Еуратек

Впечатления от сервизите, които посещавате за вашата любима Шкода. Теми на Партньорите на СНЦ ШФБ
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
v140

Шкода Новак

Еуратек

Мнение от v140 »

Здравейте, днес си оставих колата в Еуратек за пребоядисване на някои детайли заради щети от камъчета. Сега гледам, че колата е в Елин Пелин в някакъв сервиз Горов. Някой имал ли е подобен опит? На всичкото отгоре е закарана на собствен ход от Надежда до там.Това нормално ли е?

ПП: На всичкото отгоре човекът си е ходил да яде на сръбската скара на Ботевградско. Утре мисля да отида да им вдигна един скандал. Ебаси мизерниците... за репатрак не са ли чували. И на всичкото отгоре жулят по 450 лева на детайл.
Аватар
Вероломния Кръчмар

Škoda Ентусиаст

Гараж: Octavia 3 PF Vision+ 1.4 TSI - Victoria
Обратна връзка:

Еуратек

Мнение от Вероломния Кръчмар »

Горов са ОК, един колега, дето е лекар и е перфекционист, всеки път нарочно пише и иска Фабията му само там да му я боядисват.

Практика на ЕТ София е колите за боядисване/ламарини до базата на подизпълнителя да ги карат на собствен ход, боядисаните и оправените ги връщат с репатрак. Вие може да поискате изрично колата Ви да не бъде карана. Това е Ваше право. Много зависи и на кой ще случите в сервиза в Надежда.

За останалото - "бой" до дупка, жалба може до КЗП.

Поздрави.
ТТодоров "Гестапото" - Следвай 11-тата Божа заповед, момче. Тя гласи "Ни съ пръй!"

Stuci - Калпазани има при всяка марка, ама такива изтърбушеняци като нас, дет' ядем боб в подземията - НЯМА !!!
Аватар
JORDITO

Почетен член

Гараж: Skoda Octavia III 1.6TDI-CR, 105PS + Arshinkov brothers

Еуратек

Мнение от JORDITO »

Каква е драмата? Еуратек нямат бояджийно и ползват подизпълнители. Те новите коли разхождат с лепенки и транзитни номера, че за старите да се кахърят [smilie=sarcastic.gif] [smilie=sarcastic.gif]
Драма е друго. Оставяш си колата пред Еуратек на паркинга и идва един дядо с някаква корса, дава на задна и ти влиза в задната врата и калника. [smilie=sarcastic.gif] [smilie=sarcastic.gif]
Или идва една лелка с някаква дърта кошница и забърсва на 5 коли задниците точно пред шоурума. Случките са истински, така че не го драматизирайте толкова.

П.П. Е човека гладен ли да стои?
Моята тема за колата : Škoda Octavia III Комби 1.6 TDI-CR 105 PS
Аватар
dimibo

Škoda Ludicrous

Гараж: Супърб 2, 2.0 TDI
Октавия 2, 1.9 TDI
V10

Еуратек

Мнение от dimibo »

Драмата е, че ти карат колата извън сервиза без да си ги упълномощил.
Отделно настрана, че съм виждал точно как от изхода на паркинга, при включване в движението, излитат с въртене на гуми с поверените им автомобили, но ако стане нещо инцидент тогава кой е виновен, карайки вашата кола без пълномощно, споделена вина или без вина.
Günter Stg 1
Аватар
Вероломния Кръчмар

Škoda Ентусиаст

Обратна връзка:

Еуратек

Варианти да минавате през ЕТ за боя и ламарини:

1. Колата е на лизинг към някое от двете лизингови дружества на ЕТ - собственик е ЕТ, нямате думата.
2. Колата е гаранционна, Вие сте собственик - за да важи гаранцията - всичко минава само през сервиза на официалния представител на Шкода за БГ. Тук вече имате поле за действие - оставяте им колата само с ключовете, а талона и ГО-то си седят във Вас. Имате протокол, че колата е оставена в ЕТ за сервизна дейност, с дата. Ако и се случи нещо на колата - тоя протокол Ви е козът. Снимайте с телефона километрите на колата, преди да я оставяте и следете да са изписани вярно на протокола. Изрично наблегнете на факта, че колата не може да бъде карана извън територията на сервиза на представителя и подизпълнителя без Ваше съгласие и във Ваше отсъствие.

Със сигурност пропускам нещо, компетентните и опитни колеги могат да доуточнят.

[mention]JORDITO[/mention], Жоре, тоя паркинг на ЕТ в Надежда, дали не е такъв, без да е разширяван, още от времето, когато новите Шкоди вътре са били Форман, Фаворит и Фелиция? Дори 10 години назад, с ОК1 И ОК2 и сега с ОК3- нещата са с почти 20 см разлика в дължината на моделите и още не знам колко настрани, а ъпдейт няма. Супърбите хич и не ги споменавам, че е страшно. И затова, като спреш отпред, си е на риск при всички положения.

Поздрави.
ТТодоров "Гестапото" - Следвай 11-тата Божа заповед, момче. Тя гласи "Ни съ пръй!"

Stuci - Калпазани има при всяка марка, ама такива изтърбушеняци като нас, дет' ядем боб в подземията - НЯМА !!!
Аватар
redalex

Skoda Electric

Гараж: i3

Еуратек

Мнение от redalex »

Това, че колата е на лизинг далеч не значи, че "нямам думата" кой, как и къде ще я кара.
Особено ако не са ми казали, че ще я карат по разни села.
Доста странно е, че нямат собствено бояджийно, а ги карат някъде си... и още по-странно е, че не уведомяват за това.
v140

Шкода Новак

Еуратек

Мнение от v140 »

Има няколко неща, които според мен хич не са ОК. На работа имаме най-различни марки коли, които се пребоядисват поне веднъж и такова нещо не съм виждал.
1. Никой не ме е предупредил, че колата ще бъде карана. И то не да бъде карана до съседна улица/квартал, а до съседен град. По GPS-a излизат 31 км, че са минати. Това е недопустимо и то за толкова скъпа услуга.
2. Плащаш цена като за официален сервиз, а реално я правят в някакъв си сервиз там. Не ме разбирайте погрешно - конкретният сервиз може да е много хубав, но аз друго разбирам от израза "официален сервиз". Този е просто сервиз, но на цената на официален.
3. Оставяш си колата, за да ти я оправят, а те ти я карат и ходят да ядат кюфтета и кебапчета. За това просто нямам думи. И пак казвам - на супер скъпата цена.
4. Кой е виновен ако недай си боже се случи нещо? И какво може да направи собственикът ако му дойде фиш и тн? Пълен абсурд .. чак не мога да повярвам, че работят така.

Не съм предполагал, че са толкова зле. Те могат да си решат, че искат да оправят тенекиите в Бургас и да ги карат до там. Пък човекът, който я кара, да си яде кебапчета на плажа.
Аватар
odo

ŠKODA MASTER

Гараж: Х3 М40i

Еуратек

Мнение от odo »

Маздите ги боядиаваха в Пловдив [smilie=sarcastic.gif]
И аз имах същият случай с навъртяни 30-40км и от тогава си карам колата сам в сервиза за боя и сия взимам сам пак от там.
Sec8200

ŠKODA MASTER

Гараж: под наем

Еуратек

Мнение от Sec8200 »

odo написа: 05.09.2018, 08:50:03 Маздите ги боядиаваха в Пловдив [smilie=sarcastic.gif]
И аз имах същият случай с навъртяни 30-40км и от тогава си карам колата сам в сервиза за боя и сия взимам сам пак от там.
бах..знаеш ли дали все още е така?
карана ли беше или основната част на платформа ?
Аватар
lubomirov1985

Škoda Мод

Гараж: 1. Mercedes - Benz W164, Edition 10 - 320 cdi 4matic
2. Land Rover Freelander 2.0 TDI

Еуратек

Мнение от lubomirov1985 »

Колкото до "Горов" - сервизът е доста читав. Аз имам само положителни впечатления. Другото няма да го коментирам. Но аз винаги съм си карал колата до там и съм си я взимал :)
Бирата е божествена напитка!
Доставя ти удоволствие и когато влиза и когато излиза!
Аватар
odo

ŠKODA MASTER

Гараж: Х3 М40i

Еуратек

Мнение от odo »

ТТодоров написа: 05.09.2018, 09:55:55 бах..знаеш ли дали все още е така?
карана ли беше или основната част на платформа ?
Трябва да ги разпитам приятелите ми с маздите, но в Плавдив им е бояджийният цех.
До колкото знам са ги товарели на автовоз. Но по 2-3 седмици седяха без коли.
Аватар
Rangel

ŠKODA MASTER

Гараж: Octavia 3 FL 2.0 TSI 6M REVO STAGE 1

Еуратек

Мнение от Rangel »

Какво значи като е на лизинг, нямам думата, ама на 12-то число ме търсят под дърво и камък, как някой ще ходи да си мези с моята кола, ама от БГ изпълнения!
Аватар
The Hooligan

Škoda Racer

Гараж: FreakOBoost

Еуратек

Мнение от The Hooligan »

Вероломния Кръчмар написа: 05.09.2018, 01:29:36

1. Колата е на лизинг към някое от двете лизингови дружества на ЕТ - собственик е ЕТ, нямате думата.
Ице, не съм съгласен!
Абсолютно никакво значение няма как си плащам колата за да има различно отношение или услуга към мен в ЕТ.
Нито ЕТ, нито лизинговата компания я интересува или и трябва колата която изплащам. Ако по време на лизнига отношенията ни са "нашата обща кола" , тогава нека те да плащат 50% от вноската ми.
Все едно банката да ми каже как и кой да ми прави ремонта в къщи, понеже плащам ипотека.

[smilie=pardon.gif]
Ford Focus 2025 - 1.0 EcoBoost mHev 155кс - много върви! Почти колкото 450d но без да получавам известия през нощта, че му пада акумулатора..
Аватар
JORDITO

Почетен член

Гараж: Skoda Octavia III 1.6TDI-CR, 105PS + Arshinkov brothers

Еуратек

Мнение от JORDITO »

The Hooligan написа: 05.09.2018, 18:05:31Все едно банката да ми каже как и кой да ми прави ремонта в къщи, понеже плащам ипотека.
Ти остави майтапа, но в договорите за ипотечните имаше навремето клауза,че трябва да съгласуваш с кредитора преустройства и промени [smilie=sarcastic.gif]
Моята тема за колата : Škoda Octavia III Комби 1.6 TDI-CR 105 PS
Аватар
Вероломния Кръчмар

Škoda Ентусиаст

Обратна връзка:

Еуратек

@The Hooligan, Мадже, като караш чужда кола, кой взима решения за нея? Собственика. Ти, или който да е, си ползвател. Плащаш, за да ползваш колата. Подписал си договор със дружество, част от или собственост на ЕТ. За някои неща те казват кое как. Не твърдя, че това е правилно, но е факт - колата се сервизира при тях, те могат да я местят напред назад или да възлагат на служител на компанята да я управлява, за нуждите, свързани с необходимите интервенции по колата. Те ти казват какви са ГО, каско и данък за ползваната кола и ти си длъжен да ги платиш. Те ти казват къде ще е застрахована колата. За тези неща нямате думата, не за всичко, недейте да интерпретирате написаното от мен като генерално обобщение. А плащате на собственика, защото ако не плащате, не може да ползвате колата. И това е залегнало в договора, подписан от Вас и ЕТ. Демек трябва да извадите всичките пари накуп, или да минете през финансиране, необвързано със ЕТ или някое от дружествата му. Винаги можете да прекратите лизинга, ако ЕТ не Ви кефят. От лизинговия и правния отдел на компанията ни обясниха процедурата още при подписването на договора за Виктория, на 29.12.2006.

А и за някои неща пак, ако не сте били при тях, без да има лизинг, той да е вече изтекъл или друго, може да Ви откажат услуга. Пример - Буба, предишната ни Шкода, червената Октавия 1 комби, имаше ръжда на много специфично място на 5-та врата. Това кола на 7 години, купувана нова от Надежда. Ама проблема общ за всички такива коли. Шкода и ЕТ знаят за проблема. И казват - оправяме го, но само, ако на колата всичките и лаково бояджийски процедури са минавали през нас и нашите подизпълнители. Иначе - ръждата и процедурите по отстраняването и са си грижа на собственика на колата. Гаранцията от 12 години пробив срещу корозия важи при определни условия.

Може и да пропускам нещо, но имам опит с ЕТ София, ЕТ Пловдив и ЕТ Бургас и процедурите при тях вече 12 години. Пиша на база това, което се е наложило да изтърпим с Ирина за това време.

Мислех да си замълча. Но ето какво.

Преди да купите кола или да я закарате в сервиз, четете тук, ако решите, четете и в другия форум. [smilie=sarcastic.gif]. Питайте. Споделете какво мислите, какво Ви се иска, какво Ви интересува. За да получите информация. Оня ден колега имаше проблем, два дена преди него друг имаше чуденка. По телефона им намерих информацията за около 10 минути. Никой не ми отказа нищо. Единия се убеди, другия мина по най-безболезнения начин. Пълно е тук със хора, специализирали във всякакви сфери и добили опит от всевъзможни ситуации.

За всичко може да се намерят отговори или решения. Пишете първо тук, спестява доста главоболия и стрес. ;) С информация битки се печелят и коли безпроблемно се купуват и оправят.

Поздрави.

Публикувай отговор

Обратно към “Шкода Сервизи, Форумни майстори, Партньори”