Е точно това имах предвид. Другите ефекти са линиите като на снимката от пасата.Георги Г написа: 10.10.2018, 13:08:53 Имам и аз на няколко места "накладки". Не закачат на нокът.... колкот изкарат
Шум от задни спирачки Superb 3
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- deyan
- Гараж: Skoda Octavia ІІ Combi 1.9 TDI BXE, Skoda Superb ІІІ Combi 2.0 CR 4x4
- Sawyer
- Гараж: ///
https://media2.giphy.com/media/aZ3LDBs1 ... 7867b35f34deyan написа: 10.10.2018, 15:53:35Така се опитаха да решат проблема от Шкода - ЕУРАТЕК. Не карах аз, а човек от ЕУРАТЕК. Така си я дърпат с надеждата да изчистят задни дискове.digitalundgrd написа: 10.10.2018, 14:12:04 олега това с дърпането на ръчна със скорости от типа на 130 140км/ч си е мега опасно (както за теб, така и за другите около теб )
Що за “майстори”, що за “методи”? Това е върхът на безотговорността. А на мен ми е трудно да повярвам, че някой би позволил да му “ремонтират” колата по такъв начин. Ще ми предложат някой такъв “гениален” подход и ще ги взривя.
Очевидно има нещо не наред, а те още по-очевидно не знаят какво е и се правят на интересни. Не им се връзвай на глупостите, ами сменете едни накладки
- deyan
Тука нещо ме засягаш, но не съм толкова обидчив.... просто споделям реална случка от 6-ти октомври 2018 г. Да не мислиш, че знаеш какво правят, когато я оставиш и отидеш да я вземеш вечерта. Аз съм вземал Октавията след сервиз от тях с ударена задна броня ... беше тъмно и го видях на сутринта, но да не се отклонявам от темата ... това са случки от "живия живот" както казва едни познатSawyer написа: 10.10.2018, 16:15:30 Що за “майстори”, що за “методи”? Това е върхът на безотговорността. А на мен ми е трудно да повярвам, че някой би позволил да му “ремонтират” колата по такъв начин. Ще ми предложат някой такъв “гениален” подход и ще ги взривя.
- Sawyer
- Гараж: ///
Чакай, чакай, по никакъв начин не съм искал да те засегна. Няма такова нещо, просто се изненадах, че си се съгласил на такъв вариат. Ако е прозвучало зле, съжалявам
Иначе си прав, правят каквото искат с колите. Разбрах го с предната ми кола, която доверчиво оставях в сервиза... за да разбирам после, че е летяла из уличките в Надежда с мръсна газ. Тествали
Както и да е, сега им вися на главите и определено не приемам за чиста монета всичко, което казват.
Ръчна от 130-140 на мен ми звучи като много опасно изпълнение в стил “квартален гараж”. Не подхожда на официален сервиз, а клиентите, поне според мен, не трябва да им позволяват да пробват такива неща с колите.
Чисто нова кола има проблем с нещо => намират дефекта и го отстраняват, не правят каскади по обществени пътища на принципа “Я да видим какво ще стане”
Иначе си прав, правят каквото искат с колите. Разбрах го с предната ми кола, която доверчиво оставях в сервиза... за да разбирам после, че е летяла из уличките в Надежда с мръсна газ. Тествали
Както и да е, сега им вися на главите и определено не приемам за чиста монета всичко, което казват.
Ръчна от 130-140 на мен ми звучи като много опасно изпълнение в стил “квартален гараж”. Не подхожда на официален сервиз, а клиентите, поне според мен, не трябва да им позволяват да пробват такива неща с колите.
Чисто нова кола има проблем с нещо => намират дефекта и го отстраняват, не правят каскади по обществени пътища на принципа “Я да видим какво ще стане”
- TheSaint
- Гараж: Octavia RS230
- Обратна връзка:
Ето снима от днес... с уговорката че не е карана 1 седмица,беше на основно почистване/миене и т.н
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- kalata
- Гараж: Octavia 2 Elegance 2.0 TDI-PD DSG, 2007
Колеги, честно - не е нормално новите ви коли да имат изядени задни дискове. "Нормално било", "така били всички... повечето..." тия от ЕТ еб@ват ли се с вас? Да пробвали с дърпане на ръчната при 140 км/ч ![diablo [smilie=diablo.gif]](./images/smilies/diablo.gif)
![diablo [smilie=diablo.gif]](./images/smilies/diablo.gif)
"Ако виждаш дървото, което ще уцелиш след малко, това се нарича недозавиване; ако само го чуваш и усещаш, значи става дума за свръхзавиване" - Walter Röhrl
- zar
- Гараж: О2 Scout ,Powered by NOx
Аз друго не мога да разбера,а именно защо в такива случай не се допитат до пройзводителя за някакви мерки,които да се предпиемат?Например да разследват други коли ,които са пройзведени по същото време(седмица,месец,година) и да се направи акция .Всички били така ,ама народа продължава да си ги купува-баси и аргумента
И накрая клиента е кофти прецакан със странните "детски болести" на модела
.Или просто това е някаква местна интерпретация на проблема.......Ако мине номера ![pardon [smilie=pardon.gif]](./images/smilies/pardon.gif)
И накрая клиента е кофти прецакан със странните "детски болести" на модела Dieselgate Team member
- coverdale
- Гараж: Octavia 4 FL-1,5TSI DSG 150PS MHEV, WV T-Rock 2.0TSI 190PS 4x4 DSG,M340I X Drive G21
Ето и при мен какво е състоянието на задните дискове след 50 км спускане на един от проходите в Алпите вчера.
Общо взето и предни и задни са равномерно износени за 30хил.км.
Поне още толкова ще изкарат.
Поне още толкова ще изкарат.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- nrayanov
- Гараж: Mitsubishi Outlander 2.0 MiVEC CVT Instyle 4WD MY2020
Toyota Corolla 1.4 D4D Hatchback MMT SOL 2WD MY2005 - Обратна връзка:
Като е нормално за модела да ги подменят без пари тези от Еуратек.
Какво се правят на ...![fool [smilie=fool.gif]](./images/smilies/fool.gif)
Какво се правят на ...
- odo
- Гараж: Х3 М40i
Загледах си и моите задни дискове изглеждат като Svetilio, deyan и тези на Пасата. Ако не забравя по-късно ще ги снимам.
- deyan
А имаш ли някакъв шум при спиране от 140-160?odo написа: 11.10.2018, 14:53:16 Загледах си и моите задни дискове изглеждат като Svetilio, deyan и тези на Пасата. Ако не забравя по-късно ще ги снимам.
- odo
- Гараж: Х3 М40i
deyan,
Не, нямам никакви шумове, а агресивните спирания при мен се случват на регулярна база.
Не, нямам никакви шумове, а агресивните спирания при мен се случват на регулярна база.
- TheSaint
- Гараж: Octavia RS230
- Обратна връзка:
И аз нямам драма с шум в движение. Но при паркиране си просвирваха при движение под 5км/h Сега явно защото ще ходя на обслужване и настана тишина
-
konstantin80
- Гараж: Megane III 1.9 dci
Регистрирах се във форума преди няколко месеца без да съм собственик на шкода с идеята да си избистря нещата за евентуална покупка на нова кола, примерно Superb през 2019 и сега като чета за проблема на колегата в тази тема и видеото с тракащата скоростна кутия по паветата направо ме застреляха !
- SimichOil
- Гараж: Toyota RAV4 - Plug-in Hybrid
- Обратна връзка:
Имам познат, който работи в сервиза на Мерцедес тук в Русе. Каза, че дори от Румъния идвали коли за отстраняване на гаранционни проблеми по ходовата част. Която и марка да избереш@konstantin80, все ще има нещо дребно и дразнещо. Аз проблеми с колата нямам засега - вчера и гледах спирачките. Също не съм чул и никакво тракане от DSGто - или аз съм глух или колата няма проблеми.