RS-TDI
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- skodko
- Гараж: Skoda 120 L/ Skoda Fabia 1.2 HTP/ BMW E28 520I
- Обратна връзка:
RS-TDI
По-скоро мини на амсойл 5в30 хеви дюти дизел. Има страхотни смазочни качества, но добавките в него убиват катализатори и дпф-и.
Белята каза: Айде бягай, че ми писна от тебе! Никой не ти чете суперлативите, работнико на ЕТ!
- TSI-LK
- Гараж: TDI
RS-TDI
Хората използват дългите уикенди за разходки, а пък аз реших да си направя профилактика на смукателната система, че исках да си възстановя въздушния филтър.
Използвах претекста и си дооправих събирателя, който седи в горната част на бронята.
Едно от първите неща, които направих по колата бе да преработя тази част, както и въздушен филтър.
Поради факта, че този заборник има един отвор отпред, от който влиза студен въздух, както и един отвор отзад, през който по пътя на логиката влиза топъл въздух, се стига до подобни интервенции.
В случая отпред "отворих" един вход, а задната част се затапва.
При първоначалния вариант го бях направил не - толкова добре и сега вече си личаха пропуските. Затова и го свърших.
Освен това по предната част на заборника има места, които могат да се разширят за да влиза по - голям поток къмто филтърната кутия.
Последното е премахването на решетката от кутията.
Използвам възможността да споделя и моя начин на извеждане на буустметър.
ЕА288 генерацията двигатели са с чарджкулер, което значи къс турбо път, в случая пластмасов.
Та на него се захваща щуцерче за шлаухата към буустметъра.
Аз го позиционирах там, където от една страна не се вижда, а от друга да не пречи.

Използвах претекста и си дооправих събирателя, който седи в горната част на бронята.
Едно от първите неща, които направих по колата бе да преработя тази част, както и въздушен филтър.
Поради факта, че този заборник има един отвор отпред, от който влиза студен въздух, както и един отвор отзад, през който по пътя на логиката влиза топъл въздух, се стига до подобни интервенции.
В случая отпред "отворих" един вход, а задната част се затапва.
При първоначалния вариант го бях направил не - толкова добре и сега вече си личаха пропуските. Затова и го свърших.
Освен това по предната част на заборника има места, които могат да се разширят за да влиза по - голям поток къмто филтърната кутия.
Последното е премахването на решетката от кутията.
Използвам възможността да споделя и моя начин на извеждане на буустметър.
ЕА288 генерацията двигатели са с чарджкулер, което значи къс турбо път, в случая пластмасов.
Та на него се захваща щуцерче за шлаухата към буустметъра.
Аз го позиционирах там, където от една страна не се вижда, а от друга да не пречи.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- bega4kata
- Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196 - Обратна връзка:
RS-TDI
За да избегнеш тези грозни клепаници,има си ОЕМ капаче за там
5Q0129849

5Q0129849

GUNTER SERVICE

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
- TSI-LK
- _v_
- Гараж: Шкода Октавия Скаут
RS-TDI
Страхотно изглежда,
! 
! 
Застрахователно посредничество и правна защита - https://www.facebook.com/Обезщетение-от ... 626356002/
- TSI-LK
RS-TDI
Вчера се навърши една година откакто колата е при мен.
За този период от време мога да споделя само приятни неща и все още съм доволен от избора си.
В последно време не съм поствал нови неща, защото бях залитнал в една посока, но в крайна сметка реших колата да си остане при мен и да се кара.
Та за тази година само гориво и шофиране
На този етап съм много доволен от разхода. За тези си коне и каране колата твърдо дава среден разход около 5.5, което за мен е повече от фантастично!
За рождения ден я поглезих с едни амортисьорчета за предния капак, както и си взех забележка от Самуил за затапването на въздухозаборника - този път с фабрично капаче.
и тука вече сложено, апропо пасва суперточно!
В последно време много се замислям дали да не върна колата на 17 цолови джанти, 18-ките са прекрасни, но това в нашата татковина е малко напрягащо обстоятелство.
А аз искам колата да е безпроблемна в това отношение и да не се налага всеки сезон да се виси по гумаджийници.
За този период от време мога да споделя само приятни неща и все още съм доволен от избора си.
В последно време не съм поствал нови неща, защото бях залитнал в една посока, но в крайна сметка реших колата да си остане при мен и да се кара.
Та за тази година само гориво и шофиране
На този етап съм много доволен от разхода. За тези си коне и каране колата твърдо дава среден разход около 5.5, което за мен е повече от фантастично!
За рождения ден я поглезих с едни амортисьорчета за предния капак, както и си взех забележка от Самуил за затапването на въздухозаборника - този път с фабрично капаче.
и тука вече сложено, апропо пасва суперточно!
В последно време много се замислям дали да не върна колата на 17 цолови джанти, 18-ките са прекрасни, но това в нашата татковина е малко напрягащо обстоятелство.
А аз искам колата да е безпроблемна в това отношение и да не се налага всеки сезон да се виси по гумаджийници.
- TSI-LK
RS-TDI
От много време ми се искаше да довърша изолацията по купето, но все не оставаше свободно прозорче.
Но наскоро се реших и хайде да действаме!
Сваляне на седалките, разглобяване на централната конзола, махане на мокет и тепих и се стига до ламарините на пода:
Този път реших да използвам по - различен материал, препоръчан ми от подобни болни мозъци
Ето на "една ръка":
И след "втора ръка", малко преди края на упражнението:
Постарах се навсякъде да има по два слоя материал.
После се слага тепиха, почистения основно мокет и колата си става като нова
Мога да споделя, че съм доволен от сглобката на Шкода. Сравнително лесно ми се получиха разглобяването и сглобяването. Разбира се, че си отнема време, но пък то това си е жива фенщина, така че...
След сглобяването няма надигане или проблем със захващане на мокета, което за мен беше важно.
Относно ефекта - ами да, има ефект, сериозен при това.
Разбира се, че няма да стане като А8, но се усеща разликата.
За мен лично си заслужава!
Но наскоро се реших и хайде да действаме!
Сваляне на седалките, разглобяване на централната конзола, махане на мокет и тепих и се стига до ламарините на пода:
Този път реших да използвам по - различен материал, препоръчан ми от подобни болни мозъци
Ето на "една ръка":
И след "втора ръка", малко преди края на упражнението:
Постарах се навсякъде да има по два слоя материал.
После се слага тепиха, почистения основно мокет и колата си става като нова
Мога да споделя, че съм доволен от сглобката на Шкода. Сравнително лесно ми се получиха разглобяването и сглобяването. Разбира се, че си отнема време, но пък то това си е жива фенщина, така че...
След сглобяването няма надигане или проблем със захващане на мокета, което за мен беше важно.
Относно ефекта - ами да, има ефект, сериозен при това.
Разбира се, че няма да стане като А8, но се усеща разликата.
За мен лично си заслужава!
- digitalundgrd
- Гараж: CUPRA ST 300 4Drive
ex.i30N Drive-N
ex.MEGANE RS CUP
ex.Fabia Monte Carlo
RS-TDI
Браво много хубав ъпгрейд
А колко тежи налепената от теб изолация? Тоест колко по-тежка става колата ?
А колко тежи налепената от теб изолация? Тоест колко по-тежка става колата ?
- skauta
- Гараж: Шкода Октавия Скаут 2 CR TDI
Шкода Фабия 1 TDI
RS-TDI
Евала, за последната занимавка, много ми се искаше и аз да го направя на моята, ама нещо не ми стигна смелост за цялото разглабяне, направо ти свалям шапка.
![good [smilie=good.gif]](./images/smilies/good.gif)
-
hvp800
- TSI-LK
RS-TDI
Относно теглото на материала, мисля че беше нещо около 3.2 - 3.3 кг/кв.м, което ще рече че съм добавил грубо под 20 килограма за изолация на пода.
Но пък тези 20 килограма притискат колата към асфалта, така че това е двоен тунинг
Както казах и по - рано - заслужава си.
Обмислям дали да не налепя и малко под предния капак, така и така съм отпочнал![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
Но пък тези 20 килограма притискат колата към асфалта, така че това е двоен тунинг
Както казах и по - рано - заслужава си.
Обмислям дали да не налепя и малко под предния капак, така и така съм отпочнал