чувствам се гузно защото само чета тук и май е време да се представя. Реално първо четох в другия форум на Шкода, този го открих наскоро и случайно.
Не ми е много ясно каква е разликата и защо са 2 броя ама по принцип двама българи на едно място винаги ще намерят защо да построят ограда помежду си.
Малко предистория - цял живот карах Хонди и като цяло японските коли са ми под кожата. Започнах с Акорд '86 , старата кола на баща ми, която бартеросах след време за Прелюд '90 с 2.0-16v. На този Прелюд направих ресто мод или хот род , след което се състезавах в Тайм Атак S3 клас организиран от dcb ( drift club bg).
По принцип съм отдаден на Моторспорта и имам доста странни/уникални играчки. Май съм си хот родър защото нищо в моите ръце не остава стоково. Но тук ще Ви занимавам само с Шкодата.
По това време вече карах и мотоциклети та успях да си счупя крак през 2008-ма или2009-та. Така се сдобих със следващата Хонда - Акорд Купе '96 Автоматик, че да мога да си я карам с патериците и само с левия крак.
2015-та чаках да ми се роди син и трябваше да загърбя 2-вратите коли, исках комби но не Хонда.
Реших че ще е Октавия и исках да е дизел, за да не се занимавам със скапаните газови уредби , прегледите им, вечните проблеми и забраните за влизане по подземни гаражи. Пък и не исках да губя пространство в товарния отсег.
Бях загледал една RS в Прага, но тоя пич излезна несериозен и през това време в Неапол се появи обява на сегашната ми кола - края на 2003-та, 6 скорости, само предно ( аз държах да е само предно), климатроник и т.н. Имах познат там , който караше А4-ка 110 к.с. дизел и имаше добра база за съпоставка.
Каза ми че колата върви много повече от неговата и е добра, макар че като дойде се оказа че няма детайл по нея който да не е ожулен
Ето как изглеждаше на обявата : Като дойде взех да оправям предните калници, че жената се беше набола в нещо челно и взех да си търся предна броня в сив цвят.
Без да искам намерих такава от RS и понеже братовчед ми в Атина си купиха от магазина червена Октавия GT взех да прихващам от него разни акъли.
Не успявам да намеря повечето снимки, но ще кача няколко.
Колата е момента е :
- фолио на всички странични стъкла Global ( USA ) слагано от dmp folio. Отпред съм 35-ца, отзад съм 95-ца.Беше хубава модификация това, че с малко дете иначе не става.
- позасилена от майстор, малко след това смених съединителя
- седи на В6 Bilstein амортесьори с нови стокови пружини за модела.
- с плътни тампони от Ауди S3
- добавен ОЕМ Xenon обслужен от ST Retrofit в Симеоново.
- добавен подгрев на седалките, които също така бяха с оправени дунапрени при едни профи авто тапицери
- има добавен RS волан
- RS педали без този на газта че трябва да изпиля оригиналната основа че е по-голяма.Някой знае ли дали педал от 1.8Т може да се прехвърли и да работи адекватно на 1.9TDI, за да си спестя пиленето на основата?
- естествена кожа за лоста на скоростите
- ОЕМ луксозна хромирана и кожена топка от Superskoda
- диоден плафон от Superskoda
- къса антена и едни циганийки на огледалата пак от Superskoda.
- DRL на дългите
- гумени стелки + леген в багажника. Кажете защо и кои модели са с двойно дъно в багажника, че моята не е с такова?
- втори ОЕМ комплект 16" за зимните гуми, че ще минавам на големи спирачки. Бяха песакоструени и правово боядисани, че вече нито имам нерви , нито време да ги боядисвам иначе. Наясно съм с теорията за праховото боядисване и я споделям, но не е достоверна за всички видове алуминиеви джанти и реших да рискувам с тези.
- Претапициран таван и кори на вратите с черна алкантара пак при профи авто тапицерите
- Боядисани всички сиви пластмаси в черно
- Full FIS табло
Предстоят:
- 312мм предни спирачки от Ауди S3
- 247мм вентилирани задни от Ауди S3
- Предни шенкели и плътни долни носачи от Ауди S3 за подобряване на пътното поведение.
- Дълбоко Recaro от Ауди S3 може би, в събота ще ходя да гледам един комплект и ще преценя.
- В момента ми правят табло с цветен дисплей в средата, затова и продавам Full FIS-овете + Чехския модул. Ще е с червени стрелки, но ще свети зелено защото съм от старата японска школа и ценя зеленото много.
Сигурно забравям доста неща ама като за семейна кола , която кара жена ми - стига толкова.
Интересното - снимките:
Тук чистим EGR-а веднага след като дойде колата, че беше пълен с мизерии: