Тресене при ускорение на 4 и 5 предавка!
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Архимандрит Дионисий
- Гараж: SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 280 к.с.
Старата любов:
SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 190 к.с.
SKODA OCTAVIA 1.4 TSI
150 к.с.
Здравейте, от около година имам леко тресене при ускорение на пълна газ в интервала 1800 -2200 оборора ( при максимален въртящ момент ) на 4 и 5 предавка. От няколко дни стана доста по - силно.
Ако някой е имал подобен проблем моля да сподели. Аз имам няколко предположения, но за сега няма да ги споделя за да не ви подведат.
Ако някой е имал подобен проблем моля да сподели. Аз имам няколко предположения, но за сега няма да ги споделя за да не ви подведат.
- bega4kata
- Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196 - Обратна връзка:
С какъв маховик си?
От много неща може да е.
Маховик, съединител, притискател, дюза, каре вътрешно,каре външно, ниска компресия на 1 цилиндър, гума, джанта, тампони носачи, тампони двигател, износен разпределителен вал, повдигач, и др.
От всяко едно по отделно, както и в комбинация.
От много неща може да е.
Маховик, съединител, притискател, дюза, каре вътрешно,каре външно, ниска компресия на 1 цилиндър, гума, джанта, тампони носачи, тампони двигател, износен разпределителен вал, повдигач, и др.
От всяко едно по отделно, както и в комбинация.
GUNTER SERVICE

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ

- Rangel
- Гараж: Octavia 3 FL 2.0 TSI 6M REVO STAGE 1
99% маховик 
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
Сами ги е изброил точно в реда на вероятност. Аз само бих преместил дюзата по-назад в редичката - би трябвало да се усеща осезаемо във високите обороти.
Бееееее.....
- Архимандрит Дионисий
2.0 TSI 280 к.с.
Старата любов:
SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 190 к.с.
SKODA OCTAVIA 1.4 TSI
150 к.с.
Съединителя е нов на 3 хил.км. комплект с демфер на LuK. Окачването е бетон. И аз имам съмнение за вътрешно каре. Другата седмица ще я вкарам да я огледат. Благодаря за отговорите. И ще пиша дали сме открили нещо и дали проблема е изчезнал.
- afilipov
- Гараж: Superb III L&K 190hp 7DSG
Привет, и аз имах същия проблем и се оказа вътрешно каре 
- Архимандрит Дионисий
2.0 TSI 280 к.с.
Старата любов:
SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 190 к.с.
SKODA OCTAVIA 1.4 TSI
150 к.с.
Така,малко развитие по темата.
След като и Сами покара колата, твърдо предположи, че проблема е в новия комплект(съединител,притискател,маховик) най-вероятно блокирал маховик. ( явно съм случил на дефектен ). След смъкване на стартера за оглед на маховика се оказа, че не е съвсем блокирал,но при завъртане на пред и после на зад от самия демфер се чува стържене. Без колебание извиках един нов съединител с притискател и го монтирахме на твърдия маховик който смъкнахме от колата. Проблема изчезна веднага. Явно съм си късметлия и съм уцелил дефектен комплект. Сега чакам развръзка по рекламацията от доставчика.
На новия вече му навъртях едни 3000км. като разходих колата на една семейна почивка. За сега всичко е нормално.
След като и Сами покара колата, твърдо предположи, че проблема е в новия комплект(съединител,притискател,маховик) най-вероятно блокирал маховик. ( явно съм случил на дефектен ). След смъкване на стартера за оглед на маховика се оказа, че не е съвсем блокирал,но при завъртане на пред и после на зад от самия демфер се чува стържене. Без колебание извиках един нов съединител с притискател и го монтирахме на твърдия маховик който смъкнахме от колата. Проблема изчезна веднага. Явно съм си късметлия и съм уцелил дефектен комплект. Сега чакам развръзка по рекламацията от доставчика.
На новия вече му навъртях едни 3000км. като разходих колата на една семейна почивка. За сега всичко е нормално.
- bega4kata
- Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196 - Обратна връзка:
Добре ,че послушса стария майстор
. Ти каза 100 процента не може да е от маховика/комплекта/,защото всичко е ново,а и педи да го сменим пак така тресеше. Казах ти връщай каретата дето си поръчал и не се занимавай повече да обикаляш по разбирачи и питаш по форумите.КАТО И НАПРАВЯ кръгче и я чуя колата и ти казвам,че не е и вал,дюзи и т.н.да не ги изброявам другите причини пак,а да сваляш кутията пак.
90 процента от ремонта е правилната диагностика
90 процента от ремонта е правилната диагностика
GUNTER SERVICE

- Баш Майстора
- Гараж: Шкода120L-52hp,
- Обратна връзка:
Ето за това ти си нашият любим чичкоbega4kata написа: 22.10.2018, 23:50:48 Добре ,че послушса стария майстор...
90 процента от ремонта е правилната диагностика![]()

- SeVo
- Гараж: Octavia II 1.9tdi
Sandero II FL stepway 0.9tce
- Архимандрит Дионисий
2.0 TSI 280 к.с.
Старата любов:
SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 190 к.с.
SKODA OCTAVIA 1.4 TSI
150 к.с.
![thank_you2 [smilie=thank_you2.gif]](./images/smilies/thank_you2.gif)