Камера за заден ход

Всичко за Шкода Октавия, произведена от 2013г. до днес
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
nnmmkk

Шкода Новак

Камера за заден ход

Мнение от nnmmkk »

Здравейте,
Преди 2 години като взех октавията се опитах да разбера може ли да се сложи камера за заден ход на болерото, но тогава никой не се ангажира с конкретен отговор.
От четеното във форума оставам с впечатлението, че това не е мисията невъзможна, а напротив? Някой може ли да сподели малко подробности? Моята кола е с Болеро 6,5 инча - преди ФЛ.
Гледам някакви камери има в Али-то, които са интегрирани в бутона, но за да се поставят налага ли се да се разширява дупката в капака?

Поздрави!
Аватар
SimichOil

Škoda Ludicrous

Гараж: Toyota RAV4 - Plug-in Hybrid
Обратна връзка:

Камера за заден ход

Мнение от SimichOil »

Не - аз съм с такава и си пасва без да се разширява нищо.
nnmmkk

Шкода Новак

Камера за заден ход

Мнение от nnmmkk »

А нещо трябва ли да се активира или е plug and play - само да се закачи? Връзва ли се към ток, или взима ток от медията?
Аватар
BlackPearl

Site Admin

Гараж: Octavia mk3 vRS-BlackPearl2

Камера за заден ход

Мнение от BlackPearl »

Много ясно, че трябва.
Вади се медиата в жабката, вади и се буксата (КАН ШИНАТА), вади се после синьото, отваря се, за да могат да се вкарат или изкарат пинове и на 6 ти и 10ти пин се закачат кабели.
После отзад: Вземаш ток от запалката (+ /- ) , после от стопа вземаш + и ги караш към камерата. Там се слага реле, боцаш ги там, а кабела от камерата се "кара" към предната част до медиата и се вързва към този кабел, който е влязъл на пин 6 и 10 :).
Накрая се активира с ВАГ-а.

Колегата JORDITO ще ти обясни най-точно как става, а може и той да я направи тази интервенция.
Надявам се, аз съм го казал вярно (JORDITO ми е дал инструктаж- аз сега и аз трябва да слагам моята :)
Също така, той ще ти каже каква да си вземеш. Дръжките са 2 вида. Сегашните, които Жорето ги взима са със сензор Сони и са супер, по-добре спрямо заводските.

П.С: Венко, твоя китаец е добър, ама леко има фуга от едната страна. [smilie=pardon.gif]
Изображение
nnmmkk

Шкода Новак

Камера за заден ход

Мнение от nnmmkk »

Да, и аз мислех да се свържа със Jordito, но ми ми трябваше психическа настройка дали се реже капака, тъй като ако е оригинална камерата бях гледал по чуждите форуми, че трябва да се разшири отвора в капака.

Поздрави!
Аватар
zar

Škoda Ludicrous

Гараж: О2 Scout ,Powered by NOx

Камера за заден ход

Мнение от zar »

BlackPearl написа: 21.09.2018, 18:21:00 Много ясно, че трябва.
Вади се медиата в жабката, вади и се буксата (КАН ШИНАТА), вади се после синьото, отваря се, за да могат да се вкарат или изкарат пинове и на 6 ти и 10ти пин се закачат кабели.
После отзад: Вземаш ток от запалката (+ /- ) , после от стопа вземаш + и ги караш към камерата. Там се слага реле, боцаш ги там, а кабела от камерата се "кара" към предната част до медиата и се вързва към този кабел, който е влязъл на пин 6 и 10 :).
Накрая се активира с ВАГ-а.

Колегата JORDITO ще ти обясни най-точно как става, а може и той да я направи тази интервенция.
Надявам се, аз съм го казал вярно (JORDITO ми е дал инструктаж- аз сега и аз трябва да слагам моята :)
Също така, той ще ти каже каква да си вземеш. Дръжките са 2 вида. Сегашните, които Жорето ги взима са със сензор Сони и са супер, по-добре спрямо заводските.

П.С: Венко, твоя китаец е добър, ама леко има фуга от едната страна. [smilie=pardon.gif]
Браво,Ися!Научил си добре урока ;)
Dieselgate Team member
Аватар
JORDITO

Почетен член

Гараж: Skoda Octavia III 1.6TDI-CR, 105PS + Arshinkov brothers

Камера за заден ход

Мнение от JORDITO »

nnmmkk, виж тази тема
viewtopic.php?f=86&t=860&start=130
Моята тема за колата : Škoda Octavia III Комби 1.6 TDI-CR 105 PS
nnmmkk

Шкода Новак

Камера за заден ход

Мнение от nnmmkk »

JORDITO, Благодаря ти много за линка. Убягнала ми е тази тема, по принцип следя форума. За момента още се двуумя дали си заслужава филма да слагам камера, още повече, че държа колата в гараж и никога не паркирам на къси места. Отделно разбглобяването на пластмасите ме спира - като знам как пукат сега, след разглобяването ще имам нов повод да се ослушвам.

Поздрави и ако реша да слагам камера, при всички пожения ще се свържа с теб, не е по моите сили тази работа.
Аватар
JORDITO

Почетен член

Гараж: Skoda Octavia III 1.6TDI-CR, 105PS + Arshinkov brothers

Камера за заден ход

Мнение от JORDITO »

nnmmkk, сега е по-лесно да се слага, докато пластмасите и щипките не са се втвърдили. На 10 годишна кола е много повече филм да се разглобяват пласмаси. А и нямаш разглобяване на врати и прагове, единствено отзад С панела. Ела на някоя среща и ще ти обясня.
Моята тема за колата : Škoda Octavia III Комби 1.6 TDI-CR 105 PS
Публикувай отговор

Обратно към “Octavia III”