Шум от задни спирачки Superb 3
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- todor87
- Гараж: Skoda_Superb_3_Combi_2.0_TSI_4×4=>
=>Revo Stg_2 killer😁
konstantin80, нищо им няма. Дреболии. Супер са си колите. То такива без ядове няма. Бумерите мотори сменят 
-
konstantin80
- Гараж: Megane III 1.9 dci
Напълно съм наясно, че проблеми има навсякъде, въпросът е когато се появи такъв при нова кола да бъде отстранен както е с твоя приятел от Русе, а не да се правят на луди !SimichOil написа: 12.10.2018, 14:38:58 Имам познат, който работи в сервиза на Мерцедес тук в Русе. Каза, че дори от Румъния идвали коли за отстраняване на гаранционни проблеми по ходовата част. Която и марка да избереш@konstantin80, все ще има нещо дребно и дразнещо. Аз проблеми с колата нямам засега - вчера и гледах спирачките. Също не съм чул и никакво тракане от DSGто - или аз съм глух или колата няма проблеми.
-
konstantin80
- Гараж: Megane III 1.9 dci
За съжаление машрута ми е точно по паважа в София и видеото направо меtodor87 написа: 12.10.2018, 14:40:09 konstantin80, нищо им няма. Дреболии. Супер са си колите. То такива без ядове няма. Бумерите мотори сменят![]()
![hunter [smilie=hunter.gif]](./images/smilies/hunter.gif)
- odo
- Гараж: Х3 М40i
konstantin80,
спокойно, моят всеки ден яде паветата на Борис III и нищо не тропа.
спокойно, моят всеки ден яде паветата на Борис III и нищо не тропа.
- deyan
- Гараж: Skoda Octavia ІІ Combi 1.9 TDI BXE, Skoda Superb ІІІ Combi 2.0 CR 4x4
konstantin80 написа: 12.10.2018, 15:04:10 Напълно съм наясно, че проблеми има навсякъде, въпросът е когато се появи такъв при нова кола да бъде отстранен както е с твоя
Абсолютно на същото мнение съм и аз. В днешно време всичко се чупи, идва счупено и т. н., но когато се случи гаранцията го поема веднага без да се обясняваме. Да си ходим по нервите и т. н. Сега чакам Customer Care на Skoda Auto CZ да видим какво ще кажат.
- TheSaint
- Гараж: Octavia RS230
- Обратна връзка:
Дай техни контакти или човек с който си пишеш.. знам ли , може да потрябва
Ето моите дискове в "нормален вид"
Ето моите дискове в "нормален вид"
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- todor87
- Гараж: Skoda_Superb_3_Combi_2.0_TSI_4×4=>
=>Revo Stg_2 killer😁
Екстра са.
- deyan
- Гараж: Skoda Octavia ІІ Combi 1.9 TDI BXE, Skoda Superb ІІІ Combi 2.0 CR 4x4
Първо не можах да намеря никакъв нормален контакт и реших да търся из социалките и писах във FB. От там за 1 ден ми върнаха благодаря, незабавно отидете при местен дилър. Аз им обясних, че вече съм бил и цялата сага и те ме насочиха към - infoline at skoda-auto.cz.Svetilio написа: 12.10.2018, 22:45:31 Дай техни контакти или човек с който си пишеш.. знам ли , може да потрябва
Пишеш и ти логват тикет като всяка стандартна система за поддръжка. Когато ти сменят статуса на тикета получаваш информация на мейла. Аз все още съм на статус, че ще се свържат с мен.
А между другото врътнах още едни 350 км. магистрала, без да използвам аутохолд и същата работа дум-дум-дум-дум при всяко натискане на спирачката, добре, че кънти Canton-a, че не се издържа вече.
- zar
- Гараж: О2 Scout ,Powered by NOx
Значи,доколкото разбирам ,може да се окаже че не е от "ауто холда"
.
.Dieselgate Team member
- digitalundgrd
- Гараж: CUPRA ST 300 4Drive
ex.i30N Drive-N
ex.MEGANE RS CUP
ex.Fabia Monte Carlo
Е те , ако дисковете вече са фира, аутохолда не играе роля.
По-скоро на следващ етап, ако случайно тия от Еуратек признаят и сменят по гаранция дисковете или на колегата му писне и реши да ги смени, тогава от самото начало да НЕ се кара с аутохолд и да се види дали ще се получи пак същото думкане.
Според мен има вариант тоя аутохолд да задържа винаги "леко" и да прегрява задните дискове и затова на 1 предни накладки, Еуратек да сменят 8 пъти задни![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
По-скоро на следващ етап, ако случайно тия от Еуратек признаят и сменят по гаранция дисковете или на колегата му писне и реши да ги смени, тогава от самото начало да НЕ се кара с аутохолд и да се види дали ще се получи пак същото думкане.
Според мен има вариант тоя аутохолд да задържа винаги "леко" и да прегрява задните дискове и затова на 1 предни накладки, Еуратек да сменят 8 пъти задни
- igeorgiev82
- Гараж: Octavia 3 FL 1.4TSI DSG-BLUE MAGIC
На новите коли,задните накладки се износват по бързо от предните,точно заради разните там холдове.
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
Само предположение, може би аутохолда на кола с ръчна кутия товари повече спирачната система.
Нямам голям опит с автоматите, ама те си седяха мирно и без да имаше аутохолд, мисълта ми е, че там кутията поема тая функция и може би затова не се изтормозват толкова спирачките.
Нямам голям опит с автоматите, ама те си седяха мирно и без да имаше аутохолд, мисълта ми е, че там кутията поема тая функция и може би затова не се изтормозват толкова спирачките.
Бееееее.....
- odo
- Гараж: Х3 М40i
Q5-та беше с постоянно включен auto hold и я продадохме без да сме сменяли задните дискове и накладки
Лично на мен не ми хареса, как работи при Супърба и моят е спрян.
Лично на мен не ми хареса, как работи при Супърба и моят е спрян.
- nrayanov
- Гараж: Mitsubishi Outlander 2.0 MiVEC CVT Instyle 4WD MY2020
Toyota Corolla 1.4 D4D Hatchback MMT SOL 2WD MY2005 - Обратна връзка:
А всъщност смисъла на тази функционалност е да не натоварваш съединителя/автоматичната скоростна кутия ли? ![pardon [smilie=pardon.gif]](./images/smilies/pardon.gif)
- TheSaint
- Гараж: Octavia RS230
- Обратна връзка:
При мен задните накладки имат още доста живот по окомер, на 44000км. Предните са за смяна
При с3 ясно как се спира аутохолд..ама в октавия dsg май няма такава възможност или е в settings ?![blush [smilie=blush.gif]](./images/smilies/blush.gif)
При с3 ясно как се спира аутохолд..ама в октавия dsg май няма такава възможност или е в settings ?