Всичко за Шкода Октавия, произведена от 2013г. до днес
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
бронз поне на мен ми харесва само на синя и черна кола.... и въпреки че карам черна не събрах кураж да поръчам "златни" джанти
Ако ти допадат погледни Sparco , отлично тегло и добър дизайн- черни, бронз и сиви https://www.bggumi.com/eshop/productinfo/7/15104719/
Черни с полиран борд/ лице може би също ще стоят добре на твоя цвят. Вероятно не точно тези..но нещо подобно https://www.bggumi.com/eshop/productinfo/7/15163510/
Последно промяна от TheSaint на 05.11.2018, 22:00:49, променено общо 1 път.
Svetilio написа: 05.11.2018, 21:40:48
Ако минеш на 225 45 R17 с посочените джанти не мисля че ще имаш проблем. Близко са до заводския размер. И двете посочени от теб ще стоят около 1 см по-навън.
Относно цвета..зависи от цвета на колата и личните вкусове. Важен параметър е и теглото на джантата, ако не можеш да решиш вземи по леката
P.s. ..мисля че бях качвал снимки на aez straight по-назад в тази тема
От прочетеното до момента и моето мнение е че, голяма промяна няма да има. Притесняват ме само втулките които ще се слагат. Двете предложения по-горе не са с ЦО 57.1. Относно цвета, предпочитам да не са сребристи, черните се сливат с гумите и сякаш не ми изглеждат добре. Мислех за някакво сиво или антрацит като цвят, ако реша да не занимавам с втулки, тези са в точния размер:
1. https://www.felgenoutlet.de/en/alufelge ... m_id=10726
2. https://www.google.com/search?biw=1366& ... lkHKHFSAM:
Brock-а го дават 9.6 килограма за 17-та, което мисля е горе-долу добре. За Momo-то за сега не съм намерил данни.
Дизайна и цвета трябва сам да избереш.
Гледай в google снимки на твоя цвят кола с търсения цвят джанти. В немските онлайн магазини има визуализация но тя лъже понякога как реално ще стоят на колата. Аз карах 2 зими с rc design 29 / brock/. Нямам забележки..сега един приятел ги " тормози" на пасат в7.
За втулките..въпроса е спорен...уж няма проблем, но да споделят тези с повече опит
Svetilio написа: 05.11.2018, 22:16:56
Дизайна и цвета трябва сам да избереш.
Гледай в google снимки на твоя цвят кола с търсения цвят джанти. В немските онлайн магазини има визуализация но тя лъже понякога как реално ще стоят на колата. Аз карах 2 зими с rc design 29 / brock/. Нямам забележки..сега един приятел ги " тормози" на пасат в7.
За втулките..въпроса е спорен...уж няма проблем, но да споделят тези с повече опит
За визуализацията си прав, може да те подведе. Това ми е и притеснението, няма да мога да преценя предварително как ще изглежда колата. Ако след покупката не ми харесат, трябва да се мъча да ги продавам. Иначе за идеята за черните с полираното лице благодаря, добре изглеждат. Ще продължавам да разглеждам може да харесам нещо.
ET дори и 30 - ще стои много по-хубаво на колата от която и да е заводска джанта. Аз съм с такива на моята за зимен размер - и няма проблеми.
Джантата не стои толкова прибрана в калника - придава съвсем друг вид на колата като цяло.
Централния отвор дори и да не е същия, няма проблеми да е с втулки. Точно тези джанти за зимните ми са с втулки - вече колко години ги карам и няма абсолютно никакви размери.
Още преди като ги купувах от Германия - изрично ме питаха какво трябва да бъде и ми дадоха втулки на 57,1. Влизат си перфектно в джантата - няма никакви луфтове или проблеми.
Дизайна и цвета вече е въпрос на вкус. Там сам трябва да прецениш и да избереш. Черни джанти аз не харесвам - за мен джантата трябва да се откроява и да се вижда. На този цвят (кафяв) - ще стои перфектно един такъв цвят :
Моите са такива - само че смених емблемите. На тъмна кола си стоят много хубаво.
SimichOil написа: 06.11.2018, 07:57:16
ET дори и 30 - ще стои много по-хубаво на колата от която и да е заводска джанта. Аз съм с такива на моята за зимен размер - и няма проблеми.
Джантата не стои толкова прибрана в калника
А сигурен ли си за ЕТ30 на О3 FL Тя е с по широка следа спрямо прифеис, отделно се минава на 7.5 j ... ET30 ще по 3 см всяка стана по навън. Аз не мисля че ще е красиво, да не говорим че ще опира вероятно
Стоковите ако не се лъжа се въртят около ЕТ45 - така че с ЕТ30 - ще е по-изнесена с 15мм. Разликата от 7 до 7.5J e около 1,2-1,3см (т.е. 1/2 инч - но така джантата е по-широка както навън - така и навътре - и реално ще е по-широка навън заради 1/2 инч - около 6-6,5 мм) - И без друго са много набити джантите стоковите - така ще се подобри малко визията на колата (според мен де). Грубо казано - около 2 - 2.5 см ще е по-изнесена новата джанта - но това говорим ако е ЕТ30 - с колкото съм аз. Може и ЕТ35 - варианти много има. Имаме служебни О3ки - е грозна картинка е - страшно са навътре гумите.
Разгледай темата на Ванката от Шумен с червената О3-ка - той е с много по-изнесени и широки джанти от заводските.
SimichOil написа: 06.11.2018, 13:04:19
Стоковите ако не се лъжа се въртят около ЕТ45 - така че с ЕТ30 - ще е по-изнесена с 15мм. Разликата от 7 до 7.5J e около 1,2-1,3см (т.е. 1/2 инч - но така джантата е по-широка както навън - така и навътре - и реално ще е по-широка навън заради 1/2 инч - около 6-6,5 мм) - И без друго са много набити джантите стоковите - така ще се подобри малко визията на колата (според мен де). Грубо казано - около 2 - 2.5 см ще е по-изнесена новата джанта - но това говорим ако е ЕТ30 - с колкото съм аз. Може и ЕТ35 - варианти много има. Имаме служебни О3ки - е грозна картинка е - страшно са навътре гумите.
Разгледай темата на Ванката от Шумен с червената О3-ка - той е с много по-изнесени и широки джанти от заводските.
Стоковите 7.5J на Октавия 3FL са на ЕТ49 и ЕТ51. Иначе дали ще е ОК изнесена гумата с над 2.5 см. не мога да преценя. За покупката на твоите джанти, имаш предвид че, ти предложиха втулките директно от онлайн магазина при покупката или не съм разбрал правилно?
Купувах ги при едното ми ходене до Германия от един доста голям магазин ( https://www.atu.de )
Развали се много рязко времето, а бях с летния комплект джанти и гуми и нямах избор. За да се прибера спокойно реших да си купя джанти с гуми. В магазина отидох с колата - предложиха ми една камара джанти (имаха огромен склад с налични). Слагах - мерих - гледах - избрах си тези и ми дадоха и втулките. Това е вече трета Шкода на която ги слагам ( О2, О2 FL и S3 ) И на трите стоят много добре (мое мнение де).
SimichOil написа: 06.11.2018, 14:30:45
Купувах ги при едното ми ходене до Германия от един доста голям магазин ( https://www.atu.de )
Развали се много рязко времето, а бях с летния комплект джанти и гуми и нямах избор. За да се прибера спокойно реших да си купя джанти с гуми. В магазина отидох с колата - предложиха ми една камара джанти (имаха огромен склад с налични). Слагах - мерих - гледах - избрах си тези и ми дадоха и втулките. Това е вече трета Шкода на която ги слагам ( О2, О2 FL и S3 ) И на трите стоят много добре (мое мнение де).
Ще изпратя едно писмо до някой онлайн магазин с въпрос дали доставят до България и дали изпращат втулки в комплекта - виждам че в конфигураторите за Шкода Октавия излизат и джанти с различен ЦО от 57.1. Затова си мисля че, включват и втулки. Горното е мое мнение обаче .
socom написа: 06.11.2018, 14:26:09
Стоковите 7.5J на Октавия 3FL са на ЕТ49 и ЕТ51. Иначе дали ще е ОК изнесена гумата с над 2.5 см. не мога да преценя.
не
GUNTER SERVICE ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
Здравйте колеги, моята черна Октавия е със джанти BORBET 18 цола https://www.felgenshop.de/borbet-xrt-bl ... 12572-5bg/ стоят супер на колата като размер и като цвят тъй като и колата ми е черна. Колата я купех в Берлин и преди да я купя и ги бяха монтирали чисто нови със чисто нови летни гуми.
Атанасов написа: 13.11.2018, 22:53:11
Здравйте колеги, моята черна Октавия е със джанти BORBET 18 цола https://www.felgenshop.de/borbet-xrt-bl ... 12572-5bg/ стоят супер на колата като размер и като цвят тъй като и колата ми е черна. Колата я купех в Берлин и преди да я купя и ги бяха монтирали чисто нови със чисто нови летни гуми.