Здравейте някой дали е слагал задни пружи от 4х4 на такава с предно. Интересувам се тъй, като ги прегледах по спецификация и са малко по-дебели. Не виждам вузуална причина да не станат. А към това ме подтикна факта, че като кача двама души отзад и почвам да задирам пластмасовите кори в средата. Премерих от оста до калинка са 388мм. Пружината е маркирана с една бяла точка и две жълти.
Та ме интересува ако някой го е правил просто да си намеря донор и да действам преди зимата. Благодаря.
Задни пружини от 4х4
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
-
georginn
- aylund
- Гараж: Skoda Octavia
Задни пружини от 4х4
Здравей колега, имам Шкода Октавия 2 фейслифт и пружините също са с една бяла и две жълти точки. Аз също бих искал да ги сменя, но не с по-твърди, а напритив, с по-меки. В момента имам чувството, че карам верижен багер. Имам колата от лятото и честно да кажа съм разочрован от возията. Някой колега може ли да сподели мнение, това нормално ли е? Ако някой знае и да е изпитано разбира се нека каже, от амортисьори ли е тази дървена возия, от пружини ли е, от какво е? Ще съм благодарен на всяко сериозно мнение.
-
georginn
Задни пружини от 4х4
При мен е като в лодка, но още е с оригиналните маслени амортисьори.