Всичко за Шкода Октавия, произведена от 2004г. до 2013г.
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
За много години! Пожелавам много здраве на всеки и безаварийни километри с любимата кола!
Имам едно питане:
От скоро понякога при стартиране на двигателя на дисплея ми излиза надпис Error: ESP съпроводено с двете изображения от снимката. Колата си пали нормално и се движи също така нормално, при което след 3-4 мин. грешката изчезва и на таблото престава да светят иконките. Когато го даде този проблем, забравих да вметна, часовника на дисплея се променя на произволен час също така.
На какво според вас може да се дължи този проблем ? Не е чест, но тъй като съм голям педант ме дразни и искам да знам дали и как мога да го оправя ?
Пада напрежението на акумулатора. Явно ти е за смяна, или нещо не прави добър контакт.
Жълтото кормило в комплект с есп-то се появява при проблем със зхранването на рейката, а и щом и часовника се ресетва значи със сигурност някъде губи контакт. Иначе въртиш макс дясно до макс ляво и жълтото кормило и есп изчезват, на място, или караш 100 метра и пак изчезват.
zar, напоследък често ми пада на мен акумулатора и при смяната това задължително се появява, в началото и аз се стрясках ама вече като знач че е нормално при разкачането на акумулатора го приемам за нормално.
_v_ написа: 09.01.2019, 08:08:07
Благодаря ви колеги!
А дали случайно самият датчик за ESP не е за смяна ?
Малко вероятно!Това за датчиците можеш да го разбереш ,ако "прочетеш"колата,иначе само можем да гадаем!Според мен(както Дими каза)ти пада много акумулатора при старт и оттам въпросните системи не могат да се захранят и светват.
Както каза dimibo пада ти напрежението на акумулатора и като запалиш колата контролерите искат да се обучат на ново. Пробвай като ти го направи този номер пак да завътиш на място пълно ляво и пълно дясно волана и ако изчезнат значи е от това. Щом и часа се променя е ясна работата.
deniz8912 написа: 09.01.2019, 10:57:10
Както каза dimibo пада ти напрежението на акумулатора и като запалиш колата контролерите искат да се обучат на ново. Пробвай като ти го направи този номер пак да завътиш на място пълно ляво и пълно дясно волана и ако изчезнат значи е от това. Щом и часа се променя е ясна работата.