 1.4 TSI 2016
Toyota
Аз се обосновах достатъчно добре с предишните си постове,но явно информацията е много трудно смилаема за твоите възможности и няма смисъл да се хабя повече.
П.С. Королата е една от най-грозно изглеждащите коли в момента на пазара.
П.С. Королата е една от най-грозно изглеждащите коли в момента на пазара.
- yep4u
- Гараж: Octavia 3 FL 1.8TSI DSG 4x4
Toyota
enenen, kograman, и двамата обаче си говорите само каквото ви е добре на... Да кажем, че в интериора Королата е наблъскана с повече екстри (както се знае, япончетата винаги са добре оборудвани още от ниво 1). Какво стана с обслужването - като цена и време? Ами горивото също - 1.6 атмосферняка е може би уникално икономичен нали? Не ми се занимава да търся в аутодата, ама съм почти 10000% убеден, че 1.4 тси е по-икономичен от 1.6 атмосферката. 'Щото това са другите 2 важни сегмента?
То и ФайтонЯ на VW е много готин отвътре, ама много не ги карат, че само като запали и хвърчат Стамболовки отзаде... А за обслужване пък е опазил Господ...![pardon [smilie=pardon.gif]](./images/smilies/pardon.gif)
То и ФайтонЯ на VW е много готин отвътре, ама много не ги карат, че само като запали и хвърчат Стамболовки отзаде... А за обслужване пък е опазил Господ...
- SimichOil
- Гараж: Toyota RAV4 - Plug-in Hybrid
- Обратна връзка:
Toyota
Чак най-грозно изглеждаща кола....
Никак не е грозна Тойотата - особено 2019 модела. Само да слагаха малко по-прилични двигатели, това им е кусура. Иначе са си хубави.

Никак не е грозна Тойотата - особено 2019 модела. Само да слагаха малко по-прилични двигатели, това им е кусура. Иначе са си хубави.

- BlackPearl
- Гараж: Octavia mk3 vRS-BlackPearl2
Toyota
А, след Тойота ще си счупиш врата ли?enenen написа: 11.01.2019, 10:20:31 Пред нас редовно спира фейслифтов Скаут с всички екстри. Дори не ми преви впечатление тази кола, камо ли да се обърна да я погледна повторно.
Просто питам?
Не си обективен:
Тойота Корола с оборудване Соул 1.6 М6 струва точно : 42550 с ръчна кутия + металик (890 или 1190лв) си отива да кажем 43 500- средно преди отстъпка!
Предимствата на КОРОЛАта са така наречените : Тойота Сейфти сенс: Знаци, предотвратяване на челен сблъсък (което е простотия като цяло за мен), знаците(пак простотия, ти на няма да го видиш на пътя, ама на дисплея ще го видиш) и автоматични дълги светлини(което мен ме кефи) .
- полу-кожен салон (няма да коментирам)
- 7 инчов дисплей + камера - това е яко.
- лед светлини
Имат сега и ниво Анивърсери: Което е ЛУНА +, а НЕ Е СОУЛ и струва : 39500 с ръчка на 41900 с автоматик.
(СПРАВКА: ЦЕНОВА ЛИСТА АКТУАЛНА НА ТОЙОТА)
Така, да почнем сега с ценовата листа на Шкода:
Айде сега:
ПО ЦЕНОВА ЛИСТА НА ШКОДА:
Октавия Вижън 150 коня ръчна кутия 6ст.
38780лв. без допълнителните екстри:
За Вижън са:
- ЛЕД светлини
- Болеро 8 инча
- подгряване на седалките (и Тойота го имаше)
- темпомати и тн.
- 16ки джанти (както и на Тойотата)
Като добавим екстри, за да се съпостави с нивото на Тойотата: Кожен пакет - 174.00лв. ( с подгряване на волана е 246лв.) , удължение на гаранцията 430лв., камера 703, безключово - 734лв. и металик - 936лв.
Сметката става: 41757лв. за Октавия 150коня с ръчка - ВИЖЪН в момента (нали гледаме актуални ценови листи)
Или 41829лв. ако е с подгрев на волана
Цена на Тойота 1.6 Соул оборудване + климатик преди отстъпка :
43500лв.
Цена на Октавия 150коня ръчка Вижън + екстри и металик, съпоставими на Тойотата:
41829лв.
Айде, да се хванем за един полу-кожен салон, къде е ОК, защото бордовете се износват по-трудно, но и им се ......играта от зипове и тн.
Ето, говорим с факти, нали!
Съвсем стана темата: Един е с капаци и вика: Каква невероятна оферта, каква невероятна Тойота.
Малко по-сериозно!
П.С: Никъде пак не пиша, Тойота не става, Шкода е супер, правим сравнения, на база на твърденията ви.
- Тойота била супер- за 30 хиляди, каква кола с какви екстри. Не знам, как от 40 на 30 ще я направят (25% надолу).
Още, повече, че сега като нов модел, може и 10 да не правят (лично мнение и предположение, не твърдя нищо със сигурност)

- enenen
Toyota
@SimichOil, e как бе, пластмасарник си е отвсякъде. Пълна пръчка! Къде е това недоразумение, което си показал, къде са 4-те фара на Октавията и стоповете и, дето са почти същите като на Ауди от 2002-ра година.
Както казах в предния си пост, за двигателя съм напълно съгласен. Същият проблем го имат и Мазда. Всички други изтъкнати негативи, освен двигателя, са ала-бала. Но и не забравяйте, че не всеки си купува кола за да я юрка и да му трябва непременно турбо.
И не, няма да си счупя врата след Королата. Точно това искам да кажа, че и двете коли не са нищо особено, че да изкарвате едната Дачия пред другата. Следващата ми кола най-вероятно ще е Мазда 6, освен ако дявола не ме излъже да взема някой 1-2 годишен премиум. Корола не бих си купил. За Камри бих се замислил, но е рано да говорим за него. Нека да дойде първо и тогава ще го гледаме.
Както казах в предния си пост, за двигателя съм напълно съгласен. Същият проблем го имат и Мазда. Всички други изтъкнати негативи, освен двигателя, са ала-бала. Но и не забравяйте, че не всеки си купува кола за да я юрка и да му трябва непременно турбо.
И не, няма да си счупя врата след Королата. Точно това искам да кажа, че и двете коли не са нищо особено, че да изкарвате едната Дачия пред другата. Следващата ми кола най-вероятно ще е Мазда 6, освен ако дявола не ме излъже да взема някой 1-2 годишен премиум. Корола не бих си купил. За Камри бих се замислил, но е рано да говорим за него. Нека да дойде първо и тогава ще го гледаме.
Последно промяна от enenen на 11.01.2019, 11:11:32, променено общо 1 път.
- BlackPearl
Toyota
Момент,
Сега видях по ценова листа, че имат СОУЛ автомат СЛЕД ОТСТЪПКА за 41000 грубо до 15.01. без боя металик.
https://www.toyota.bg/new-cars/corolla/index/prices
И накрая какво става.
Оказва се, че и цените и оборудването между Соул( Тойота) и Вижън на Октавия...не са толкова фрапантни и далечни.
Сега, ако се сравнява ниво Луна на Тойота е по-меродавно да се каже, че ще има към 5000палки разлика и е чат-пат добра оферта.
Сега видях по ценова листа, че имат СОУЛ автомат СЛЕД ОТСТЪПКА за 41000 грубо до 15.01. без боя металик.
https://www.toyota.bg/new-cars/corolla/index/prices
И накрая какво става.
Оказва се, че и цените и оборудването между Соул( Тойота) и Вижън на Октавия...не са толкова фрапантни и далечни.
Сега, ако се сравнява ниво Луна на Тойота е по-меродавно да се каже, че ще има към 5000палки разлика и е чат-пат добра оферта.

- igeorgiev82
- Гараж: Octavia 3 FL 1.4TSI DSG-BLUE MAGIC
Toyota
То да беше само двигател......ами CVT-то......мъка мъкаааа ![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
- Rangel
- Гараж: Octavia 3 FL 2.0 TSI 6M REVO STAGE 1
Toyota
@SimichOil, тая от снимките не е 40к
. Те гумите с джантите са и 2 бона. Честно казано задницата и профила са готини, но отпред е "страхотия". Аз обаче продължавам да не разбирам, защо трябва да се изкара едната по-добра от другата. Да спорим за някакви Поршета, Ламбота и Ферарита добре... ама тука коя от 0-100 е за 8, а другата за 8.5 е много важно, според мен българина винаги държи неговото да е НАЙ, така е и в случая. Със сигурност ако може да се свържем с някой от Тойота, ще каже защо слагат този двигател, не е защото нямат пари да си разработят малолитражка с турбо, все пак от Япония идват 1.6 - 200 коня от преди ВАГ да са се сетили, че изобщо могат да направят такъв. Мен лично Октавията по ми харесва, ама това е просто едно лично мнение. Всеки има достойнство и си брани избора, няма да стигнете до консенсус. Честно казано, меки не меки, моя Супърб скърца
.
- BlackPearl
Toyota
Венелине, що се правите на луди с колегата.
СЕГАШНАТА ЦЕНОВА ЛИСТА И АВТОМОБИЛ на Тойота не са този двигател, оборудване и прочие:
Снимката която е показваш е на ХИБРИДА , който е за 2019г.
https://www.toyota.ie/world-of-toyota/a ... -2019.json
Retail^
Corolla 1.6 Petrol Aura Saloon €25,685
Corolla 1.8 Hybrid Aura Saloon €26,820
Corolla 1.8 Hybrid Luna Saloon €27,700
Corolla 1.8 Hybrid Luna Sport Saloon
€29,995
Corolla 1.8 Hybrid Sol Saloon
€31,705
Айде, заповядай: 25 евра за 1.6 за БЕДНО оборудване. Оборудването СОУЛ е 31 евра. За Бг колко ще е - 25 евра и ще ти направят сигурно 5 к евро отсъпка. Няма нужда!
Благодаря, че се отби!
СЕГАШНАТА ЦЕНОВА ЛИСТА И АВТОМОБИЛ на Тойота не са този двигател, оборудване и прочие:
Снимката която е показваш е на ХИБРИДА , който е за 2019г.
https://www.toyota.ie/world-of-toyota/a ... -2019.json
Retail^
Corolla 1.6 Petrol Aura Saloon €25,685
Corolla 1.8 Hybrid Aura Saloon €26,820
Corolla 1.8 Hybrid Luna Saloon €27,700
Corolla 1.8 Hybrid Luna Sport Saloon
€29,995
Corolla 1.8 Hybrid Sol Saloon
€31,705
Айде, заповядай: 25 евра за 1.6 за БЕДНО оборудване. Оборудването СОУЛ е 31 евра. За Бг колко ще е - 25 евра и ще ти направят сигурно 5 к евро отсъпка. Няма нужда!
Благодаря, че се отби!

-
kograman
Toyota
Написъл съм разход за 2300км. 7.5 лита на 100км. Цена на обслужване и време на обслужване също е на страната на японската марка.yep4u написа: 11.01.2019, 10:48:21 enenen, kograman, и двамата обаче си говорите само каквото ви е добре на... Да кажем, че в интериора Королата е наблъскана с повече екстри (както се знае, япончетата винаги са добре оборудвани още от ниво 1). Какво стана с обслужването - като цена и време? Ами горивото също - 1.6 атмосферняка е може би уникално икономичен нали? Не ми се занимава да търся в аутодата, ама съм почти 10000% убеден, че 1.4 тси е по-икономичен от 1.6 атмосферката. 'Щото това са другите 2 важни сегмента?
То и ФайтонЯ на VW е много готин отвътре, ама много не ги карат, че само като запали и хвърчат Стамболовки отзаде... А за обслужване пък е опазил Господ...![]()
Someone's opinion of you does not have to become your reality
- yep4u
- Гараж: Octavia 3 FL 1.8TSI DSG 4x4
Toyota
Тойотаджиите тука усилено твърдят: "Ама вижте какво ни чака с новата Корола!!! Каква кола, какъв шеметен дизайн!!!"
Нали сравняваме сегашните коли - Октавия 3 ФЛ и Корола 2018. От снимките на bondo, четириокото Шкоде рЕзко се разхубавЕ...![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
Нали сравняваме сегашните коли - Октавия 3 ФЛ и Корола 2018. От снимките на bondo, четириокото Шкоде рЕзко се разхубавЕ...
- enenen
Toyota
Точно там е врътката, че ти умишлено избягваш автоматиците и сравняваш ръчки за да оправдаеш разликата в цените. Гледах точно тази Сол автомат, която си показал.
Накрая ще излезе, че никой не е обективен.
А и то как да сме, след като не знаем цените на новата Корола. Докато узнаем за тях, ще излезе новата Октавия. А тогава и цените и екстрите най-вероятно ще са съвсем други и при двете марки. Лаф да става...
Накрая ще излезе, че никой не е обективен.