Подкрепям.Над тези мисли се навеждам и аз винаги,когато чета за несгодите на колегите с тези филтри..Танту за кукуригу...GT_power написа: 22.11.2018, 23:47:59....Едва ли сме много "зелени" ако трябва да въртим из улиците безцелно, за да може тъпия казан под колата да свари саждите, та да изкараме още 100 км и всичко това да се повтаря отново и отново ...
Много честа регенерация
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Баш Майстора
- Гараж: Шкода120L-52hp,
- Обратна връзка:
Много честа регенерация
- Taratajki
- Гараж: Fabia 3 1.2 tsi ; Octavia 4 FL 2.0 tdi
Много честа регенерация
Така си успокоил нещо друго. Ако си имал съвест, то е нямало да направиш "рационалния избор". Щеше да идеш и да ти изчистят филтъра.GT_power написа: 22.11.2018, 23:47:59 Успокой съвестта си, чрез участие в зелени инициативи за засаждане на дръвчета или почистване на паркове и градинки. И направи рационалния избор.
- GT_power
- Гараж: Skoda Octavia Combi '2011, CFHC (CR 2.0 TDI)
Много честа регенерация
Ходих, ходих, зарежи ти тая работа ... Всичко е "от ден до пладне". Водородно почистване, химикали, ежедневно каране извънградско. Само чистенето с машина при "Дунев" не съм пробвал. Това е положението, когато колата е с шестцифрен пробег. Не ми се навлиза в теоретични спорове за човешките съвести. Но ако човек няма възможност да кара нова кола или да смени филтъра с нов, ще достигне до това решение рано или късно. Като мен. И не мисля, че аз съм птичето, което ще направи пролет, на фона на всичко останало. Определено безмисленото допълнително време за шофиране на високи обороти за изкуствени регенерации през ден, не са "по-еко". И да, по-добре да засадя 50 дръвчета (което съм направил), отколкото да смърдя на изгоряла гума "регенерирайки" задръстения казан. Но всеки си има глава на раменете и си решава. Аз само споделям моето мнение.
- Taratajki
Много честа регенерация
Ето я ключовата фразаGT_power написа: 23.11.2018, 14:48:39 И не мисля, че аз съм птичето, което ще направи пролет, на фона на всичко останало.
Прав си, не е за спор. Въпрос на вътрешно усещане.
- digitalundgrd
- Гараж: CUPRA ST 300 4Drive
ex.i30N Drive-N
ex.MEGANE RS CUP
ex.Fabia Monte Carlo
Много честа регенерация
А не усещаш ли що народ се греят в момента на кИмЮр и нафтови печки. Аз като си покажа носа извън апартамента и миризмите са страшни. За пушилката и "мъглата" няма да говорим. Тея в кварталчетата в "полите на Витоша" не се виждат като караш по околовърснотоTaratajki написа: 23.11.2018, 22:00:26 Ето я ключовата фразаТе птичетата за това са на ята. И аз нямам пари за нова кола. Изплащам я на парчета. И мисля, че аз съм едно от птичетата. Не. Вярвам го.
Прав си, не е за спор. Въпрос на вътрешно усещане.
Колите също са проблем, но според мен едва 20-30% от общата картинка. Най-замърсяващи са ТЕЦ-овете и тези отопляващи се и вдигайки пушилка с печки на "твърдо" гориво (около 40% от всички домакинства в страната). Трябва и тях да ги забранят и да ги подкарват на еко брикети, ама народа е беден и не може да си го позволи. Същото е с дъртите коли и катализаторите/дпф. Всички знаем кое е правилното, ама...
- deniz8912
- Гараж: Skoda Octavia 2 FL vRS 2.0 TDI CEGA 6manual
Ex ....Skoda YETI AMBITION 4X4
1.8 TSI 160к.с. - Обратна връзка:
Много честа регенерация
Добре, че съм си взел бензин значи. Звучи доста досадно това с тия регенерации.GT_power написа: 22.11.2018, 23:47:59 Успокой съвестта си, чрез участие в зелени инициативи за засаждане на дръвчета или почистване на паркове и градинки. И направи рационалния избор. За съжаление, когато си купуваме "нов" дизел на 160 ++ к, той е един. Аз тези драми ги преживявах 3 месеца. Едва ли сме много "зелени" ако трябва да въртим из улиците безцелно, за да може тъпия казан под колата да свари саждите, та да изкараме още 100 км и всичко това да се повтаря отново и отново ...
-
A_z_a_z_e_l
Много честа регенерация
Бензина с директно впръскване също има изненади като нов агрегат. Имат си доста недостатъци с които производителите още се борят. EGR,нагари,картерна в-я,поддържане на постоянна температура 1500с на дюзите са само една малка част от проблемите. В дългосрочен план отделянето на високи температури оказва влияние на всички компоненти. Живота му спрямо" старите" бензинови мотори е силно редуциран за сметка на по адекватното поведение и икономия на гориво. Катализаторите им също страдат от всичките изброени недостатъци. Високата темп. остава сериозен и нерешен проблем дори и в новите мотори.
- Taratajki
Много честа регенерация
О, не бе, аз живея на Марс
Аз се опитвам. С каквото мога. Понякога ми излиза скъпо, ама така съм решил. Като влезеш 5- 6 пъти с дъщеря си в детската пулмология и я видиш как посинява от кашляне, и малко си сменяш нагласата
Па сега, дедо казва "кой как го глава учи". Евала за дръвчетата, вчера забравих 
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
Много честа регенерация
Тецовете в София са на газ. Малко локални парни инсталации останаха на котелно гориво. Къщния пушек и автомобилите са горе долу фифти-фифти според изследванията.digitalundgrd написа: 24.11.2018, 01:44:30А не усещаш ли що народ се греят в момента на кИмЮр и нафтови печки. Аз като си покажа носа извън апартамента и миризмите са страшни. За пушилката и "мъглата" няма да говорим. Тея в кварталчетата в "полите на Витоша" не се виждат като караш по околовърснотоTaratajki написа: 23.11.2018, 22:00:26 Ето я ключовата фразаТе птичетата за това са на ята. И аз нямам пари за нова кола. Изплащам я на парчета. И мисля, че аз съм едно от птичетата. Не. Вярвам го.
Прав си, не е за спор. Въпрос на вътрешно усещане.![]()
Колите също са проблем, но според мен едва 20-30% от общата картинка. Най-замърсяващи са ТЕЦ-овете и тези отопляващи се и вдигайки пушилка с печки на "твърдо" гориво (около 40% от всички домакинства в страната). Трябва и тях да ги забранят и да ги подкарват на еко брикети, ама народа е беден и не може да си го позволи. Същото е с дъртите коли и катализаторите/дпф. Всички знаем кое е правилното, ама...![]()
Да се молим за ветровита и снежна зима.... Друго спасение няма.
Бееееее.....
-
koko__2002
- Гараж: Octavia 2.0 tdi 4x4
Много честа регенерация
Здравейте колеги.
Чета, че вашите шкодички често регенерирали, а моята до сега никога не е светвала лампата на DPF-а.
Имам я от Септември месец миналата година.
Октавия 2 2.0 TDI 4x4 BMM
Вчера реших да я закача на VCDS и вижте какви стойности ми даде.

Чета, че вашите шкодички често регенерирали, а моята до сега никога не е светвала лампата на DPF-а.
Имам я от Септември месец миналата година.
Октавия 2 2.0 TDI 4x4 BMM
Вчера реших да я закача на VCDS и вижте какви стойности ми даде.

- DoH_KuXoT
- Гараж: Passat B8 2.0tdi - 190hp
Много честа регенерация
Лампата не светва при регенерация, а при многократно прекъснати и недовършени предишни регенерации.
- zar
- Гараж: О2 Scout ,Powered by NOx
Много честа регенерация
Светне ли ти лампата на ДПФ-а ,вече нещата са по-сериозни.Демек тя е добре ,никога да не светва.Виждам ,че 10км.преди сканирането ти е била поредната регенерация,което значи,че всичко е нормално.
Dieselgate Team member