Здравейте. Нов съм тук и за първи път отварям тема, така че моля да ми простите, ако съм сбъркал мястото.
От година и половина съм собственик на Октавия 1 TDI 110 коня. Като цяло доста проблеми имах с нея (вече сам си чистя геометрията на турбото, с пяна за печки, за по-малко от час), но сега се сблъсках с нещо ново за мен.
От известно време се чува виене, което отдавам на лагер. В неделя реших да проверя кой от двата (предни) е, като вдигам последователно първо едното, после другото колело и давам газ( правил съм го преди с други коли- успешно). Използвах огромен товарен крик с четири колела. Работата е там, че при вдигнато колело и давайки газ, колата тръгва да пада, обръщайки крика. Пробвах да изключа ASR-а - същия резултат. Та въпросът ми е - нормално ли е това и имам ли повод за сериозно притеснение? Предварително благодаря за отговорите.
"зацепен" диференциал?
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
-
Pesho_gb
- Баш Майстора
- Гараж: Шкода120L-52hp,
- Обратна връзка:
"зацепен" диференциал?
Колега,вероятно е нормално това.Не е добре да го правиш,обаче,вредно е за диф-а.От къде знаеш,че е преден лагер?Може да е заден.Лагери се пробват на прав извънградски път с плавни,последователни леви/десни завои.Ако се засилва виенето на ляв завой,значи е десен лагер и обратно.Обаче е желателно да се сменят комплект (ляв и десен),съответно за предни/задни.
Вероятно ги знаеш тези неща,но да ги спомена..
Вероятно ги знаеш тези неща,но да ги спомена..
-
Pesho_gb
"зацепен" диференциал?
И аз се насочвам вече към заден. "Виенето" не се променя в завой. Остава си също и на свободна. По-трудно се диагностицира, като че ли, заден лагер обаче. Ще сменям и двата май. Притеснявам се този звук може ли да е от диференциала?
- Баш Майстора
- Гараж: Шкода120L-52hp,
- Обратна връзка:
"зацепен" диференциал?
Възможно е.Трябва да се променя звука при завой,ако е лагер.Прави се със сравнително висока скорост,напр.70-80км/ч.Ако не се променя звука,то може да е от лагер на диф-а.
-
Pesho_gb
"зацепен" диференциал?
Да не дава Господ. Благодаря за отговора. Ще пиша като разбера какво е.
- zzankov
- Гараж: Шкода Октавиа 2001
AQY
85kW/116 hp
"зацепен" диференциал?
Как не си се прибил?
И аз така тествам предни лагери,но вдигам и двете колела.
И аз така тествам предни лагери,но вдигам и двете колела.
-
mw3
"зацепен" диференциал?
Преден лагер се тества като въртиш колелото на ръка при вдигната кола и с 2 пръста държиш пружината. При заминал лагер се усеща трептене във пружината, в противен случай нищо не се усеща.