Corrida red Fabia 3 Edition
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- lubomirov1985
- Гараж: 1. Mercedes - Benz W164, Edition 10 - 320 cdi 4matic
2. Land Rover Freelander 2.0 TDI
Колега, честито за прекрасната придобивка. Много безаварийни километри 
Бирата е божествена напитка!
Доставя ти удоволствие и когато влиза и когато излиза!
Доставя ти удоволствие и когато влиза и когато излиза!
-
muleshkov
Благодаря за пожеланията
Относно сензора може ли да се активира ако го има или трябва да се добавя нещо и за да се добави необходимо ли е жици или си има оставена инсталация за сензора
Нека кажа че имам лайт асистента и ми се палят фаровете сами имам и огледало със затъмбняване и под огледалото на стъклото нещо но дали е заготовка за сензор дали е сензоор за фарове нека някой компетентен каже.За мене есктрата също не е безмислена но останах с впечатление че светлиният сензор е със този за дръж и само не е активирано за което трябваше да платя 370 лв и реших да си ги спестя дано не съжалявам за това.
Очаквам да се включи някой с конкретно решение на проблема със сензора за дъжд и компететно мнение за стъклата
Относно сензора може ли да се активира ако го има или трябва да се добавя нещо и за да се добави необходимо ли е жици или си има оставена инсталация за сензора
Нека кажа че имам лайт асистента и ми се палят фаровете сами имам и огледало със затъмбняване и под огледалото на стъклото нещо но дали е заготовка за сензор дали е сензоор за фарове нека някой компетентен каже.За мене есктрата също не е безмислена но останах с впечатление че светлиният сензор е със този за дръж и само не е активирано за което трябваше да платя 370 лв и реших да си ги спестя дано не съжалявам за това.
Очаквам да се включи някой с конкретно решение на проблема със сензора за дъжд и компететно мнение за стъклата
- bega4kata
- Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196 - Обратна връзка:
Сензора за свелините и за дъжд са заедно при Ок3.
При фабия дали е така,няма как да ти кажем за сега.Ако го видя ще ти кажа.
При фабия дали е така,няма как да ти кажем за сега.Ако го видя ще ти кажа.
GUNTER SERVICE

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ

- VALDO
- Гараж: Škoda Octavia L&K 1.8TSI DSG
Yamaha Neo's 50 4T
Honda Forza 350
Toyota Corolla 2.0 Hybrid
Honda XL750 Transalp - Обратна връзка:
И аз имах това впредвид.И при Superb е така. Сигурно и при колегата ще е така!bega4kata написа:Сензора за свелините и за дъжд са заедно при Ок3.
- BlackPearl
- Гараж: Octavia mk3 vRS-BlackPearl2
И аз това му казах на колегата, той обеща, че ще го снима и ще го прати, но може би има много работа и му е изхвръкнало от главата.

-
muleshkov
Направо бях забравил.Какво точно трябва да снимам за да го покажа, това което се вижда през предното стъкло или
- BlackPearl
- Гараж: Octavia mk3 vRS-BlackPearl2
Горе в средата на предното стъкло. Явява се основата на огледалото за обратно виждане.
Там са сензорите.
Там са сензорите.

-
muleshkov
Здравейте колеги
За сензора някой някакво раазвитие.Онзи ден го свалях и го снимах същият е като на снимки при октавия - кръгъл с букса с три кабела.Вероятно е само за сензор за светлина възможна ли е замяна на сензор с чистачки и кодиране и ще се отрази ли на гаранцията
Друго което ми е дразнещо е че няма сензор за казането на чистачките, има ли прекарана инсталация лесно ли се монтира датчик и трябва ли кодиране и т.н
За сензора някой някакво раазвитие.Онзи ден го свалях и го снимах същият е като на снимки при октавия - кръгъл с букса с три кабела.Вероятно е само за сензор за светлина възможна ли е замяна на сензор с чистачки и кодиране и ще се отрази ли на гаранцията
Друго което ми е дразнещо е че няма сензор за казането на чистачките, има ли прекарана инсталация лесно ли се монтира датчик и трябва ли кодиране и т.н
- bega4kata
Tiguan TDI 4motion
Със сигурност има възможност за кодинг в таблото да индикира ниво на течност за чистачките.Тези с ксенон ще имат.Трябва ти такова казанче обаче и пускане на кабелчета до съответния модул.
За сензор за дъжд ти трябва това.Има си инструкция за монтаж.Елементарно е.
http://www.k-electronic-shop.de/VOLKSWA ... lsatz.html
След като си надградиш датчика,може дори и да се настрои сама да си затваря прозорците като завали
1.Изберете STG 09
2.STG Lange кодиране -> Функция 07
3.Byte 4
4.Активиране Bit 6
И в този форум има инфо
След като си надградиш датчика,може дори и да се настрои сама да си затваря прозорците като завали
1.Изберете STG 09
3.Byte 4
4.Активиране Bit 6
И в този форум има инфо
GUNTER SERVICE

- Dimitar Dimov
- Гараж: Skoda Octavia III 1.4 TSI 7DSG
- Обратна връзка:
И аз ще помогна на колегата тук.............
Погледни тук http://www.briskoda.net/forums/topic/35 ... ons/page-2
Пост 50 четеш и надолу до пост 57 където е обяснено най-подробно.
Ако номера на твоя сензор е същия като този който е сложил в последствие човека, ти остава само кодирането. Ако не, поръчваш нов сензор. Вече си го разглобявал т.е. ще си го смениш сам и после пак кодиране........
Погледни тук http://www.briskoda.net/forums/topic/35 ... ons/page-2
Пост 50 четеш и надолу до пост 57 където е обяснено най-подробно.
Ако номера на твоя сензор е същия като този който е сложил в последствие човека, ти остава само кодирането. Ако не, поръчваш нов сензор. Вече си го разглобявал т.е. ще си го смениш сам и после пак кодиране........
-
muleshkov
bega4kata написа:Със сигурност има възможност за кодинг в таблото да индикира ниво на течност за чистачките.Тези с ксенон ще имат.Трябва ти такова казанче обаче и пускане на кабелчета до съответния модул.
1.Изберете STG 09
3.Byte 4
4.Активиране Bit 6
И в този форум има инфо
А като нямам комфорт модул тоест стъклата не се вдигат от никъде другаде освен от копчетата и от контактен ключ. За казанчето - незнам да има фабия 3 с ксенон та трябва с мойто да има начин кабели дали са оставени, кодиране трябва ли
- bega4kata
Tiguan TDI 4motion
Прав си.Не съм очаквал,ама тез новите Фабии,наистина нямали ксенон.Съответно и другите неща няма да ги има.Ужас,кола 2015 да няма възможност за ксенон....
Фабия 1 има ксенон и меко табло.....и датчик за ниво на течността.Баси дървото новата Фабия.
Тези кодинги са за най новото Поло,ама предполагах,както и при предните поколения ,че са еднакви.За фабията не можах да намеря инфо....сега разбирам защо.
Фабия 1 има ксенон и меко табло.....и датчик за ниво на течността.Баси дървото новата Фабия.
Тези кодинги са за най новото Поло,ама предполагах,както и при предните поколения ,че са еднакви.За фабията не можах да намеря инфо....сега разбирам защо.
GUNTER SERVICE

- VALDO
- Гараж: Škoda Octavia L&K 1.8TSI DSG
Yamaha Neo's 50 4T
Honda Forza 350
Toyota Corolla 2.0 Hybrid
Honda XL750 Transalp - Обратна връзка:
-
totopz
Аз имам въпрос към колегата с новата фабия - как е шумът при 140 км/ч?
В събота бях на тест драйв на новата фабия 1.2 TSI 7DSG, но не знам вятър ли духаше или от шкода са се изложили, но при 140 км/ч се чуваше вятъра. Иначе двигателят беше тих.
Човекът от ЕТ, с който правихме тест драйва не беше много в час с автомобилите и ми изръси, че като искам да не се чува вятъра трябва да си купя супърб.
Иначе и аз съм хвърлил око на тази фабия, но ме притесняват някои работи...
В събота бях на тест драйв на новата фабия 1.2 TSI 7DSG, но не знам вятър ли духаше или от шкода са се изложили, но при 140 км/ч се чуваше вятъра. Иначе двигателят беше тих.
Човекът от ЕТ, с който правихме тест драйва не беше много в час с автомобилите и ми изръси, че като искам да не се чува вятъра трябва да си купя супърб.
Иначе и аз съм хвърлил око на тази фабия, но ме притесняват някои работи...
-
muleshkov
Няма проблеми да помагам с каквото мога
Да ти кажа при по висока скорост си е по шумничка но все пак е ниския клас на шкода, аз досега със 140 рядко съм карал но със скорости около 100 е поносимо а в градски условия неможе да чуеш вобще мотора.Възможно е при твоят случай да е духал вятър, бе имайки предвид цената екстрите и това че получаваш ново возило мисля че не е кой знае колко голям минус поне за мене.Аз засега 4000км само добри впечетления като изключим някой дребни дразнещи неща като това че непоръчах сензор за чистачки,че няма датчик на казанчето за чистачки да каже кога е свършила течността и най вече дразнещо е че стъклата не се вдигат по никакъв друг начин освен с бутоните и колата на контакт.Съвет поръчай си аларма така обясни дилъра ако искам да ми се вдигат стъклата поне от дистанционното,сензора за дръж е добра екстра имайки предвид зададения интервал който в доста от случаите когато дъждът е с променлива интезивност постоянно ръчкам копчето.Фронт асистента е хубава екстра веднъж ми сработи дано не се налага да сработва отново
Като цяло добра кола за добри парички
Да ти кажа при по висока скорост си е по шумничка но все пак е ниския клас на шкода, аз досега със 140 рядко съм карал но със скорости около 100 е поносимо а в градски условия неможе да чуеш вобще мотора.Възможно е при твоят случай да е духал вятър, бе имайки предвид цената екстрите и това че получаваш ново возило мисля че не е кой знае колко голям минус поне за мене.Аз засега 4000км само добри впечетления като изключим някой дребни дразнещи неща като това че непоръчах сензор за чистачки,че няма датчик на казанчето за чистачки да каже кога е свършила течността и най вече дразнещо е че стъклата не се вдигат по никакъв друг начин освен с бутоните и колата на контакт.Съвет поръчай си аларма така обясни дилъра ако искам да ми се вдигат стъклата поне от дистанционното,сензора за дръж е добра екстра имайки предвид зададения интервал който в доста от случаите когато дъждът е с променлива интезивност постоянно ръчкам копчето.Фронт асистента е хубава екстра веднъж ми сработи дано не се налага да сработва отново
Като цяло добра кола за добри парички