Покупка на автомобил 2-ра ръка
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- lubomirov1985
- Гараж: 1. Mercedes - Benz W164, Edition 10 - 320 cdi 4matic
2. Land Rover Freelander 2.0 TDI
Да си почешем езиците малко.
Бащата иска да си сменя колата, че на сегашната Mercedes-Benz E 320 4Matic Automatik - Avantgarde, W210 за 4 години й навъртя към 130 000 км и вече наближава 310 000 км, та смята, че й стигат толкова при него.
Естествено целият масраф се пада на мен - продажбата на тая и избора на "новата". Както и конкретни предпочитания няма, което усложнява задачата ми.
Та като цяло - предпочита бензин, дизел не иска, а върти по около 30 000 км на година, които 95% са извънградско. Да не е нещо малко, че е 190 см. и 110 кг.
Бюджет - около 12 000 лева.
За нова - не му било времето и не иска.
Фен си е на Мерцедес, но само на задно не иска. А следващата Е-класа няма приемливи предложения на пазара, а Ц-класа не ще, а и на мен не ми допадат.
И френско не иска.
Та давайте мения - кой каквото се сеща.
Аз попрехвърлих mobile.bg и като цяло държа да не е нов внос, а да е от човек.
Ей тия доста ми допаднаха, като за конкретния дизел ще го натискам, но нищо не знам като информация.
https://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?a ... ink=8gh5zd
https://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?a ... ink=8gh66s
Бащата иска да си сменя колата, че на сегашната Mercedes-Benz E 320 4Matic Automatik - Avantgarde, W210 за 4 години й навъртя към 130 000 км и вече наближава 310 000 км, та смята, че й стигат толкова при него.
Естествено целият масраф се пада на мен - продажбата на тая и избора на "новата". Както и конкретни предпочитания няма, което усложнява задачата ми.
Та като цяло - предпочита бензин, дизел не иска, а върти по около 30 000 км на година, които 95% са извънградско. Да не е нещо малко, че е 190 см. и 110 кг.
Бюджет - около 12 000 лева.
За нова - не му било времето и не иска.
Фен си е на Мерцедес, но само на задно не иска. А следващата Е-класа няма приемливи предложения на пазара, а Ц-класа не ще, а и на мен не ми допадат.
И френско не иска.
Та давайте мения - кой каквото се сеща.
Аз попрехвърлих mobile.bg и като цяло държа да не е нов внос, а да е от човек.
Ей тия доста ми допаднаха, като за конкретния дизел ще го натискам, но нищо не знам като информация.
https://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?a ... ink=8gh5zd
https://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?a ... ink=8gh66s
Бирата е божествена напитка!
Доставя ти удоволствие и когато влиза и когато излиза!
- igeorgiev82
- Гараж: Octavia 3 FL 1.4TSI DSG-BLUE MAGIC
След Мерцедес,ако се качи на Тойота или Опел ще е доста разочарован.Ако колата му е здрава и няма ядове,според мен с този бюджет за друга,да си кара Мерца.
-
kograman
Не съм съгласен за Тойотата. Опел е гадна кола, съгласен.igeorgiev82 написа: 12.10.2018, 10:32:39 След Мерцедес,ако се качи на Тойота или Опел ще е доста разочарован.Ако колата му е здрава и няма ядове,според мен с този бюджет за друга,да си кара Мерца.
Веднага бих отишъл да видя Авенсиса. Ако е 100% вярно това от обявата, следващите 100к км разход за ГО и гориво.
Someone's opinion of you does not have to become your reality
- igeorgiev82
Човека от Мерцедес слиза,и да се качи в Тойота?!Двете коли нямат абсолютно никакви допирни точки!Освен четири гуми и волан,като и за волана не съм сигурен
С кое не си съгласен?
- todor87
- Гараж: Skoda_Superb_3_Combi_2.0_TSI_4×4=>
=>Revo Stg_2 killer😁
Подкрепям мнението на igeorgiev82. W210 може да не ми допада като екстериор и интериор, но возията му и вървежа спрямо горепосочените и еквивалентите им нямат място за сравнение.
- enenen
- Гараж: Kia Sportage NQ5 MHEV
Тея Авенсиси са доста хубави коли. Един колега имаша такава (бензин), и само хубави впечатления имам от нея. Но наистина има шанс да е разочарован, след като слиза от Мерцедес. С такъв бюджет, според мен да си кара Мерцедеса и да спестява за W212. Особено ако в момента колата не му създава грижи, не виждам защо да дърпа дявола за опашката.
-
kograman
До скоро имах Мерцедес. Скоро ще имам Тойота. Да ти кажа ли, че за Мерцедеса за 5 месеца заминаваха по 1000лв за ремонти. Когато го купух, това беше най-запазеният екземпляр от към състояние на пазара. След тези месеци, цената стигна 50% от стойността на автомобила, си казах стига.igeorgiev82 написа: 12.10.2018, 11:22:14 Човека от Мерцедес слиза,и да се качи в Тойота?!Двете коли нямат абсолютно никакви допирни точки!Освен четири гуми и волан,като и за волана не съм сигуренС кое не си съгласен?
Кое не е ок на Тойотата? Няма комфорт, динамика, разход ? Частите и са на безумни цени? Защото аз друго видях. Вероятността да купиш боклук авточасти за Мерджана е 99% по-вероятна, от колкото за Авенсиса. Хубавите части за Мерджана са на съвсем други цени, от това което го има в нета. Под хубави разбирам, слагат се, и поне 1г не напомня за себе си.
Отделно, точно този Авенсис е в класа на Ц класата.
За твърдият волан, за грубата работа на Г-троника, за проблемните оплътнения на прозорците, които от слънцето заминават много бързо и започват да подухват/свистят да не отварям дума.
Точно този Авенсис, интериора му е супер качествен, меки материали навсякъде, не скърца и не трака от никъде. Истинска Тойота.
За следващият модел, обаче не стоят така нещата, за съжаление.
- igeorgiev82
Ясно е,че си изтеглил късата клечка.
.......която също няма общо с Е класата.
-
kograman
Сядах и в Е класа. За размерите си, не останах с впечатление да е уау, напротив. Комбитата и са отвратителни на външен вид.igeorgiev82 написа: 12.10.2018, 11:44:39 Ясно е,че си изтеглил късата клечка........която също няма общо с Е класата.
Малко уточнение, обаче.
Пишем си за коли 2-ра ръка, които може да си ги позволи средна класа човек.
Високите изпъленения на Мерцедесите, ми е ясно че са в пъти по-добри от Тойотата.
- lubomirov1985
- Гараж: 1. Mercedes - Benz W164, Edition 10 - 320 cdi 4matic
2. Land Rover Freelander 2.0 TDI
Давайте и вие предложения.
Бирата е божествена напитка!
-
kograman
Тойотата от първият линк.
- todor87
=>Revo Stg_2 killer😁
Значи колкото е грозен толкова готина му е возията на меро. Нищо, ама нищо общо с Авенсис. 
- todor87
=>Revo Stg_2 killer😁
Значи, колкото е грозен, толкова готина му е возията на меро. Нищо, ама нищо общо с Авенсис. 
Последно промяна от todor87 на 12.10.2018, 12:08:51, променено общо 1 път.
- enenen
- Гараж: Kia Sportage NQ5 MHEV
Мазда 6, бензин, 2-ра генерация. Доста безпроблемна кола се оказва. Май и с ръждата нямат проблеми, а и все още хваща окото. Само цената може да е малко проблем - за по-хубав екземпляр по-скоро към 15 хил. лв.
-
kograman
Брех:
"От началото на октомври в Брюксел бе въведена забраната за движение на стари дизелови автомобили, а глобата за нарушителите е 350 евро. Забраната обхваща дизелите, произведени преди 1997 г. От догодина такива автомобили няма да може да бъдат регистрирани.
Също от следващата година в града няма да може да се движат дизелови автомобили, регистрирани преди 2006 г., както и бензинови, произведени преди 2001 година. Поетапното въвеждане на ограниченията ще продължи до 2025 г. и няма да обхваща т. нар. колекционерски автомобили - поддържани в изрядно състояние.
Градските власти в Брюксел са подготвили наредба, според която дизеловите автомобили занапред ще бъдат облагани с шест пъти по-висок данък от бензиновите. Новите правила ще важат дори за най-съвременните дизелови автомобили (стандарт "Евро-6"). "
Ако ще се кара следващите няколко години, бих търсил бензин.
"От началото на октомври в Брюксел бе въведена забраната за движение на стари дизелови автомобили, а глобата за нарушителите е 350 евро. Забраната обхваща дизелите, произведени преди 1997 г. От догодина такива автомобили няма да може да бъдат регистрирани.
Също от следващата година в града няма да може да се движат дизелови автомобили, регистрирани преди 2006 г., както и бензинови, произведени преди 2001 година. Поетапното въвеждане на ограниченията ще продължи до 2025 г. и няма да обхваща т. нар. колекционерски автомобили - поддържани в изрядно състояние.
Градските власти в Брюксел са подготвили наредба, според която дизеловите автомобили занапред ще бъдат облагани с шест пъти по-висок данък от бензиновите. Новите правила ще важат дори за най-съвременните дизелови автомобили (стандарт "Евро-6"). "
Ако ще се кара следващите няколко години, бих търсил бензин.