Поддръжка на автомобила. Препарати за почистване и освежаване на екстериор и интериор

Препоръки и мнения за аксесоари и поддръжка на Шкода автомобил
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
Аватар
digitalundgrd

Cupra

Гараж: CUPRA ST 300 4Drive
ex.i30N Drive-N
ex.MEGANE RS CUP
ex.Fabia Monte Carlo

Поддръжка на автомобила. Препарати за почистване и освежаване на екстериор и интериор

Мнение от digitalundgrd »

BlackPearl написа: 21.11.2018, 17:10:17
Аз съм ползвал много шампоани.
Най-доволен съм от себе си от Гуд Стуф.
Предизмивам с Беър Фоум и после с Бъмбълби шампоана.
Най ми харесва.
Дори си правя мешалки и мешам пяната с шампоана и пръскам 2 пъти. Керамиката си прави работата и всичко е 6.
Досега миех с шампоани и препарати на Кемикъл гайс. Имам още за една мивка.

Сега пуснах поръчка за тия на гууд стъф по препоръка на Исята и като натрупам впечатления ще пиша ;)
Аватар
skodko

Ретро Škoda

Гараж: Skoda 120 L/ Skoda Fabia 1.2 HTP/ BMW E28 520I
Обратна връзка:

Мнение от skodko »

За цената си са бомба. Не трябваше да бързаш. От петък до неделя ще имат -30% отстъпка. На angelwax шампоаните също са страхотни и доста по-концентрирани, за повече време стигат.
Белята каза: Айде бягай, че ми писна от тебе! Никой не ти чете суперлативите, работнико на ЕТ!
kocenino

Шкода Новак

Гараж: FABIA

Мнение от kocenino »

skodko написа: 21.11.2018, 19:55:12 Може да ползваш препарат за безводно измиване. Пръскаш и забърсваш с хубава микрофибърна кърпа и после с друга чиста полираш. Ама си има чалъм за бърсане иначе пак ще я надереш. Не е нещо сложно де. С тези препарати става, а стават и за спрей вакса.
http://www.cardetailing.bg/product/147/ ... 500ml.html

https://detailingbg.com/produkt/ultimat ... -anywhere/

skodko за изполването на препарати за безводно измиване,задължително ли е колата да има положена керамика или вакса?Или може и без?
socom

Шкода Новак

Гараж: Skoda Octavia 3 FL - Vision, 1.5 TSI, DSG 7.

Мнение от socom »

Аз на два пъти я забърсвах без измиване, ползвах All Purpose Cleaner на Meguiars - Дано не съм направил голяма поразия. Иначе в момента колата е намазана с Wax Enigma и е напръскана с Enigma QED и двата продукта са на Angelwax. Утре мисля да поръчам Ech2O Waterless Wash, за безводно измиване.
Аватар
skodko

Ретро Škoda

Обратна връзка:

Мнение от skodko »

Няма значение дали има предпазно покритие на колата или не.
Белята каза: Айде бягай, че ми писна от тебе! Никой не ти чете суперлативите, работнико на ЕТ!
Аватар
skodko

Ретро Škoda

Обратна връзка:

Мнение от skodko »

Много приятно съм изненадан от този продукт . Супер хидрофобност и блясък от quick detailer. Особено за цената си е бомба.
IMG_20181123_094748.jpg
IMG_20181123_145151.jpg
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Аватар
digitalundgrd

Cupra

Гараж: CUPRA ST 300 4Drive
ex.i30N Drive-N
ex.MEGANE RS CUP
ex.Fabia Monte Carlo

Мнение от digitalundgrd »

skodko написа: 22.11.2018, 01:12:25 За цената си са бомба. Не трябваше да бързаш. От петък до неделя ще имат -30% отстъпка. На angelwax шампоаните също са страхотни и доста по-концентрирани, за повече време стигат.
Отказах ги и поръчах днес с отстъпката [smilie=sarcastic.gif]

Даже взех някаква бърза вакса да я тествам и нея, че до сега мажех с такава от кутийка, а зимата не си е работа...бая разправия на студа.

https://detailingbg.com/wp-content/uplo ... C_1597.jpg
Аватар
skodko

Ретро Škoda

Обратна връзка:

Мнение от skodko »

Откажи я и нея и си поръчай тва дето съм пуснал горе [smilie=sarcastic.gif] . Днес е 10 лв с сенакс в дружба... За 750 мл.
Аватар
gdadov

Škoda Фен

Гараж: Octavia 3FL, 1.8TSI, DSG, 180к.с.

Мнение от gdadov »

Здравейте!

Някой да може да препоръча ефикасен продукт за премахване на леки драскотини от стопове/фарове и съответно полиране? [smilie=thank_you2.gif]
Аватар
skodko

Ретро Škoda

Обратна връзка:

Мнение от skodko »

Всяка паста за боя ще свърши работа.
miroslav_r

Škoda Фен²

Гараж: Octavia 2.0 tdi AZV

Мнение от miroslav_r »

Продукти за екстериора и интериора купувам само от тук:
https://detailingstorebg.com
Предимно ползвам на Chemical Guys и Meguiars.
От време на време имат хубави отстъпки. При предварително плащане по банков път има 10% отстъпка. Имат и форум. Много полезен и там всичко е обяснено кой препарат за какво е и как се използва.
Аз последно взех на Chemical Guys за почистване и подхранване на кожен салон.
Много съм доволен от резултатите.
Аватар
skodko

Ретро Škoda

Обратна връзка:

Мнение от skodko »

На Chemical Guys продуктите са супер наистина. Имам и почистващия и подхранващия за кожа, и двата са супер. Жалко, че детайлинг стора е доста по-назад откъм обслужване в сравнение с другите магазини..
socom

Шкода Новак

Мнение от socom »

Здравейте, през изминалата година, накупих и ползвах някои продукти за кар детайлинг. С идеята да съм полезен споделям някои мнения относно качествата им.
Ползваните от мен продукти са:
1. Bumblebee Shampoo – Good Stuff – шампоан за основно измиване.
2. Ech2O Waterless Wash – Car Pro – шампоан за безводно измиване.
3. Enigma QED – AngelWax – детайлинг спрей.
4. Wax Enigma – AngelWax – вакса.
5. Ultimate Quick Detailer - Megiuar’s - детайлинг спрей.
6. Citrius Bling – Valet Pro - детайлинг спрей и смазка за клей.
7. Black Mamba Tyre Dressing SHINE - Good Stuff – препарат за гуми.
8. All Purpose Cleaner - Megiuar’s – препарат за почистване.
9. Natural Shine - Megiuar’s – почистване на пластмаса и винил.
10. Angelwax Vision – AngelWax – препарат за почистване на стъкла.
11. Absolution Carpet & Upholstery Cleaner – AngelWax – почистване на текстил.

Ето и кратко описание на продуктите с някаква оценка на всеки един от тях. При оценката сам имал предвид - резултат от прилагането, техника за работа и цена.

1. Bumblebee Shampoo / Good Stuff – Не съм ползвал друг шампоан за основно измиване, доволен съм от резултата, цената е много добра. Не съм решил още дали ще купя друг след като този свърши.
2. Ech2O Waterless Wash / Car Pro – Липсваше ми такъв продукт, не всеки път колата е толкова мръсна че да я мия с вода и шампоан. Продукта е концентрат, разрежда се с вода, може да се ползва и като детайлинг спрей. В зависимост от целта, концентрацията е различна. Аз разреждам 1:8, за цената си е отличен продукт.
3. Enigma QED / AngelWax – категорично най-добрия продукт от групата, лесно нанасяне, полира се лесно, страхотен ефект като блясък и хидрофобност. Що се отнася до мен, това е продукта който ще купувам.
4. Wax Enigma / AngelWax – продукта се нанася лесно, много е икономичен, полира се лесно, отлична хидрофобност и блясък, комбинирам с Enigma QED. Предвид разхода за едно мазане, ако го ползвам два пъти годишно, една кутия ще ми стигне за няколко години. Не мисля да я сменям с друга вакса.
5. Ultimate Quick Detailer / Megiuar’s – продукта е добър, нанася се и се полира лесно, ефекта е много добър, приятно ароматизиран. Не бих купил отново, причината е че, харесах продукта на AngelWax.
6. Citrus Bling / Valet Pro – ползвах продукта като детайлинг спрей, има добър ефект, нанася се лесно полирането обаче е по-тегаво от другите два продукта от същата група които съм ползвал. Не бих купил отново.
7. Black Mamba Tyre Dressing SHINE / Good Stuff – доволен съм от продукта, очаквах по-силен блясък като ефект от третирането, резултата е по-скоро почистване и естествен вид /не блясък/ на гумата. Не бих купил втори път, по причина че, харесах PERL на Car Pro. Продукта е за гуми и винил, цената е 23.90 лв. за 500 мл. Като продукта е концентрат, за гуми и външни пластмаси се разрежда 1:1, за интериор 1:5. Можете да пресметнете за цената си какво количество ще получите, отзивите в мрежата са отлични.
8. All Purpose Cleaner / Megiuar’s – Използвам като универсално почистващо средство, не бих купил отново по следните причини: препарата за стъкло на AngelWax Vision, се справя много по-добре в почистването на стъклата, а AngelWax Absolution пък е по-добър от него в почистването на текстилна тапицерия и т.н. Предвид качествата, съветвам препарата да се пропуска.
9. Natural Shine / Megiuar’s – Доволен съм от ефекта, лесен за употреба, оставя приятен лек аромат след намазване. Предвид цената и отзивите, обаче мисля да ползвам PERL на Car Pro със същото предназначение.
10. Angelwax VISION / AngelWax – отличен продукт, лесен за нанасяне и работа, почисти малки точки по стъклото останали от детайлинг спрея Enigma QED. Определено за мен това е продукта за стъкла. Отзивите в интернет за продукта са отлични. Ще купувам пак.
11. Absolution Carpet & Upholstery Cleaner / AngelWax – Много доволен от работата която върши, без миризма, лесен за употреба. На предната седалка имаше петно от изпотяване, опитах да го премахна с All Purpose Cleaner на Megiuar’s, петното се заличи но се виждаше на силна светлина и под определен ъгъл. Напръсках с Absolutiona, след 2-3 минути на мястото на остатъците от петното се появи пяна а след забърсване с микрофибър, всякакви следи от петното изчезнаха. Предвид цената и отзивите в мрежата обаче, мисля, да пробвам INSIDE на Car Pro.

Моля колегите да имат предвид че, горното си е мое мнение, нямам претенции да съм изчерпателен и обективен.
Дано да съм бил полезен. :)
Последно промяна от socom на 23.01.2019, 13:56:07, променено общо 2 пъти.
Аватар
skodko

Ретро Škoda

Обратна връзка:

Мнение от skodko »

Да хвърля и моите 5 стинки по темата, за нещата които съм ползвал и имам лично впечатление. За шампоан за основно измиване, по-добър от angelwax superrior shampoo не съм ползвал. Супер аромат, много е мазен, ръкавицата сама се плъзга. Също много добре измива и прави пухкава гъста пяна. Взех си бъмбълби шампоана на гууд стъф, но не въм впечатлен. Angelwax vision е твърдо най-добрия препарат за стъкла, който някога съм ползвал. Също е много икономичен. За странични стъкла е достатъчно едно пръскане, за да се почисти стъклото. Също не оставя следи, но има и уловказ че трябва да се ползва винаги с нова/чиста кърпа.
socom

Шкода Новак

Мнение от socom »

Следя мненията на колегата в темата, до момента няма нещо с което не съм съгласен браво .
Значи ще сменям шампоана, май ще е нещо на AngelWax. :)
Набелязал съм още няколко неща за пробване, щом натрупам впечатления ще споделя.
Публикувай отговор

Обратно към “Съвети за нашите шкоди”