Осветление на циферблатите на таблото
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- dimitar_ak
- Гараж: Skoda Superb Mk2 1.8TSI DSG
Колеги, осветяването на скоростомера не свети с всичките си секции. Ясно ми е, че трябва да се подменят диоди, но някой може ли да даде линк с информация как се демонтира и отваря самото табло. Разглобяването ме притеснява да не счупя нещо, с поялника и диодите нямам проблеми.
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
До ваденето на самото табло, ще се намерят някакви картинки вероятно. Самото разцепване на таблото обаче незнам дали някой тук го е правил точно за Superb.
Другия проблем е, че е важно новите светодиоди да са точно като старите (спеектър, интензитет), а това е малко мисия невъзможна. Или да се подменят всичките или поне тези в зоната да са еднакви.
Нещо пипано ли е по това табло, те рядко се е преебават от само себе си... Аз лично за кола след 2010 не съм чувал такова нещо.
Другия проблем е, че е важно новите светодиоди да са точно като старите (спеектър, интензитет), а това е малко мисия невъзможна. Или да се подменят всичките или поне тези в зоната да са еднакви.
Нещо пипано ли е по това табло, те рядко се е преебават от само себе си... Аз лично за кола след 2010 не съм чувал такова нещо.
Бееееее.....
- dimitar_ak
Не вярвам някой да е пипал. Колата я купих от първи собственик в Германия
- Цецо75
ex CFGB, ex ALH
Ами това намерих за демонтажа. Дано ти е от полза.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Бееееее.....
- dimitar_ak
Благодаря!
Захващането изглежда да е под декоративните лайсни и духалките
Захващането изглежда да е под декоративните лайсни и духалките
-
anikolov
Колега , успя ли да направиш нещо, че и при мен е така. Няма никаква информация. Ако си успял,пиши, къде, кой, как и т.н? Поздрави!
- GT_power
- Гараж: Skoda Octavia Combi '2011, CFHC (CR 2.0 TDI)
Здравейте,
При мен е същия проблем но колата е Октавия II fl. Не работи подсветката на скоростомера. Намерих тази тема по въпроса:
https://www.briskoda.net/forums/topic/3 ... led-blown/
Също така и този сервиз, където са правили процедура по подмяна на диоди по подсветката на Audi A4 B8. Не съм звънял да питам колко би струвало, нито имам вчечатления от сервиза, но е единственото, което намерих:
Моята кола също я взех от Германия и си беше с този проблем, но това го забелязах едва след няколко дни, когато карах за пръв път по тъмно.
При мен е същия проблем но колата е Октавия II fl. Не работи подсветката на скоростомера. Намерих тази тема по въпроса:
https://www.briskoda.net/forums/topic/3 ... led-blown/
Също така и този сервиз, където са правили процедура по подмяна на диоди по подсветката на Audi A4 B8. Не съм звънял да питам колко би струвало, нито имам вчечатления от сервиза, но е единственото, което намерих:
Моята кола също я взех от Германия и си беше с този проблем, но това го забелязах едва след няколко дни, когато карах за пръв път по тъмно.
- sonnyer
- Гараж: Kia Sportage NQ5 1.6 T-gdi 150ps Manual-6 speed
Ex: Skoda Superb II FL CFGB
S-CAR Service съм ползвал няколко пъти. Собственика Raino е много готин. Има тема тук във форума. Аз съм доволен и препоръчвам. Получаваш добро обслъжване и човешко отношение. 
-
anikolov
Лошото е, че трябва в Хасково да ми го свалят и да се прати по куриер. Нашите куриери може на части да го доставят. Но ще звънна за ориентировъчна цена.
- dimitar_ak
-
anikolov
Браво, колега. Направи ли го вече? Доколкото знам има някаква особеност при слагането на стрелките. Този човек не направи нищо особено по слагането, само ги сложи да са в най-ляво положение. Има ли особеност. При мен само примигва скоростомера. На този, освен че примигваше скоростомера, въобще не светеше оборотомера. Имам познат майстор електротехник със сервиз. Предполагам, че това може да го свърши. Дали да му кажа да смени всички диоди та да избегна последващи проблеми?
- dimitar_ak
Още не съм се занимавал, а и колата се ползва ежедневно. Мисля, че автоматичната калибровка при даване на контакт ще позиционира правилно стрелките, но за това още търся информация.
- dimitar_ak
Ето го но не знам с какъв софтуер се активира този тест. Дали пък го няма във VCDS? Идеята е стрелките да се позиционират в 0, края и средата. Корекцията се прави с ръчно завъртане на стрелката.
- Цецо75
ex CFGB, ex ALH
на vcds имаше някаква заигравка със стрелките на инструментите, но не помня дали имаше позициониране. Пробвай.
Бееееее.....
- DoH_KuXoT
- Гараж: Passat B8 2.0tdi - 190hp
Instruments--->output test