Octavia MK3 vRS - BlackPearl2 (Сандъкът на Мъртвеца)
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- La Furia Roja
- Гараж: Skoda Octavia V/RS APR Stage 3 IS38, Skoda Octavia Scout, Harley Davidson Fat Boy 2019 FLFBS
- Обратна връзка:
Не стои лошо. Харесва ми. Всъщност черен мат на черна перла бе първата ми кола. Нисан Примера. Колата бе черен металик,а Страничните огледала,Маската,Броните,Праговете и Страничните лайсни бяха черен мат. Беше практично,защото която и от тези части да се драснеше,слагах изолираща тиксова хартия по съседния черен металик и с един мат спрей си опръсквах одрасканото и край.
Даже много добре се е получило и индивидуализира колата.
Не спирай обаче дотук.
Опръскай липа и задния спойлер също в мат.
Страничните огледала в черен мат. Те и без друго са си заводски наполовина в мат.
Опръскай и задната престилка долу заедно със задната емблема също и си готов.
Матово черно V на логото отпред и отзад и край.
Цонко, при нас няма как да се вържат нещата. Половината детайли черна перла,другата черен мат. Мноооооооого ще личи и въобще не е за червени и бели коли това. При Искрен раздвижва черното и е друго.
Даже много добре се е получило и индивидуализира колата.
Не спирай обаче дотук.
Опръскай липа и задния спойлер също в мат.
Страничните огледала в черен мат. Те и без друго са си заводски наполовина в мат.
Опръскай и задната престилка долу заедно със задната емблема също и си готов.
Матово черно V на логото отпред и отзад и край.
Цонко, при нас няма как да се вържат нещата. Половината детайли черна перла,другата черен мат. Мноооооооого ще личи и въобще не е за червени и бели коли това. При Искрен раздвижва черното и е друго.
@bega4kata каза:
Ама всичко да ти е Рево не е геройство.Всичко им е нескопосано на тях.Като започнеш от софтуера дето сеца, минеш през колера дето не пасва и стигнем до джантите, дето според И. Пецов няма проблем да се карат с навито тиксо на главините.
Ама всичко да ти е Рево не е геройство.Всичко им е нескопосано на тях.Като започнеш от софтуера дето сеца, минеш през колера дето не пасва и стигнем до джантите, дето според И. Пецов няма проблем да се карат с навито тиксо на главините.
- BlackPearl
- Гараж: Octavia mk3 vRS-BlackPearl2
Днес ходих при варненския Робин Худ!
Смених (най-накрая) крушките на халогените, вече не съм с жълти. Сменихме и емблемата:
Смених (най-накрая) крушките на халогените, вече не съм с жълти. Сменихме и емблемата:
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

- BlackPearl
Още една снимка:

- BlackPearl
Идилия....

- BlackPearl
Онзи ден си сложих и задната емблема, да допълним картинката.
Днес си поиграх с R600.
Кутията си пасва точно. На R600 е с 2 дупки/тампони, а оригиналната е с 3, но това няма никакво значение.
Прехвърлих дренажа от оригиналната към R600 и го подсигурих, че при R600 дупката за оттичане , няма улей за да щракне заводския дренаж.
После , наместване. Всичко си идва на мястото.
Интересното е, че долната част, се хваща само на тампоните, НЕ ТРЯБВА да се завиват винтовете, понеже крайните 2 винта ( на оригиналния интейк се захващат към пластмасата) захващат- долната част на интейка/ пластмасата на двигателния отсекг- гредата като основа/ и горната част на интейка.
Остава едно винтче като резерва + още едно което не може да се сложи (точно над /зад заключващия механизъм на капака се пада), понеже на VW R - самият интейк стои по горе.
Ето снимка, кое винтче остава свободно (хич не е болка за умиране), освен ако цялата система не се сложи на един път. Ето малко снимки.
Кутия и филтър стоят доста масивно: Според мен, единственото което трябва да се направи/или помисли над това: Да се сложи филц,или мека шведска лента (за кабели) или на кутията или на маркуча, който минава над кутията.
Днес си поиграх с R600.
Кутията си пасва точно. На R600 е с 2 дупки/тампони, а оригиналната е с 3, но това няма никакво значение.
Прехвърлих дренажа от оригиналната към R600 и го подсигурих, че при R600 дупката за оттичане , няма улей за да щракне заводския дренаж.
После , наместване. Всичко си идва на мястото.
Интересното е, че долната част, се хваща само на тампоните, НЕ ТРЯБВА да се завиват винтовете, понеже крайните 2 винта ( на оригиналния интейк се захващат към пластмасата) захващат- долната част на интейка/ пластмасата на двигателния отсекг- гредата като основа/ и горната част на интейка.
Остава едно винтче като резерва + още едно което не може да се сложи (точно над /зад заключващия механизъм на капака се пада), понеже на VW R - самият интейк стои по горе.
Ето снимка, кое винтче остава свободно (хич не е болка за умиране), освен ако цялата система не се сложи на един път. Ето малко снимки.
Кутия и филтър стоят доста масивно: Според мен, единственото което трябва да се направи/или помисли над това: Да се сложи филц,или мека шведска лента (за кабели) или на кутията или на маркуча, който минава над кутията.

- The Hooligan
- Гараж: FreakOBoost
Тоя маркуч не може ли да мине под кутията? Дори ако трябба да се смени с друг. Така ми е доста грозно! Антифриз ли е това?
Иначе като цяло е супер![hunter [smilie=hunter.gif]](./images/smilies/hunter.gif)
Иначе като цяло е супер
![hunter [smilie=hunter.gif]](./images/smilies/hunter.gif)
Ford Focus 2025 - 1.0 EcoBoost mHev 155кс - много върви! Почти колкото 450d но без да получавам известия през нощта, че му пада акумулатора..
- BlackPearl
Мадже, той и заводски седи там. Просто на оригиналната кутия има 2 щипки където се хваща. Да ти кажа, не съм обърнал внимание за какво е.

Иначе, маркучето за вакуума на оригиналната кутия, се вкарва в освновата на филтъра.

Иначе, маркучето за вакуума на оригиналната кутия, се вкарва в освновата на филтъра.

- bega4kata
- Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196 - Обратна връзка:
Возих се,звукът е добър,от вън на място като се форсира се чува съскането на турбото.
Изработката е много добра.Изглежда супер.
Можело е да се постараят обаче на 1-2 места повече.....,защото цената е убийствена за това нещо.И за това трябваше да е безупречно.
Но иначе е много красиво под капака и звукът е добър наподобяващ генератора.
Абе супер е.
Маниашка работа
Изработката е много добра.Изглежда супер.
Можело е да се постараят обаче на 1-2 места повече.....,защото цената е убийствена за това нещо.И за това трябваше да е безупречно.
Но иначе е много красиво под капака и звукът е добър наподобяващ генератора.
Абе супер е.
Маниашка работа

GUNTER SERVICE

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
- BlackPearl
http://volkswagenracing.co.uk/parts/vwr ... ir-intake/
Цитирам: The R600 domed intake filter unit itself is constructed from a TriFoam™ triple-layer laminate of open-cell polyurethane foam, which gives an exceptionally high level of filtration to protect the engine from contaminants in the air down to well below 5 microns, whilst not greatly restricting airflow.
This exact same filter material has been used by F1 teams around the world due to its excellent filtration and airflow properties. In our experience, cheaper (and single-layer) foam filter materials are simply unable to deliver the same flow and filtration meaning a potentially very risky compromise for your engine.
Цитирам: The R600 domed intake filter unit itself is constructed from a TriFoam™ triple-layer laminate of open-cell polyurethane foam, which gives an exceptionally high level of filtration to protect the engine from contaminants in the air down to well below 5 microns, whilst not greatly restricting airflow.
This exact same filter material has been used by F1 teams around the world due to its excellent filtration and airflow properties. In our experience, cheaper (and single-layer) foam filter materials are simply unable to deliver the same flow and filtration meaning a potentially very risky compromise for your engine.

- BlackPearl
Интересен звук вади на място с вдигнат капак ( а и без). Но не успях тези дни да хвана някой авер през деня да и направим клипче, че трябваше сам.
Много интересен звук вади филтъра на място с отворен капак.
Колата се форсира до 3000об.(не я помня точно на 3ли беше или малко повече) където и е границата (без да е натиснат съединителя) на НОРМАЛНА настройка (не е на еко или спорт).
Много интересен звук вади филтъра на място с отворен капак.
Колата се форсира до 3000об.(не я помня точно на 3ли беше или малко повече) където и е границата (без да е натиснат съединителя) на НОРМАЛНА настройка (не е на еко или спорт).

- La Furia Roja
- Гараж: Skoda Octavia V/RS APR Stage 3 IS38, Skoda Octavia Scout, Harley Davidson Fat Boy 2019 FLFBS
- Обратна връзка:
Много по-кристален е някак си звука с Р600. При Пайпъркроса повече боботи.
Това установих на място когато форсирах.
В движение все още не знам каква е разликата.
Това установих на място когато форсирах.
В движение все още не знам каква е разликата.
@bega4kata каза:
- TheSaint
- Гараж: Octavia RS230
- Обратна връзка:
- BlackPearl
Това е хубаво решение като цяло.
Благодаря за линка.
На мен лично не ми пречи този маркуч.
И гледам, че това е продукт на APR за техния интейк.
Има вероятност да не пасне на кутията на R600.
На APR интейка изглежда така:

Самият му заборник за въздух позволява да мине маркуча отдолу, докато кутията на R600 е много масивна.
Не съм сигурен дали ще стане. Но, за 30 долара (лошото на APR е, че е трудна доставката), няма лошо да се пробва!
![friends [smilie=friends.gif]](./images/smilies/friends.gif)
Благодаря за линка.
На мен лично не ми пречи този маркуч.
И гледам, че това е продукт на APR за техния интейк.
Има вероятност да не пасне на кутията на R600.
На APR интейка изглежда така:

Самият му заборник за въздух позволява да мине маркуча отдолу, докато кутията на R600 е много масивна.
Не съм сигурен дали ще стане. Но, за 30 долара (лошото на APR е, че е трудна доставката), няма лошо да се пробва!
![friends [smilie=friends.gif]](./images/smilies/friends.gif)

- BlackPearl
Днес, след точно 6 месеца си изрових една стара придобивка:
Сега пак има да се чудя, какво да я правя. И какъв цвят да бъде/ дали в цвета на колата (като АудиРС6 или мат), ама май мат ще е.
Лошото е, че е пипкава работа.
Сваля се броня, после се разпоява решетката, слага се новата и се запоява пак с пластмасов електрод или каквото е там. Трябва да вися на пластмасаджията на главата.....
Иначе, след това ще се получи ето този ефект: Сега Сами ще ме ореве, че се виждат тромбите!
П.С: На жената трябва пак да казвам, че ми е подарък.![pardon [smilie=pardon.gif]](./images/smilies/pardon.gif)
Сега пак има да се чудя, какво да я правя. И какъв цвят да бъде/ дали в цвета на колата (като АудиРС6 или мат), ама май мат ще е.
Лошото е, че е пипкава работа.
Сваля се броня, после се разпоява решетката, слага се новата и се запоява пак с пластмасов електрод или каквото е там. Трябва да вися на пластмасаджията на главата.....
Иначе, след това ще се получи ето този ефект: Сега Сами ще ме ореве, че се виждат тромбите!
П.С: На жената трябва пак да казвам, че ми е подарък.

- BlackPearl
Вчера дадох решетката за боя.
Боята ще бъде- МАТ, както са емблемите и рамката.
Мисля си, че ще се получи добре.
Иначе, докато си чакам еблемите от RS230 с черно V, онзи ден отскочих до Сами, за един след новогодишен подарък.
А именно: След като сложиха RIEGERите си, Иван ми подари неговия (заводски такъв), понеже е пръснат с черна перла, а моят е чиста пластмаса.
И така, отидох при Сами. Сами ми обърна (както винаги) СПЕЦИАЛНО внимание.
На Иван дофузьора имаше 1/2 точици, от махането (където са били щипките), те обаче остават скрити като се щтракнат.
Сами обаче, отказа да го слага с такива "забележки" и ми даде неговия.
ОГРОМНИ БЛАГОДАРНОСТИ на Сами и на Иван....
Това ми е (този път наистина) подарък за колата! Жената може да е спокойна!
Боята ще бъде- МАТ, както са емблемите и рамката.
Мисля си, че ще се получи добре.
Иначе, докато си чакам еблемите от RS230 с черно V, онзи ден отскочих до Сами, за един след новогодишен подарък.
А именно: След като сложиха RIEGERите си, Иван ми подари неговия (заводски такъв), понеже е пръснат с черна перла, а моят е чиста пластмаса.
И така, отидох при Сами. Сами ми обърна (както винаги) СПЕЦИАЛНО внимание.
На Иван дофузьора имаше 1/2 точици, от махането (където са били щипките), те обаче остават скрити като се щтракнат.
Сами обаче, отказа да го слага с такива "забележки" и ми даде неговия.
ОГРОМНИ БЛАГОДАРНОСТИ на Сами и на Иван....
Това ми е (този път наистина) подарък за колата! Жената може да е спокойна!