Günter Service - гаражът на Сами! - Варна

Впечатления от сервизите, които посещавате за вашата любима Шкода. Теми на Партньорите на СНЦ ШФБ
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
Аватар
Вероломния Кръчмар

Škoda Ентусиаст

Гараж: Octavia 3 PF Vision+ 1.4 TSI - Victoria
Обратна връзка:

Мнение от Вероломния Кръчмар »

27 Май 2012. Прибираме се с Ирина по АМ Тракия към София, светна чека. Октавия 1, ALH, 1,9, 90 коня дизелови, 5 годишна, около 50 000 км пробег.

От ЕТ викат - турбото е заминало, 3500 лв без труда и вашто го сменяме с рециклирано от друга фирма. Отговарям им - аз за турбо имам човек - у Варна е, Сами Бегачката се казва.

Звъня на Сами - отговора беше кратък и ясен - идвайте, квото трябва - насреща съм. Заминава Ирина, с колеги от фирмата и, имат тимбилдинг на Св. Константин и Елена. Сами идва с негов колега и още една кола, намират Ирина в хотела и взимат Октавията. Обажда ми се, ОК е турбото, обяснява проблема, казва решението, дава гаранция, предлага ремап, обявява цени и не иска веднага пари, когат можем.

Жената е съгласна, аз съм съгласен, Сами за един ден оправя нещата. Кола взе, звяр върна - надута до почти 130 коня, без да пуши, само хвърчи, пъргава е и набира яко и в ниските, и във високите. Ирина щастлива, аз - също. Сами връща колата на Ирина, тя го закарва до тях.

На следващия ден Сами идва пак - да види дали може още да увеличи мощността, без да смени дюзите и без пушеци - ми не стана. Ама Сами всичко което можа - свърши - бързо, качествено, експедитивно, любезно и с внимание към мен, колата и Ирина.

Това е човек, на когото бих поверил всичко мое или семейно, доказал се е като стабилен, точен, компетентен, начетен, голям джентълмен, кавалер и истински приятел.

Поздрави
ТТодоров "Гестапото" - Следвай 11-тата Божа заповед, момче. Тя гласи "Ни съ пръй!"

Stuci - Калпазани има при всяка марка, ама такива изтърбушеняци като нас, дет' ядем боб в подземията - НЯМА !!!
Аватар
admin

Site Admin

Гараж: Шкода
Обратна връзка:

Мнение от admin »

По молба на martines -13, поради възникнало недоразумение относно извършените процедури по колата от сервиз Günter Service, някой от мненията бяха премахнати.
Шкода Форум - България
www.skoda-bg.com
lilaleka

Шкода Новак

Мнение от lilaleka »

След напразно обикаляне по сервизи в Бурас,които не можаха да помогнат за увеличаването на ускорението на Шкода 1.9 октавия 90К.С. 4х4 трябваше да търся друг начин за решаване на проблема.
Рзабрах за сервиза на Сами във Варна обадих му се и след 2 дена вече бях там. Колата я направи за 1 ден въпреки стария модел на компютър.Теста на работата му беше обратния път за Бургас.Колата се представи перфектно при изпреварване по сложния планински терен.Големи благодарности за отзивчивоста и профисионализма на майстор Сами за добре свършената работа .Удоволствието от шофирането на колата се превърна в стрес за жена ми. Това е правилния сервиз!!!!
petarvalchev

Шкода Новак

Мнение от petarvalchev »

Количката (Passat B5 V6) имаше прекъсвания и трудно палене, когато е студена. Вчера си я взех от Сами отремонтирана и с ново масло. браво браво браво Скоро пак ще влиза в бокса за планирано обслужване на други компоненти.
Cuki

Шкода Новак

Гараж: Octavia II, 2010, 1.2 FL

Мнение от Cuki »

Здравейте. Аз също искам да благодаря за професионализма и коректонстта на Сами. След уговорка и изцяло съобразяване с моят график беше обслужен и моят "Шкодилак" . Верига, съединител, масла, филтри и всичко, каквото трябваше :) това се случи за 2 дена.
БЛАГОДАРЯ! Препоръчвам!
Аватар
stelcam

Шкода Новак

Гараж: Октавия 2 комби , 2008г. 2.0 TDI/140/Опел Астра Ф,1.4, 16v 90 к.с.

Мнение от stelcam »

Искам да благодаря на Самуил за правилната диагноза на моя автомобил.При потегляне от място на пълен десен и ляв завой ,се чуваше шум ,наподобяващ търкане на гумата в подкалника,при изправянето на волана изчезваше.Смени маслото на скоростната кутия с масло което препоръча спрямо пробега и шумът изчезна.Също така детайлно разгледа какво може да се активира през компютъра и го направи.
Покажете ми един нормален и аз ще го излекувам.
loki

Шкода Новак

Гараж: Ауди А3 Спортбек 1.9tdi - 2006

Мнение от loki »

Огромни благодарности на Самуил за ремонта на автомобила ми - Ауди А3 спортбек (както се изрази баща му: щом имаш проблеми с Шкодата, нищо че пише Ауди, той ще го оправи). Обиколих доста "майстори" из София, но освен да ме натоварят и изръсят нищо не направиха... Сами е един на 1000, който освен, че знае какво прави по автомобила, влиза в положението на клиента и си върши работата съвестно! А по повод ремапа, който ми направи ще кажа само едно: чакам си фишовете от КАТ [smilie=pardon.gif]
Victor92

Шкода Новак

Мнение от Victor92 »

Време е и аз да напиша няколко реда относно сервиза. :)

От една година съм собственик на дизелов автомобил Volkswagen Jetta 2007, 1.9 TDI, 105 к.с. или казано другояче „Голф 5 с багажник“. От доста време ми прави впечатление, че Джетко не върви така както вървят други автомобили с този мотор. Доста тегаво, мудно, виждах голям зор с изпреварвания на камиони, защото примерно от 80 км/ч, докато набере до 100-110 км/ч ѝ трябваше доста път, което не е нормално за кола над 100 коня. Освен това доста често при подаване „на контакт“, както и при гасене на двигателя, се чуваше едно ръмжене или бръмчене, идващо някъде из под капака, но аз като не му разбирам. Не бяха редки случаите, когато се чуваше едно скърцане, просвирване, протракване от двигателя...

Реших, че симптомите не са на добре и е време да взема нещата в свои ръце, защото съм чувал, че колкото и да са здрави тези мотори 1.9 TDI, все още няма документирани случаи да се ремонтират сами автоматично. Тъй като съм от гр. Разград и честно казано не исках да се занимавам с тукашните майстори и монтьори (не, че не съм прибягвал до услугите им), но счетох, че е редно в този случай автомобилът да бъде диагностициран от хора, които се занимават с такива коли, отколкото на принципа „проба – грешка“ да се сменят една камара консумативи и в крайна сметка проблемите да останат.

Поразрових се в интернет пространството и четейки доста мнения и коментари, разбрах, че във Варна, на 130 км. от мен се намира „Гюнтер сервиз“ или сервизът на Сами и Васко. Направих си регистрация във форума на Шкода и се свързах с въпросния Сами (изключително точен, приятелски настроен и компетентен) и му обясних за болежките на автомобила, той каза: „Когато имаш път към Варна – заповядай, ще я видим.“. Ден-два след това, аз вече бях пред сервиза за първоначална диагностика. След отваряне на предния капак, няколко запалвания и угасвания на двигателя, Сами закачи диагностичния кабел, покара колата, наблюдаваше „живи данни“ и картинката стана ясна – бе необходима смяна на EGR-клапана, защото сълзеше масло и бе затлачен с мизерии (а и какъв срам брах като видях как при едно от запалванията направо излезе пушек от него :D ), освен това бе необходимо почистване на колекторите и пътищата, смяна на дебитомера, заради кофти показания, както и на една черна кутия с маркучи за вакуум, което се оказа нещо от сорта на вакуум разпределител или клапан N75, не помня и аз с точност, но от него идваше онзи странния звук на ръмжене. Освен това при движение, завиване или спиране, някъде отдолу вдясно се чуваше едно чаткане или пукане, което също подлежеше на установяване.

И така, аз се реших да поверя автомобила си на момчетата и предвид графика им на работа, се записах за средата на Октомври месец. Ден преди датата за манипулации, поех ангажимента да им предоставя автомобила и вече да поддържаме връзка. Освен това попитах дали ще е възможно да направят смяна на маслото на двигателя и филтрите, тъй като ми светна на екрана, че наближават километрите, а и на скоростната кутия маслото, че никога не бе сменяно при мен, Сами се съгласи без проблем.

Още на следващия ден работата по автомобила бе започнала с разглобяване на компонентите, които подлежат на смяна. Тъй като автомобилът ми е имал катастрофа в миналото си, Сами ми се обади по телефона и ми изпрати снимков материал и видеоклипове да ме уведоми, че тръбите около EGR-клапана са в кофти състояние в следствие на удара и турбопътят е протрит. Аз му казах да действат смело и каквото е необходимо да се подмени. След 2 дни получих обаждане, че всичко е готово.

Вчера (Събота) използвах услугите на БДЖ, за да стигна от Разград до Варна (е, локомотивът се счупи по пътя, но няма значение, нали стигнах :D ) и да поема управлението на автомобила си. Останах възхитен и впечатлен. Както се бяхме разбрали със Сами, EGR-клапана беше демонтиран и монтиран друг чисто нов, който бе изключен софтуерно и реално вече няма да имам натрупвания на сажди и мизерии от изпускателната система.

Смененият дебитомер, кутийката с вакуум маркучите, както и нова стойка на акумулатора (защото моята беше счупена от удара), всичко това, заедно с обслужването на маслата и филтрите промени коренно автомобила. Като започна с по-гладко палене, по-тиха и лека работа, въпреки че е дизел, силното тракане намаля, усеща се, че двигателят работи приятно. И най-важното – вече си има динамиката и ускорението, което трябва да има. Отдавна не ми се беше случвало да карам наистина с удоволствие и наслада, но благодарение на Сами и Васко, това се случи. После по обратния път имах възможност да изпреварвам камиони и на опита, който имах преди ремонтните дейности, сега вече колата се държи по съвсем друг начин. А при спиране на двигателя, вече го няма досадното изтракване и грубо гасене, всичко е много плавно и показателно, че момчетата наистина знаят какво да правят и да ремонтират.

Преди смяната на маслото, винаги при подаване „на контакт“ на таблото ми светваше една жълта масльонка, че нивото е ниско. То аз ѝ бях връзвал едни кабели към датчика, че бяха скъсани и прекъснати, едни побългарявания, абе грозна картинка, но Сами е успял да го оправи така, както трябва да бъде. Освен това още първия пъта като ходих, пипна малко кодирането на автомобила, а именно - фаровете да светват автоматично при запалване, но по правилен начин, а не още докато съм „на контакт“ да ми източват акумулатора и да захабяват крушките. След смяната на маслото на скоростната кутия, предавките вече влизат по един много по-мек, по-приятен начин, без усилие, изцяло с лекота.

По традиция Сами бе оставил в багажника всички стари подменени части, кое в кутийка, кое прилежно и старателно увито в стреч – фолио, кое в пакетче. Бих казал истински професионалисти на много високо ниво!

Тъй като „няколкото реда писане“, които бях обещал в началото се превърнаха в дълго писание, в заключение ще кажа следното нещо – ако имате автомобил от VAG – групата, Сами и Васко са хората за вас!

И тъй като разбрах, че Сами се занимава и с чипосвания, ремапвания, тунинг дейности, усещам как няма да е далеч във времето момента, когато ще си направя пак една разходка до Варна, за да поработим и над този въпрос... :)
Zhelyazkov89

Škoda Фен²

Гараж: Citigo 1.0 MPI
EX Octavia 3 FL 1.8 TSI Vision
EX Fabia 3 FL Edition 1.0 MPI
EX Superb 2 FL, 2.0 TDI CR, 4x4
EX Superb 3 FL Edition, 2.0 TDI 7DSG, 4x4
EX Haval H6 3rd gen 2.0 204, 4x4
Octavia 4 FL 1.5 mHEV Edition 130

Мнение от Zhelyazkov89 »

Бих искал и аз да изразя задоволството си от бързото, коректно и професионално отношение на Сами!

Уговорихме се за конкретен ден и час, колата влезе навреме, аз седнах да върша малко понеделнишка работа на лаптопа и след 2 изпратени мейла и 5 разменени приказки, той хвана елката да смята, защото колага беше със сменено масло и филтри. За това време в Еуратек тепърва отварят колата ми...

В този парадоксален свят на хипер-предлагане с нулево обслужване, лоялни клиенти се печелят с точно такова отношение.

Евала!
Аватар
Gtkrasko

Шкода Новак

Гараж: Октавия 2 РС 2
0тди
Обратна връзка:

Мнение от Gtkrasko »

Сами , Васко , макар и за кратко ( диагностика , смяна масло и всички филтри - бързо действат момчетата ) пак успяхме да си кажем приказката . Сами , доволен съм , че одобри избора ми на РС - ценя мнението ти ! След срещите ни по ми е лек обратният път към Бургас . Нямам търпение да идва февруари , че и да я позасилим лееекичко [smilie=yahoo.gif] !
Аватар
bega4kata

Агент на ДС

Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196
Обратна връзка:

Мнение от bega4kata »

Gtkrasko написа: 27.11.2018, 17:27:19 Сами , Васко , макар и за кратко ( диагностика , смяна масло и всички филтри - бързо действат момчетата ) пак успяхме да си кажем приказката . Сами , доволен съм , че одобри избора ми на РС - ценя мнението ти ! След срещите ни по ми е лек обратният път към Бургас . Нямам търпение да идва февруари , че и да я позасилим лееекичко [smilie=yahoo.gif] !
Рядко хубава рс-ка си набарал. Прекрасна е като представяне, за моите критерии човек. Със здраве да си я ползвате.
GUNTER SERVICE
Изображение
ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
Аватар
Никола Иванов

Škoda Фен²

Гараж: Octavia 2 1.9TDI
Karoq 2.0TDI 4x4 DSG
Обратна връзка:

Мнение от Никола Иванов »

Искам и тук да благодаря на Сами, за прекрасното обслужване и отношение към мен и ежедневката, както и към служебната кола. Започвам да опознавам Варна с удоволствие [smilie=sarcastic.gif] (Много е объркано движението [smilie=pardon.gif] ). След малък ремап, Октавията стана коренно различен автомобил! С удоволствие се изпреварва. И е забавно да препарираш доста наточени колици. [smilie=sarcastic.gif]
thewn

Шкода Новак

Гараж: Octavia 1, 1.9 TDI

Мнение от thewn »

Благодарности за ремонта и отделеното време, както и обясненията и съветите. Шкодичката е нов човек. Високите обороти не са и проблем, а паленето става от раз. Определено при нужда, пак това ще е сервиза.
Аватар
Stefanov

Škoda Фен²

Гараж: Skoda Octavia I 1.8 20V
Octavia II 2.0 TSI Facelift

Мнение от Stefanov »

Искам да кажа отново голямо БЛАГОДАРЯ на Сами и бат Васко. Въпреки натовареният график през миналата седмица Сами на драго сърце прие моята Шкодичка за лек ремонт, понеже имаше проблем с имобилайзера и не палеше.
Когато отидох да им оставя колата, преди мен вече бяха оставени 5 Шкоди , още същата седмица приключиха по ремонта на колата .
Винаги съм го предпочитал този сервиз и го препоръчвам на тези ,които все още се лутат в търсенето на коректни майстори и лично отношение към автомобила им .
[smilie=yahoo.gif]
rali_smiles

Шкода Новак

Мнение от rali_smiles »

Здравейте от един новак :) Надявам се, че приемате дами във форума.
Отскоро съм горда собственичка на Octavia 2, FSI, 2.0. Беше любов от пръв поглед! Естествено, веднага я заведох за смяна на масло, филтри, ремъци, ролки и водна помпа. Чисто нови зимни обувки. Искам да си се грижа за нея както трябва. Сега имам проблем със светещ датчик за проблем в двигателя, водих я на елкон, майсторът каза, че е нещо по ауспуха....рових из нета и навсякъде ми излизат добри отзиви за Сами, само дето така и не намерих адреса на сервиза във Варна. Помощ!
Публикувай отговор

Обратно към “Шкода Сервизи, Форумни майстори, Партньори”