Здравей колега,
аз карам 1.4 TSI 140 коня Елеганс (сегашно Стайл).
Имам я от 10 месеца, минал съм 15 000 км.
Накратко - много съм доволен
По-подробно:
1. Шум - по моите разбирания е в рамките на допустимото. Даже я смятам за тиха, макар че последно време четох коментари от други колеги, че О3 е шумна кола.
2. Масло - долял съм 0,3 литра до момента. За 15 000 изминати километра е пренебрежимо малко. (обмислям скоро да сменя маслото, макар че по гаранция смяната са я писали на 30 000 км.)
3. Разход - много добре за бензинова кола с тези габарити и коне. Падам си по статистиката и си следя реалният разход (казвам реален, а не по борд-компютър, защото има около 10% разлика между двете).
Средният ми реален разход до момента е 7,5 литра на 100 км. Няколко примера:
- ако караш извънградско без магистрали и със спазване на законовите ограничения - 5 - 5,5. В името на рекорда и с голямо търпение съм постигал и 4,8 реален разход за дистанция от 400 км (по 200 в посока).
- изънградско с магистрали и със спазване на законовите ограничения - около 6
- нормално каране извънградско без магистрали - 6 - 6,5
- нормално каране изънградско и с магистрали - около 7,5
- полу-градско (живея на 10 км от центъра на Варна, като половината от дистанцията нямам светофари и спирания) - около 7,5
- чисто градско - нямам представа, поради по-горната причина
4. Ускорение - много добре. Колата е доста динамична, което се усеща и в града (когато трябва бързо да дръпнеш на къса дистанция) и извън града (когато трябва бързо да изпревариш).
5. Какво бих добавил сега, ако можех:
- задна чистачка - влудявам се, че няма
- автоматична скоростна кутия
Какви са разликите между моята и сегашната 150 коня (освен конете и цената) нямам идея, но предполагам са несъществени.
Поздрави